- 8 Mart 2019
- 2.786
- 3.735
- 133
- 38
- Konu Sahibi Acelyahayat
-
Okula yakın etüt merkezleri oluyor. Okul çıkışı alıyorlar çocukları sonra siz akşam iş çıkışı gidip etütten alırsınız. Sabahçı yada öğlenciyse ona göre yine saatleriArkadaşlar merhaba, okul öncesi dönemi mesai bitiş saatine kadar gittiği okulun açık olması dolayısıyla bir şekilde götürdük. Ama merak ettiğim bir durum var çocuğu ilkokula giden çalışan ebeveynler okul saatleri ile mesai saatleri uyumunu nasıl ayarliyorsunuz. Tam gün okullar 15.30 da en geç 15.45 te bitiyor. O saatten sonra çocuklari okul sonrası kurslara mi gonderiyorsunuz veya nasıl bir yol izliyorsunuz. Biraz fikre ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler
Teşekkür. Merak ettigim su aslında. Bazen okulun içinde de kurslar oluyor bunlar düzenli hergun gonderen var mı? Benim zamanımda etüt merkezleri okulun yanında olurdu bende giderdim annemi beklerdim orda odevlerimi yapardım. Ancak şuan cevremde hiç etüt merkezi de görmüyorum. Sizin sistem bu sekilde mi suan cocugunuzla :)Okula yakın etüt merkezleri oluyor. Okul çıkışı alıyorlar çocukları sonra siz akşam iş çıkışı gidip etütten alırsınız. Sabahçı yada öğlenciyse ona göre yine saatleri
Yok şekerim benim çocuğum ama çevremdekiler öyle yapıyor. Okul kursları da belli günler oluyor sizinki nasıl bilmiyorum ama hergün varsa verebilirsinTeşekkür. Merak ettigim su aslında. Bazen okulun içinde de kurslar oluyor bunlar düzenli hergun gonderen var mı? Benim zamanımda etüt merkezleri okulun yanında olurdu bende giderdim annemi beklerdim orda odevlerimi yapardım. Ancak şuan cevremde hiç etüt merkezi de görmüyorum. Sizin sistem bu sekilde mi suan cocugunuzla :)
Arkadaşlar merhaba, okul öncesi dönemi mesai bitiş saatine kadar gittiği okulun açık olması dolayısıyla bir şekilde götürdük. Ama merak ettiğim bir durum var çocuğu ilkokula giden çalışan ebeveynler okul saatleri ile mesai saatleri uyumunu nasıl ayarliyorsunuz. Tam gün okullar 15.30 da en geç 15.45 te bitiyor. O saatten sonra çocuklari okul sonrası kurslara mi gonderiyorsunuz veya nasıl bir yol izliyorsunuz. Biraz fikre ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler
Ah süper. Ama bazı özel okullarda bu hizmet yok sanıyorum. Sakıncası yoksa nereye gönderiyorsunuzozel okula gonderiyorum. 4de ders bitiyor. 6ya kadar nobetci ogretmenle sinifta zaman geciriyorlar.
Şöyle biz evden sabah 7 de çıkmak zorundayiz 7.30 da okula birakip akşam da 6.30 da alabilecek düzene göre bir ayarlama lazım. Eğer birini ayarlarsam da sabah 7 de iş başı yapacak biri olması lazım o da biraz zor bulunuyor. Ben çevremde etüt merkezi hiç görmedim ama interrnetre biraz araştırayım teşekkürlerŞu an bakıcı var bir komsunuz falan varsa belli bir ücret karşılığında bakabilecek,en iyisi bakıcı €olur ama eğer yoksa etüte gitmesi...Her okuldan gelip alacak bir etüt merkezi oluyor.Okuldan gelip alıyor,ödevlerini yaptırıyor.
Aslında kurs dediğim okulların satranç yuzme tenis gibi kursları oluyor onu düşündüm. 8 aylıktan beri bu düzende gidiyor zaten sabah 8 akşam 5 6 aldik. Ama ilkokul biraz daha farklı bir süreç tabikiYari zamanli bakici tutabilirsiniz, ilkokul çocuğu saat 15 30 a kadar okulda, sonrasinda da yine ders ile ilgili bir kurs olacaksa, bunalir her gün aksama kadar.
Ha baska Aktivität olacaksa bilemem ama, yine de yorucu cocuk icin.
Çok teşekkür ederim bu sistem çok iyiymis eğer okulda mesai bitimine kadar oyalayacak aktivite yoksa etüt en mantıklısı sanıyorum.Evet iyi geceler büyük ablam hastanede çalışıyor 5 te çıkıyor. Yiğenim ise okuldan saat 3 te çıkıyor 3 ten sonraki boşlukta
Yiğenimi etute yazdırdı.
Etüt bitme saati 6 /7 gibi.
7 8 yaş olduğu için kurs ile götürmek daha iyi geliyor bakıcı ile de uzun süre götürdük ama kurs olduğunda kurum illaki açık oluyor ancak bakıcı sisteminde onunda işe gelmemesi hastalığı vs olduğunda bizde zorlaniyoruz. Mümkünse bir kurumda durması daha iyi geliyor. Teşekkür ederim yorumunuz icinBen almanyadayim, okul bitiminden sonra yine okulda kalip yuzme/yemek yapma/resim vb seylerle zaman geciriyorlar mesai saatim bitene kadar, sonrasinda da geliyorlar.
Ama benimkiler azicik buyuk, kucuk olsalardi bakici dusunurdum, tum gün oradan oraya istemezdim.
Her özel okulda yok saniyorum bu sistem nöbetçi öğretmen sistemi yani. Bazılarında varmış. İkili sistem çalışan ebeveyne zaten hiç hiç uymuyor :)özel okul .tam gun okul olsa yine iyi burada ikili ogretim sekli de var .2 gibi bitiyor okul sonrasi etut merkezi,bakici yada en basta ozel okul .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?