Çalışan bayanlar maaşlarını eşlerine vermek zorunda mı ?

srpdmrl

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2020
33
64
3
Eşim öğretmen ve benim de birkaç aya atamam olacak. Geçen gün konuşma esnasında maaşlardan açıldı konu. Ben de gayri ihtiyari “evin tüm masraflarını çocukların ihtiyaçlarını ortaklaşa karşılarız kalan maaşımla ise özel ihtiyaçlarımı karşılar ve birikim yaparım “ dedim. Eşim maaşımı kendisine vereceğimi düşünmüş olsa gerek ki sinirlenip “aynı bu durumda olan arkadaşının evliliğinin bittiğini” söyledi. Yani kadın maaşını eşine vermemiş ve boşanmışlar.Güya tehdit ediyor :) Ablasının maaş kartının da eniştesinde olduğunu , böyle olacaksa neden evlenmiş onun yerine ev arkadaşı bulurmuş, diye saçma sapan şeyler söyledi. Şu an eşimin maaşı bizi geçindiriyor. Fazladan getireceğim maaşın birikimimiz için olmasını söyleyince kıyameti kopardı. Sonuçta 2 çocuğumuz var. Ben maaşımı kocama verip her ihtiyacım olduğunda kendi paramı isterken çekinmek istemiyorum. Yanlış düşündüğümü de düşünmüyorum. Benimle aynı durumu yaşayan veya bir önerisi olan var mı?

Sen değilmişsin gibi yorum yapayım . Maaş kartımı falan vermem ama gerektiğinde para yollarım tabi ki . Faturaları kirayı öderim çocuğumun ihtiyaçlarını alırım eşim de kredi kartı ve krediyi öder . Evin ihtiyaçlarını ortak karşılarız . Özel harcamalarımızı da ay ay böleriz kıyafet alacaksak bir ay ben alırım diğer ay eşim .

Memuriye ?? Karıştırdınız galiba ?? Bu sorunu yaşayan bi ben değilim anlaşılan
Yalniz değilsin kardeş, Memuriye diye bir arkadasımiz vardı,banlandi, ne tesadüftür ki hemen sonrası siz üyelik alıp benzer konu açmışsınız
Kafa kafaya verip bu sorunu çözersiniz siz bence.

Doğru dusunuyorsunuz. Beyefendi kendı egosunu tatmin etmek istiyor. Sanki parayı alıp kaçacaksınız.

Kıyafet bile alamıyorsundur değil mi sakin ilk maaşınla ailene koltuk alacağını söyleme düşer bayılırım bu kadar tesadüfe
Yok ya ne koltuğu zamanında yaptım ben o işleri. Hep özelde çalıştım. Çocuklarım olunca işi bıraktım. Ağustosta Atamam olacak başlayacağım devlette inşallah

Evet kanunen maaşınızı eşinize vermeniz zorunlu hanımefendi. Dinimizde de böyle. Eşiniz çok haklı. Her kuruşu için alın teri döküp kazandığınız paranızı öyle kafaniza göre harcama lüksünüz yok düşünmeniz bile ayıp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…