çalışan bayanlar benım gıbı mısınız

napalım kızlar istifamı edelim, eşşek gibi çalıştım memur oldum kaymağınıda yerim, sınav herkese açık buyrun sizde girin

bunu bende anlamıyorum.evet izinlerimiz özelde çalışanlara göre daha iyi bunu inkar edemeyiz ama bu bizim suçumuz mu ya da bu bir suç mu?

bazı arkadaşlar öyle bir yazmış ki sanki onları zorla özelde çalıştırmaya mecbur etmişler gibi.

arkadaşlar emin olun bizde özelde çalışan arkadşların birçok hakkı olsun isteriz ama tepkinizi öğretmenlere ya da memurlara değil düzene yapın lütfen..

ayrıca öğretmenlikle ilgil birçok şeyi de yanlış yazmış bir arkadaş.hiç hoş olmamış.

bu konuyu devlet özel tartışmasına çevirmeye gerek yok, aynı şeyden bahsediyoruz ortada bi adaletsizlik varsa bunu devlet çözer, herkesin hayat senaryosu farklı, herkesin tercihi farklı, imkanı vs farklı, memurlardan nefret ettim diyince ne kadar şaka yolluda olsa ben gönül koydum açıkçası, bende isterim asgari ücret en az 1500 tl olsun, özel sektörde insanlar köle gibi kullanılmasın, ama bazı insanlarda bilerek isteyerek özelde çalışıyolar bu da var, memuriyet monoton geliyo adama, kpssde de adaletsizlik var, bi ebe 50 puanla bile atanabiliyo mesela ben 85 puanla atandım, biyoloji öğretmeni bi arkadaşım 93 puanla atanamadı, alanınızla ilgili bişey, keşke herkes çocuğuna kendi bakabilse, ne diyim işte gönül koydum sadece

Üstünüze alınmayın bence arkadaşlar anneliğin verdiği duygusallıkla söylemiş olmalılar. Sizler bizlere göre daha şanslısınız ama bunlar kişisel tercihler elbette tabi imkanlar dahilinde.

Çalışmaktan elbet gocunmuyorum insanın ekonomik özgürlüğü gibisi var mı yok, beni rahatsız eden çalışmak zorunda olmak

Son düzenleme:
evet özel sektörde çalışan biriyim ve burası 3.işyerim inşallah da burdan emekli olurum patronlarım yabancı halden anlayan insanlar.Diğer çalıştığım yerlerin adını bile anmak istemem köleden farkımız yoktu.Allah gönlüme göre verdi çok şükür.Akrabalarımdan öğretmen olanlar var beni kimsenin mesleği aldığı parası ilgilendirmez fakat bazen ben bile Allah dan korkun diyorum yani.eve 3 öğretmen maaşı giriyor ev kendilerinin nerdeyse 5000 binden fazla hala zam olduğu dönemlerde ağlıyorlar.tabi memurunda mesleki zorlukları vardır o ayrı bişey ama ben nankörlük işin içine girince kusura bakmayında çileden çıkıyorum.

tınylove bebegın senımı emıyorrr
aman alalhım gogusler l nolduuu?
Ayrıca bı vıatamını yoktur artık ama kocaman cocugu emzırmek nasıl bı duyguya ..

buarada yemek konusunda bı cok sey denıyorum ama once sutu ve bıberonu bırakmamıs lazım bızım
versem 3 lıtre sut ıcer gunde

işte bu adaletsizlik her yerde..
inş birgün bunların tümü biter..insanlar zoraki tervih yapmak zorunda bırakılmaz..
inş birgün özel sektörmüş, devletmiş hepsi anı statüde olur..
inş birgün üniv mezunları kendi işlerini yapabilirler...maraton biter..

kızlar günaydın,bir konu attım ortaya memurların doğum süt izni hakları daha iyi diye konu farklı yerlere gelmiş...
öncelikle ben öğretmen vs gibi spesifik bir meslek belirtmedim,genel olarak memurlardan bahsettim. bu memurların suçu değil ki,ben zaten ,sistemi eleştirdim memurları değil.ama şu yaklaşımı da doğru bulmuyorum,siz de çalışıp sınav kazansaydınız gibi..hoş değil gerçekten,ben memur olmak istemedim,kariyer olarak farklı birşey seçtim,o oldum..sırf doğum hakları iyi diye,işten çıkarılma korkun yok diye memur olmak istemedim..bu bir tercih meselesi.ayrıca annem emekli anaokulu öğretmeni,zorluklarını çok iyi biliyorum mesleğin..ama her mesleğin olduğu gibi avantaj ve dezavantajları var..
ben sadece doğum ve sütizni olayındaki haksızlığın giderilmesini isterim,herkezinki evlat ve herkes az çok aynı şeyleri yaşıyo doğumdan sonra..bu işin memuru,özel sektörü yok ki...

biberonu benim de bıraktırmam lazım diyerek,dün başardım..bardakta pipetle süt içirdim çok sevdi,biberon istemedi. korkmuştum ama çok kolay oldu..bazen çocuklar ummadığımız tepkiler verebiliyo..

of ya şuan bende düşünüyorum çalışmayı fakat bende kızımdan ayrı kalacagım için üzülüyorum,kızım 5 yaşında olmasına ve ilk defa çalışacagım için tereddütlerim var yapabilirmiyim die sonuçta ev hanımıydım şuana kadar,hastalandıgında,okul toplantılarında nasıl yaparım bilmiyorum ikilemde kaldım resmen bir yanım çalış diyor diğer yanım boşver diyor Allah yardımcımız olsun

Oğlum doğmadan önce ben emziremem diye çok ağlamıştım

Kucağıma geldiği anda göğsüme yapıştı ve bir daha bırakmadı:) Bebekelrim ikizlerdi kızım doğduğunda tutunamadı o yüzden biraz da ben bağımlı bir anneyim. O emerken ben huzur buluyorum, bana güvendiğini hissediyorum emerken Tabi sıpa büyüdü artık pek hoş olmuyo kucağıma sığmıyor

Sütü sakın bırakma 500 ml içsin ama fazlasını verme . Mesela neler deniyorsun ne yemesini istiyorsun yemiyor?

kızlar bugün bende duygusalım bugün, kırdıysam özür dilerim, dün polislere 2.şarkın çıkması bugünde Batmanda polis aracını mayınla patlatmaları tuz biber oldu dağıldım moralim çok bozuk, her gün bi patırtı bi tantana

zaten hepimizin temennisi bu yönde,keşke böyle olsa.ama birşeyi savunurken diğer meslek grubuna haksız ithamlarda bulunmanız hoş olmadı..tepki bunaydı.

neyse,sonuçta çalışan kadın ya da anne olmak her açıdan zor.umarım haklarımız genişletilir.

emzirmek 25 aylık,,wowwww,ben 14 ayda sıkılmıştım hem de nasıll..oğlum da çok emdi,sütüm de çoktu..ama ben oğlum 3aylıkken çalışmaya başladım,iş yerinde süt sağmaktan da gına gelmişti..14 ayda kestim,bir de uykusuzluk vardı tabii,uyumazdı da,emzirmeyi brıakınca resmen mucize oldu,uyumaya başladı..
acaba sizde de emzirmeyi bırakınca yemeye başlar mı,belli olmaz deneyin bence..

yenidendoğdum,sütü seviyosa,mesela sütlaç gibi şeyler de verebilrsin...böylece süt miktarını yavaşş yavaş azaltmış olursun..

kac yasında yaa
ne cıs ne bıberon
ıkısınıde basaramaıyorum
yerlere ısıyorrr S:S:S:S:S:S:S:S:S:S:S:S:S:
tutamıyormu artık suphelenıyorum bılee anlamıyormu geldıgını dıye

ne degıl
yanı bır gun kofte yer otekı gun makarna
bı sonrakı gun hepsını reddeder
sut cok ıcıyor dedıgım gıbı hatat sıvı cok alıyor hepsını dolaplara saklıyorum
bu seferde yumurta ıstıyor yagda yumurta

senın ıkı cocugunmu var soklardayımmmmmm
ama hep oglum dıyosun neden?

yemezkı
yemıyor pudıng bıle

ama danone kaplarını bırıktırme gerek galıba bıa rkadastan okudumda
danone danıno fılan sevıyor cunku

Bende çok küçükken başladım işe ama bırakmıyor oğlum birde bende bırakamıyorum sanırım:) Duygusala bağlıyorum onu emzirmediğidme

Arada da olsa o tadı alsın damağı alışsın. İlerde yer sıkıntı etme önemli olan az da olsa yemesi.
Oğlum yaşıyor sadece kızımı kaybettim.

benim yaptığım haksızlık değil karşılaştırmaydı..
neyse yanlış anlaşıldı isede yapacak bişey yok..
herkezin temennisi olan şeyler gerçekleşsin o zaman inş..
ALLAH herkesin gönlüne göre versin..

burası da çalışan annelerin dertleşme topiği gibi oldu ama konu sahibi kusura bakmasın..:)
aslında bu şekilde devam edebiliriz belki..tecrübeli anneler var sanırım bizden..

zor meskekler bunlar,haklısın duygusal olmakta..siz öğretmen eşiniz polis mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…