Çalışan Bayanlar, maaşını tamamen eşine veren var mı?

ben de yeni evliyim. eşim cimri çıkmadı ama :) eşim şöyle çıktı böyle çıktı demek de hoş değil sanki. nasıl olduklarından azçok haberimiz yok mu arkadaşlar ben mi yanlış düşünüyorum acaba? maaşımın bir kısmını eşime veriyorum, o ilgileniyor her şeyle. uğraşamayacağımı düşünüyorum. bir kısmı da bende duruyor hem de harçlık da alıyorum evin işiyle zor uğraşıyorum ya bir de dışarı işlerine bulaşamam vallahi :)

bence eşinizi alıştırın. o sizin ihtiyaçlarınız olduğunu görmeli. sizin de kendi hayatınız olduğunu, bu yaşa kadar belli bir birikimle geldiğinizi bilmeli.farzedelim 25 yaşındasınız ve bu zamana kadar belli maddi tüketim alışkanlıklarınız var ( makyaj ya da kremler ya da kıyafetler ne olursa olsun). bunları bekarlıktaki kadar özgürce yapamayacağınızı da göz önünde bulundurarak, yine de belli bir miktarda kendinize harcama hakkınız olduğunu düşünüyorum. gezme tozma da gençken yapılır gerçekten de. biraz dırdır zamanı mı ne :)

Nasıl yani? çalışmak sadece 'kendi' paranı kazanmak mıdır? Eğer evliyseniz aile olmuşsun demektir ve o aile kurumunun içinde 'sen' ve 'ben' e yer yoktur.Ben böyle gördüm aileden.Annem maaşının tam olarak ne kadar olduğunu bile bilmiyordur belki, eve gelen toplu parayı bilir.Ki tek tek kaç para aldıklarını da konuşulmaz, aylık hesaplarda hep bizim aylık gelirimiz şu kadar denir. hep beraber hesap yapılır kredi vs. alınacaksa, eskiden sadece annemle babam yapardı bu hesabı,biz büyüdükçe bizim de fikrimizi alırlar.Maaşı hep babam çeker ama annemi bir gün olsun parasız bırakmamıştır.
Konu sahibine gelince; eşiniz tutumlu bir insan olarak yetişmiş.O yüzden kötü niyetli olduğuna inanmıyorum.Bence bu konuyu açık açık eşinizle konuşun.Aşkım tamam bir miktar bir kenara koyalım.Ama bu günler bir daha gelmeyecek ben seninle gezmek eğlenmek istiyorum.Kenara atıyorum 100 lira koyduktan sonra gerisini gönlümüzce harcayalım diyebilirsiniz, eşinizin alışması biraz zaman alır ancak kolay olur çünkü insan rahata daha çabuk alışırmış

bende merak etim flört döneminde nasıldı yemek ısmarlamasında hiç şüheye düşürmedimi sizi , eli sıkı değilmiydi?

bunu sen mi söylüyorsun
şu çalışmayıp evde oturan kadınların da
koca eve bakmak zorunda çalışan kadınların paraları için evleniliyor demiyorlar mı kan beynime sıçrıyor
yahu ne alaka sen o zaman doktor maaşı dolgun seni rahat ettirir diye mi evlendin
şu genellemeden vazgeç artık
çalışan kadınların hepsi ezilmiyor
insanlar kocaları olmadan da bişeyler başarmak
ayakta durabilmek için çalışıyor
her erkekte senin dediğin gibi paralı kadın buldu diye evlenmiyor
aşk sevgi denen şeyler de var evliliklerde
ben oturayım keyfime bakayım kocam bana bakmak zorunda ohh sefam olsun diyemiyorum ben üzgünüm
eşim istediği için değil ben çalışmak istiyorum diye çalışıyorum evime de yardımda bulunuyorum
yoksa eşim gerekirse 2 işte çalışır bana da evine de bakar çok şükür

kocamın "paralarımı sömürmesi" için çalıştığım mesaim bitti üzgünüm

Son düzenleme:

bence erkeklerin çoğu para kazanan kız ile evleniyor evde oturan kızla ne yapsın ? ve genelde o hatunları seçiyorlar e zaten evlenince zaten hemen paralarınada sahip olmak istemeleri normal var mı kadının parasını almayan ? varsa bu gerçekten hakiki erkek alnındanda öperim ben onu !!!!

babamlardan örnek vereyim,

tüm sülale erzurum'da yaşarken babamın tayini muğla'ya çıktı. biz 5 kardeştik. ama babam sırf annem üzülmesin diye her tatilde, bayramda, yaz kış demedi Erzurum'a gittik. ev değil yalı parası harcandı yollarda.

şimdi babam emekli olacak. hepimiz büyüdük, en küçüğü lisede. canım babacığımın elinde küçücük emekli maaşından başka bir şey olmayacak. babam anneme hep der ki "zamanında sen üzülme diye kenara para atacak yerde turist gibi haftalık tatillerde bile Türkiye'nin öbür ucuna gittik, herkes ev araba aldı, bizim el arabamız bile yok"

yani arkadaşım

daha yeni evlisin. çoluk çocuğa karışmadan birikim yapmak en güzeli. gezmenin de yemenin de sonu yok. hem bence fazla dizi-film izlemişsin. Allah aşkına kadınlar forumundayız. kim öyle karı-koca tarihi kültürel seyahatlere çıkıyor? tatiller koca tarafı-kendi tarafınız diye ikiye bölünmüyor mu?

Mesleği olup da çalışan kadın kendini daha mutlu hiddediyor,bunun parayla da alakası yok.Eşim o kadar çok kişiye destek oluyor ki maddi anlamda...Benim çalışıp çalışmamamın eşime bi zararı yok.Ben mutlu oluyorum ,evde pineklemeyi sevmiyorum.Ev işi de bana göre değil.Sabahtan akşama kadar orda burda da gezemem,evde hiç oturamam... :)) Ama eşimin ihtiyacı olsaydı neden katkıda bulunmayayım ki ? Sonuçta bi aile oluyorsun,senin benim diye bi kavram olamaz. :S Bizim varken... :)

Herkesin hayat koşulları farklı elbette. . !!

Ev aldık birsürü borcumuz var eşimin maaşının 3/2 si krediye gidiyor geri kalan para ise telefon faturalarımız ve ıvır zıvırımızı karşılıyor. . .

Ben maaşımı her ay düzenli günü gününe alırım . . Eşimin maaşı yatmamışsa krediyi ben öderim başka borçlarımız varsa onları kapatırım eşime harçlık veririm birikim yapılcak miktarıda koyarız köşeye. . Bende gencim benimde isteklerim var gezmeye tozmaya ihtiyacım var ama birde evladım var. Onun geleceğini benim elimde . . Şimdi gücüm ve sağlığım yerinde ileride nasıl oluruz bilemeyiz diye elimizden geldiğince hayatımızı güvence altına almak isterim . . Çocuğum haricinde her şeydende kısarım eşim bana şimdi cimrisin diyo. .Kesinlikle yakınarak demiyor ama . . .Yıllar geçicek gezicez tozucaz ele avuca bakıcaz kafamızı sokacak benim diyebileceğimiz bir evimiz bile olmıcak . .
Aileden kalma bir evimiz olsaydı borç harç ödemeseydik belkide bende senin gibi düşünücektim . . Oysaki bekarlığımda o kadar rahat bir hayatım vardıki şimdi bende böyle olduğuma şaşırmıyor değliim . . .

evliliklerin gerçeği çoğu kadın kendi parasını istediği gibi kullanamaması gayet normal

zaten çoğunluğun isteği erkeklerin araba , sonra ev bitiyor yani kazandığın parayı özgürce harcamak

Aynen

Henüz evli değilim ama yakında (Allah kısmet ederse) evleneceğim. Bana da kadının maaşını erkeğin çekmesi tuhaf geliyor. Yani bir bankamatiğe gitmek çok zor olmasa gerek. Herkes kendi maaşını bankadan çeker. Ödenecekler ödenir kalan para da ya ihtiyaçlar alınır yada birikim için ayrılır. Gerçekten okurken şaşırıyorum. Bütün sorumluluğu eşlerine bırakanlara. Bir fatura ödemeden ne olur demeyin. Küçük şeylerdir hayatta insanları güçlü kılan. Herşeyi zincirin bir halkası gibi düşünün. Biri eksik kalsa zincir kopar. Bu da öyle birşey. Yine bütün maaşınızı eve harcayın ama gidin kendiniz çekin. 1 ay çalışıp kazanan sizsiniz onu değerlendirme hakkı da sizde olsun.

Bizde böyle sorunların olacağını sanmıyorum. Hatta evin para idaresini ben bile elime alabilirim. Bütün fatura kredi kart gibi ödemeler zaten otomatik ödemede. İnternet bankacılığından takip edebiliyorum durumu. Evimiz kısmetse kira olmayacak. Kira aidat derdi yok. yani ona sorumluluk yükleyecek bir durum da olmayacak. Erkekler maalesef bayanlar kadar masum değiller bu kartı almak konusunda. Hem kadına hükmetme hakkı doğuyor, hemde paranın kendisinde olmasından kaynaklı kendini güçlü hissediyor. Aksine kadının eşinden sürekli harçlık istemeside özgüven eksikliğine sebep oluyor.

erkek bakmaklamı yükümlü? boşansan nolucak Allah korusun bu seferde baban bakmakla yükümlü, sen de yemekle ve ev işiyle yükümlüsün o zaman okumanada gerek yok ya da kadınlar için sadece domestiklik diye bi bölüm olmalı okullarda

aynen her türlü işi internet bankacılığı ile yapıyorum bazen internetten alış veriş yapıp daha sonrasında kredi kartımı internetten alışveriş yapılmayacak şekilde kapatıyorum

ayrıca yaseku demişya kadınamı güvenilip yuva kuruluyo diye, evet biçok erkek artık çalışan bayan tercih ediyo, hayat zor adam akıllı tatil yapmak adam gibi giyinmek vs istiyosan ya çift maaş olucaksın ya da eşin çok çok iyi kazanıcak

bu konu zaten ayrı birşey
çalışan kadınları sanıyorlar ki kocalarımız bizi kırbaçla zorla çalıştırıp elimizden de maaş kartını alıp aç susuz bırakıyorlar paralarımız için evleniyorlar
yoksa kocalarımız bizi neden sevip saysın ki huzurumuz = karısının maaşı
çalışmak benim isteğim kocam bana çalışamazsın diyemez izin vermem yarın öbür gün birşey olduğunda ortada kalacak olan benim kimse yardıma koşmayacak o zaman
aile eş yeri gelince evlat bile bi yere kadar bakıyor

çalışan bayanlar lütfen maaş kartlarınızı eşinize vermeyiniz...tabi istisnalar hariç...

böylece dolaylı yoldan kendinizi eşinize bağımlı hale getiriyorsunuz..istediğini alamamak, yada aldıklarının ince ince hesabını vermek...

ekonomik özgürlüğün yanından bile geçmez...

ya ortak olsun , konsun paralarortaya..beraber yapılsın hesap kitap

yada herkes kazandığını cebine koysun...

yok öyle, al kocacım sen idaret et,sen hallet sen al sen öde...

öyle diye diye herşey onların elinde oluyor..onlar yönetiyor biz yönetiliyoruz...

oyüzden vermeyin arkadaşlar kartları kocalara..

ÖNEMLE DUYURULUR....

ben kesinlikle kendim istediğim için çalışıyorum yıllarca dirsek çürüttüm sınav stresi yaşadım memur oldum, evlenmesemde çalışırdım yani olay eş değil, ayrıca eşim holding sahibi olsa yine çalışırdım çünkü bugün çok zengin olur iyi yaşarım, yarın ne olacağı belli olmaz, babamla annem bigün tartışıyolardı babannemler hakkında, annem diğer çocuklara değilde sadece babama yüklenilmesine çok kızıyodu babam aynen şunu dedi: yiyolarsa benim yemeğimi yiyolar benim evime geliyolar, sen necisin, annem ev hanımıydı hiç para sıkıntısı çekmedi ama bu laf ona yetti bana and verdirdi işini eline almadan evlenmiceksin diye

8 senedir üyeyim buraya, 8 senedir bu konu ve türevleri( çalışan bayanmı ev hanımı mı olmak istersiniz, yada çalışan kadınmı çocuğuyla daha çok ilgilenir ev hanımı mı) çooook konuşuldu ve üzgünüm ki hiçbir taraf haklı çıkmadı. Herkesin doğrusu kendine diyip kendi adıma noktayı koyayım bari.

Hiiiii, aman Allahım o ne laf öyle. Çok kırıcı, üzücü. Mahvolmuştur annen eyvah eyvah.

Yav bu adamlarda ne kadar düşüncesizce konuşuyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…