çalışan bayanlar maaşlarını kocalarına mı veriyorlar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alicemed
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

Alicemed

Ziyaretçi
yeni evli olddum için maaşımı direk kocama verip ondan harçlık almam biraz garibime gitti öğrenciyken bile harçlık almadıım için hep bakadan kendim hallederdim ama böyle yapıoruz daha hesaplı oluyomuş. diğer çiftler nasıl yapıor merak ettim. tabbii ortak hesap olması daha mantıklı geldi bana sizle ne düşünüyorsunuz tecrübeleriniz neler

ben çalışmıyorum ama çalışsam bankaya yatırırdım herhal tabi kocam kapıya koymacagından emin olamazdımm :d

ben çalışıyorum maaşımı da içinden harçlığımı alıyorum kredi kartı ödememi ayırıyorum eşim gidip yatırıyo :) kalan parayı da evde gizli bir yerimiz var orada biriktiriyoruz.Eşimin maaşıylada faturalar ödeniyor yine harçlık yapılıyor falan filan

bizde tüm ödemeleri eşim yapıo ( benim kredi kartları da dahil ben yatıracaksam ne kadar sa onu istiyorum )ben bir iki hafta yetecek kadar aldıkran sonra kalanını eşime veriyorum oda bankaya yatırıyor ama aklımı kurcalayan yatan hesabı benim görmemem ve orada ne kadar biriktiğini bilememiş olmam arada şu kadar paramız olmuş falan dio ama... bilemiyorum güvensizlikte diil ama onun bunu düşünmesini bekliyorum sanırım herşeyi onun yönetmesi beni ortak etmemesi de rahatsız ediyo olabilir

Bu hatamın sonucunu bugün yaşadım.Düğünden gelen paramızı ben işyerimden çıkmaya üşendiğim için eşime hesap açtırıp yatırmasını söyledim.Ve maaş hesabında işleyen hesabı vardı.Yeni bir hesap açtırmaktansa ben de maaşımı çekip onun hesabına yatırıyordum.Harcamalarımızı onun hesabından yapıyorduk ve ben harçlık alıyordum.Bugün şiddetle karşı çıktığım, ailesinin üzerimize yıktığı 10.000tllik borca senet yapmış.bugün 1500lük ilke senedi benim ortak sandığım hesabımızdan ödemiş.Temmuzda da 35.000lik yeni bir borca girecekmişiz.Bana ödedikten sonra sadece haber verdi.Ben bukadar ödedim diye.Yani neymiş, ben 7 aydır karın tokluğuna yaşamışım o evde, bir de hizmetini görmüşüm.Bu da bana ders olsun.Ananem hep kocadan dost kenarında herzaman gizli bi paran olsun der.Doğruymuş.

evimizde bi yerimiz var maaşları eşim çekip bana verir bende oraya koyarım isteyen gidip ordan alır hatta eşim benden istersen

benimki öle bi ödeme yapsa ruhum dıymaz. östelik iyi kazanıo net ne kadar kazandıınıda bilmiyorum hep yuvarlak söylüo maaşını soran olursa daha yüksek söylüyo. ananen çok dogru söylemiş ama şimdilik benim Kredi ve katkı borçlarımı ödediği için kendim ödesemde biş kalmıcaktı bana ama bu benim kulağıma küpe olsun. Bişiler düşüncemf isfisfis

evimizde bi yerimiz var maaşları eşim çekip bana verir bende oraya koyarım isteyen gidip ordan alır hatta eşim benden istersen

aynen bizim metodumuz,biz de gizli bir yer bırakırız ve ihtiyaç doğrultusunda isteyen oradan alır,haberli veya habersiz hiç farketmiyor,fakat ben paranın ne kadar harcandığını sürekli kontrol ederim ve eşime arada sırada "buradaki paranın çoğunu harcıyorsun sanırım" diye bir gönderme yaparım amacı gereksiz para harcamamasını sağlamak,böylece kısıtlı harcıyor,benden bile kısıtlı :jeyyar:

schatzi ananen doğru söylemiş bencede kıyıda köşede kötü günler için mutlaka üç beş kuruş paramız olmalı hayatta karşımıza neler çıkar bilemeyiz bence biraz akıllı davranmalıyız bende mesela eşimin maaşını pek görmüyorum otomatik ödemede faturalar falan yatırılıyor diyor ama faturalarıda hesaplamayı unutmuyorum ailesine de bir miktar veriyor akşam yemeklerimizi orda yediğimiz için bişey demiyorum ama kendi maaşımdan kuruş vermem onlara senin benim param olmaz evlilikte ama tedbirli olmalıyım hepinizede bunu öneriyorum mutlaka kendiniz için birşeyler ayırın kenara

canım çalışırken bende eşime vermiyordum sadece maaşımı bildiği için ve çok savurgan olduğu için be hep daha tutumluyum ve fazla harcama yapmam aksine parada biriktirir bazen onun ödemesi geren şeyleri bile ben öderdim ama şimdi yavaş yavaş tek başına ödeme yapmaya alıştı ben hiç ödemelere karışmam ama para isterim başta banada zor geliyordu ama şimdi onu bırakmaya mecbur olduğunu düşünüyorum çünkü evimiz ikin ve ikimiz için yaptığım bi harcama bana özel değil ki özel bile olsa ben onun için işimi bıraktıysam oda bana bakmak zorunda

nişanlanmadan 8-9 ay öncesinden beri,nişanlılıkta ve şimdi hep ortak hesabımız vardı,evlenmek için para biriktiyorduk,hala bunu devam ettiryoruz,aylık harçlığımızı alıp,diğer paranın tamamını ortak hesaba geçiyoruz ve tüm harcama ve ödemeleri ordan yapıyoruz.

Evlilikte kadın da çalışıyorsa keseler birleştirilir harcamalar ortak yapılırkaydirigubbakcemile

bir evlilikte her iki kisi calisiyorsa maaslar ortak hesaba gelir, harcamalar bir yapilir, ayrim olmaz. Calismiyorum ama kesinlikle bu yöntemden tarafim, neden esimden esirgiyeyim ki, onunla her seyi paylasiyorsam kazandigim parayi da paylasirim!!!!

maaşım hesaba geçince öncelikle kredi kartı borcumu yatırırım. o ay benim yol parama yemek parama yetecek kadarda para bırakırım hesabımda. kalanı eşimin hesaba eft yaparım. çünkü elektrik, tel ve su faturalarımız eşimin hesapta otomatik ödemede. birde ev kredi borcumuz onun hesaptan alınıyor. yani anlayacağınız harcamalarımızda paralarımızda ortak.

benim maaş kartım eşimdedir... eşim maaşımı bankadan çeker ve bana verir.. masraflarımızı yaptıktan sonra evde paraları koyduğumuz yere koyarız ve kimin ne kadar ihtiyacı varsa haberli olarak oradan alırız... paralar ortak bir yerde olduğu zaman sorun olmuyor bence... keseleri ayırmak eşler arasında çok saçma ... hem böyle daha tutarlı para harcanıyor... a.s.

vermmmeeeemmm...
Onca sene dirsek çürüttüm okul sıralarında, kimsenin kolay sahip olamayacağı bir işe, hem de torpilsiz girdim, bunca emek verdim...Karşılığını da götürüp eşime veremem...
Ama borçları bölüşürüz, sen elektriği yatır ben kirayı vereyim gibilerinden...
Asla ve asla banka hesabımı bilmez eşim ama ben de kalan paramı kendi adıma açtığım birikim hesabıma yatırırım bir gün ev alırken kullanmak için..

Son düzenleme:
Benim maaş kartım eşimdedir. Eşim bütün parayı kendi maaş hesabında toplar ve benim kredi kartım da dahil olmak üzere tüm ödemelerimizi yapar. Eşimin maaş hesabından benim de banka kartım oldu için -yani hesap ortak olduğu için- istediğim zaman çekebilirim. Ama neredeyse hiç çekmiyorum. Çünkü eşim sağolsun her akşam cüzdanımı kontrol edip para ekler. Sonuçta biz bir ömrü paylaşıyoruz. Ev arkadaşı değiliz ki masrafları paylaşalım. :asigim:

Bir evlilik hayatını sürdürecekseniz, paranızı, dertlerinizi, sevinçlerinizi vs. vs. her şeyinizi paylaşmak zorundasınız. Evlilikte senin benim param olmaz.
Ben de maaşımın bir kısmını eşime veririm kendi ihtiyacım kadarını ayırırım, tüm ödemeleri eşim yapar.

aynen katılıyorumm tamam hayat müşterek harcamalar ortak ben zaten kadın olarak omuzlarıma birde çalışıp para kazanmanın( az yük varmış gibi) yükünü yüklemişim
çıkarıpta al sen kontrol et demem eşim maaşımı herşeyimi bilir ama ben çekerim ben yatırılacak şeyi yatırırım kendi maaşımın kontrolü bendedir bu tercih meselesi evlillikte asla olmaz yanlış böyle birşey gibisinden kimse ahkam kesemez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…