Çalışan Bayanlar, maaşını tamamen eşine veren var mı?

canım kendine güveniosan para idaresini yapabilirim diosan eşine hayatım ben bu şkilde kendimi baskı altından hisssediorum idareyi ben yapim en azından bi ay bana güven de bakalım yada şuda olabilir
canım ben sen bana harçlık verince kendimi kötü hissediorum kartımı ver bana ben içinden harçlımı ayırıp kendim verim sana bu şekilde çalıştımı anlıorum beni daha çok motive edio diyebilirsin:) tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır:)
ayrıca nereye ne verdinizi biliomusun sen? yani aylık oturup şuraya şu verilcek buraya bu gitcek die konuşuomusunuz)

valla canım, ben de çalışıyorum. maaş kartımı eşime veririm ama kredi k.ım bende durur ve yüklü nakit. istediğimi de alırım. zaten çok savurgan biri değilim, ben de ölçülü harcarım. eşim de bana saygı gösterr bu konuda. ama işin açığı ücretsiz izinli olduum dönemde eşime çok kızdığım zamanlar olmuştu, evde yenilenin içilenn bile hesabını yapıp sormuştu, sanırım adam maaşıma alışıp sonradan yük gördü beni maaşım olmayınca! az kalsın boşanıyorduk. 5 aydır faln maaşım yatıyor, şu an çok iyi.

eşinel güzelce konuşmalısın, ona durumunun ne kadar saçma ve gereksiz olduunu anlatmalısın. ehm giyim kuşam artık pahalı da değil ki annemler zamanı gibi. kaliteli markaların outletleri var, ne kadar uygun fiyatları... eşine anlatsana bunları, olaya benim param diye girmezsin önce. anlamazsa da maaşı senin çalışıp kazandığını hatırlatırsın. deli oluyorum böyle erkeklere...

şuan çalışmıyorum.ama zaman zaman konusu açıldığında eşim;sen çalışmaya başlayınca paranı kendin harcarsın demi evin gideriyle işin olmaz demi diye serzenişte bulunuyo daha şimdiden... kıyafet alışverşi en büyük sorun bizde.almazsam çok iyi hiç bi lafı olmuyo ama bişey istersem o zaman hevesimi kırıyo çoğu zaman.bazanda hiç ummadığım pahalı bişeyi alıyo. ya çözemedim galiba onu :)) genel olarak kıyafet alışverişinden hazetmez ihtiyaç anlayışımız farklı olduğu için sorun oluyo benimde zoruma gidiyo.hep kendi paramı kazanıyım biraz daha rahat ederim diye düşüyorum ama bilemiyorm yaşayıp görücem.

sizin durumunuza gelicek olursak ilk zamanlar zaten herkeste aynı dert borçlar vs.biraz rahatlasanız belki bu şekilde olmaz...

bende merak etim flört döneminde nasıldı yemek ısmarlamasında hiç şüheye düşürmedimi sizi , eli sıkı değilmiydi?

Düğün öncesinde birikimi vardı, yeme, içme, gezme konusunda en yiyi yerlere götürdü... Ne zaman ki parası bitti, o zmn cimriliğe başladı..Aşırı panik oldu

çalışacam didinecem herseyde gözüm kalcak öylemi?yok öyle şey..baştan tavrınızı koysaydınız bugün şikayet etmezdiniz..siz ev bütçesine krtınızı vermeden de destek olabilirdiniz.çoğu erkeğin amacı kadını pasifleştirmek..üzülüorum vallahi yaaa

Bizde herşey ortak bazen bende durur bazen onda. Hatta parayı birleştiririz ödemeleri falan yaparız. Bazen benim hesabımdaki para kalır bazen onun hesabındaki. Ondaysa eğer para istemeden sürekli verir.

Kendi aralarında anlaşanlara tamam da kadının rızası olmadan kartı alan eşler hiç erkeklik taslamasınlar.
Ne demek başkasının parasına göz dikmek?
Kadınlara da anlam veremiyorum da neyse..

davulda tokmakta sende olsun o zaman, hayret bişey, her konuda olduğu gibi maddi konulardada iş bölümü yapabilir çiftler, sen kirayı verirsin o faturaları öder, para birinin hesabında birikir vs, ama bu tamamen güç gösterisi, işten çıkmakla tehdit ederim yerinde olsam

Düğün öncesinde birikimi vardı, yeme, içme, gezme konusunda en yiyi yerlere götürdü... Ne zaman ki parası bitti, o zmn cimriliğe başladı..Aşırı panik oldu

gelincik bence haksızlık ediosun eşine adam varken yapıomuş ama yokken napsın? yani ay sonu geldinde benim cebimdeki para azalınca bende panik oluorum bu gayet normal hem evleneli 4 hafta olmuş zaten alsa alsa 1 aylığını anca almıştır şuna katılmıorum ama kartının eşinde olmasına ve para verirken laf sokmasına ama güzelim
adam kendine lüks harcamazken sen nerelere harcıosun bi mukayese et bakalım onun yerine kendini koy bide adam evi çekip çevirmeye çalışıo daha bir ay olmuş sen gezelim tozalım borç mutlaka vardır yeni evlisiniz dur bakalım daha i bismillah de düğün yorgunlunu ne çabuk attın sen borcunuz bitsin nereye istersen gidersin
kartını al eşinden çek paranı sen ver yada hiç uğraşma netten havale et yada o sana etsin bende eşinin şu fikrini destekliorum para bi yerd etoplansınki düzenli olsun üç orda beş burda olmasın ama bu illa eşinde olcak die bişe yok......
borç ödensin gerektiği yerde gerektiği gibi harcarsın keşke herkes eşin gibi olsa sende bence eşinin eksik yönlerini söle ma onun yolundan ayrılma bişeler sahibi olun...sonra bi bakarsın 10 yıl geçmiş elinde avcunda bişe yok bide yığınla kredi kartı borcu

Evlilikte senin paran benim param olayını anlamıyorum 3 yıllık evliyim eşimde bende haftalık alıyoruz ben cuma o c.tesi ben cuma akşamı marketten haftalık lazım olanı c.teside pazarımızı yaparım c.tesi akşamı eşimle haftalık lazım olan harçlığımızı ayırır kalanı bankaya eşimin adına olan hesabımıza yatırırız nişanlı iken evizimizi aldık çok şükür bitirdik borcunu şimdide araba aldık ödüyoruz oğlumun adınada hesap açtık onun adınada birkim yapıyoruz ev borcu ödediğimizden evliliğimizin ilk 2 yılında tatile gitmedik üstümüze başımıza eşimde bende almadık herşeyden kıstık birikim yapalım diye demekki biz karı koca cimriyiz:) çok şükür şuan pek sıkıntımız kalmadı tatilimzide yaptık bu sene fazla sıkmadan artık yinede birikim yapıyoruz gençken birşeylerin sahibi olalım diye...

şimdi çalışmıyorum ama, eşim maaşımı hiç eşimden almadı çalıştığım dönemde, evin mutfağını kendim isteyerek üstüme almıştım, mutfak alışverişini ben yapardım her ay, ondan sonrada eşime derdim maaşımdan kalan bu, yol param bu, senden ne kaldı bu ay şunu istiyorum müsaitmiyiz diye sorardım ama eşimde hep sorardı o yüzden hiç sorun yaşamadık

Her bayanın kendi ekonomik özgürlüğü olmalı. Ne iiçin çalışıyoruz ki kenarımızda kendimize ait paramız olsun hadi eşimizle birleştirelim o sorun değil. Kendi harcamamızı kendimiz yapalım her zaman eşimizden istemek zorunda olmayalım diye. Ben arkadşaımla görüşüyorum cebimde param mı kalmadı çekiyorum bankamatikten istediğim yere gidiyorum. Eşim de veriyor sağolsun paran kenarda kalsın diyor. Alışverişimi yapıyorum ama elbette eve de destek oluyorum ha eşimin durumu iyi onun parası eve yetiyor ve artıyor da ama ben bir pazarı marketi yapıyorum bir o bana yemek ısmarlarsa bir ben ısmarlıyorum. Kalan paramda kendi hesabımda kalıyor o benim güvencem. Yarın bir gün boşandıl diyelim Allah korusun nasıl ispat edicem kendi parasında benim de hakkım olduğunu. Ortak hesapta da iki kişinin imzası lazım çekmek için. Hem elbette evlilikte tasarruf şart ancak gezmek eğlenmekte lazım tatil lazım gençken yapmak lazım bazı şeyleri yaşlanınca para da olsa gitmeye derman olmayacak ki. Bence eşinle oturup güzelce konuş artık kartının sende kalmasını istediğini, eve de yardım edeceğini ama kendi birikimini kendin yapmak istediğini söyle yanii böyle olmaz.

kredi kartı ,, kredi,, bebişin ihtiyaçları,, eve alışveriş ,, faturalar derken
bizim elimizde çok komik bir rakam kaldığı için doğal olarak kart kimde muhabbeti pek olmuyor
o yüzden yardımcı olamayacağım bu konuda ,,
demekki paran mı var derdin var ,, halime şükretmeliymişim

Bütün parasını elinden alırım

Eşim maaşını alınca benim hesaba EFT yapar zaten tüm faturalar ve kartlar otomatik ödemede. Yani tek tek ödeme yapma gibi durumumuz yok arada bir hesaba girer bir sürprizle karşılaşmayayım diye kontrol ederim.

Herşeye K.kartı kullandığımız için öyle büyük hesap kitap işimiz olmuyor. Geçinip gidiyoruz Allahın izniyle.

hayat müşterektir evet kadın çalışıyorsa tabiki destek olmalıdır. Ama benim için şu önemli bir erkek eşinin maaşına güvenmemeli. ataerkil bir düzende yaşıyoruz böyle gördük. erkek evini kendisi geçindirmelidir. yetmediği yerde kadında ruhsuz değil ya çıkarıp koymalıdır ortaya. benim eşim maaşıma hiç karışmaz. bende savruk değilimdir. onun aldığıyla evimizi geçindirir benim aldığımlada tatil gezme tozma gibi aktivitelerimizi yapar kalanına dokunmayız. eşim hep Allah korusun bana bişey olursa bir dalın olsun hesabında paran olsun der. hatta maaşından artanları ve primlerini benim hesabıma geçer bende değerlendiririm. erkek eşini düşünmeli. kadınların maddi özgürlüğü çalışmakla olmuyor. o paranın yönetimi ve verdiği rahatlıkla oluyor.

Kızlar Merhaba,
Ben bu konuda çoook sorunlar yaşadım, ne kavgalar ettik. Ne tartışmalar yaşadık anlatamam.
Eşim hep borcumuz var, borcumuz var diyerek psikolojimi bozmuştu.
Bende psikolojik olarak etkilendiğim için maaşımı aldığım gün eşimin eline sayardım ne zorluklarla kazandığım maaşımı.
Eşim bana günlük para bırakırdı günlük 10 TL falan. O da yol parası olarak gidiyordu.
Evden yemek götürürdüm yemek paramı harçlık yapardım. Beğendiğim bişey olursa ayda 1 2 parça alırdım kendime.
Sonra birgün işe giderken bugün maaş günü diye düşünerek cebimdeki parayı harcamıştım. Güzel bir kahve içmiştim. Tabi cebimde param kalmadı. Ne de olsa bugün maaşım yatar diye düşünüyordum.
Baktım ki maaşım yatmamış ve ben ne yapacağımı şaşırmıştım. Ve hiç unutmuyorum bir arkadaşımda borç para aldım. Eve öyle geldim. Sonra eşimle çoook büyük bir kavga ettim. Artık tathmin edersiniz ona nasıl haykırdığımı. Sonra dedimki çalışmıyorum ben ve ertesi gün işten ayrıldım ve 2.5 sene çalışmadım yan gelip yattım. Eşim bana diyordu hayatım iş bakalım falan asla diyordum nefret ediyorum çalışmaktan.
Şimdi 6 aydır bir işe başladım. Her ay maaşımla 1 yarım 1 çeyrek altın alıyorum kendime. Geri kalan paramı da paşalar gibi yiyorum. Annemi bile gezmeye Ankara ya gönderdim. Harçlık verdim. Yeni doğacak bebeğim için kıyafetler alıyorum. Yeğenime hediyeler alıyorum. Anneme her ay para veriyorum. Ama eşimden zerre para almıyorum. Duışarı çıktığımız zaman ödemeleri o yapıyor.
Yani biraz akıllı olmamız lazım. Ne hakla ben çalışıp yorulduğum halde cebimde para olmasın ki. Buna kim cüret edebilir. Temiz kalpli olunca herkes kullanır. Eşinizde olsa izin vermeyin arkadaşlar. Her iki tarafında mutlu olması lazım.
Umarım herkes mutlu olur.

bence kadınlar olarak biraz özeleştiri yapmalıyız bu tarz konularda ataerkil düzen ama bayramlarda görüyoruz patır patır konular dökülüyo bu yıl eşimin ailesine gitmicem, kendi ailemle geçirmek istiyorum, hep onlaramı gidicez, eşim yardım etsin vs, en basiti babamdan örnek veriyimde kimse polemik yapmasın, babamda ataerkil kafada olduğu için yemek temizlik vs annemin göreviydi bardağını bile kenara koymazdı ne yani böyle gelmiş böyle gidermi diyelim insan evrimi ileriye dönük olur daha iyisine daha güzeline özenmeli insan, o erkektir ağlamaz hep güçlüdür hep ben ona dayanıyım olmaz, bu bencilliktir bana göre, biri demişti kadının maaşınamı güvenilip evleniliyo diye, evet aynen öyle, bi eve 2000 lira girmesiyle 4000 lira girmesi aynı şeymi, erkeklerde iyi yaşamak istiyo eşi çalışınca daha rahat ediyolar, benim param kenarda dursun isterse rica minnet veriyim böyle evlilikmi olur

herkesin kartı kendinde durmalı ama gelirde giderde ortak kabul edilmeli, zaten edinilen malda ortak olduğuna göre Allah göstermesin bi boşanma olsa bölüşülecek, ama ben ayrıca gizlice para biriktiriyim mantığı bana ters, o zaman eşi gizlice ailesine ya da akrabasına para verdi diye cıngar çıkarmıcak bu tarz kadınlar

bende vermedim kartımı. çalışıp eline saymaya alıştırmamak lazım..
ben ona 2 aydır diyorum maaşını çek getir bende getireyim, bütcemizi yapalım, borçlarımızıödeyelim diye...
2 ay oldu getirmedi. maaşımı çantamda taşıdım ama getirip ortaya koymadım.
mesela bu ay maaşalındı. 3-4 gün bekledim baktım yok bekarlıktan gelen borçlarımı ödedim, toplamda 500 lira falan tutuyor taksiti. kalanı hesabıma geri yatırdım.
şimdi mobilyanın taksiti kaldı.. hala diyorum kaç gündür çek getir ödeyelim diye tıkyok...
ikimizin maaşı birleşmeden ödenmesi imkansız..
artık demiycem nasıl öderse ödesin.. fakat sorun edeceğini sanmıyorum, aşırı gamsız bir insan umurunda bile olmaz..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…