• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan bayanlar maaşlarını eşlerine vermek zorunda mı ?

Bende kpss giricem inşallah atanırım bu sorunlar bile güzel geliyor :)) şuan eşimin maaş kartı bende ona Kredi kartını verdim harcamasına bakıp ödemesini yapıyorum. Herhalde atanırsam benim maaş kartım da bende olur. Siz niye tartışıyorsunuz ki zaten her şey ortak en kötü ortak hesap açın birikimi ordan yapın. Ya da maaşlar yatınca belli miktarı ayırıp ortak hesaba eft yapın.

Ben de öğretmenim, maaşımı eşime değil evimize harcıyorum. Bütün harcamalarımız ortak, birikim de yapıyorum, ama o birikim gene ikimizin. Tabi, genel olarak para idaresi bende oluyor, faturaları ben öderim, kredi kartı benim üzerime onu da ben öderim, eşim kendi maaşını da benim hesabıma aktarır, giyim kuşam alınacaksa birlikte alırız zaten.. maaş kartı eşinizde dursun çok istiyorsa, siz mobil bankacılıktan altın falan alıp birikiminizi yapın gene her ay belli bir miktar belirleyip.. artık her şeyi mobilden yapıyorsun, karekodla kendinize atmden para çekebilirsiniz, alsın kartı hevesini alsın =)

Çocuklardan önce aldığınız maaşı ne yapıyordunuz?
Borçlarım vardı onları öderdim. Evin kirasını 1 ay o diğer ay ben öderdim.masraflara ortak olurdum.kalan paramla gizliden altın alır ya da kumbarama atardım ihtiyaç halinde kullanırdık .

Bende kpss giricem inşallah atanırım bu sorunlar bile güzel geliyor :)) şuan eşimin maaş kartı bende ona Kredi kartını verdim harcamasına bakıp ödemesini yapıyorum. Herhalde atanırsam benim maaş kartım da bende olur. Siz niye tartışıyorsunuz ki zaten her şey ortak en kötü ortak hesap açın birikimi ordan yapın. Ya da maaşlar yatınca belli miktarı ayırıp ortak hesaba eft yapın.
Eşim maaş kartımın kendisinde kalıp ihtiyacım olduğunda kendisinden istememi istiyor. Bu ise bana ters . Kendi maaşımı neden eşimden istiyorum ki???

Evet o da öğretmen. Ya adam bana harçlık vermiyor maaş kartını mı verecek 🤣
Şimdiden tepkini koy, gerekirse rest de çek. Sonra Memuriye gibi oturur köşende üzülür ağlarsın, adam araba alıp kardeşinin üstüne yaparken. Herife bak alttan alttan tehdit de ediyor. Sonuçta alıp sokağa saçmayacaksın paraları, biriktireceksin bir dikili ağacınız olsun diye. Acaba paran olduğunda çeker gidersin diye mi düşünüyor, tahakküm altına alamam diye mi korkuyor. Az korksun. 😀😀😀

Tabi vermelisiniz kadın maaşını kocasına verir anayasanın 4.maddesi haberiniz yok galiba. Bunu bile bilmezken nasıl öğretmen oldunuz anlamadım?
Tüh ya kpss ye hazırlanırken o kadar da anayasa çalıştım demekki gözümden kaçmış 🤣🤣

Ortak hesap en mantıklısı içinden harçlıklarınızı alırsınız olur biter, evin tüm giderleri o hesaptan ödenir, birikim de o hesaptan yapılır, kimse kimseye kartını vermez para idamesi tek kişide olmaz. Evlilik bu hayat ortaklığı.

Şimdiden tepkini koy, gerekirse rest de çek. Sonra Memuriye gibi oturur köşende üzülür ağlarsın, adam araba alıp kardeşinin üstüne yaparken. Herife bak alttan alttan tehdit de ediyor. Sonuçta alıp sokağa saçmayacaksın paraları, biriktireceksin bir dikili ağacınız olsun diye. Acaba paran olduğunda çeker gidersin diye mi düşünüyor, tahakküm altına alamam diye mi korkuyor. Az korksun. 😀😀😀
Onu bilmem ama parayı bulunca bi yerlerimin kalktığını söylüyor 🤣 memur olunca mı böyle oluyormuş daha önceden de çalışıyordum ama ben hiç böyle demiyordu

Eşim öğretmen ve benim de birkaç aya atamam olacak. Geçen gün konuşma esnasında maaşlardan açıldı konu. Ben de gayri ihtiyari “evin tüm masraflarını çocukların ihtiyaçlarını ortaklaşa karşılarız kalan maaşımla ise özel ihtiyaçlarımı karşılar ve birikim yaparım “ dedim. Eşim maaşımı kendisine vereceğimi düşünmüş olsa gerek ki sinirlenip “aynı bu durumda olan arkadaşının evliliğinin bittiğini” söyledi. Yani kadın maaşını eşine vermemiş ve boşanmışlar.Güya tehdit ediyor :) Ablasının maaş kartının da eniştesinde olduğunu , böyle olacaksa neden evlenmiş onun yerine ev arkadaşı bulurmuş, diye saçma sapan şeyler söyledi. Şu an eşimin maaşı bizi geçindiriyor. Fazladan getireceğim maaşın birikimimiz için olmasını söyleyince kıyameti kopardı. Sonuçta 2 çocuğumuz var. Ben maaşımı kocama verip her ihtiyacım olduğunda kendi paramı isterken çekinmek istemiyorum. Yanlış düşündüğümü de düşünmüyorum. Benimle aynı durumu yaşayan veya bir önerisi olan var mı?
Biz ortak hesaba yatırıyoruz. Ödemeleri eşim kontrol ediyor ama bende istediğim gibi harcama yapıyorum. Ikimizinde kredi kartı var fakat ben abarttigim için kendim özellikle kullanmıyorum. Birbirimizi sık boğaz etmiyoruz. Varsa harcıyoruz yoksa harcamıyoruz

Kıyafet bile alamıyorsundur değil mi:KK43: sakin ilk maaşınla ailene koltuk alacağını söyleme düşer bayılırım bu kadar tesadüfe 🥴
Yok kız dur, bu seferki akıllı çıktı. Biraz uğraşsak uçar.

Son düzenleme:
Garipsediğim bir konu. Belki eşimden böyle bir talep gelmediği için öyle geliyor. Ama çevremde çalıştığı halde eşinin verdiği harçlıkla dolaşan arkadaşlarım var. Ben sadece erken doğum riski nedeniyle dışarı çıkamadığım dönemde para çekmesi için kartımı eşime verdim sonrasında herkesin kartı kendisinde kaldı. Zaten her işlemimizi internet bankacılığından hallediyoruz. Ben hallediyorum. Baştan tavrınızı koyun. Hesap kitap işlerinden kim anlıyorsa para işleriyle o ilgilenebilir fakat eve giren paranın hepsi bende duracak mantığını anlamıyorum.

Ortak hesap en mantıklısı içinden harçlıklarınızı alırsınız olur biter, evin tüm giderleri o hesaptan ödenir, birikim de o hesaptan yapılır, kimse kimseye kartını vermez para idamesi tek kişide olmaz. Evlilik bu hayat ortaklığı.
Güzel söylüyorsunuz da eşim tutumlu değil . Bizim evimizde birikim yapacak taraf benim. O yüzden de kartımı vermek veya ortak hesap fikrine bakamıyorum

Onu bilmem ama parayı bulunca bi yerlerimin kalktığını söylüyor 🤣 memur olunca mı böyle oluyormuş daha önceden de çalışıyordum ama ben hiç böyle demiyordu
Şimdi yata kalka para kazanacağını falan düşünüyor, memur oldun ya. Özel sektör gibi değil, iş garantin var, kolay atılma durumun yok. Sırtını devlete dayadın ondan. 😀😀😀😀

Back
X