- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.157
- 598
- 41
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aslında bu duruma sevinip bana destek olması gerekmez miydi? Biraz da işin bu tarafındayım..Şimdi yata kalka para kazanacağını falan düşünüyor, memur oldun ya. Özel sektör gibi değil, iş garantin var, kolay atılma durumun yok. Sırtını devlete dayadın ondan.![]()
Paranın hepsi bende duracak diye kuru inat yapan art niyetlidir. Estirip yağdıracağı yerler vardır, bu yerlerin arasında karısı çocuğu son sıradadır.Garipsediğim bir konu. Belki eşimden böyle bir talep gelmediği için öyle geliyor. Ama çevremde çalıştığı halde eşinin verdiği harçlıkla dolaşan arkadaşlarım var. Ben sadece erken doğum riski nedeniyle dışarı çıkamadığım dönemde para çekmesi için kartımı eşime verdim sonrasında herkesin kartı kendisinde kaldı. Zaten her işlemimizi internet bankacılığından hallediyoruz. Ben hallediyorum. Baştan tavrınızı koyun. Hesap kitap işlerinden kim anlıyorsa para işleriyle o ilgilenebilir fakat eve giren paranın hepsi bende duracak mantığını anlamıyorum.
Memuriye sen misin?
Memuriye sen misin, banladin da benzer konu mu açtın guzum![]()
Haykırdım allah cezanızı vermesin komşular şikayet edecekKıyafet bile alamıyorsundur değil misakin ilk maaşınla ailene koltuk alacağını söyleme düşer bayılırım bu kadar tesadüfe
![]()
Kötü bir durum olmuş normalde erkeklerin daha tutumlu olması beklenir. Mesela bende savurgan değilim ama elimde garip bir şekilde para tutamam. Eşim bekarkende hep birikimler yapmış bir şekilde. O yüzden ben ona güvenmeye karar verdim. Kötü alışkanlığı yok ekstra harcamalarına dikkat eder falan. Biz bu yöntemi seçtik o yüzden. Ben öğrenim kredim icin düzenli ödemem var onu kredi kartımdan, biraz nakit harçlık alıyorum bir de o kadar. Market falan içinde kredi kartı kullanıyoruz.Güzel söylüyorsunuz da eşim tutumlu değil . Bizim evimizde birikim yapacak taraf benim. O yüzden de kartımı vermek veya ortak hesap fikrine bakamıyorum
Sen kocana dikkat et, alttan alttan tehdit falan etmiş, bir şeyler çevirmiyorsa da iktidar kaygısına düşmüştür.Aslında bu duruma sevinip bana destek olması gerekmez miydi? Biraz da işin bu tarafındayım..
Çok haklısın.vallahi en iyisi evlenmemek.. erkekler ne kadar paragöz olmuş böyle ya?
O sevinmiştir kendi adınaAslında bu duruma sevinip bana destek olması gerekmez miydi? Biraz da işin bu tarafındayım..
Ne kadar yanlış bir düşünce.Biz de önce eşimin maaşını kullanıyoruz ondan bitince benimkinden harcıyoruz kalanı da ortak hesabımızda kötü gün parası diye biriktiriyoruz.Evlilikler bu şekilde olmamalı bir kadın bütün parasını eşinin eline saymak için yıllarca okumuş olamazEşim öğretmen ve benim de birkaç aya atamam olacak. Geçen gün konuşma esnasında maaşlardan açıldı konu. Ben de gayri ihtiyari “evin tüm masraflarını çocukların ihtiyaçlarını ortaklaşa karşılarız kalan maaşımla ise özel ihtiyaçlarımı karşılar ve birikim yaparım “ dedim. Eşim maaşımı kendisine vereceğimi düşünmüş olsa gerek ki sinirlenip “aynı bu durumda olan arkadaşının evliliğinin bittiğini” söyledi. Yani kadın maaşını eşine vermemiş ve boşanmışlar.Güya tehdit ediyor :) Ablasının maaş kartının da eniştesinde olduğunu , böyle olacaksa neden evlenmiş onun yerine ev arkadaşı bulurmuş, diye saçma sapan şeyler söyledi. Şu an eşimin maaşı bizi geçindiriyor. Fazladan getireceğim maaşın birikimimiz için olmasını söyleyince kıyameti kopardı. Sonuçta 2 çocuğumuz var. Ben maaşımı kocama verip her ihtiyacım olduğunda kendi paramı isterken çekinmek istemiyorum. Yanlış düşündüğümü de düşünmüyorum. Benimle aynı durumu yaşayan veya bir önerisi olan var mı?
Ama buda olmamış, araya çocukları katmış, memur değil öğretmen olmuş, nicki de beğenmedim, halkın istekleri hiç dikkate alınmıyorMemuriye baska isimle mi geldi acep?
Konu: Maaş kartı vol4 olarak![]()
Aynen ben de böyle düşünüyorum. Sanki har vurup harman savuracağım. Ortada para yok henüz tartıştığımızmeseleye bak. Bir yandan üzülüyorum bir yandan da kızıyorum.valla 7 senedir evliyim, hiç vermedim maas kartımı, eşim de benden bir kere bile istemedi.. he isteseydi de vermezdim zaten o ayrı.. hatta 1 seneden fazladir maas kartım kayıp bankadan almadım hala
Her şeyı net bankacıligı ile hallediyorum, kişisel ihtiyaclarımı ve kızımın ihtiyaclarını ben karşilıyorum genelde kredi kartim ile.. maasimin geri kalanini da birikim yapıyorum.. evin geçimi eşimde, nakite ihtiyacım olursa,eşimden alıyorum, onun ihtiyaci olursa ben onun hesabına para atıyorum..
Buna benzer konuları okudukça kusura bakmayın ama Allah akıl fikir versin diyorum içimden.. o kadar okuyup çalısıp kocaya maaş kartı verip, harçlik almak nedir? Maaş kartı sizde olunca ne olacakmıs, sabahtan akşama kadar para mı harcayacaksınız sanki?
Gel de bunu böyle düşünen erkeklere anlatıver işte. İşin garibi bana küstü ve konuşmuyor . Gülsem mi ağlasam mı halineNe kadar yanlış bir düşünce.Biz de önce eşimin maaşını kullanıyoruz ondan bitince benimkinden harcıyoruz kalanı da ortak hesabımızda kötü gün parası diye biriktiriyoruz.Evlilikler bu şekilde olmamalı bir kadın bütün parasını eşinin eline saymak için yıllarca okumuş olamaz![]()
Maas kartını kullanmayan bi ben varım sanıyordumBen de öğretmenim, maaşımı eşime değil evimize harcıyorum. Bütün harcamalarımız ortak, birikim de yapıyorum, ama o birikim gene ikimizin. Tabi, genel olarak para idaresi bende oluyor, faturaları ben öderim, kredi kartı benim üzerime onu da ben öderim, eşim kendi maaşını da benim hesabıma aktarır, giyim kuşam alınacaksa birlikte alırız zaten.. maaş kartı eşinizde dursun çok istiyorsa, siz mobil bankacılıktan altın falan alıp birikiminizi yapın gene her ay belli bir miktar belirleyip.. artık her şeyi mobilden yapıyorsun, karekodla kendinize atmden para çekebilirsiniz, alsın kartı hevesini alsın =)