çalışan bayanlar maaşlarını kocalarına mı veriyorlar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alicemed
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
cok kazanmasam da calısyor sınıfındayım bes altı aydır..maas kartım bende ama su ana dek maasımda kendıme kurus para ayırmadan hep esımın hesaba eft yapıp ödemelere verdık acıkcası cok ısteklı degıldım bu konuda o dırek zorladı mı hayır..ama ortak ödeme bakıs acısı oldugundan sesımı cıkarmadım..ama ne yaptıysam bıturlu borclar duzene gırmıyor ot gıbı yasamamıza ragmen..bu bıyana esım maasını tam söylemıyor nıyeyse bıturlu yatırım yapamıyoruz dahası gecen ay ögrendım kı aılesne de para yolluyormus kı öncesnde yollmadıgı da muamma..aylarca ben sıkıntı cektım kendıme kurus harcamadan akmasa da damlasn dıye ezıyetını cekıyorm uc kuruslk ısın..ama gecen aydan berı kafam atık..acıkcası verıp vermemkte emın degılm artık..zaten vermesem de kendıme yemıycem yarınımızı benden baska dusunen yok ben ıttırmedıkce bız ne uzalırız ne kısalırız..hem bıraz da rahata alısıyor erkekler ıyı valla ya hem herseyın manevı sorumlugunu cek ustune bır de maddı..acıkcası bu konuda ben cok da modern dusunemıyorm..hanı es tam bır sorumluluk gösterr ve de ıncelık neyse de..ne bıleym bana ters gelen bırseyler var bu sıstemde cözemedm pek..

benim kart da eşimde, başta hoşlanmıyordum bu durumdan, al o zman derdi, alırdım, bu sefer çek ona ver, ödemeleri yapsın falan zor geldi
bütün fatura banka vs. eşim halleder, kart bende olsa ne olacak
kalan parayı harcarız artanını da benim adıma yatırım hesabımız var, oraya yatırır eşim, birşeye para harcadı mı gelip söyler, bankada şu kadar kaldı, hesaba bu kadar aktardım diye anlatır
bana normal geliyor ama vermeyenleri de anlıyorum, herkes nasıl rahat ediyorsa öyle yapmalı

suan sadece esım calısıyor bızde ve maasını aldıgı gıbı bana getırıyor.hesap kıtap bende yanı bu durumda esım benden harclık almıs oluyor

neden banka kartın eşinde duruyor ki...

evliliğimin ilk yılında çalışmadım hamilelik derkene çocuk derken evdedim ve çok zordu eşimden harçlık almak daha bebişim 2 aylıkken işe girdim tam 2 yıldır çalışıyorum maaşımı çok nadir eşime vermişimdir ne olur ne olmaz bende kalır ben hallederim kaydirigubbakcemile3 zati genelde günlerde para döndürdüğüm için öle olur giyime ıvıra zıvıra gideer maaşım atabildiğimide köşeye eşime güvensemde ben veremem kızlar :1no2:

bende vermiyorum hatta onunkinede el koyuyorum ben ona harçlık veriyorum çünkü para konusunda eşim çok tutumsuz...ben faturaları yatır diye para veririm o gider birine borç verir sonrada eve gelir 'napim aşkım onun işi daha önemliydi' der...elinde ne kadar para olursa o kadar çok harcar...bu sebeple para konusunda taviz vermemeye gayret gösteriyorum

ikinizim maaş hesabından başka ikiniz adına ortak bir banka hesabı açın...tüm paranızı oraya her ayın 15 inde geçirtebilirsiniz otomatik eft yoluyla..böylelikle ikinizin ortak hesabı olur..kimsenin kimseden gizli saklısı kalmaz....

Esimin maasi odemelere gider, benim maasimin buyuk bir kismini biriktiririz, dokunmayiz, sonra kalan parayla ise, ihtiyaci olan çeker alir.

Ben kendi maaşımı kendim çekerim,eşiminkinide çekip ona veririm(şu an çalışmıyor)tek kredi kartı kullanılması için alışverişi ben yaparım kartla market,giyim vs.....ve kartın borcunu ayırırım maaşımdan. evimizin kirası, faturalar, çocuğumuzun dersane taksiti,servisi,harçlığı,pazar alışverişini eşim halleder.Evimize bişey alınacaksa beyaz eşya,mutfak eşyası vs...taksitleri ben öderim.tabii ki bu şartlarda elimizde bir kenara koyacak para kalmıyo maalesef.Ama ben kendimden kısarak üç beş atıp arkadaşlarla gün yapıyoruz.(iş yerinde) Niyetim eşimden saklamak değil ama bir kenarda birikim olabilir diye ama ona söylemiyorum çünkü eşim maalesef tutumlu değil param olduğunu bilse hadi bir kaç günlüğüne bir yere kaçalım der ve aylarca biriktirdiğimi 2 günde harcarız,bu hataya 3 kere düştüm bi daha düşmek istemiyorum artık gezmenin,eğlenmenin sonu yok çünkü.

Eşlerimize ne kadar güvensekte bir kenara atma taraftarıyım,özellikle buraya üye olduktan sonra, okuduklarımdan sonra yanlış yapmadığımı düşünür oldum,erkeklerin herşeyi bilmesine gerek yok der oldum.

bende çalışıyorum önceleri çok kavga ettik maaş kartını hep bana ver derdi ama ben vermem diyordum bu yüzden baya kırdık kendimizi ama son 3 aydır veriyorum maaşımın hepsini çünkü ev aldık bi çabamız var:bbo: onun için veriyorum eğer ev almasaydık vermezdim hem çalışıyım ben harçlık isteyim bana uymaz bu bebeğimde var onun ihtiyaçlarıda oluyor o yüzden şu aralar baya sıkışığız offf off iyi yaptık almakla bilmiyorum yasenağlama

Sıkışmadan hiç birşey sahibi olamazsınız canım üzülme,çok iyi yapmışsınız ev alarak sizin adınıza sevindim.Allah utandırmasın,huzurla mutlulukla oturun evinizde canım

canım maaş kartımı vermiyorum tabiki,bazen evin reisiyim diyerek şakayla karışık istiyor,
bizde borçlarımızı ödüyoruz,genelde eşimin maaşı gidiyor hem borca,benim karttan da ihtiyacımız oldukça çekiyoruz :1rolleyes:

bende veriyorum maaşımı oda gidip taksitleri,kirayı falan ödüyor
başka türlü yapma şansımız yok şuan zaten

canım birikim yapıyosanız;
benim gibi
kocanızın maaşıyla kira-faturalar-harcamalar....
benimki direkt bankaya.....

ne münasebet...
zaten versem de eşim kabul etmez....
ortak bizim hesabımız...
kim canı ne istiyorsa onu harcar...
herkes ne kadar kazandığını, ne kadar harcayacağını, ekonomisini, giderini bilecek kudrette...
kenara,köşeye para koymayı da çok doğru bulmuyorum ben...
neden saklıycam ki hepsi dursun bir yerde işte...
gizli sakli şeylerle işim olmaz benim...

esimin kendi isi maas durumu yok, ben maas aliyorum hesabim ayri tum harcamalari esim oder benden para talep etmez ben haftalik alisverisi yaparim gerekli fatura varsa ondan para almam kendim oderim birgun icinde birsey dememistir sagolsun

ben çalışmıorum ama çalışsam eşime vermezdim sadece destek olurdum madem harçlık isticem neden çalışayımm .. ama param biterse ondan alırdım gene :jeyyar:

bu zamana kadar bende çektiğim gibi maaşımı içinden istediğim kadar alıp kalanını veriyordum ama artık eşim bankada bana hesap açtırmış maaşımı oraya koyuyoruz bakalım ilerde tabi yine yatırımla alakalı birşeyler alınacak olursa veririm paramı.

ben maaş kartımı eşime vermedim paramı kendım cekıyorum.
ama odemelerımızı planlıyoruz benım paramı nereye yatıracaksak o kadarını cekıp esıme verıyorum
zaten gıderler ortak ama kadının kartının elınde durması ve kendıne para ayırması en mantıklısı

Borcumuz var önce ödemeler yapılır kalanıda duruma göre paylaşırız ama benim maaşım onda onun maaşı onda aslında senin benim yapmıyoruz..borç olmasa daha detaylı düşünürdük ne yacagımızı..benimde uzun zamandır her ay doktora gidip geldigim için paralarımız bir kısmı oraya gidiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…