en guzelini yapiyorsun.Eşimin annesi gayet tembel bir kadın olduğu için tüm ev işlerini çocuklarına yaptırmış, eşim de çocukluktan beri öyle alışmış, zaten 17 yaşından beri ailesinden ayrı yaşayıp kendi işini yaptığı için artık ev işlerini yüksünmüyor, o yüzden neredeyse eşim bana değil, ben eşime yardım ediyorum diyebiliriz
15 günde bir yardımcımız gelip genel temizlik yapıyor, onun dışındaki işleri eşimle yapıyoruz, o evi süpürüp siliyor, toz alıyor, banyoyu temizliyor, ben de bu esnada mutfaktaki ince işlerle ilgileniyorum, bir de ben çok dağınığım ama Allahtan eşim derli toplu da ev savaş alanına dönmüyor. Çocuk da olmayınca ev çok kirlenmiyor zaten.
Banyo ve mutfak temizliği çok önemli benim için, o yüzden her akşam eve gelince lavaboya, tuvalete falan çamaşır suyu döküp öylece bırakıyorum, sonra üstüne su döküyorum, hep pırıl pırıl kalıyor banyomuz.
Yemek konusunda takıntılıyım, atıştırıp geçiştirmeyi sevmem, işten erken çıktığım için çoğu zaman yemeğimi yapaliyorum, boş vakitlerimde fasulye, domates, soğan v.b. şeyleri yemeklik hazırlayıp buzluğa atıyorum, böylece hafta içi eve geldiğimde sadece onları tencereye atıp pişirme işi kalıyor, ama pişmiş yemeği bekletmeyi sevmiyorum o yüzden yiyeceğimiz kadarını hazırlayıp o gün bitiriyoruz.
Sofra toplama, bulaşık yerleştirme ve çay-meyve servisi gibi yemek sonrası işlerin hepsini eşim yapıyor, kısacası benim hayatımı kolaylaştırma yöntemim eşim
en guzelini yapiyorsun.
erkeklerin bencilliklerini anlayamiyorum dogrusu. sen calisiyorsan o da calisiyor. ben onceleri yemek yapmak icin kendimi paralardim ama simdilerde esime yaptiriyorum dolayisiyla cok daha rahatim. isime gelirse bulasiklari yikiyorum bende. yoksa diger gune kalir esim yikar.
haftasonu ya cumartesi ya pazar ben camasirlari atarim tozlari alirim tuvaleti banyoyu hallederim camasirlari sererim filan. esimde ortaliga supurge yapar camasirlari balkona goturur, camasirlari toplar.
o kadarciginida yapsinlar bi zahmet. yemege filan yardim etmiyorlar mi? her gun dayayin kahvaltiyi nasil tipis tipis yardim eder gorursunuz.
cok yuz vermeye gelmez bu erkek milletine
Tamamen katılıyorum,
Kadınların çoğu eşlerinin yardım etmemsinden şikayetçi, e siz yaptırmazsanız adam da yapmaz tabi, şimdi ben kocama ben ev işi yapmam bilmem desem o da eyvallah ben yapayım o zaman dese işime gelir valla, istediği kadar yakınsın ev işlerini yaptıktan sonra bana ne di mi?
Erkeği bu tip konularda eğitmek, yönlendirmek kadının işidir, ev işi yapmayacak erkek yoktur bence, yaptıramayan kadın vardır. Ben de ilk zamanlar eşimin yaptığı işleri beğenmiyordum mesela ortalığı silip geçiyordu, bir iki söylendim, halıları kaldırmadan yer silinmez diye, şimdi ben söylemeden yapıyor.
Dünyanın en iş yapmayacak adamı benim abimdi, o kadar tembeldi ki para karşılığı kardeşime hizmet ettirirdi
Valla şimdi, eşi bile değil nişanlısı, bir bakışıyla muma çeviriyor koca adamı, geçen gün bize türk kahvesi yapıp getirdi gözlerime inanamadım...
Eğer çalışıyorsanız en az eşiniz kadar söz sahibisiniz demektir, evi tek başınıza kirletmediğinize göre tek başınıza temizleme zorunluluğunuz da yok, siz ne kadar iş yapıyorsanız eşiniz de o kadar yapmalı, bu onun keyfine kalmış değil, siz yapıyorsanız o da yapacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?