- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi gelinciK8787
-
Kızlar Merhaba,
Ben bu konuda çoook sorunlar yaşadım, ne kavgalar ettik. Ne tartışmalar yaşadık anlatamam.
Eşim hep borcumuz var, borcumuz var diyerek psikolojimi bozmuştu.
Bende psikolojik olarak etkilendiğim için maaşımı aldığım gün eşimin eline sayardım ne zorluklarla kazandığım maaşımı.
Eşim bana günlük para bırakırdı günlük 10 TL falan. O da yol parası olarak gidiyordu.
Evden yemek götürürdüm yemek paramı harçlık yapardım. Beğendiğim bişey olursa ayda 1 2 parça alırdım kendime.
Sonra birgün işe giderken bugün maaş günü diye düşünerek cebimdeki parayı harcamıştım. Güzel bir kahve içmiştim. Tabi cebimde param kalmadı. Ne de olsa bugün maaşım yatar diye düşünüyordum.
Baktım ki maaşım yatmamış ve ben ne yapacağımı şaşırmıştım. Ve hiç unutmuyorum bir arkadaşımda borç para aldım. Eve öyle geldim. Sonra eşimle çoook büyük bir kavga ettim. Artık tathmin edersiniz ona nasıl haykırdığımı. Sonra dedimki çalışmıyorum ben ve ertesi gün işten ayrıldım ve 2.5 sene çalışmadım yan gelip yattım. Eşim bana diyordu hayatım iş bakalım falan asla diyordum nefret ediyorum çalışmaktan.
Şimdi 6 aydır bir işe başladım. Her ay maaşımla 1 yarım 1 çeyrek altın alıyorum kendime. Geri kalan paramı da paşalar gibi yiyorum. Annemi bile gezmeye Ankara ya gönderdim. Harçlık verdim. Yeni doğacak bebeğim için kıyafetler alıyorum. Yeğenime hediyeler alıyorum. Anneme her ay para veriyorum. Ama eşimden zerre para almıyorum. Duışarı çıktığımız zaman ödemeleri o yapıyor.
Yani biraz akıllı olmamız lazım. Ne hakla ben çalışıp yorulduğum halde cebimde para olmasın ki. Buna kim cüret edebilir. Temiz kalpli olunca herkes kullanır. Eşinizde olsa izin vermeyin arkadaşlar. Her iki tarafında mutlu olması lazım.
Umarım herkes mutlu olur.
bence kadınlar olarak biraz özeleştiri yapmalıyız bu tarz konularda ataerkil düzen ama bayramlarda görüyoruz patır patır konular dökülüyo bu yıl eşimin ailesine gitmicem, kendi ailemle geçirmek istiyorum, hep onlaramı gidicez, eşim yardım etsin vs, en basiti babamdan örnek veriyimde kimse polemik yapmasın, babamda ataerkil kafada olduğu için yemek temizlik vs annemin göreviydi bardağını bile kenara koymazdı ne yani böyle gelmiş böyle gidermi diyelim insan evrimi ileriye dönük olur daha iyisine daha güzeline özenmeli insan, o erkektir ağlamaz hep güçlüdür hep ben ona dayanıyım olmaz, bu bencilliktir bana göre, biri demişti kadının maaşınamı güvenilip evleniliyo diye, evet aynen öyle, bi eve 2000 lira girmesiyle 4000 lira girmesi aynı şeymi, erkeklerde iyi yaşamak istiyo eşi çalışınca daha rahat ediyolar, benim param kenarda dursun isterse rica minnet veriyim böyle evlilikmi olur
para ortaktır diyen hanımlar merak ettim, ev içinde ve dışında (alışveriş gibi) yapılan işlerde ortak mı?? yani hayat gerçekten müşterek mi?
Bu da bence abartiya kaciyor kusura bakmayasin arkadasim. Ev islerine falan filan gelince erkekte yardim etsin bende calisiyorum deniyor, ama paylasmaya gelince kadinin parasina dokunulmaz. Cok yanlis bir dusunce…konu sahibi arkadasin esinin tavri yanlis, yoksa adam disarlarda orda burda yeyipta kadina vermemezlik yapmiyormus. Ne yiyormus ne yediriyormus anlayacagin. Bu da kadinin parasina goz dikmekten ziyade ya cok fazla tutumlu oldugundan ya da cimri olmasindan kaynaklaniyor bana kalirsa.
Birde sanki bu devirde ev gecindirmek kolaymis gibi yazmissin…gonul isterdiki eslerimiz petrol zengini olsun…ama ihtiyaci oldugundada bal gibi kadinin parasi diye birsey kalmaz ortada…ortak yapmak lazim sadece bunlari..tek tarafin karar vermesi yanlis, zaten konu sahibide bu konuda cok bozuluyor diye dusunuyorum.
Esinin maasini bilmemek ise cok garip, siz bi ev gecindiriyorsunuz. Gerci anladigim kadariyla esin gecindiriyor sizin evinizi…az bucuk ne aldigini bilmen lazim bence.
Herneyse butun parani kocanin eline sayicaksin diye birsey yok, ama ihtiyaci oldugundada tabiiki elini cebine atacaksin. Kadin olmak boyle birsey yapmamak icin bir sebep degil, sadece bahane olabilir bana gore.
Ya Kizlar biri beni aydinlatsin, bu senin Maasin benim Maasim olayini bir türlü cözemedim.
Esinden para aliyorsan maas kartini ona veriyorsan sen neden calisiyorsun diyorsun.
Bunu ekonomik ortaklik olarak görüyorsun.
Iste burasini anlamiyorum.
Böyle düsünmekle asil biz eslerimizi ekonomik Güc olarak görmüyormuyuz? Bana baksin,
beni gecindirsin diyemi evleniyoruz?
Erkek evi idare edemiyecekse niye evleniyor diyorsunuz?
Tamam tabiki erkek idare edebilirse ne mutlu bayana. Benim düsüncem, kadin calisiyorsa,
kendi ekonomik özgürlügü icinmi bunu yapiyor? Yani Bayanin Parasi kendine, Erkegin Parasi yine Kadina? Ozaman evlenmezse kendi Maasiyla zaten ekonomik özgürlügü var.
Peki dogru söylüyorsun, ozaman erkek niye evleniyorsun?
Peki Kadin neden evleniyor, Parasi yine kendisine kalacaksa?
Erkek tek kalsa, sadece kendini gecindirecek. Büyük eve gerek yok, bir Göz odada yeter.
Fazla erzak almaya gerek yok, disarda’da yer icer. Temizlik dersen, kendi Kücük evinde haftada bir Temizlikci tutar, buda tamam. Cinsel ihtiyacinida bir sekilde karsilar, günümüzde bu artik okadar zor degil.
Bence evlilikte, senin benim olmamali. Bende calisiyorum, esimde.
Ben nedenmi calisiyorum? Kisa ve öz, daha lüks yasamak icin. Yani demem oki, Esimin aldigi Maas ile Günübirlik yasiyabiliriz. Ama bende esime katkida bulunursam, tatil, gezmeler, disarda yemeler, ve hatta kenara Para koymalari daha güzel saglariz.
Esim Para isine karismaz, idaresi benim elimde. Esimin ve benim Maasim Bankaya yattiktan sonra, ben Bilgisayarimda, gelir gider listesi olusturdum ve ayi ona göre idare ediyoruz.
Evlilik iki kisiliktir. Ev islerinde Esimden zaman zaman yardim bekliyorsak, Maasimida tipki onun Maasi gibi ortak kullanmakta bir sakinca görmüyorum. Aksi taktirde her birey bekar kalip kendi Maasini kendisi doya doya harciyabilir.
para ortaktır diyen hanımlar merak ettim, ev içinde ve dışında (alışveriş gibi) yapılan işlerde ortak mı?? yani hayat gerçekten müşterek mi?
cidden bilmiyorum ne kadar kazandığını .sormadım bile .gerekde yok .artık faturalar otamatik ödeniyor zaten .
bence abartı değil benim düşüncem bu .herkesin aile yapısı farklı aslında genel konuşmamak gerek .bazı erkekler eşinin parasını dokunmuyor ben çalışmıyorum ama çalışan arkaaşlarımdan biliyorum .yanlış düşünce gelebilir sana ama bence doğru .ama adamın ihtiyacı vardır çok o zaman tabi yardım edersin ama herşeyi ortak yapıcam diye kadınların didinmesini cidden anlamıyorum .sonra allah korusun boşanma falan olursa sorunlar çıkıyor işte .her kadının bir birikimi olması gerek kenarda bence
Kendimce bir şeyi ilave edeyim.
Eşim maaşını benim hesaba EFT yapar haliyle ne aldığını bilirim. Ama böyle olmasaydı da bilmek isterdim nasıl olsa geçiniyoruz bilmesemde olur diyemezdim. Ne geldiğini bilmeden ne harcayacağımı nasıl bilebilirim ?
Şöyle bir örnek verecek olursam, günlük hayatta gözlük kullanıyorum geçen gün gözlüklerimden biri kırıldı yedeksiz asla duramam (hep apar topar çıktığım için lensle takacak vaktim olmuyor) gözlük almaya gittim, bütçemiz nedir bilmeden nasıl alışveriş edebilirim ki ?
tabiki canım bilmek lazım, ama ben yok kadın para biriktirmeli birikim yapmalı fikrine karşıyım, kadın eşinden gizli para biriktircek ama eşi ailesine yardım ettimiydi kıyameti koparacaksın, bu olmaz, önce sen herkese hakkını teslim edeceksin ki hak talep edebilesin, kızıyorum sinsi planlar içinde olan bayanlara, seni kastetmiyorum yanlış anlama
beni kastedecek birşey yazmamışsın ki :)
cidden bilmiyorum ne kadar kazandığını .sormadım bile .gerekde yok .artık faturalar otamatik ödeniyor zaten .
bence abartı değil benim düşüncem bu .herkesin aile yapısı farklı aslında genel konuşmamak gerek .bazı erkekler eşinin parasını dokunmuyor ben çalışmıyorum ama çalışan arkaaşlarımdan biliyorum .yanlış düşünce gelebilir sana ama bence doğru .ama adamın ihtiyacı vardır çok o zaman tabi yardım edersin ama herşeyi ortak yapıcam diye kadınların didinmesini cidden anlamıyorum .sonra allah korusun boşanma falan olursa sorunlar çıkıyor işte .her kadının bir birikimi olması gerek kenarda bence
boşanırsan zaten herşey ortak paylaşılır çalışmadığın için nafakada talep edebilirsin, bu bence bencillik kadın gizlice birikim yapsın erkek herşeyi eve harcasın o zaman adamda sinsi sinsi para biriktirsin, evleneceğim adama o kadarcık güvenemiyosam evlenmem zaten
seni anliyorum ama evlilik bu tek tarafin esek yerine konulmasi cok sacma. Benim anneannem kac yasinda hala tarlada calisirdi. Belki para olarak karsiligi yoktu ama esine destek vermek acisindan yapiyordu bunu. Ne yani desemiydi, erkeksin mecbur bana bakacaksin falan filan..madem kendine guvenmiyordun evlenmeseydin filan???
Bi onceki yazinda cok boyle madem evlendi bana baksin gibi cumleler kurmustun, onlara istinaden yazdim yazimi.
Senin dedigin herhangi bir bosanma durumunda kadinin zorda kalmasi, daha onceden onlem almamasiyla ilgili. Yoksa kadinin calisip didinmesiyle alakasi yok. Yani tamamen butun ipleri kocasinin eline vermis olmasindan kaynaklaniyor.
Mesela bi ev alinacaksa 2 kisi calisiyorsa ve ikisinin parasiyla alindiysa tek tarafin uzerine yapmak dogru degil, iki kisinin hakkidir bu.
Faturalar otomatik odeniyorda, para geliyorda odeniyor..para gelmesin bak o zaman nasil ihtarlar evi basiyor gorursun. Yani bu kadar esine yaslanmakta ne kadar dogru bilmiyorum.
Adam aldigi paranin yarisini baskalariyla yese haberin olmayacak yani???
Incigina cincigina kadar sormam esimin aldigi maasi ama uc asagi bes yukari bilirim ne geldigini nereye ne gittigini…boylede olmasi gerekiyor.
boşanırsan zaten herşey ortak paylaşılır çalışmadığın için nafakada talep edebilirsin, bu bence bencillik kadın gizlice birikim yapsın erkek herşeyi eve harcasın o zaman adamda sinsi sinsi para biriktirsin, evleneceğim adama o kadarcık güvenemiyosam evlenmem zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?