- 8 Mart 2019
- 2.786
- 3.735
- 133
- 38
- Konu Sahibi Acelyahayat
-
Bizde özel okula gondericez ama özel okullarda çıkış saati çok erken konuyu o yüzden açtım ancak bazı okullarda nöbetçi öğretmen oluyormuş onu ogrendim. Veya etüt ayarlayacagim yorumlar genelde bu şekilde geldi mantığima yatti :)Sırf bu sebepten bir sürü memur tanıdığım çocuğunu özel okula gönderiyor.
Devlet okullarında en fazla 16:00-16:30 a kadar kurslar dahil okulda kalabiliyorlar. Çalışma.ortaminizi ve okula uzaklığı bilmiyorum ama servis ayarlayıp iş yerinize de getirtebilirsiniz. 1. Sinidta kulubu yoktu kızımın benim okuluma getiriyordu servis. Diğer türlü etüt merkezi ya da özel okul ayarlanması gerekiyor.
Ne kadar zor Allah hepimizin yardımcısı olsun. Çocuklar resmen ufacık yaşta iş hayatına atılmış gibi. 11 saat dışarda. Ben olsam etüte vereceğim paraya bi bakıcı tutardım. O çocuk çok bakıma muhtaç değil zaten. Yanında duracak ödevlerine yardımcı olacak siz gelene kadar. Benimde 2 çocuğum var. Bende kamuda çalışan bi anneyim. Mesaimde 5 buçukta bitiyor. üstelik eşimden de ayrıldım. Çok şükür bizim annane dede falan var. Gözüm arkada kalmıyor. Yoksa bende yanlarına birini bulurdum. Çünkü benden erken geliyorlar okuldanŞöyle biz evden sabah 7 de çıkmak zorundayiz 7.30 da okula birakip akşam da 6.30 da alabilecek düzene göre bir ayarlama lazım. Eğer birini ayarlarsam da sabah 7 de iş başı yapacak biri olması lazım o da biraz zor bulunuyor. Ben çevremde etüt merkezi hiç görmedim ama interrnetre biraz araştırayım teşekkürler
Allah sizinde yardimciniz olsun gerçekten dediğiniz gibi doğduklarından itibaren kosturmacadalar sağlıklı olsunlar da :) daha küçükken bakıcı sürecimiz oldu Cokta iyi bir kadındı ama şanstı bizim için yeniden yeniden birine güvenip eve alıp çocuğu emanet etmek okuldan karşılamasını beklemek falan o güven kısmı en baştan bana daha zor geliyor ev kamera ile donatmistik o zmn şimdide öyle yapmak gerekir onun yerine kurumda durması daha iyi gibi geldiNe kadar zor Allah hepimizin yardımcısı olsun. Çocuklar resmen ufacık yaşta iş hayatına atılmış gibi. 11 saat dışarda. Ben olsam etüte vereceğim paraya bi bakıcı tutardım. O çocuk çok bakıma muhtaç değil zaten. Yanında duracak ödevlerine yardımcı olacak siz gelene kadar. Benimde 2 çocuğum var. Bende kamuda çalışan bi anneyim. Mesaimde 5 buçukta bitiyor. üstelik eşimden de ayrıldım. Çok şükür bizim annane dede falan var. Gözüm arkada kalmıyor. Yoksa bende yanlarına birini bulurdum. Çünkü benden erken geliyorlar okuldan
Konuştum bugün bir kaç dusundugum okul ile bekleme sınıfı veya nöbetçi öğretmen sistemi yokmuş klupler de birinci sınıfta olmuyormuş :) tabi okula göre degisiyordur birde etut sistemini arastiracagimA Acelyahayat benim büyük kızım 5. sınıfa, küçük kızımda ana sınıfına gidiyor. Okul’un eğitimi 08:00-16:00 arası. Saat 18:00’e kadar çocuklar bekleme sınıfında kalabiliyor ya da 16:30-17:30 arası yapılan kış okulu programına dahil olabiliyorlar. Neredeyse bütün kurumsal kolejlerin bu tarz uygulamaları var.
Malesef öyle doğduğunda beri karı koca çalışan insanlarız derdimiz hep biz çalışırken ki bakım süreci oldu 7 8 yaşına geliyorlar hala daha da bakım süreci bitmiyor :) ben 8 yaşındayken boynumda anahtarın vardı evime girerdim annem çalışırken ama şimdi bunu yapamam hem zaman aynı zaman değil hem çocuklar bizim gibi değil o yüzden çözüm arıyorumİşte kimi kimsesi olmayan gariban analar aldıkları 3 kurusu bundan özel okullara bayılıyor 7 yaşındaki çocuğu ordan oraya taşımasınlar, bakici kadının tipleriyle uğramamak için aldıkları 3 kurusu kıytırık da olsa, kirada da otursa özel okula veriyor.
Konuştum bugün bir kaç dusundugum okul ile bekleme sınıfı veya nöbetçi öğretmen sistemi yokmuş klupler de birinci sınıfta olmuyormuş :) tabi okula göre degisiyordur birde etut sistemini arastiracagim
Yesa merhaba , seninle doğum zamanı aynı topikteydik sohbetimiz çok olmuştu belki hatırlarsın oğlun nasıl? Evet çok saçma gercekten ama göndermeyi düşündüğüm 4 okulda da malesef nöbetçi öğretmen sistemi yokmuş. 4 te bitiyor yani.Etut sıstemını genelde devlete gönderenler tercıh edıyor
Hem ozel okula para hem etut merkezine para asırı saçma geldı bana
Ozel okul tercıh etme sebebı zaten calısma saatlerı
Yesa merhaba , seninle doğum zamanı aynı topikteydik sohbetimiz çok olmuştu belki hatırlarsın oğlun nasıl? Evet çok saçma gercekten ama göndermeyi düşündüğüm 4 okulda da malesef nöbetçi öğretmen sistemi yokmuş. 4 te bitiyor yani.
Benim kızlar Bahçeşehir’e gidiyor. Ankara’dayım ben. Büyük kızımı ilkokul 3. sınıfta servise verdik. O zamandan beri eve kendi giriyor. Küçüğü de muhtemelen seneye servise veririm, eve beraber girerler. Haftada 2 gün temizliğe yardımcı abla geliyor. O günler kızları o karşılar. Diğer günleri de eşim ile aramızda çeviririz diye düşünüyorum. Bizde çocuğu okula bırakıp almak çok sıkıntı oluyor.Konuştum bugün bir kaç dusundugum okul ile bekleme sınıfı veya nöbetçi öğretmen sistemi yokmuş klupler de birinci sınıfta olmuyormuş :) tabi okula göre degisiyordur birde etut sistemini arastiracagim
okul 14:45 te bitiyor sonrası etüde gidiyor okul dışı özel bir kurum iş çıkışıda oradan alıyoruz. Sabah ta evden geç çıkan kimse ookula bırakıyor çünkü dersler 08:45 te başlıyor.Arkadaşlar merhaba, okul öncesi dönemi mesai bitiş saatine kadar gittiği okulun açık olması dolayısıyla bir şekilde götürdük. Ama merak ettiğim bir durum var çocuğu ilkokula giden çalışan ebeveynler okul saatleri ile mesai saatleri uyumunu nasıl ayarliyorsunuz. Tam gün okullar 15.30 da en geç 15.45 te bitiyor. O saatten sonra çocuklari okul sonrası kurslara mi gonderiyorsunuz veya nasıl bir yol izliyorsunuz. Biraz fikre ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler
Başarıları daim olsun mutlu olsunaaaaaaaa merhabalar oglum sımdı bagımsız anaokuluna gıdıyor devlet. sabah 8 e 10 kala bırakıp 17.45 te alabılecegım bır yer ama aksam daha erken alabılıyorum
gelecek yıl da devlet devam etsek dıye dusunuyoruz bakalım ınsallah duzgun bır yer cıkar karsımıza
Bahçeşehir de nöbetçi öğretmen var mı acaba orası da 15.50 de bitiyor diye biliyorum. Hangisine gidiyor acaba kolay gelsin sizedeBenim kızlar Bahçeşehir’e gidiyor. Ankara’dayım ben. Büyük kızımı ilkokul 3. sınıfta servise verdik. O zamandan beri eve kendi giriyor. Küçüğü de muhtemelen seneye servise veririm, eve beraber girerler. Haftada 2 gün temizliğe yardımcı abla geliyor. O günler kızları o karşılar. Diğer günleri de eşim ile aramızda çeviririz diye düşünüyorum. Bizde çocuğu okula bırakıp almak çok sıkıntı oluyor.
Evet evet bende böyle düşünüyorum ama çoğu özel okulun saati de uymuyor sorun bu aslında. Zaten bizim gibi 12 saatten fazla dışarıda kalan ebeveynlerin devlet okuluna vermesi için aileden birinin destek olması lazım karşılamak içinÇocuğu okula bırakıp almak sıkıntılı bir iş, çünkü saatleri uymuyor. Ben de özel sektör çalışanıyım,eşim de kendi işini yapıyor dolayısıyla ikimizin de vakit sorunu var. Devlet okulu seçip etütlere para vereceğime özel ojul tercih ettim ben. Etütlere giriş çıkışları da güvenli bulmuyorum ayrıca. Benim istediğim zaten ders çalışması ödev yapması değil. Daha çok spor yapması ve yaşıtlarıyla oyun oynaması. Özel okul bunları karşılıyor. Bensiz giriş çıkışa izin verilmiyor. Kendi sosyal ve kültürel seviyemize uygun insanların çocuklarıyla bir arada büyüyor. Benim yaşadığım yerdeki devlet okulları artık çok karışık,her çeşit insan var. Türkçe bilmeyenler,madde bağımlıları,arsız yüzsüz tipler hepsi. Bunların çocuklarıyla karşılaşmasını istemiyorum ve uygun bulmuyorum. Yani aslında konu sadece çocuğu bırakacağımız yer değil. Bakıcı tutup mahalle teyzesine asgari ücret vermektense o parayla düzgün bir çevre satın almayı tercih ediyorum.
İstanbulda misiniz sizde ? Devlet okuluna mi gidiyor ordan çıkışta mi etüdü gidiyor. Kolay gelsin Sizedeokul 14:45 te bitiyor sonrası etüde gidiyor okul dışı özel bir kurum iş çıkışıda oradan alıyoruz. Sabah ta evden geç çıkan kimse ookula bırakıyor çünkü dersler 08:45 te başlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?