- 28 Ekim 2022
- 8.671
- 23.247
- 278
- 29
- Konu Sahibi Acelyahayat
-
Rica ederimÇok teşekkür ederim bu sistem çok iyiymis eğer okulda mesai bitimine kadar oyalayacak aktivite yoksa etüt en mantıklısı sanıyorum.
Ne kadar uzun saatler cocuklar icin ya, benim ayaklarim zonkluyor eve gelene kadar, bunlarin minik ayaklari ne oluyor kim bilir :) neyse sağlıklı olsunlar da, gecer bu gunlerde.Aslında kurs dediğim okulların satranç yuzme tenis gibi kursları oluyor onu düşündüm. 8 aylıktan beri bu düzende gidiyor zaten sabah 8 akşam 5 6 aldik. Ama ilkokul biraz daha farklı bir süreç tabiki
Ah malesef. Böyle gördüğü için hayata böyle basladigi için sanırım çocuk yadirgamiyor normali oluyor. Evet bu günlerde geçer dediğiniz gibi sağlık sıhhat versin hepsine teşekkürlerNe kadar uzun saatler cocuklar icin ya, benim ayaklarim zonkluyor eve gelene kadar, bunlarin minik ayaklari ne oluyor kim bilir :) neyse sağlıklı olsunlar da, gecer bu gunlerde.
Benim kizim 1. sınıfa giderken okulu ikili egitim oldugundan 12.40'ta biterdi. Once etüt merkezine verdik, gelip okuldan alıyorlardı. Ogle yemeğini yiyip ödevlerini yapıyordu. Kizim bir süre sonra sıkıldı, gitmek istemedi. Sonra ben gidip okuldan alıp kendi okuluma getirdim, benim cikisima kadar benim okulumda bekledi, benim cikisim da 15.50'ydi. Baktik olacak gibi değil, çocuk ortalıkta rezil oluyor, özel okula yazdirdik 2. sınıfta. Simdi 6. sinif hala özel okulda, ücretler çok arttı, belimizi bukuyor ama ortaokulu orada bitirecek. Bizim gibi desteksiz insanlar için çok zor oluyor çocukların okuldan erken çıkması...Arkadaşlar merhaba, okul öncesi dönemi mesai bitiş saatine kadar gittiği okulun açık olması dolayısıyla bir şekilde götürdük. Ama merak ettiğim bir durum var çocuğu ilkokula giden çalışan ebeveynler okul saatleri ile mesai saatleri uyumunu nasıl ayarliyorsunuz. Tam gün okullar 15.30 da en geç 15.45 te bitiyor. O saatten sonra çocuklari okul sonrası kurslara mi gonderiyorsunuz veya nasıl bir yol izliyorsunuz. Biraz fikre ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler
Kolaylıklar diliyorum sizede :) ben zaten direkt özel okul düşünerek yazdım. Devletteki ikili eğitim sistemi bize hiç uyacak gibi değil. Ancak okulların 15.30 da bitmesi yine erken oluyor sizin mesai çıkış saatiniz erkenmis bizim mesai bitiş saatlerimiz birimizin 17.00 birimizin 18.00 aradaki 3 saat için bir çözüm bulmamız gerekiyor genelde herkes etüt demiş onu araştıracağımBenim kizim 1. sınıfa giderken okulu ikili egitim oldugundan 12.40'ta biterdi. Once etüt merkezine verdik, gelip okuldan alıyorlardı. Ogle yemeğini yiyip ödevlerini yapıyordu. Kizim bir süre sonra sıkıldı, gitmek istemedi. Sonra ben gidip okuldan alıp kendi okuluma getirdim, benim cikisima kadar benim okulumda bekledi, benim cikisim da 15.50'ydi. Baktik olacak gibi değil, çocuk ortalıkta rezil oluyor, özel okula yazdirdik 2. sınıfta. Simdi 6. sinif hala özel okulda, ücretler çok arttı, belimizi bukuyor ama ortaokulu orada bitirecek. Bizim gibi desteksiz insanlar için çok zor oluyor çocukların okuldan erken çıkması...
Özel okullar 17 gibi eğitim öğretimi bitiriyor cocugun servisle eve gelmesi trafiğe göre değişmekle birlikte 17.40'i buluyor. Ayrıca bir etüt merkezine ya da bakiciya gerek kalmıyor.Kolaylıklar diliyorum sizede :) ben zaten direkt özel okul düşünerek yazdım. Devletteki ikili eğitim sistemi bize hiç uyacak gibi değil. Ancak okulların 15.30 da bitmesi yine erken oluyor sizin mesai çıkış saatiniz erkenmis bizim mesai bitiş saatlerimiz birimizin 17.00 birimizin 18.00 aradaki 3 saat için bir çözüm bulmamız gerekiyor genelde herkes etüt demiş onu araştıracağım
Bizim baktigimiz ve görüştüğümüz okullar hep 15.30 15.50 de bitiriyor dersi. Biraz daha araştıracağım.Özel okullar 17 gibi eğitim öğretimi bitiriyor cocugun servisle eve gelmesi trafiğe göre değişmekle birlikte 17.40'i buluyor. Ayrıca bir etüt merkezine ya da bakiciya gerek kalmıyor.
En küçük kizimin kolejinde 16.45 normal çıkış saati ama 19.00 a kadar kalabiliyor çocukKolaylıklar diliyorum sizede :) ben zaten direkt özel okul düşünerek yazdım. Devletteki ikili eğitim sistemi bize hiç uyacak gibi değil. Ancak okulların 15.30 da bitmesi yine erken oluyor sizin mesai çıkış saatiniz erkenmis bizim mesai bitiş saatlerimiz birimizin 17.00 birimizin 18.00 aradaki 3 saat için bir çözüm bulmamız gerekiyor genelde herkes etüt demiş onu araştıracağım
Arkadaşlar merhaba, okul öncesi dönemi mesai bitiş saatine kadar gittiği okulun açık olması dolayısıyla bir şekilde götürdük. Ama merak ettiğim bir durum var çocuğu ilkokula giden çalışan ebeveynler okul saatleri ile mesai saatleri uyumunu nasıl ayarliyorsunuz. Tam gün okullar 15.30 da en geç 15.45 te bitiyor. O saatten sonra çocuklari okul sonrası kurslara mi gonderiyorsunuz veya nasıl bir yol izliyorsunuz. Biraz fikre ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler
Çok iyiymis 19.00 a kadar kalabilmesi. Özel değilse hangi okul acaba. TeşekkürlerEn küçük kizimin kolejinde 16.45 normal çıkış saati ama 19.00 a kadar kalabiliyor çocuk
Ama şu var ki o saate kalan çocuk için servis yok veli kendisi alacak
Güne sabah kahvaltisiyla başlanıyor bu arada okulda yani tamamen çalışan aileler için düşünülmüş bir sistem
Kurslar dahil mi 16.00 da bitiyor okul. Bizim konustugumuz okullarda böyleydi.diger yazan arkadaşlar saatleri daha uzun öyle bir sistem gerekiyor bize de. Teşekkürler:)Kızımın okulunda 5 gün ders sonrası kulüp çalışmaları oluyor robotik kodlama, ingilizce, halk oyunları vs. Ders sonrası okulda kaliyor. Ama ben de ogretmen olduğum için çok sıkıntı olmuyor. Kulüp çalışmaları eglenceli geçiyor ayrıca ödevlerini de orada yapıp gelebiliyor eve. Onun için de ayrıca okul servis ayarliyor çocuklara. Bu şekilde saat 16:00 a kadar okulda kalabiliyor.
Çok güzel gerçekten böyle devlet okulları da var biliyorum ancak genelde daha nüfusu az semtlerde. Biz İstanbuldayiz ve adrese dayalı okullarda ikili sistem var malesef. O yüzden özel bakmak zorundayız :) TeşekkürlerArkadaşımın cocugunu götürdüğü devlet okulunda drama ve spor kursları açıldı. Aynı okulda etute kalan ogrenciler de var. Yani etüt sistemi de var
Yani farkli bir merkezle anlaşmaya gerek kalmadı
Öyle bir okul lazım
Ankara eryaman'da bu arada
Not: 17.45 e kadar kalabiliyor demişti ama teyit ederim
Ben Ankara Keçiören de oturuyorum bahsettiğim okul Caner özen kolejiÇok iyiymis 19.00 a kadar kalabilmesi. Özel değilse hangi okul acaba. Teşekkürler
Teşekkür ederim biz İstanbul'dayız. Çocuğunuza akademik hayatında başarılar diliyorum :)Ben Ankara Keçiören de oturuyorum bahsettiğim okul Caner özen koleji
Mufredatlarinda Piyano keman ispanyolca ingilizce dersleri de mevcut Tavsiye ederim
Devlet okullarında en fazla 16:00-16:30 a kadar kurslar dahil okulda kalabiliyorlar. Çalışma.ortaminizi ve okula uzaklığı bilmiyorum ama servis ayarlayıp iş yerinize de getirtebilirsiniz. 1. Sinidta kulubu yoktu kızımın benim okuluma getiriyordu servis. Diğer türlü etüt merkezi ya da özel okul ayarlanması gerekiyor.Kurslar dahil mi 16.00 da bitiyor okul. Bizim konustugumuz okullarda böyleydi.diger yazan arkadaşlar saatleri daha uzun öyle bir sistem gerekiyor bize de. Teşekkürler:)
Bugün yazdırmayı düşündüğüm okulu aradım 1. Sınıfta klup yok dediler 15.50 son saat. Sanırım etüt ayarlayacagim . Size de kolay gelsinDevlet okullarında en fazla 16:00-16:30 a kadar kurslar dahil okulda kalabiliyorlar. Çalışma.ortaminizi ve okula uzaklığı bilmiyorum ama servis ayarlayıp iş yerinize de getirtebilirsiniz. 1. Sinidta kulubu yoktu kızımın benim okuluma getiriyordu servis. Diğer türlü etüt merkezi ya da özel okul ayarlanması gerekiyor.
Sanırım siz buyuttunuz çocuğunuzu o zamanlar daha nezihti dediğinizden onu anladım. Ne mutlu darısı bize :)Etütlü okula gitti sabah ben işe giderken bırakıyordum.
1. sınıfta dede , babaanne alıp evlerine götürdü.
Ancak verimli olmadı. Çocuk rahat edemedi. Kendi kendine ders tekrarı v.s. yapamadı zorlu bir süreçle ilk sene bitti .
2. sene taktık boynuna anahtarı . Dedesi aldı eve bıraktı. Kapısını kilitledi oturdu biz gelene kadar evde
Yaklaşık 2 saat gibi yalnız kaldı evde.
Sonrası böyle gelişti alıştı.
Ama o zaman herşey daha nezihti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?