Çalışan Bayanlar, maaşını tamamen eşine veren var mı?

İşte nasıl alıştırırsan öyle gidiyor baştan maaşını eşine vermeye alıştırmışsın hiç para harcamamışsın ezmeye çalışmış nasılsa getiren var harcamıyorda ohh canına minnet kocaların. Ama bak evde oturunca hiç para gelmeyince verdiğine razı olmak zorunda hiç çalışmamandansa. Tabii ki hayat ortak senin paran benim param olmaz ama bir erkek bunu lehine kullanırsa o da olmaz. Her bayanın dediğim gbi kendi parası olmalı kenarında elbette bir yere gidilir kadında öder hesabı bir pazarı marketi yapabilir ama tasarrufta yapmalı. Eşin karısına harçlık vermesini hiç kabullenemiyorum zaten sen maaşını ver o kuş kadar para versin sana al bununla idare et diye olmaz öyle şey. Ben kendi maaşımı alırım annemin ihtiacı var ona gönderirim biraz, kendi kıyafetimi,makyaj malzememi, parfümümü alırım çalışıyrum sonuçta lazım. Pazarı bazen be yaparım eşim sağolsun pek yaptırtmaz ama bir yere gittiğimizde ben öderim. Geri kalannı koyarım kenara. O da kend parasını koyar ama haberim vardır her ay ne kadar biriktiğinden.

Tek hesap vardir ikmizinkide oraya girer mecburi giderler ciktikdan
Sonra yine ayni hesapda ufak bir hesap orayada paralari biriktiriliyor

Basdan beri Boyle konusarak bile yapmadik bu isi insallh en kisa zamnda
Uzlasirsiniz

Aynen size katiliyorum. Biz Kadinlar isimize nasil gelince oyana cekiyoruz. ataerkil toplumda erkek kadina bakmali. Ozaman dediginiz gibi, ataerkil toplumda kadin kayinvalideyle birlikte otururdu, oturmuyorsa her Bayram gidilirdi. Erkek ev islerine kaatiyen katkida bulunmazdi. Bunun gibi birsürü sey.
Demem oki, bu nasil evlilik. Evlendim kocam bana baksin, bende calisayim, parami kenara koyup istedigimde harcayip, istedigimde anneme, kardeslerime yolluyayim?

Bir yandan modernlesiyoruz. Bir yandan hersey eskisi gibi olsun.

Istedikten sonra kadinda bosanma olayinda veya daha erken erkekden gizli seyler yapabiliyor. Örnegini görüyorum.

Ama egerki esin kumarbaz, eli acik, sürekli ailesini ve arkadaslarini gecindirip sizden kisiyorsa, ozaman haklisiniz.
Aksi taktirde, yola beraber yürümeye baslandiysa, ortak yapilmali hersey, ayri gayriya ne gerek var.

Benim maaş kartımda eşimde ama bundan hiç rahatsızlık duymadım...Maaşlarımız yatınca eşim tüm ödemelerimizi yapar...Kalan para da evde çekmecede durur herkes ihtiyacı olanı alır...Ama eşim kesinlikle harcamana dikkat et,çok harcama gibi şeyler dile getirmez...Ev için aylık alışveriş yaparız...Onun dışında ay içinde harcamalarımızı kredi kartından yaparız...Eğer bir şey almak istersem kendime yine karttan alırım...Ay sonunda ödeyebileceğimizin üzerinde harcama yapmamaya dikkat ederiz kredi kartından...

Ev kredimiz olduğundan şimdilik yatırım yapamıyoruz maalesef...

para ortaktır diyen hanımlar merak ettim, ev içinde ve dışında (alışveriş gibi) yapılan işlerde ortak mı?? yani hayat gerçekten müşterek mi?

para ortaktır diyen hanımlar merak ettim, ev içinde ve dışında (alışveriş gibi) yapılan işlerde ortak mı?? yani hayat gerçekten müşterek mi?

Herşeyin ortak olması mümkün mü ? Burada ince ayrıntı para ortaktır değil, hayat ortaktır. %50-%50 bir müştereklik beklenirse herkes mutsuz olur.

Eve giderken alışverişimi de yaparım, adamım gelene kadar yemeği de ... Sofra toplamaya yardım ederse öper başıma koyarım. Ama sorun değil hem benden geç geliyor, hem benden çok yoruluyor. Yardımcımız var ama ekstra temizlik gerekiyorsa onu da eşim yapar çünkü elinden süper gelir.

Ama tamir işlerini becerdiğim için tamiratta bazen bana kalır

Kısaca geçinip gidiyoruz

Son düzenleme:

cidden bilmiyorum ne kadar kazandığını .sormadım bile .gerekde yok .artık faturalar otamatik ödeniyor zaten .
bence abartı değil benim düşüncem bu .herkesin aile yapısı farklı aslında genel konuşmamak gerek .bazı erkekler eşinin parasını dokunmuyor ben çalışmıyorum ama çalışan arkaaşlarımdan biliyorum .yanlış düşünce gelebilir sana ama bence doğru .ama adamın ihtiyacı vardır çok o zaman tabi yardım edersin ama herşeyi ortak yapıcam diye kadınların didinmesini cidden anlamıyorum .sonra allah korusun boşanma falan olursa sorunlar çıkıyor işte .her kadının bir birikimi olması gerek kenarda bence

oldu canım. istediğimi alamayacaksam yıyıp içmeyeceksem niye çalışayım kı.... eşime bakmak için mı evlendim. tabıkı bızımde butcemız ortak. ama istediğim olursa gider alırım bişey demez diyemez zaten musrif değilim ki.... herkes birikim yapsın ister ama dediğiniz gibi nereye kadar .şimdi yapamayacaksak yaşlanıncamı yapacağız. bence eşinize daha fazla izin vermeyın.

arkadaşım evliliği erkeklerin cinsel ihtiyaçlarını gidermek için yaptıklarını mı sanıyorsun ben anlamadım ne demek istediğini .eşimin parasına ihtiyacım olduğu için evlenmedim tabikide .zaten evimde belirli bir standartta rahat içinde yaşıyordum çok şükür .herkesin aile yapısı farklı benim eşim böyle düşünüyor .o yüzden işlerini yola koyana kadar evini arabasını aldıktan sonra kendini hazır hissettiği yaşta evlendi .bu bizim doğrumuz .
eşi sıkıntı içindeyse tabikide kadın yardım edicek ama öle maaşk kartını eline verip ondan harçlık almak ne demek ne saçma şey .kadın kendine birikim yapamasın mı hiç yada istediği birşeyi alamasın mı yani .
bizim geleneklerimizde böle erkek evi geçindirir dinende böledir zaten o konuya girmeyeceğim haa ihtiyacı vardır eşi ona yardım eder ama etmek zorundada değil .

Bizim evde evet ortak...Masayı beraber toplarız,ben sudan geçirirken bulaşıkları o makineye dizer,ben evi süpürürken o toz alır,ben tencereleri yıkarken o içeceklerimizi hazırlar vs...

evet ortak, ben çamaşır makinasına çamaşır atıyosam eşim çamaşırları asar toplar katlar, o bulaşıkları makinaya diziyosa ben yerlerine yerleştiririm yıkama bitince, sabah ben kahvaltı hazırlarken o odamızı toplar, temizliği birlikte yapıyoruz toplu alışverişi birlikte yapıyoruz arada bi ihtiyacımız olduğunda ben iş dönüşü markete uğruyorum eşimde eve gelirken bişeye ihtiyacımız var mı diye arıyo, bu olay hayal değil yani düzen oturtmakla alakalı

boşanırsan zaten herşey ortak paylaşılır çalışmadığın için nafakada talep edebilirsin, bu bence bencillik kadın gizlice birikim yapsın erkek herşeyi eve harcasın o zaman adamda sinsi sinsi para biriktirsin, evleneceğim adama o kadarcık güvenemiyosam evlenmem zaten

Kendimce bir şeyi ilave edeyim.

Eşim maaşını benim hesaba EFT yapar haliyle ne aldığını bilirim. Ama böyle olmasaydı da bilmek isterdim nasıl olsa geçiniyoruz bilmesemde olur diyemezdim. Ne geldiğini bilmeden ne harcayacağımı nasıl bilebilirim ?

Şöyle bir örnek verecek olursam, günlük hayatta gözlük kullanıyorum geçen gün gözlüklerimden biri kırıldı yedeksiz asla duramam (hep apar topar çıktığım için lensle takacak vaktim olmuyor) gözlük almaya gittim, bütçemiz nedir bilmeden nasıl alışveriş edebilirim ki ?

tabiki canım bilmek lazım, ama ben yok kadın para biriktirmeli birikim yapmalı fikrine karşıyım, kadın eşinden gizli para biriktircek ama eşi ailesine yardım ettimiydi kıyameti koparacaksın, bu olmaz, önce sen herkese hakkını teslim edeceksin ki hak talep edebilesin, kızıyorum sinsi planlar içinde olan bayanlara, seni kastetmiyorum yanlış anlama

beni kastedecek birşey yazmamışsın ki :)

seni anliyorum ama evlilik bu tek tarafin esek yerine konulmasi cok sacma. Benim anneannem kac yasinda hala tarlada calisirdi. Belki para olarak karsiligi yoktu ama esine destek vermek acisindan yapiyordu bunu. Ne yani desemiydi, erkeksin mecbur bana bakacaksin falan filan..madem kendine guvenmiyordun evlenmeseydin filan???

Bi onceki yazinda cok boyle madem evlendi bana baksin gibi cumleler kurmustun, onlara istinaden yazdim yazimi.
Senin dedigin herhangi bir bosanma durumunda kadinin zorda kalmasi, daha onceden onlem almamasiyla ilgili. Yoksa kadinin calisip didinmesiyle alakasi yok. Yani tamamen butun ipleri kocasinin eline vermis olmasindan kaynaklaniyor.
Mesela bi ev alinacaksa 2 kisi calisiyorsa ve ikisinin parasiyla alindiysa tek tarafin uzerine yapmak dogru degil, iki kisinin hakkidir bu.

Faturalar otomatik odeniyorda, para geliyorda odeniyor..para gelmesin bak o zaman nasil ihtarlar evi basiyor gorursun. Yani bu kadar esine yaslanmakta ne kadar dogru bilmiyorum.
Adam aldigi paranin yarisini baskalariyla yese haberin olmayacak yani???

Incigina cincigina kadar sormam esimin aldigi maasi ama uc asagi bes yukari bilirim ne geldigini nereye ne gittigini…boylede olmasi gerekiyor.

katılıyorum bana göre iş evlilikten çıkıp ticarete dönüyor o zaman
adam zamanında aldatmıştır veya şiddet vardır
mecbur evliliğini devam ettirmek zorundasındır para ayrırsın kenara
ama ortada birşey yokken benim param bu sana zırnık koklatmam senin maaşınla geçinicez sen erkeksin bana evine bakmak zorundasın mantığını da hiç
anlamıyorum
hele maaşını söylemeyen erkeğe de hiç güvenmem nereye harcıyor borcu mu var belki de bakması gereken bi kadın daha vardır nee bileceksin

eşşek yerine mi kouyoruz tövbe yaa .kardeşim evlilik bu .herkesin görevleri var .evde oturan çalışmayan kadınlar eşlerini eşşek yerine mi koyuyor şimdi çok ayıp cidden bu düşünce tarzını kınıyorum .erkeğe destek vermek isteyebilirsin yada eşin bunu senden talep edebilir .benimki etmedi biz böle bir sistem yaptık .benim sigortamı bile dışardan ödüyor eşim allah razı olsun .bilmiyorum bana üşünce tarzınız ters hepimiz eşimizi eşşek yerine kouyourz o zaman neyse birşey demiyorum sana

bazı erkeklerin ihtiyaçları yok zaten o yüzen eşinden almıyolar sanırım .ama ihtiyaç varsa ortak harcama yapılmak zorunda zaten yoksa ev nasıl dönücek .ben farklı birşeyden bahsettim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…