çalışan bayanlar maaşlarını kocalarına mı veriyorlar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alicemed
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aldığım maaş anca benim borçlarımı temizlediği için bana kalan 200 L. çerez parası gibi bir hafta taş çatlasa 10 gün ya duruyor cebimde ya durmuyor geri kalan 3 hafta da ben eşimden destek alıyorum. :)) Faturaları ve mutfak masraflarını da eşimin üstüne yıkıyorum çok idareliyim sanırım.:)))))))

evlilik hayatında para hesabı yapmak bana çok garip geliyo..

elbetteki hekesin bi birikimi olmalı iyi gün var kötü gün var ama eşimden para saklamak maşamı bilmemesi filan garip gelir..

tabi bu benim evliliğe bakış açımla alakalı herkesin evliliğe bakışı ayrı..

eşim sağolsun beni eksik bırakmaz kendinden kısar benden kısmaz..
bende birikim yaparım eşim sıkıştığı zaman ufak tefek bişiler halletmeye çalışırım kendimce..

ama onun parası benim param kavramı çok ilginç geliyo..

ben evlenerek ona paradan daha kıymetli şeylerimi teslim etmişim para nekii..

hayata nasıl bakar neleri bekler hazırlık yaparsak onları kendimize çekeriz diye düşünüyorum..

Benim düsüncem okudugum cevaplarini biraz disinda kaliyor sanki..!

1. Kadin calisiyor ve calismiyor, hic fark etmez: Erkek, evini gecindirmek zorundadir..hanimina oldugu kadar iyi bakmali, hertürlü ihtiyaclarini gidermelidir!

2. Kadin calisiyorsa eger, maasini esine teslim etmemeli..tabiki esine evin geciminde destek cikabilir ama destek cikmak zorunda oldugunu düsünmüyorum! Zaten kadin kendi ihtiyaclarini kendi maasi ile karsilasa bu büyük bir hafiflemedir erkek icin.

O vakit erkege ne kaliyor: Kira var ise kirasi, mutfak masrafi ve faturalar...!

Sadece su düsüncedeyim: Kadin maasini esi ile paylasmak zorunda degildir....paylasir, o baska ama mecburiyet olmamali!

Neticede evi gecindirme görevi erkege aittir!

Herkes görevini bilmeli ciddi anlamda!

Kadinlar kendilerini düsünmek zorunda...her günün, birde gecesi olabirlir...insanlar neler ile karsilasiyor ve sonunda zorda kalan her daim kadin oluyor! Kadinin kötü günler icin mutlaka bir birikimi olmali!!

:enbuyukkk:

Serbest çalışıyoruz, dükkanlardan paraları ben topluyorum.
Çekler, taksitler, kiralar, faturalar ve bilimum ödemeler bana ait.
Eşim cebinde 1 kredi kartı ve en fazla 50 lirayla dolaşır.
Sadece benzin ve sigara alır.
Çok cimridir hiç para harcamaz, bir yere gitse hep arkadaşları öder.
Bende ödemeleri denleştirir, yaparım, sıkışırsam oturur beraber ne yapacağımızı düşünürüz.
Ama keşke ben onun yerinde olsam paraları hiç görmesem, ödemeleri hep o halletse.
1 yıldan beri yurtdışında şirket kurdu onunla uğraşıyor daha oradan para kazanamadık ama hep para kazanıp bana yollayacağı hayalini kuruyor canım kocam.
Eşim için bir sürü eleştiri yaparım, hiçbir zaman öle vıcık vıcık aşık rollerine girmedim.
Ama bu ve 1-2 konu daha var bu konularda hakkını hiç yiyemem, beni hiç ezmedi.
Yeriz, içeriz, gezeriz, alışveriş yaparız, elimizde olunca, hiç müdahele etmez.
Bir akrep burcu erkeği olarak bana elinden geldiğinden daha cömerttir. Sağolsun.

Evli değilim ama asla paramı kimseye vermem...çnkü okurken dirsek çiritürken o insan yapmıyor bunları...ne diye vericem ki...kendi param kendime yetmez benm..

Butun kredı kartları bankamatık maas kartı vs bendedır.Esım cıkarken cok savurgandı zamanında cok borc yaptı.Basına dank ettı ve evlenmeden once butun kredı kartlarını maas kartını bana verdı bırlıkte odemelerın cogunu hallettık.Sımdı evlıyız esımın bankamatıklerı kredı kartları hala bende durur.Buyuk alısverıs harıcınde (tasıyamayacagım ıcın),evın alısverısı fatura odemelerı banka ıslemlerı her turlu ısı ben yaparım.Ben para cekerım ve esıme harclık verırım.Ama bunu avantaj olarak gorup ona sormadan kendıme ve ona bırsey almam.Kendım de cevırı yapıp para kazandıgım zamanlar onun hesabına atarım ona gore harcamalarımızı yaparız. kaydirigubbakcemile5

aynı şirkette çalışıyoruz..
maaş kartımda eşimde duruyor..
o bana harçlık veriyor..
aslında şikayetçi değilim..ama çalışmak çocuğuma kendim bakamamak zaten zoruma gidiyor..
ama en çok pişman olduğum senelerdir kıyıda köşede tek bir kuruşumun olmamasıdır...

:1shok: yaklaşımınız beni çok şaşırttı..çünkü evi geçindirmek diye bir görev biçmek bir kişiye haksızlıktır.Eğer bu görev biçileceksede kadının çalışmıyor olması halinde olur,ki bana göre oda yanlıştır...ancak birlikte yaşamanın kuralları vardır ve maddi tarafları da..evliliği sadece karı-koca olmak gibi değerlendirmelerden kaynaklanır bu meseleler...aslında en başta 2 insanın birlikte yaşamasıdır..sen ben ve biz olmaktır,eğer sadece sen oluyorsa,yada sadece ben,,yada sadece biz bu ilişkide problem vardır...çoğu konuda eşitlik diye bağıran kadınlar neden bu konuda böyle düşünüyor,birlikte yaşamda/evlilikte kişilerin kendi ve ortak sorumlulukları vardır, evi geçindirmede ortak bir sorumluluktur..kadının çalıması yada çalışmaması da buna engel veya sebep dğeildir hiçbir zaman...çalışmayan kadında bu sorumlulukla evi geçindirmede rol oynar...

ama konuya böyle değilde şöyle yaklaşırsanız anlarım..eşimin maaşı bizim geçimimize yetiyor, bende kazancımı kendi masraflarıma ayırmak istiyorum derseniz tamam..ama kadının görevi değil erkeğin görevi derseniz buna tamamen karşıyım kötükedihüso..

şimdi siz bekarsınız belkide buyüzden böyle düşünüyorsunuz,ama görüyorumki kısa zaman sonra evleniyorsunuz,size sadece şunu söyleyebiliyorum, evlendikten sonra isteseniz de istemeseniz de katkıda bulunacaksınız a.s.

bende bana yetecek kadarını alırım,gerisini eşime veririm
benim kredi kartı tel faturamı falan tüm ödemeleri eşim yapar
paran varmı diye sürekli sorar bittiği zaman yine verir

Ben de evi geçindirmek erkeğin görevidir fikrine katlmıyorum...
Herzaman demezmiyiz hayat müşterektir diye... O zaman evin işi de kadınındır, herşeyi kadın yapmalı, erkek hiçbir ev işine karışmamalı.... Varmı böyle bişey... Çalışan kadın nasıl ki ev işini tek başına yap(a)mıyorsa, evi geçindirmek konusunda da eşini tek başına bırakmamalı.
Birbuçuk yıldır evliyiz ve düğündü, eşyaydı borçlarımız bitti(herşeyi kendmiz yapmıştık da). Kşramızı eşimin başka bir şehirde olan evi karşılıyor zaten üstüne az bir miktar ekliyoruz. Bir de faturalar var. Faturaları eşim ödüyor, alışverişi ben yatığım için market alışverişlerini ben karşılıyorum. Kalanları da kendimize 1 ay yetecek kadarını ayırıp gizli yerimizde tutuyoruz, diğer kısmını da ortak hesabımıza yatırıyoruz. 1 ay yetecek olan miktarı da ortaklaşa kullanıyoruz ama aramızda gizlisaklı para harcama asla olmaz. Ailelerimize destek olmamız gerekirse de asla birbirimizden habersiz yapmayız, haa itiraz edeceğimizden karşı çıkacağımızdan değil ama bilgimiz olsun diye...
Bence eşler arasında senin paran benm param asla olmamalı, bu evliliğin çok da sağlıklı olmadığını gösterir bence. Ama tabii bundan kastım maaşımı eşime verip onun istediği gibi harcaması da asla olamaz....
Zamanla dengeyi bulyorsunuz zaten....

sonrada her yerde yırtınıyoruz kadın erkek eşitliği diye
peki nerde bunda eşitlik
sizce eşitlikmi bu?
sizinki, senin paran benim param,benim param gene benim param gibi olmuş
o çalışıp bana bakmak zorunda,ama ben çalışırsam para benimm vermem
olmaz öyle şey
ben çalışıyorsam ikimiz için çalışırım,oda ikimiz için çalışıyor çünkü
o çalışıp bize bakıyorsa bende ona destek olurum
hem niye hayatımı ömrümü birleştirdiğim insandan para saklıyımkii
haa tabiki köşede param olur zor günler için ama onuda eşim bilir
karı koca arasında gizli saklı iş olmaz

Hanimlar kizmayin bana...ben esinize ve ailenize maddi katkida, destekte bulunmayin demiyorum...sadece bunu yapmak zorunda degilsiniz düsüncesindeyim..! Tabiki istedikten sonra yapabilirsiniz ama yapmak zorunda hissetmemelisiniz kendinizi...bu tabiki benim kendi sahsi düsüncem...katilmak zorunda degilsiniz...sadece fikrimi paylasmak istedim..! Haklisiniz, suan evli degilim. ve sartlar evlenince ne gösterir bilinmez...suanki düsüncem bu ama ilerde degismez demiyorum...belkide evlendikten sonra düsüncemi komple degistiririm...bilinmezlerde yasiyoruz nasilsa...HAYIRLISI olsun diyorum! :smiley-cool:

Suanki düsünceme saygi duymaniz kafi olur...! Beni lütfen linc etmeyin fikirlerimden dolayi..! a.s.

Bizde genelde evin tüm faturaları benim hesabımdan otomatik ödeniyor, ben sonra eşime faturaların bir dökümünü veriyorum,o da bana yarısını ödüyor. Bunun dışında hesaplarımız ve kredi kartlarımız ayrıdır. Herkes kendi harcadığını öder. Eve masraf ediliyorsa masraf yine bölünür. Yiyecek alışverişini de kim denk gelirse o yapar. Kısacası herşeyi ortak yapıyoruz, kimse de kimseye kazancını vermiyor, bence en adil olanı da bu.

Şahsen eşim bana banka kartını ve maaşını bana vereceksin,ben sana kendi uygun gördüğüm bir miktarda harçlık vereceğim derse ve bunda diretip kavga çıkartırsa boşanma sebebi olur. Bu kadına düpe düz haksızlık ve açıkçası sorgusuz sualsiz tüm parasını eşine teslim eden kadını da anlamıyorum. Hayat müşterekse neden bütün parayı erkek alıyor?

senin düşüncenle taban tabana zıt olduğumu söylemek isterim...diyorsun ki ben kazandığım para ile kendi ihtiyaçlarımı karşılarım yani kendime çalışırım...gerisine karışmam...diyelim ki erkeğin işi bozuldu veya işsiz kaldı..evini geçindiremiyor...görevini yapamıyor..bu durumda yollar ayrılır mı?

evlilik paylaşımdır her konuda...
erkek eşine bakmak sahıp cıkmak onu kımseye muhtac etmemekle yukumludur ama gunumuz sartlarında bu malesef cok zor tek kısı calısınca ...
bu yuzden kadın erkegıyle bırtlıkte hareket etmelı evın gecımı ve her turlu ıhtıyac ıcın bırlıkte caba gostermelıdır.. mesela ben suan kursa gıttıgım ıcın calısmıyorum ama allahtan esımın ısı kendı ıslerı kzuenıyle ortak ondan cok fazla sıkıntı yasamıyoruz ama en kısa zamanda ıse gırmeyı dusunuyorum kendımı kotu hıssedıyorum parazıt bı canlı gıbı yanı o getırıyo ben yıyorum... haksızlık gıbı gelıyor bana... bı de Allaha sukur esım benı hıc parasız bırakmaz...kıra gunumu geldı cıkarır bana bırakır elektrık su telefon faturalarımı geldı alır kendı yatırır eve alsıverısmı yapılcak gıder beraber yaparız ve herseyın dısında evın harclıgı dıye para da bırakır bana ozel ıhtıyaclarımı da gıderırım el avuc acmadan canım kocam benım bu huyunu cok sevıyorum ısteee

yanıı calıssam bıle benım maasıma asla tenezur etmez oyle bır yapıya sahıp ama ben de kazandıgım parayı evım ıcın harcarım heee kadınızzz arada ustumuze basımıza bısıler almak ne bılıyım arada alısverıse cıkmak zorunda hıssederız kendımızı orası baska o da yapılır ama paramı kesınlıkle esımle paylasır evım ıcın harcarım tıpkı esımın yaptıgı gıbı.. yıne benım elımde olur param ama evımıze gıder ....:roflol:

ben maaşımdan kendi giderlerime göre alıyorum gerisi fatura kalanda kumbaraya gidiyor

düşüncene saygı duyuyorum tabiki erkekler bize ve evine bakmakla yükümlü biz çalışmasakta
biz ikimizde çalışıyoruz ama ikimizin maaşıyla ancak kira,taksitler,faturalar,kredikartları ödeniyor.yani şuan için benim param deme lüksüm yok zaten olmamalı diye de düşünüyorum.evliliğe birlikte adım atmışsak,birlikte paylaşmayı da başarmamız lazım.
ben maaşımı eşime vermekten gocunmuyorum açıkçası.zaten istediğim şeyi alabiliyorum,bana para ver demek zorunda da kalmıyorum.yani benden istediği için vermiyorum eşime maaşımı

2yıl calıştım hıçbirni eşime vermedım.gerktıkce kullandık gıdıp bankaya yatırmadım ama eşime vermkte mantıklı değil bnce.iş bırakınca eşimdne harclık almk ta çok zoruma gıttı amaa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…