çalışan bayanlar benım gıbı mısınız

ben de fantasy e katılıyorum,çalışırken de bir düzen kurulur.hiçbir zaman herşey tam olmayacak ama birşey yoluna koyulur..
ben oğlumu alıp,otobüse dolmuşa binip gidiyorum istediğim yere..ister dışarı ister bir arkadaş,akraba,ister parka bahçeye,ister alışverişe...neden çocuğunuz oldu diye gezmekten vazgeçiyosunuz ki??
çocuklar da geze geze alışıp,sosyalleşiyorlar...
temizlik desen ayda bir temizlikçi, alıyorum,h.sonu baba-oğul 1 saat çıkarlar,ben temizlik yaparım..ütü geceleri..
benim tek sıkıntım kendime çok vakit ayıramamak..haftasonu oğlumu bir yere bırakıp gitmek içime sinmiyo,o yüzden kuaförmüş,yalnız takılmakmış pek yapamıyorum..bazen öğlen uyuduğunda babasına bırakırım..

yemek dersen,ya gece yaparım ya pratik bişiler..ya da bakıcımız..mutlaka birşeyler bulunur.her hafta düzenli manav alışverişi yapınca ,deepfreeze yiyecek bişiler atınca o da halloluyo..ki en büyük sıkıntım yemektir benim,adını koysan gerisi kolay da...tavsiyeler:yenidendoğdum sen demişsin ya besleyemiyorum diye;şöneriler sana :)
buzluğa,köfte yapıp koyuyorum..yanına pilav olur,ekmek arası olur..
içlli köfte koyuyorum haşlanmış olarak,çıkart ısıt ye..ya da yedir çocuğuna
lahmacun,pide,haşlanmış tavuk,doğranmış domates,biber,bezelye;bir de istersen et sote yap koy ....

öperim sizleri çalışan anneler..

doğum ve süt izni zamanında memurlardan nefret ettim..)nlar anne de biz değil miyiz? süt izinleri bile bizimkinin 2 katı..doğum iznindeyken bile maaşları kesintisizz yatıyor,biz işe başlayınca kesintiyle alıyoruz maaşımızı...şimdi bi de üğcretsiz izin hakları 2 yıla çıktı..ohh ne ala memleket...
onlarınki evlat bizimki değil demek devlete göre...

yok canım yanlıs anladın
evde her daım yemegımız olur bızım
olmasa annemden alır cocuga yedırırım
benım derdım cocugun yemek yememesı
yada bır turlu yemeyı yedırememk demem gerek
yanı yeme bozuklugumu desem
yoksa 6da evde oluyorum 8 gıbı yemesı gerek
ama genelde yemez
yesede ıkı gıdım ..
neyse bı doneme gore daha ıyıyız

canım pardon evet yanlış anlamışım..gerçi zaten evde yemek olmaz diye söylememiştim,mutlaka çocuğu aç bırakacak değilsin tabii

yene sorunu çok zor canım,Allah kolaylık versin..bir arkadaşım(ekim anneleri topiğinden),yeme sorununu ara öğünleri keserek çözdü..sadece ana öğğünlerde yediriyo,böylece acıkmış oluyo..bir de kendi yemesini sağladı..masaya oturup maşallah yiyo artık iyice..tabii öyel aman aman iştahlı herşeyi yiyen bi çocuk değil ama,her çocuğun da öyle olması gerkmiyo zaten..gerkli şeyleri yesinyeter..

Aynı sorun bizde de mevcut ama geçici olduğundan eminim. İki yaş sendromuna giren çocuklar genelde yemek yemeyi reddediyorlar malesef.

Konu sahibi aynı durumu hepimiz yaşıyoruz bende ilk zamanalr çok ağlamıştım, lanet etmişitm ama şimdi iyi ki diyorum çünkü her durumda ona her şekilde sahip çıkabilecek bir annesi var oğlumun. Her dediğini yapabiliyorum ve birbirimizi çok özlüyoruz. Hep yanında olsaydım eğer hem maddi açıdan çok sıkıntı yaşardık istediklerinin çoğu alınamazdı hemde birbirimizin kıymetini anlayamazdık.

aynen çalışmaktan değil 2.sınıf insan muamelesi görmekten şikayetçiyim sanırım ben..
ohh ne güzel yarım gün çalış..3 ay tatil hatta her tatili sayarsan 4 ay tatil..dediğin gibi haklar desen bizimkinin 2 katı...
adaletsizlik yaaa

bir öğretmen olarak bu konuda maalesef sana hak veriyorum.özelde zor bu işler.bizler daha rahatız.ama Maaşallah de nazar değmesin :))

bende erken doğum yapan ve çalışan annelerin normal doğum zamanından itibaren var olan izin haklarını kullanmalarını istiyorum.benim iznim yanmıştı mesela,erken doğum yapmak elimizdeymiş gibi.

tinylove 1 senemı surer bu sendrom
yoksa sıradakı sendrom 3.yas sendromumu :)
valal ara ogunu kesmeyı cok denıyorum ama
meyve ıstıyor zaten ıstahla yedıgı seyler sayılı
yedırıyorum
sutu bıraktırmam lazım kesınlıkle benım
ve bıberonu

Çocukların belli dönemelri var benim oğlum 2 haftadır böyle ve bu dönemelrde çok inatlaşıyorlar ben biraz huyuna gidiyorum böylece az da olsa yemesini sağlayabiliyorum. Mesela sevdiği şeylerden birşeyler yapıyorum. Bir de eğer belli başlı şeyleri yiyorsa sadece yeni tatlara alıştırmaya çalış. Bu benim en zorlandığım şey idi ama artık çoğu şeyi yiyor. Sütü çok mu içiyor? Benim oğlum hiç süt içmiyor bende içmesi için çok çabalıyorum Biberonu yavaş yavaş bıraktır . Pipetli bardaklardan al büyüdüğünü anlat 2-3 aya kadar bırakır

benim oğlumun biri de sütü hiç sevmezdi,ben şu yöntemi denedim..kendime süt yaptım cam bardağa koydum.sütün görünmesi önemli.ilk gün içtim istemedi.ikinci gün ben,babası ve kardeşi sütü yanında içtik ister gibi yaptı ama vermedim.üçüncü gün anne bana da süt yap dedi ama sen sevmiyorsun oğlum ağzından atıyorsun hep dedim,hayırr süt çok güzel dedi ve o günden beri içiyor.

bunu bir dene istersen,kademeli alıştırma diyoruz buna :) bizde işe yaradı ama ilk gün istese bile hemen vermemek lazım unutma.diğer tatlarada çorba içinde alıştırabilirsiniz.daha kolay olur.

anne olmak güzel olduğu kadar zor değil mi :)

Son düzenleme:

Merhaba isyan,
böyle yorumlar okumak ne üzücü,
e tabi üstlerimiz bizi bu şekilde kamuoyuna anlatınca herkes öyle sanıyor.
Bu şekilde bir cümle kullanan herkese artık ''inşaallah öğretmen olursun'' diye dua ediyorum,senin için de ediyorum canım,Allah gönlüne göre versin..
3 ay tatil yapan çocuklardır,öğretmen okula gitmeye devam eder.
Yıllık 2 ay olan tatil de toplantılar,seminerler,başarısız olan öğrenciler için yapılan sınavların ayarlanamaması durumuyla karşılaşıldığında 1,5 aya filan iniyor.
Özel-devlet farketmez çoğu insanın 20 ile 30 gün arasında değişen izni oluyor kıdemine göre.bir de üzerine ekstra mazeret izinleriniz vb oluyor,yılın herhangi bir zamanında izninizi kullanırsınız,biz bana martta lazım o 1,5-2 ay diyemeyiz.
Bir okulun içinde yüzlerce ergenleakşama kadar uğraşmak eğer kolay geliyorsa,özenen herkese nasip olsun inşaallah.
o kadar farklı sorunlarla karşı karşıyayız ki..
intihara meyilli olup tedavi gören bir öğrencimiz var,teneffüste bi gözümüz kendini camdan filan atmasın birşey yapmasın diye o ve onun gibi birkaç kişinin üzerinde diğer gözümüz kulağımız geri kalan yüzlercesinin.
yeri geliyor akşama kadar oturamıyoruz,veli geliyor öğrenci geliyor amirin çağırıyor akşama kadar 1 bardak çay-su içmeden kahvaltısız akşama kadar duruyorsun.
daha neler neler..çoğumuzda stresten bel fıtığı,ayakta durmaktan,zorlanmaktan vb sebeplerden bel fıtığı,varisler,ses tellerinde oluşan nodüller,faranjitler,migrenler vs vs..
biz okula kesintisiz gideriz,ama hangi çocuk o kadar yoğun tempoya dayanır,hangi veli de buna izin verir?veriyorlarsa gidelim..
konu sahibi arkadaştan ve o amaca dair yazanlardan çok özür dilerim ama birşey konuşurken lütfen imrendiğiniz şekliyle değil gerçek haliyle bakın olaylara..
ben de çalışan bir bayanım,çocuğum yok henüz ama ben de zorlanıyorum,
yavaş yavaş oturtmaya başladım sanırım,ama ben artık piştim hazırım sizinki gibi bir tempoya diyemem,Rabbim hepinizin evlatlarını bağışlasın..

sınava hazırlanıp memuriyeti deneseydiniz, aklınıza torpil falan geliyo olabilir ama benim torpilim falan yok mesela

evet sınava girer bölümünü kazanır okur bitirir bir daha sınava girersin,olur biter.
uzaktan herkes konuşuyor malesef,
daha dün bir yakınım aynı şeyi söyledi,biz bu noktaya gökten inme gelmedik,ne sıkıntılar çektik ne sınavlara girdik çıktık,e bazı şeyler de onun mükafatı haliyle.

Evli ve cocuklu olsam bu durum degisirmiydi bilmiyorum ama suanda calismayan biri olarak hayat benim icin oldukca skici

herkes kendi tercihini yaşıyo sonuçta, benim okul arkadaşlarımın biçoğu özele girdiler alanımız sağlık olduğu için, onlar daha yoğun çalışıyolar cumarteside çalışıyolar ama 3 katım kadar maaş alıyolar, onların tercihi, bense eşim polis olduğu için okul bitince direk kpss'ye başladım ve memur oldum, nispeten daha az kazanıyorum ama eşimle her tayini çıktığında il değiştirebilirim

her işin zorlıkları vardır güzelim..benim bahsettiğim işin zorluğu yada ne ile uğraştığın değil..
hem memur yada öğretmenin işten atılma korkusu varmı...bu ay beni çıkarabilirlermi diye dertleri varmı...
üsteşik demişsinki 1,5 ay tatil...eniştem kuzenlerim öğretmen...hiçte bir buşuk ay falan değil..
1 temmuzda tatilsiniz ve eylül okul açılıncaya kadar belki pkul açılmadanda 15 gün seminer vardır o da yarım gün..
sömestri tatilinde zaten tatil oluyor..daha okula giden bir öğretmen görmedim ben..
özel sektörde adam para veriyorum..her türlü yaranayım der..senin vıcığını çıkartır...ama işte bunu bilemez ve göremezsiniz.
benim bahsettiğimde bu..adalet..
sizde doğum izni bizim iki katımız..ücretsiz izin hakkınız var..öğretmenlerin çoğu yarım gün çalılşıo..memurlarda da bu şekilde olan var..benim bahsettiğim by haklar özelde yok..bunu diyorum

malesef
cok haklısın.........

napalım kızlar istifamı edelim, eşşek gibi çalıştım memur oldum kaymağınıda yerim, sınav herkese açık buyrun sizde girin

buna cvp bile vermek istemezim...
bizim dediğimiz ne sizin sölediğiniz ne..
biz adalet yok diyoruz..devleti suçluyoruz..
özel sektördeki anne ile devlet memuru anne aynı hakka sahip olmalı diyoruz..
aferimm çok çalışmışın memur olmuşun..iyi kaymak yemeler o zaman...

napalım kızlar istifamı edelim, eşşek gibi çalıştım memur oldum kaymağınıda yerim, sınav herkese açık buyrun sizde girin

canım bız sıze gelınb ızle aynı sartlarda calısın demıyoruzkı
sınav valal bana acık degıldı ben lıse mezunuyum
lıseden mezun olacagım sene yurt dısında dogdum buyudum yedı sulalemde oradadır
vatandaslıktan cıkarıldım
yös sınavada gırememıs oldum vatansız oldugum ıcın
öss zaten gıremıyordum
3 ssene once guc bela turk vatandaslıgım cıktı
yanı okuyamadım
okuyamadıgım ıcın bıseyde olamadım
sanslısınız yanı olay bu

hatta bunu bı cok kısıyle konusurum keske okuyabılseydık de elımızde adam gıbı meslegımız olsaydı
ama malesef canım .. o haklar bıze verılmedı

Ben her 2 haftada bir farklı yöntemelrle çıkıyorum karşısına Kara möcüklü süt al dedi bir kere aldım tadına baktı beğenmedi. 1-2 akşam sonra kakaolu süt yaptım onu da beğenmedi. Muzlu süt, ballı süt , sade süt kesinlikle reddediyor. Şuan zorlamıyorum unutsun 10 gün sonra tekrar çıkacağım sütlerimle beraber

Oğlum 25 aylık ama hala emiyorÖnce emmeyi bırakmamız lazım biliyorum ama

Yaşadığım ve yaşayabileceğim en güzel duygu. Zor evet sonuçta bir birey yetiştiriyoruz onlar için de çok zordur eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…