- Konu Sahibi gelinciK8787
-
Hiiiii, aman Allahım o ne laf öyle. Çok kırıcı, üzücü. Mahvolmuştur annen eyvah eyvah.
Yav bu adamlarda ne kadar düşüncesizce konuşuyorlar
peki kocasına maaş kartını veren bayanlar babalarına yada annelerine acaba maaş kartı verdiler mi yada veriyorlar mı? bence ne demek istediğimi bir çok bayan anladı yani dinimizce erkeğin yükümlülüğünden söz ediyorum kadın gönüllü vermek ister o ayrı bunu yorumumda belirttim zaten ama bir kadın okuyup meslek sahibi olduysa bu ekonomik özgürlüğü olsun kimseye muhtaç olmayayım diyedir öle değil mi? yani kocama vereyim o beni idare etsin diye çalışılmaz ki ne güzel söylemişsiniz Allah korusun insanın başına herşey gelebilir boşanınca ne olacak kadının bir kenarda birikmiş parası olmasın mı? sonra çaresizlikten kadın ne boşanabiliyor ne baba evine gidebiliyor örneklerini okuyoruz burdaerkek bakmaklamı yükümlü? boşansan nolucak Allah korusun bu seferde baban bakmakla yükümlü, sen de yemekle ve ev işiyle yükümlüsün o zaman okumanada gerek yok ya da kadınlar için sadece domestiklik diye bi bölüm olmalı okullarda
benim kastettiğim erkek karakteri hem karısının parasını alıp hatta karısının evinde oturup hemde iyi imkanlar sunmayan karısının harcadığı üç kuruş paranın hesabını soran sorumsuz bencil cimri tiplerden söz ediyorum... sizde haklısınız ne diyim şimdi erkekler akıllı para kazanan geliri iyi kızlarla evlenmek istiyor eskiden kadınlar düşünürdü böyle şeyleriayrıca yaseku demişya kadınamı güvenilip yuva kuruluyo diye, evet biçok erkek artık çalışan bayan tercih ediyo, hayat zor adam akıllı tatil yapmak adam gibi giyinmek vs istiyosan ya çift maaş olucaksın ya da eşin çok çok iyi kazanıcak
peki kocasına maaş kartını veren bayanlar babalarına yada annelerine acaba maaş kartı verdiler mi yada veriyorlar mı? bence ne demek istediğimi bir çok bayan anladı yani dinimizce erkeğin yükümlülüğünden söz ediyorum kadın gönüllü vermek ister o ayrı bunu yorumumda belirttim zaten ama bir kadın okuyup meslek sahibi olduysa bu ekonomik özgürlüğü olsun kimseye muhtaç olmayayım diyedir öle değil mi? yani kocama vereyim o beni idare etsin diye çalışılmaz ki ne güzel söylemişsiniz Allah korusun insanın başına herşey gelebilir boşanınca ne olacak kadının bir kenarda birikmiş parası olmasın mı? sonra çaresizlikten kadın ne boşanabiliyor ne baba evine gidebiliyor örneklerini okuyoruz burda
benim kastettiğim erkek karakteri hem karısının parasını alıp hatta karısının evinde oturup hemde iyi imkanlar sunmayan karısının harcadığı üç kuruş paranın hesabını soran sorumsuz bencil cimri tiplerden söz ediyorum... siz haklısınız ne diyim şimdi erkekler para kazanan geliri iyi kızlarla evlenmek istiyor eskiden kadınlar düşünürdü böyle şeyleri
Bekarken evlenmek isterdim, yalnızlıktan bunalmıştım eşim olsun onunla eğeleneyim gezryim tozayım istedim... Ama evlilik hayal ettiğim gibi değil, eşim evde oturmayı sever, gezmeden anladığı ev gezmeleridir ve sürekli birilerini misafiliğe çağırmaktır. Bense tarihi, kültürel gezilerden eşimle başbaşa yapacağım gezintilerden keyif alırım..Evlendim özgürlüğüm gitti elimden paramda gitti... Eşim bankamatiğimi alıyor borçları ödüor bütün mali işler onda dönüyor... Ben ihtiyacım olduğunda ondan istiyorum her istediğimdede harcamalarına dikkat et diyerek veriyor.. Gönlüme göre birşey alamıyorum, herşeyi erteliyor... Önce düğünden sonrasına erteledi şimdide başka bahara... Paramla herşeye hasret kaldım.. İşin garibi kendinede bir şey almaz... Hem yeme, içme konusunda hem üst baş konusunda çocukluğundan tutumluluğa alışmış... Parayı ev eşyalarına ya da ne biliyim ilerde ev, araba türü şeylere yatırmayı düşünüyor... İyi de ben ne zaman gençliğimi yaşayacağım... Sürekli ertelenmekten yoruldum istediğimi alıp giyebilmek gezmek dolaşmak istiyorum.. Eşimse cimri çıktı şansıma :S Sizde durumlar nasıl arkadaşlar özellikle çalışan bayanlar istediğiniz gibi hareket edebiliyor musunuz mali açıdan, yoksa benim gibi ekonomik özgürlük diye birşey kalmadı mı sizdede...
Bekarken evlenmek isterdim, yalnızlıktan bunalmıştım eşim olsun onunla eğeleneyim gezryim tozayım istedim... Ama evlilik hayal ettiğim gibi değil, eşim evde oturmayı sever, gezmeden anladığı ev gezmeleridir ve sürekli birilerini misafiliğe çağırmaktır. Bense tarihi, kültürel gezilerden eşimle başbaşa yapacağım gezintilerden keyif alırım..Evlendim özgürlüğüm gitti elimden paramda gitti... Eşim bankamatiğimi alıyor borçları ödüor bütün mali işler onda dönüyor... Ben ihtiyacım olduğunda ondan istiyorum her istediğimdede harcamalarına dikkat et diyerek veriyor.. Gönlüme göre birşey alamıyorum, herşeyi erteliyor... Önce düğünden sonrasına erteledi şimdide başka bahara... Paramla herşeye hasret kaldım.. İşin garibi kendinede bir şey almaz... Hem yeme, içme konusunda hem üst baş konusunda çocukluğundan tutumluluğa alışmış... Parayı ev eşyalarına ya da ne biliyim ilerde ev, araba türü şeylere yatırmayı düşünüyor... İyi de ben ne zaman gençliğimi yaşayacağım... Sürekli ertelenmekten yoruldum istediğimi alıp giyebilmek gezmek dolaşmak istiyorum.. Eşimse cimri çıktı şansıma :S Sizde durumlar nasıl arkadaşlar özellikle çalışan bayanlar istediğiniz gibi hareket edebiliyor musunuz mali açıdan, yoksa benim gibi ekonomik özgürlük diye birşey kalmadı mı sizdede...
hayatımızdaki herşeyi dine göre yaşarsak işimiz var erkeklerinde bu konuda bi dolu kozu var malum
eşinden paraalıyorsan maaş kartını ona veriyorsan sen neden çalışıyorsun ki o zaman .ben bu tür evlilikleri ekonomik ortaklık olarak görüyorum .bir erkek karısının parasına dokunmamalı bence .madem evi idare edemeyeceksin ne evleniyorsun yani karına mı güvendin .çok saçma .ben bu erkek yapısını anlayamıyorum .bir keresinde evlenmeden önce birinle tanışmıştım o zaman çalışıyordum iyi maaşım vardı .neyse tanıştık ettik ciddi düşündüğünü söyledi niyetini ok dedim bende sonra soru kaç para alıyorsun den .bende şöle dedim bir erkeğin bile maaşı sorulmazken kadının maaşını soran erkekten bana hayır gelmez hadi işine sonra bidaha görüşmedim .çok şükür .ben bile bilmem eşimin ne kadar aldığını hiç sormadım bile .
arkadaşım seni çok iyi anlıyorum 28 yaşına kadar kimseye hesap vermeden yaşıyan ben evlendikten sonra maaş kartım k.kartım hepsini eşime verdim ve hergün çocuk gibi ondan harçlık aldım oakdar zoruma gittiki anlatamam.herşeyi alırken ona sormak bişey alcağım zaman sürekli borçlardan bahsederek hevesimi boğazıma tıkan eşime zamanla alışmaya başladım.eğerki eşin senden aldığı parayı senden gizli harcıyorsa orda yanlış ama benim eşim herşeyin bana hesabını verir ve gereksiz hiçbiryere harcama yapmaz bende ona güvenirim.o yüzden paranın onda durmasında sorun yok sadece alışveriş için herseferinde ikna etmek olmasa gerisi hikaye.erkeğine güveniyosan bence çok takılma bu duruma
Canim birikim yapmak iyi birsey, ama dedigin gibi istedigini alip yiyemedikten giyemedikten gezemedikten sonra ne yapayim ben oyle parayi?? Yas olmus 50-60 o zaman milyarlarin olsa neye yarar, genclik gitmis elden..
İnsanin her yasta paraya ihtiyaci vardir, ama para harcamak insani bir nevi motive eder diye dusunuyorum. Mesela tatile gidip gelmek insanin desarj olmasini saglar. Simdi para harcanacak diye gitmeyecek miyiz? Allah sabir versin, cimri kocada zor savurgan kocada...
Al banka kartini esinden, ortak harcama yapin..mesela o kirayi oduyorsa sen mutfak alisverisini bazi faturalari filan odeyin.
bizde herkesin banka karti kendindedir. Burdaki hikayeleri duydukcada insan tirsiyor gercekten.
Neden gerek duyuyorki esiniz kartlarin onda durmasina. Cok istiyorsa kendi kartindan butun evin giderlerini harcasin, ama seninde ozgurlugun olsun birazcik. Calistigin halde bu sekildeysen, birde calismadigini dusun...Bu sekilde omur gecer mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?