çalışan bayanlar hayatınızı kolaylaştırma yöntemleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi pandora2008
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pandora2008

Ziyaretçi
malum işimiz zor. hem evi aksatmamak gerekiyo hem işte performans gerekiyo.
neler kolaylaştırır hayatımızı

Son düzenleyen: Moderatör:
ayda bir kadın alman kesinlikle lüks değil canım. ev kadınları bile bunu yapıyor. bizim için ihtiyaç. bende çalışıyorum. üstelikte bebeğim var. ayda bir kadın alıyorum. tek yaptığım evimi sürekli düzenli tutmak. cumartesi günleri silip süpürüyorum. yemek işini günün menüsüne göre kimi zaman akşamdan hazırlıyorum. iş dönüşü akşam yemeği hazırlarken sofra kurmam ve yemeklerimi pişirmem toplamda bir saatimi alıyor..... kısacası yarış atı gibiyim valla. sağolsun eşim bu konuda sürekli tebrik ediyor. hiçbişey aksamadığı için. buda tüm yorgunluğuma değiyor. takdir edilmek güzel şey doğrusu..

Yeminle aynısını dün akşam ben düşündüm.Yarış yarış nereye kadarbenneyaptımki

evet kızlar. çalışan bayanların işi gerçekten zor. çocuğu olanlara allah kolaylık versin. ben 5 yıllık evliyim. ilk yıllarda daha düzenliydim. ama şimdi kendimi bıraktım. bazen canım hiçbirşey yapmak istemiyor. çamaşır ütü tamam. bulaşıklar da tamam. yemek te bazen kolata kaçıyorum. ma evin düzeni konusunda ipin ucu kaçtı mı zor toparlanıyor. geçen sene 2 gün tatilim olurdu ve evimi cumartesiden yada haftaiçi iznimde temizler toparlardım. şimdi 1 gün tatil o da eşimle geçiyor. akşamları azar azar yapayım diyorum soğuktan mı ne iyice tembel oldum. bir yerden başlamam lazım en kısa zamanda ama olmuyor. eve temizlikçi alma şansım yok. yorgunluktan akşam 10.30 11.00 de yatıyorum. sabah 6.30 da kalkıyorum.
ben de önerilerinizi bekliyorum. enerjiyi nerden buluyorsunuz kendinizi yıpratmadan neler yapıyorsunuz? :çok üzgünüm:

Gerçekten ne zor işimiz var ya ben cmt ve pazar günleri çalışmadığımdan dolayı , 2 günümden 1 ini temizliğe ayırıyorum ,15 de yada ayda 1 dip köşe temizlik yaparım . Dip köşeden sonra 2 -3 günde 1 süpürmek yetiyor zaten . haftada yada 10 günde 1 de çamaşır mak.açarım ,ütüye gelince :nevresim ,eşofman gibi şeyleri ütülemem ,sadece pantolon ve gömlek ütülerim . Çok yorulmuyorum açıkcası ama daha bende çocuk yok ,çocuk olunca durumum ne olur bilemem

bende 2 yıllık evliyim ve çalışıyorum. cumartesi ve pazar hafta tatilim. ben bu zamanlarda dip köşe temizlik yapamıyorum. yapsam yapsam ancak yüzeysel bir temizlik. 15 günde bir temizlik için eve kadın geliyor ve o dip köşe temizliyor. ancak çocuk olunca haftada bir temizlikçi alırım diye düşünüyorum. evimiz fabrika lojmanı olduğundan ve sanayii bölgesinde olduğu için çok kirleniyor. eğer temizlik tamamen bana kalsa çok yıpranacağım. zaten 2+2=4 , çalışan kadın çok yıpranıyor. bunu en aza indirmek gerekiyor.
yemek olayına gelince hafta içi kolay yemekler tercih ediyorum. bazen dışarıda yiyoruz. zor yemekleri annem ve kayınvalidemde yemeği tercih ediyoruz.
uykusuzluk yorgunluk derken valla ömür geçiyor. cumartesi-pazar uyku günümdür benim. sağolsun kocamda ellemez sabah uyanıncaya kadar.ama çocuk olunca halimiz ne olacak acep. fırsat varken zamanı değerlendireyim demi ama.

Aslında ev robotu almak lazım. sen yokken evde etrafı toparlayacak, yemek yapacak, sofrayı kurup kaldıracak :sm_cool:. akşam çayımı yapmasada olur okadarını ben yaparım.:içelim:

Evli ve çalışan birde çocuğu olanlara Allah kolaylık versin çok zor...Ben tekrar evlenmeyi düşünürken bu konuyuda düşünüyorum. Yetiştirmek çok zor heralde gece yarısı yatmaz temizlik yapardım. Buda huzurumuzu bozardı en iyisi biraz daha düşünmemek.......kaydirigubbakcemile

ben çalışıyorum ve 7 aylık bir kızım var. cumarteside dahil haftanın 6 günü işteyim. kendi işim ama elemana bırakıpda gidemiyorum. eşim sağolsun temizliğe yardıma bayanda aldırmaz.
bende koyuverdim. haftada bir süpürür silerim. ütüyü canım istediğinde yaparım bi kaç parca. her hafta çamaşırımı atarım. imalattan halka. yemek derdim yok kayınvalidemde yiyoruz. evide mümkün olduğunca toplarım. ama çok da titiz değilimdir..
sürekli benim dağınıklılığımdan şikayet eder. delikafadulden
bakalım ne zaman hatun eve birini alalım temizlik derdin kalmasın evi derleyip toplasın diyecek...
geçen hafta işten çıktım. kayınvalideme yemeğe bile gitmedim. dedim temizlik yapmam gerek 6 da bi başladım 9 a kadar. benim adam bana uykusunda yardım etti sağolsun. uzandı kanepeye tv izlerken uyudu kaldı. kızı almaya giderken ne dese beğenirsiniz.. bu ayakkabılarıda almıyorsun içeri engelli koşu yapıyoruz dedi..
bi zahmetkendin alıver dedim. karım çalışıyor yorgun argın gelip ev temiziyor yemek bile yemedi demiyorsunda laf ediyorsun dedim..
ben bi yerlerde hata yapıyorum ama nerde....CADIARZU
birde tabi bana sormadan eve misafir çağırmalar... Çok üzgünüm çoook şeytan diyor klava:
bu arada hapır hupur da gezeriz. zart oraya zart buraya. ha bire arkadaşlara. akraba yüzüne hasret kaldım ya... bayramdada götüremiyorm.. :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
bende de aynı dert var
hem iş hem ev çok zormuş ya
bugün tam 2.ayım oldu evleneli
2 günde bir yemek yaparım cumartesileri öğleeden sonra boşum o günde evi temizlerim pazarda ya dinlenir yada gezmeye gideriz
ama sabah 6 da uynaıp kahvaltı hazırlarım eşim 7 de evden çıkar bende 7,30 kadar ya çamaşır sererim ya bulaşık makinesini boşaltırım yada ütü
yani sizin anlıcanız hem sabah hem akşam ve işi yapıyorum gündüze patron yanında koşuşturuyorum

bazen çocuk yapayımda evde oturayım diyorum ama çocugada 4 sene var eşim askerde gitmedi için onuda yapamıyoruz offfff ne nerdim varmış be

çok yoğun çalıştığım dönemlerde en büyük dert yemek oluyordu bizde.eşim benden de yoğun,yardım etmiyordu.
buzluğu boş vakitlerde, pratik şeylerle doldurmak iyi oluyor. yemek hazırlaması kolay oluyor. yemek pişerken ek sofra hazırlığı, ev toplama yapılıyor.
yemekleri az yapmazdım, ertesi güne bir çeşit kalırdı, yanına ekleme yaparak yemek hazırlanır.

bizdede temizlik ve özellikle ütü konusu sorun oluyordu ben işe başlayınca
önceleri baktım tek yetişemiyorum hiç bir şekilde eşimlen birlikte yapmaya başladık ama oda bunaldı hem çalış hem eve gel iş yap gibilerinden söylenmeye başladı
sağolsun bir akrabamız sayesinde güvenilir bir yardımcı bulduk haftada bir geliyor temizlik ve ütü ondan soruluyor
ondan beri rahatız
yemek konusu bizde çok sorun olmaz çünkü akşamları pek yemek yemiyoruz daha çok aperatif, kolay şeylerlen geçiştirdiğimiz için uzun uzun yemek faslımız akşamları çok nadir oluyor
onun dışında alişverişi günlük değilde toplu olarak haftasonu yapmakta çok faydalı çünkü günlük iş çıkışı birde onun derdi olmuyor, genede günlük ufak tefek eksiklikler oluyor yada en azından ekmek alınıyor ama oda çok zaman almıyor
birde araba konusu gerçekten doğru, evimlen işimin arası çok uzak sayılmaz ama dolmuşlan gitmeye kalksam çok uzun sürüyor yürüş mesafesi, bekleme süresi felan arabam ile 10-15dk evdeyim

Oyy oyy deştiniz yaramı bende çalışmadan önce yapıyordum yine ama çalışmaya başladıktan sonra maalesef çok zorlanıyorum yemekmi ev işimi dersin allah ne verdiyse yarın çocuk olunca ne olacak diye düşünüyorum belki çalışmayada bilirim ama ne olacagını şimdi kestiremiyorum..temizilik ayda bir lüks degil gereklilik ..valla ben bile bazen düşünüyorum ama bakalım artık şimdi zaten yebni taşındık ev temizlenme yerleşme aşamasında beni uzun süre idare eder genel temizlik anlamında..digerelerinide yapacaz bi şekilde...allah yardımcımız olsun..

ben çamaşır makinamı hergün açarım akşam en az 2-3 kez yıkanır. hergün askım dolar boşalır. bu gün yemek faslı var mesela. ortalığı filan toplamayla bu gün biter. yarında ütü filan. temizlik pazar gününe kalıyor. aslında her akşam azar azar yapmak ve düzenli olmak yeter ama eşim bazen öyle bir dağıtıyor ki koş oraya koş buraya zaman geçiyor:roflol:

selam, çocuk olunca inanın zaman kalmıyor, önceden akşamları kendime daha çok zaman ayırırdım şimdi ise şu şekilde, sabah: 06: uyanıyorum, hazırlanıp eşime kahvaltı hazırlıyorum, kızımı hazırlıyorum ( bu arada 3 yaşında kızım var , ablam bakıyor ) ben evden servise biniyorum eşim araba ile kızımızı bırakıyor, bütün gün koşturmaca, akşam yemeğini buzluğa attığım pratik yemeklerle idare ediyorum , mesela arada bir hafta sonu annemlerle mantı doldurup buzluğa koyarım yada sulu köfte , kıyma alınca köfteyi yapıp buzluğa atarım pratik olsun diye, ama eşim çok yardım eder, sağolsun hakkını ödeyemem, evi süpürür, bulaşıkları mutlaka makinada yıkarım, işimi pratikleştirecek temizlik ürünleri alırım, çünkü akşama kadar beni özleyen bir minik kızım var akşam onunla oyun oynarım, çamaşırı gece yatarken atarım makinaya, sabah kalkar sererim , ütüyüde artık yapmam gerek bişey kalmadı dediğim zaman yaparım, hafta içinde azar azar oda oda yaparım temizliği 15 günde bir cumartesi dipten köşeden yaparım , çok titiz olmak gibi bir gayretim yoktur düzenli oluyum yeter bu hayata bir daha gelmicem, temizle temizle aynı, amannn fazlasını düşünmek kendini yıpratmaktan başka birşey değil.

bende çalışan bir anne olarak yazdıklarınızdan kendime göre olanları aldım

ortak kanı işimiz çok zor.
peki daha nası kolaylaştırabiliriz hayatımızı

hepinize tesekkurler ev işleri benim deresyon sebebim ap yap ertesi gün yine aynı, titiz olmak istiyom ama o zaman da robot gibi sürekli gözüne yapılacak işler takılıyo.....
böle çelişip gidiyorum işte sonra da depresif oluyom.

bende evlendikten 4 ay sonra başladım çalışmaya hakkaten çok zormuş-tatlicadiarzu-.rahata alışmışım galiba zor geldi.benim işim 12 den 6 ya kadar .eşim 7 de çıkar ona kahvaltı hazırlar gönderirim.sonrasında uyumamak için kendimi zorlarım (bazen uykuya yenik düşerimmirmirmirmir) evi süpürür ,yemeğimi yaparım.işten gelince soyun dökün, sofra kur,topla, bulaşık yıka, çay koy böyle geçip gidiyor gün:bbo:.hafta sonuda diğer zahmetli işleri yaparım temizliği daha detaylı,çamaşır,ütü falan.. ama bide benim eşim yemek konusunda çok zahmetli sağolsunÇok üzgünüm çoook öğünlük yemek ister ,kalmış yemek yemez .ayrıca herşeyide beğenmiyor sinir yapıyor beniiiiiiklava:

aynı durum bende de var kızlar ya hem iş hem ev çok zor oluyor ya bende 1,5 yıllık evliyim ve henüz bebeğim yok olursa ne yaparım nasıl yetişirim bilmiyorum şimdi bile çok zorlanıyorum ki 15de bir kadın geliyor, eşim çok yardımcı olur çoğu zaman yemeği o hazırlar o halde yetişemiyorum ama bebek oluncada bakıcı tutup hem bebeğe bakmasını hemde bize akşam için yemek yapmasını isteyeceğim doğrusu temizliğe yine alırım kadın, yada annem ben bakarım diyor o zaman onda yeriz akşamları yemeğimiz bilmiyorum ama çalışmak gerçekten zor.

hem calısmak hem ev bazen cok zorluyor
sabah 6,30 kalkmak ölüm gibi zaten
hafta sonu dip bucak temizlik yapıyorum camasır yıkıyorum
hafta içide bi ece süpüyorum tertemiz duruyo
bir iki haftadır her akşam kayınvalideme gidiyorum yemeğe
o daha da iyi oluyoo
mutfak batmıyo
sofra hazırla sofra topla derdi yok
kaynanam zaten el sürdürtmez bana sağolsun
bu derten kurtuldum cok şükür
bide oğlu biraz derli toplu olsa cok iyi olacak ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…