Konuda eşimin tüm maaşını bana aktardığını yazdığım için cevap verme gereği duydum. Şöyle açıklayayım. Ben hiçbir zaman eşime maaş kartın bende olacak demedim. Kendisi parayı yönetemediğini düşündüğü için maaşını bana yollamaya başladı. Ne zaman para istese istediği kadar yolluyorum zaten. Ek olarak kredi kartı var. Her ay düzenli ödüyorum. O da kendisinde.
Ama buradaki konulardaki fark; erkekler kartı almak için kadınları zorluyorlar. Boşanmakla tehdit eden var, karısından para kaçırmak için kardeşinin üzerine araba almayı planlayan var... Karısının almak istediği şeyleri gereksiz gören var. Geçen bir konuda vardı 30 TL'lik çantayı almayan eş.
Önce de yazdım bir dönem bankamatiğe gidemediğim için kartımı eşime verdiğimi. O güne kadar hiçbir şeye karışmayan adam birden değişti. Benim cüzdanımda 3 TL varken adam hesabımdaki son parayı çekip çalışmayan, yan gelip yatan, uyuşturucu kullanan kardeşine verdi. Bu olayda büyük patlama yaşadım ve kartı aldım. Ama adamda ne tripler ne tripler. Sanki canını almışım. İkinci bir ayar verdim de öyle düzelmeye başladı.
Erkek ile kadının mantığı farklı. Bu yüzden erkeğe kartı verince genelde iktidar delisi bir diktatöre dönüşüyor.
Ha şu yönden size hak verebilirim. Kadın da baskıyla erkeğin maaşını ele geçiriyorsa bu da ekonomik şiddettir.