Orası öyle, bazı şeylere zamanımız olmuyor ama en azından işleyen demir pas tutmuyor.
özellikle yemek yerine hap fikri süper
Allah aratmasın.
Mesela kırmızı hap kebap olsun yeşil hap salata ahahahah iki tane attın mı karnın doyar
Sana'nın bir reklamı vardı uzay çağı yaşanıyor
Yemek tabaklarında birer hap akşam yemeği olarak
iki msj üstte benim msjımda yazılanları aynen sizin msjınızda eleştirel ve sorgular bir biçimde görünce tesadüf olacağını düşünemedim,yanlış anlamışım demek ki kusura bakmayın.ben sizin "bencenizi" kabul ediyorum zaten,sizinde benimkini kabul ettiğiniz gibi.sadece nedense üzerime alındığım için cevap yazdım,alıngan bir günümdeyim sanırım. "Her anne iyidir, bu çalışıp çalışmamakla ilgili değildir bu yürek işidir, kimsenin anneliği sorgulanmaz" cümlenize de aynen katılıyorum.demek istediğim de buydu,aynı fikirdeyiz.iyi günler diliyorum size.
Yemek yerine küçük küçük haplar, temizlik yerine de robotlar olsa hayat daha güzel olacak değil mi? Yaşadığımızın farkına varacağız.... Yemeği yetiştireceğiz derken eve gelen eşle sohbet bile edemiyoruz :) Ben corbayı karıştırayım, sen salata yap, sonra anlatırsın neler yaptığını, şeklinde geciyor akşamlar :)
erkeğin eğitimi de önemli bu noktada,görgüsü vs.ben çalışıyorum ,ama ev işine elimi sürmüyorum.eşim de kendimi ev işi ile yıpratmamı istemez zaten.çalışıyorum,keyfime bakıyorum.eşim de ,ben de bu durumdan oldukça mutluyuz.
pardon canım sızın evın ıslerını kım yapıyor pekı:44:
evet bence var
çevremde her iki kesimden de kadınlar mevcut
genelleme yapmak çok doğru değil; ama gözlemimi sorarsanız
çalışan kadın kesinlikle daha çok eziliyor
evde yan gelip yatan kadın baş tacı
hem çalışıp hem ev işlerini kotaran kadın daha mağdur
çünkü erkekler kadınla bir yarışa giriyor
kadından baskın olmak için kasıyor da kasıyor
gönüllü kölelik bizimkisi..
calısıyoruz daha cok yoruluyoruz sadece para kazanıyoruz ama kendı kafamıza gore harcayamıyoruz kı.evın hem erkegı hem kadını olduk bu devırde.bazen komsularıma bakıyorum her gun bır yerde toplanıyorlar,degısık degısık gıyınıyorlar.ben kendı kazandıgım parayı harcayamazken onlar bır tek eslerının kazandıgı parayı catır catır yıyorlar.ahh ahh ne vardı bu kadar okuyacak bılmıyorum kı
valla anladığım kadarıyla ister çalışın ister çalışmayaın adamına denk gelmek önemli..
Çalışıp Çalışmamakla Alakası Olmadığı Kanaatindeyim..
Karşınızdaki Adam Adamsa İlgi de Gösterir, Özen de Gösterir..
Asude "yan gelip yatmak" tabirini sizin gibi olgun birine hiç yakıştıramadım. Çalışırken de masabaşında akşama kadar oturan binlerce bayan var eğer kastınız iş yapmamaksa.
Ben nişanlandığım da sınavlardan felan yeni çıkmış hayattan bunalmış bir haldeydim ve evlenince asla çalışmam öğlen 1e kadar uyurum yatarım diyordumEvet evlendim saat 1 de kalkıyordum hergün o koltuktan o koltuğa Birde DOKTORLARı izliyordum bütün gün arada bir entel olayım bari kişliğimi kaybetmeyim diye kitap okuyordum
Ama mesela sabah 8de kalkayım hemen işlerimi yapayım banyoya gireym makyajımı saçımı başımı tarayıp şıkır şıkır oturayım olmuyo.. ama istenen bu
Paspal pasaklı pis bir hale geliyorsun yavaş yavaş ( Benim yaşadığım buydu ) Adam beni kıskanmıyor neyden kıskancak ki koltuklardan dolaplardan mı
4 ay dayanabildim ve hemen çalışmaya başladım süslen püslen çık evden çok güzel.. ( Geri dönüşü güzel olmasa da )Birde ilk evlendiğimde yani evde bulunduğum sürelerde çocuk istiyordum deli gibi çünkü sıkılıyordum çok. ama şimdi aklımın ucundan bile geçmiyo çok rahatım böyle.. 3 4 yıl düşünmem yani
Çalışmak güzeldir..
bencede insanin iyi bir meslegi varsa calismali, ben calismiyorum ama evde benim sözüm gecer. esim bana yardim eder evde oldugu sürece tabi. hafta sonlari benden erken kalkar cocuga bakar. para konusunda cok bonkürdür zaten cimri olan taraf benimevde oldugum icin beni hor görmez , kücük cocugum var yani mantikli olarak ben bakiyorum , evde canim sikiliyor diye ( kücük bebegi olanin nasil cani sikilir orasida baksa bir panel konusu)bu sürecte calisma gibi bir niyetim yok, simdlik kariyerim cocugum.
cocugumu kendi kariyerm ugruna baska elllere birakmam. Tabi maddi imkansizliklardan ötürü calisanlar ayri, onlar icin diyecegim yok.
Es acisindan herkesin yazidigi gibi kisiye bagli benim esim calissam da ayni olur, calismadigim halde her konuda yardimci olur calissam nasil olur bilmem.
Erkeklerin dünya görüsüde önemli bazisi kiskandigindan istemez, bazisi esi yorulsun istemez. Bazisi calisip eve para getirmenin kendi vazifesi oldugunu düsünür.
Ben üniversite sinalarina hazirlanirken birgün arkadisimi dersanesinde ziyaret etmistim, kendisi rehber hocasiyla sohbet ediyordu. Arkadasim üniversite konusunda cok hirsliydi.
- hocam , okuyup meslek sahibi olacagim, kendi parami kazanip kocama muhtac olmayacagim . demisti hoca buna mukabil.
- kocana muhtac olmayipta patronuna mi muhtac olacaksin ! demisti
o zaman yas itibariyle kücük oldugum icin cevap vermemistim.
Bence çalışan kadın genel olarak ülkemizde ev hanımlarında farkı olduğunu düşünmüyorum istisnalar hariç.Çalışan kadın nın eve gelincede vazifeleri bitmiyor yemek yap,temizlik vs çocuk büyüt bunları gene hep kadınlar yapıyor .Çevremdeki çalışan kadınlarla ev hanımlarına bakıyorumda biri sabahın 6 sında kalkıyo akşam 7 de işten geliyo 10 da yatıto yani ailesiyle geçirdiği zaman dilimi 3 saat bu yani sonuç 1.500 milyar maaş .Ama yok benim 3-4 milyarlık kazancım var diyen kadnlara diyeceğim yok .Yani bence o kadar yorgunluğa,fedakarlığa değmiyor kazanılan para sonuç olarak benim görüşüm böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?