• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan evli bayanlarin eve katkıda bulunma sorunsalı

Size tavsiyem AÖF EV İDARESI bolumunu okumaniz. Evlenme olgunluguna erismis neslek sahibi yetiskin bir bireyin sorunlarini pardon sorunsallarini sosyal medyadaki insanlarla degil esiyle cozmesi gerektigini dusunuyorum. Bunun bir standarti yokki. Herkesin maasi masrafi yapisi kisiligi farkli. Kimi es vardir karisnin elinden maas kartini alir. Kimisi sen parani kendin harca ev idaresi benim sorumlulugum der. Bu iki kisinin cozmesi gereken birsey.

evlendikten sonra senin benim olayı bana çok çirkin geliyor. türk medeni kanununa göre evlilikte tüm giderler eşlerin mali güçleri oranında ortak karşılanır ayrıca, evi geçindirmek erkeğin sorumluluğu değil, sizi tenzih ederim ama burada pek çok kadın kocası eve bakmak zorunda da kendisi maaşından koyarak lütfediyormuş gibi davranıyor.
+1000

Sorununuza cevap vermeye gelmedim sadece şunu diyeceğim. Öğretmensiniz ama şu yeni üretilmiş "sorunsal" kelimesini başlıkta kullanmışsınız. Daha bir saat önce başka konuya yazdım buraya da yazmak istiyorum.

Bakın TDK sorunsal kelimesini şu şekilde tanımlıyor:
Sıfat: Çözümü belli olmayan. Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte şüphe uyandıran kesin olmayan problematik.

Sizin başlıkta da "sorunu" olması gerekirdi. Sorunsal büyük ihtimalle yeni üretilen çeviride kullanılırken dilde yaygınlaşan eğreti bir kelime. Her sorununuza sorunsal yazmayın ya o kelime daha çok akademik alan kelimesi gibi.
Not: Dillerle ilgileniyorum. Kamu Spotu kapanış!
"Sorunsal Sorunsalı" diye başlık acsak fark edilir belki. :))

valla bunun illa şöyle olması gerekli gibi bir yöntemi yok
mesela bizim tüm ödemeler eşimin kredi kartından olur, ev kredimiz var ben maaşımdan her ay belli bi kısmını (şimdi azalttım miktarı eşim terfi etti, maaşı arttı diye) eşime yollarım krediye katkı olsun diye
arabanın vergisini ben öderim zamanı gelince
geri kalanı da biriktiririm, tatil yahut zor zamanlar için biriktirdiklerimden harcarız

Ortak hesabımız var, eşim başta kredi kartı harcamalarıma laf etti. Maaşımın yarısı kadar borç geliyordu yeni evlendiğimden. şimdi yarısından az geliyor. O zaman şunu demek zorunda kalmıştım " benim param ben kazanıyorum, istediğim gibi harcarım" maalesef dedim. gereksiz baskı yapmıştı kazandığım parayı harcaraken 10 defa düşündürüyordu. kiii bekarken biriktirdiğim para ile yatırım yaptık evlendikten sonra. yani para tutmasını bilmeyen insnada değilim. öyle işte. zor işler bunlar annem. ortak açsan dert açmasan dert.

Eşim tüm maasini hesabima yollar benim tum sifrelerimk bilir ne odenecekse oradan odenir. Kalan ile birikim yapariz onu daben saklarim. Ayirmayin maaslari bereketi kaçıyor

Sorununuza cevap vermeye gelmedim sadece şunu diyeceğim. Öğretmensiniz ama şu yeni üretilmiş "sorunsal" kelimesini başlıkta kullanmışsınız. Daha bir saat önce başka konuya yazdım buraya da yazmak istiyorum.

Sıfat: Çözümü belli olmayan. Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte şüphe uyandıran kesin olmayan problematik.

Sizin başlıkta da "sorunu" olması gerekirdi. Sorunsal büyük ihtimalle yeni üretilen çeviride kullanılırken dilde yaygınlaşan eğreti bir kelime. Her sorununuza sorunsal yazmayın ya o kelime daha çok akademik alan kelimesi gibi.
bu sitedeki öğretmenlerin (birkaç tanesi hariç tabi) öğretmen olduğuna inanamıyorum bile.

Bizde önce eşimin maaşı harcanır, sonra benimkine geçilir, birikim de böylece benim hesabımda yapılmış olur.

Ortak değil de sırayla yani.

keselerimiz ayrı.genel olarak yemek için azar azar ben alırım.kıyma ve karpuz için kocamdan para alırım.dışarda yüzde seksen o hesabı öder.yada hayır yapacaksa kendi öder.ben deterjan,şampuan diş macunu alırım.doğalgaz elektrik su kocam da ki evde çok durmadığımız için fazla bir mebla gelmiyor ikimizde çalıştığımız için.iki kişiyiz düzenimiz ancak oturdu bu konuda.o da eşimin karakteri ve yetişririlme şekli yüzünden.anası babası ebeveynlik etmemiş hep çalışmışlar.hiç düzenli bir hayatı olmamış.ikimizde tutumluyuz.ben çalıştığım için kendime ait giysi bakım doktor paramı kendim karşılarım.kvaldeme ait evimiz.kira ödemiyoruz.ben birikim yapmak istiyorum.fakat biriktirdiğim onda olsun istiyor.bende ev istiyorum.sonuçta ikimizin faydasına.kira ödemezken tapuda ikimizin adı yazan bir ev sahibi olacak kadar biriktirmem lazım.lafta ev bizim ama sonuçta tapuda onların.bunun üstüne kocamla kaynıma ayrımcılık yapıp. kaynımı evlatları gibi görürler benim kocamı da amele gibi kullanırlar.kocamda evden kira vermiyorum diye ses etmiyor sanırım.

sözlükçülerin takıntısıdır sorunsal kelimesi. benim de kulağımı tırmalıyor.
hep uyarınızı yapıyorsunuz ama insanlar inatla kullanmaya devam ediyor.
havalı geliyor belki de.
iyi forumlar.

siz evleniyorsunuz, üniversitede arkadaşınızla aynı eve çıkmıyorsunuz.
benim mantığıma göre maaşlar ortaya konur, faturası, kredisi ne harcama varsa ayrılır.
harçlıklar alınır kalırsa da yatırım amaçlı değerlendirilir.
kirayı sen öde mutfak masrafı benden şeklinde bir bölüşme olunca çok garipsiyorum ben.

bu benım kendı fikrim ,

bir kadının herzaman eşinden ayrı bir kenerına bir para atması gerektiğini düşünmüşümdür , her ya bir çeyrek , yada arkadaş arası bri gün parası , ama hep bir birikim , alah gerek etmesin iyi gün olur kötü gün olur , bir anda ortaya çıkan para herzaman iyi gelir insana ,

hee bir de hayat bu belli olmaz allah kötüyle karşılaştırmasın , ama birikim herzaman güzeldir,

Ben ve nisanlim ogretmeniz. Aylık 6 buçuk bin civarı evimize para girecek. Yalnız ocak ayına kadar 2 bin lira nisanlim borç ödeyecek.
Asıl soruma gelince çalışan bir bayan olarak masraflari nasıl katkıda bulunmalıyım? Kiramiz 1000 lira civarı olacak. SadEce kirayi ben ödesem geri kalaniyla da birikim yapsam araba almak için? Ya da ikimiz de maasimizi ortaya koyup aylık 300 lira kendimize ayırıp bu şekilde mi masraflari ortak odesek? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Simdiden cevaplar için teşekkür ederim
bizde ortaktır herşey ortaya koyarız maaşları ... ama birikim yapmak istiyorsanız nişanlınızın maaşı ile geçinmeye çalışın gerekli oldukça kendi maaşınızda çekin

Biz soyle yapıyoruz, tekimizin maasiyla olduğu yere kadar geçiniyoruz, tum borclar giderler gelirler vs birimizin maasindan halledebildigimiz kadar hallediyoruz. Ekstra bir sey olursa diger maastan borc aliyor gibi yapıyoruz. Ihtiyaç olmazsa diger hesaba hic dokunmuyoruz bile birikmis oluyor. Bu genelde esimin maasi oluyor. Onunki birkiyor benimkini harcıyoruz.

Ben ve nisanlim ogretmeniz. Aylık 6 buçuk bin civarı evimize para girecek. Yalnız ocak ayına kadar 2 bin lira nisanlim borç ödeyecek.
Asıl soruma gelince çalışan bir bayan olarak masraflari nasıl katkıda bulunmalıyım? Kiramiz 1000 lira civarı olacak. SadEce kirayi ben ödesem geri kalaniyla da birikim yapsam araba almak için? Ya da ikimiz de maasimizi ortaya koyup aylık 300 lira kendimize ayırıp bu şekilde mi masraflari ortak odesek? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Simdiden cevaplar için teşekkür ederim

canım millet para bulamıyor... borçlarını, taksitlerini ödemeye...
Ama sizin kadar sorun etmiyorlar sanırım ki... burda paramız yetmiyor, ne yapacağız diye bir topic görmedim hiç...

o yüzden sizinki bir sorun değil bence...

para olduktan sonra her türlü her şey ödenir ve her türlü yatırım yapılır....

hele parayı yöneten kişi öğretmen ise... sanırım bu daha kolay olur....

şu sorunsal kelimesi benimde gözüme çok batıyo. sorunsal yazınca daha havalımı oluyo acaba.
siz ortak bi hayatı paylaşmak üzere evleniyosunuz. senin paran benim param olmaz, olmamalı. sizin ortak geliriniz o. aylık ne kadar para varsa bi yerde toplanır. ona göre harcamanızı birkiminizi yaparsınız. bütün sorumluluğu adama yıkıp, kendi maasınla gezip tozmayı düşünmüyosun heralde. eve nasıl katkıda bulunayım çok ilginç bi soru

Back
X