Çalışan Bayanlar, maaşını tamamen eşine veren var mı?

peki kocasına maaş kartını veren bayanlar babalarına yada annelerine acaba maaş kartı verdiler mi yada veriyorlar mı? bence ne demek istediğimi bir çok bayan anladı yani dinimizce erkeğin yükümlülüğünden söz ediyorum kadın gönüllü vermek ister o ayrı bunu yorumumda belirttim zaten ama bir kadın okuyup meslek sahibi olduysa bu ekonomik özgürlüğü olsun kimseye muhtaç olmayayım diyedir öle değil mi? yani kocama vereyim o beni idare etsin diye çalışılmaz ki ne güzel söylemişsiniz Allah korusun insanın başına herşey gelebilir boşanınca ne olacak kadının bir kenarda birikmiş parası olmasın mı? sonra çaresizlikten kadın ne boşanabiliyor ne baba evine gidebiliyor örneklerini okuyoruz burda
benim kastettiğim erkek karakteri hem karısının parasını alıp hatta karısının evinde oturup hemde iyi imkanlar sunmayan karısının harcadığı üç kuruş paranın hesabını soran sorumsuz bencil cimri tiplerden söz ediyorum... sizde haklısınız ne diyim şimdi erkekler akıllı para kazanan geliri iyi kızlarla evlenmek istiyor eskiden kadınlar düşünürdü böyle şeyleri

Son düzenleme:

hayatımızdaki herşeyi dine göre yaşarsak işimiz var erkeklerinde bu konuda bi dolu kozu var malum

Evli değilim, yakında evlilik de yok ama ablam dolayısıyla çok düşündüm bu konuyu.
Ben maaş kartımın eşimde durmasını doğru bulmazdım. Şu anda da var sonuçta banka kartım her ay düzenli para yatan, ne anneme ne babama veriyorum.
Çok ihtiyaçları olursa destek çıkıyorum ama kazandığım parayı hiç düşünmeden aileme verip onlardan harçlık almak bana zor gelir açıkçası.
Hele evlendikten sonra eşimden para istemek, çok zor olurdu sanırım

bende 3 aylık evliyim ve çalışıyorum. Evlendikten sonra çalışayımmı diye sormadım eşime yada çalışmamı istermisin istememezmisin diyede sormadım.

ben bekarkende ay içinde market alışverişini yapardım kendi ihtiyaçlarımı alırdım. bazı ay hiç bişey almazdım eve lazım olurdu bazı ay bütün maaşımı kendime harcardım ihtiyaca göre . annemin evinde nasılsa evlendiğimdede öyle şuan için. Sonuçta beraber yaşıyoruz benim param senin paran mevzusu olması çok çirkin tabi taraflardan biri akıllılık yapıp bütün paraya el koymak istiyorsa iş değişir.

bu konu herkese göre çok farklı olacaktır çünkü işin içindeki karakterlerin hepsi farklı , bende ayrı gayrı hesaplara hiç hoş bakmıyorum malesef (normal hayatlarda)
ben bekarkende çalışıyordum evliyim hala çalışıyorum hiç ara vermedim, babam asla benden eve katkı istemedi bende vermedim
ama şimdi maaş kartım eşimde durur , çeker günü gelince kendininkiyle beraber hesaba yatırır, hesabın şifrelerini bile bilmez tüm ödemeleri ben yaparım kalanıda değerlendiririm yani eşim bi nevi paraları toplamada aracılık eder

üstümde çok para taşıma alışkanlığımda kredi kartımda yoktur ama bunlar ben istemediğim için yok, lazım olunca gider cüzdanından ya para yada kredi kartını alırım ,almadan önce sormam sadece alıyorum derim giderim ,alışverişe gidince bazen limitleri zorlarım bazen en ucuzunu alırım aslada yeter demez bende ona demem çünkü birbirimizi biliyoruz nerde duracağımızı biliriz canımız bişey istiyorsa birbirimizi ondan mahrum etmedik hiç ikimizde çalışıyoruz sonuçta ama müsriflik dışı şeylerde asla alma yapma diyip birbirimizden elinden para almadık.

hiçbir zamanda parayı birlikte kazanıp brlikte harcamaktan gocunmadık, eşimin sana bakmakla ben sorumluyum demesine rağmen işten çıkmadım mecbur kalmadıkça çıkmamda ,aynı hayatı paylaşıyoruz onun hayatı kötü olursa benimkide kötü olur sonuçta ,, yani önemli olan parayı kimin yönettiği değil karşı tarafın bundan gocunmaması başka anlamlar çıkarmaması ,kendini enayi gibi hissetmemesi.

amaa öyle kocalar varki değil para su bile verilmez onada sonuna kadar katılıyorum,yani siz önce durumu değil eşinizi irdeleyin sonra doğru olup olmadığına karar verin derim

benim eşimde gezmeyi sever bende ev gezmesini abartı değil ama eşim misafirliklerde patlar çıksın dışarda müzeydi vs bayılır geceleri döneriz eve şans ya tekte gezmez yanında 100 kişide olsa 101 inci ben olucam işte herkezin farklı huyu var sanırım :)

Bu ne saçmalık!
Ben olsam hayatta vermezdim maaş kartımı neden vereyim ki?
Ortak alacağımız birşey olsa da birlikte alırdık yine ne yani oh beyfendi maaşımı yanında taşıyacak da mali sorumlulukları üstlenecek. Benim paramı nereye harcayacağımı bileceğim kadar beynim yok mu?
Hele çalıştığım halde bana para verip de idareli kullan derse ben onu bi güzel idareli kullanırım görür gününü.

Bence bi erkek evini idare edecek kadar para kazanmak zorunda ve evin geçimini sağlamak zorunda ama kadın eşine yardım etmek kendi istediklerini özgürce alabilmek veya ilerde çocuklarının daha iyi yerlerde okumasını sağlamak için çalışabilir ve çalışmalıdır.
Benim evleneceğim erkek benim parama güvenip benimle evleniyorsa vay haline.

ben maaşı çektikten sonra harçlığımı alırım, eşime veririm. bir kredi kartı ben de durur kendi ihtiyaçlarımı ve market alışverişi yaparım. ödemelerle o ilgilenir. çünkü erkeğin bu konuda sorumluluk alması gerektiğine inanıyorum. öyle her şey kadının sırtında olmamalı bence.

bu herkesin karakteriyle alakalı bir durum benim annemin maaş kartı babamdaydı anneme her ay para verirdi ihtiyavcı olsa annemden sakınmazdı ama bu sayede babam bir srü birikim yaptı ikimemur maaşına göre çok şükür herşeyleri var ama ben hep anneme kızardım o zamanlar kartın sende olsun ne diye baba çekiyor diye sonra baktım babam annemden bizden kısmıyor eksiği gediği olmuyor sadece saçıp savurmuyor oda evlatlarının geleceği için ben evlendim daha nişanlıyken zaten eşim ben maaşımı sana veririm dedi bende yok demedim şuan yeni evliyiz zaten borcumuz harcımız çok ama eşim yinede taksit ve kradi kartı borcunu ayırıyor kendine harçlık bırakıyor benim hesabıma eft ile yolluyor bende ev almayı düşünüyoruz diye altın alıyorum yada para olarak tutuyorum(bekarken maaşımı tek başıma yer gezer tozardım onada nişanlıyken gezmeyi sevdiğimi söylemiştim ki kendizi o zamanda evde oturmayı daha çok sevdiğini belirtmişti ama şimdi kendime bakıyorum eşimle güzel bir geleceğimiz olsun diye ben kendimden kısıyorum eşim bir yerlere gezmeye gidelim derken ben öteliyorum çünkü çocuğum olmadan para tuttum tuttum çocuktan sonra giderler çok artıyor )şimdi eşim gelip bütün parasını bana yolluyorsa ilerde ona yollamamı istese yollarım yani aynı yastığa baş koyuyoruz ömrümüzü birbirimize adıyoruz ayrı gayrımız olmamalı ...şu da var allah o günleri göstermesin burda okuyoruz sıkıntılı evlilikleri onları düşünerek kendimde kenara birşeyler atmak istiyorum ufak tefekte olsa ...

Sevgili gelincik,henüz 4 haftalık evliymişsin,sanki yıllardır aynı döngüde yaşıyor gibi yazmışsın.
Daha dur,bismillah :)

Eşim bankamatiğimi alıyor,borçları ödüyor demişsin.
Daha ancak 1 maaş almış olmalısın.Bu böyle olmuyor,para istemek hoşuma gitmiyor,ağrıma gidiyor diyerek kartını geri alabilirsin.
Yine de ben şahsen,borçlara katkıda bulunman gerektiğini düşünüyorum.

Yeni evlenmişsiniz,eşin belki panik yapıyor,acaba yetinebilecek miyiz,borçların altından kalkabilecek miyiz diye...
İlk aylarda gelen giden,misafirlik olması da gayet normal.Bu,hep böyle olacak demek değil ki.

Önce bir önünüzü görün,her ay ne geliyor,ne gidiyor net olarak belli olsun.
Ondan sonra elbet hesabınızı ona göre yapıp,keyfinize para ayırırsınız.

Şimdilik ufak ufak ileriye dönük programlar yap bakalım ne diyecek.
Mesela önümüzdeki ay şuraya gidelim,bayramda buraya gidelim gibi.
Ama şimdilik çok masraflı programlar olmasın :)

hayatımızdaki herşeyi dine göre yaşarsak işimiz var erkeklerinde bu konuda bi dolu kozu var malum

buda benim fikrim sizin gibi düşünmüyorum bazı arkadaşlarında dediği gibi her evlilikte farklı ben erkeğe maaş kartının verilmesinden yana değilim bana saçma geliyor erkeğin karısının parasını alması

Yahu altı üstü bir kart,
ha eşimde durmuş ha bende...
Ne farkeder?

Adam sizi kısıtlamıyorsa, gelir gideri biliyorsanız,
Kendi istekleri oldugu kadar sizin de istekleriniz oldugunu unutmuyorsa,
siz kazandıgınız için sizin de hakkınız oldugunu düşünüyorsa ne fark eder?

Zaten artık kart mı kaldı?
Bütün işlemler otomatik talimatta vs vs...
Kalan da ortada yani...

Biz evlendiğimizde kartım her daim bendeydi,
eşim bir gün olsun bana ver bende duracak demedi.
Ta ki oglum dogana kadar....
O da mecburiyetten ....
Sonra da geri almadım, ama bunun konusu dahi geçmedi aramızda...

Evlendik ilk ay maaşları çektik,
eşim ödemeleri yaptı geldi, bir kagıda da tek tek yazmış şu şu şu , kalan da şu diye
bana gösterdi. ben de ne gerek var aşkım dedim.
Sen de bil dedi.
8 yıllık evliyiz bu, hiç bir ay degişmedi...

Ama eger ki ben eşimden yana bir samimiyetsizlik sezseydim hiç böyle bir olaya girmezdim.
Şu anki çogu evlilik gibi şu faturayı sen öde, kredi kartını ben ödeyeyim, kirayı sen öde,
mutfagı ben karşılayayım, çocukların ihtiyaçlarını sen karşıla derdim...

Ama böylesi de bana çok garip geliyor.
Bir evliliği en temelden sarsan şey, senin paran benim paramdır...
Bu aile bütünlüğünün bozulmasına sebeptir....

Ancak durum eşlerin birbirlerine karşı olan tutumlarına göre degişir...

Dogrusu şu ya da bu diyemeyiz...

Son düzenleme:
Ortak bir bütçe yapılır, ödemeler planlanır, kadın da erkek de maaş kartını elinde tutar.

İsteyen harcar, isteyen biriktirir ya da birikim ortak yapılır. Ama her iki tarafında maddi bir alanı olmalı, şahsi ihtiyaçlar için bile eşten para istenmez ki, hem insanız acil bir şey olabilir ne bileyim ya da insanın canı bir şey almak isteyebilir, çalışan bir kadın olarak insanın böyle özgürlükleri olmalı.

kartlarımız kendimizde durur ancak harcamaları ben kontrol ederim eşimin nereye ne harcayacağını bilirim çoğu zaman eşimi bile frenlerim.çünkü birikimin genç yaşta yapılacağına inanıyorum.ama eşim asla beni kısıtlamaz aksine alışverişe gitsek şunu al bunu al şunu yiyelim falan die ısrar eder.ama ben dikkatli harcarım.birikimimiz eşimin hesabında çünkü ben işten sürekli izin alıp bana işleriyle uğraşamıyorum ama ben yönlendiriyorum.sizde kendinize göre bi yöntem geliştirirsiniz zamanla...ama orta yolu bulmanız mutluluğunuz için şart.

canım benim kart kullanıomusun die sorsana bi:)
şimdi herşey teknoloji olmuş hala kart peşindeyiz:) öncelikle düğünden kalan borcunuz varsa yada ödemeniz gereken ciddi rakamlar varsa adam napsın ödencek bunlr orda borç dururken boşver bu gece dışarda yiyelim hadi eğlenelim olmazki....
ama borcunuz yoksa ayda bi yemeğe çıksanız ayda bi sinemaya gitseniz ayda bi kendine bi iki parça kıyafet alsan batmazsınız yane...

bizde durum şu : benim kartımdan mutfak masrafı eşimin aylık harçlığı benim aylık harçlım ayrılır kalan hoooop net yoluyla eşimin hesaba gider:) fakaaaaaaaat ayın 14 dünde otururuz masaya elektrik şu kadar su bu kadar defterimiz vardır her ay giderlerimizin muhasebesini tutarız sor bana mayıs ayında açim defteri nereye ne vermişiz sölerim sana:) nişanlıykende yapıoduk:) yane ben eşimin hesabına yollarım ama kuruşunun nereye gittini bilirim zaten bi gece önceden oturup hesaplarız bunu:)

kendimizede aylık 200 bana 200 ona ayırırız ben yemek ısmarladıysam o sinema ısmarlar:) ben sahilde kahve ısmarladıysm ona o benzin alır yane o 200 tl ikimizinde özgür alanı içinden kendime kıyafetde alırım o kardeşinede gönderir yarısını karışmam o onun özgür parasıdır hesabımızda kalan olursada biriktiririz:)
mutfak için ayırdımız paranın iradeside bendedir çünkü yemekleri ben yapıorum ne gerekiosa ben seçiorum uygun uygun mutfak parasındanda artırıorum hem:) böyle yapınca çok eğlenceli oluo:)

ama kendinizi sıkmadan yapmak önemli bunu bide tatlım yane adam borç ödüosa az sık dişini be güzelim bitince rahat edersiniz hekes geçio bu yollardan ayrıca biz 3 aylık evliyiz sistemi daha yeni oturttuk:)bizimde var borcumuz ödüoruz yapcak bişe yok napalım.....

Ya Kizlar biri beni aydinlatsin, bu senin Maasin benim Maasim olayini bir türlü cözemedim.
Esinden para aliyorsan maas kartini ona veriyorsan sen neden calisiyorsun diyorsun.
Bunu ekonomik ortaklik olarak görüyorsun.

Iste burasini anlamiyorum.
Böyle düsünmekle asil biz eslerimizi ekonomik Güc olarak görmüyormuyuz? Bana baksin,
beni gecindirsin diyemi evleniyoruz?
Erkek evi idare edemiyecekse niye evleniyor diyorsunuz?
Tamam tabiki erkek idare edebilirse ne mutlu bayana. Benim düsüncem, kadin calisiyorsa,
kendi ekonomik özgürlügü icinmi bunu yapiyor? Yani Bayanin Parasi kendine, Erkegin Parasi yine Kadina? Ozaman evlenmezse kendi Maasiyla zaten ekonomik özgürlügü var.

Peki dogru söylüyorsun, ozaman erkek niye evleniyorsun?
Peki Kadin neden evleniyor, Parasi yine kendisine kalacaksa?
Erkek tek kalsa, sadece kendini gecindirecek. Büyük eve gerek yok, bir Göz odada yeter.
Fazla erzak almaya gerek yok, disarda’da yer icer. Temizlik dersen, kendi Kücük evinde haftada bir Temizlikci tutar, buda tamam. Cinsel ihtiyacinida bir sekilde karsilar, günümüzde bu artik okadar zor degil.

Bence evlilikte, senin benim olmamali. Bende calisiyorum, esimde.
Ben nedenmi calisiyorum? Kisa ve öz, daha lüks yasamak icin. Yani demem oki, Esimin aldigi Maas ile Günübirlik yasiyabiliriz. Ama bende esime katkida bulunursam, tatil, gezmeler, disarda yemeler, ve hatta kenara Para koymalari daha güzel saglariz.

Esim Para isine karismaz, idaresi benim elimde. Esimin ve benim Maasim Bankaya yattiktan sonra, ben Bilgisayarimda, gelir gider listesi olusturdum ve ayi ona göre idare ediyoruz.

Evlilik iki kisiliktir. Ev islerinde Esimden zaman zaman yardim bekliyorsak, Maasimida tipki onun Maasi gibi ortak kullanmakta bir sakinca görmüyorum. Aksi taktirde her birey bekar kalip kendi Maasini kendisi doya doya harciyabilir.

Benim eşimde aynı bu profilde, güvenim tam ona ama ne almak istesem beni sınırlandırıyor, hevesimi kırıyor

dün eşimden bankamatiğimi istedim ama davul başkasında tokmak başkasında olmaz dedii, ben sana para veririrm dedi verdide...Kredi kartının biride bende duruyor ama işte sürekli dikkat et dediği için harcayamıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…