ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Bana göre de ev hanimligi agir birsey degil, meslek hiç değil. Cocuklular için cocuk zor olabilir belki ama ben calismiyorum ve asla sabahtan aksama ev işi sürmüyor. Sabah spor salonuna da gidiyorum, disarda kahve de iciyorum, eve gelip konsol oyunlarimi da oynuyorum, kitap okuyorum, kendime de bakiyorum, aksam disari cikmiyorsak dizimizi de seyrediyoruz.
Yaptigim yemekte hic 3-5 çesit olmaz 2 cesit birseyler hazirlarim en fazla ya da hizli hazirlanacaklardan yaparim. Daha cok haftasonlari disarda veya disardan yeriz.

Bunun neresi iş şimdi...

Ev hanimligi cidden bir meziyet ve zor bir iş değil buna katiliyorum lakin siz de calismayi abarttiniz iyice. Tek maaşla maddi olarak yerlerde sürünen insanlar, iki maaş olunca her istediğinde tatile uçup, parayi hiç düşunmeden saça saça alisveriş yapacagi anlamina gelmiyor.
Kari koca calisip ortalama bir gelire anca erişen insanlar var. Önemli olan maaşin tek ya da cift olması degil, miktar önemli.

Normal...ben de evlendikten yıllar sonra laf çarpma uzmanı oldum...oldurdular desem daha dogru sen daha stajyersin

Aynı şeyi söylemişiz aslında. Ben de eve kadın ya da erkek birisi ya da ikisi para getirebilir ancak miktar da önemli dedim. Orta alt sınıf güzellemesi yapılıp ev hanımlığının övülmesini yanlış buldum.
Kadın da temizliği yemek yapmayı çocuk bakmayı iş yapıyorum diye övünerek söylememeli hayatının merkezine almamalı.

Onlar memnunsa yine diyecek birsey yok. Herkesin kendi secimi, beklentisi sonuçta yetiyorsa yetiyordur. Yetmedigini düşünen çalışır, calişsin zaten.
Kimin neyi hayatinin merkezine almali, almamali yorumluk birsey degil aslinda. Bu şekilde sadece herkes birbirini asagiliyor, yorumlarin hicbiri objektif değil ben de dahil.

Calisanlar, calismayanlarin hayatini en düşük standarttan varsayip konusuyor.
Calismayan da maaş kartinin eşlerinde durmasi, cocuk bakimi konusundan giriyor. Herkesin hayati, şartlari bambaska.

Iki üç gündür bdv de yorum yapmak istedim ama kimse empati yaparak yorum yapmıyor. Ben söyleyim ben böyleyim. Herkes kendisini kendi yapdığını yüceltme derdinde. Bravo, tebrikler, mikemmellll

İki kişi gece gündüz çalışıp o ayı bakkala borç yazdırmadan geçirince şükür edenler var
Ne tatili ne hobisi şuydu buyu

İki konuda da hak veriyorum size
Ev hanımlığı çalışan kadınlar tarafından yerden yere vuruluyor
Çalışıp hem çocuk bakmakta ev hanımları tarafından yok sayılıyor
Sanki ikisinin arasında belin duvarı var bir taraf bir tarafa geçemez

Eee karara bağladınız mı bari tartışmalarınızı 45 sayfanın sonunda?
Çıkan sonucu yazarsanız sevineceğim. Tahminimde yanıldım mı ona bakacağım da. :)

Eee karara bağladınız mı bari tartışmalarınızı 45 sayfanın sonunda?
Çıkan sonucu yazarsanız sevineceğim. Tahminimde yanıldım mı ona bakacağım da. :)
Aslında konu çalışan kadın çalışmayan kadında değil
Kayınvalide adayının çalışma ön koşulu sunması
Kız zaten çalışıyor

iki gün yapma. o zaman anlarsın iş mi değil mi?

Erkek arkadasa tavir takinilcak bir konu degil. Ancak ilerde calismama gibi bir isteginiz olacaksa, bunu evleneceginiz kisiyle evlenmeden once konusmaniz gerekiyor

2 gun dokunmasak en fazla biriken şey bulasik olur. Siz evi nasil kullaniyorsunuz bilemeyecegim.

Cidden he. Ben mi pisim anlamadim.Haftanin belirli gunleri olmaz mi bu temizlik ? Her gun mu eve dip temel supurge yapip kapi,baca ),cam siliniyor ve misafis karsilar gibi 3-4 cesit yemek yapiliyor ya da evleri 250 m2 mi bu 1 gunde isi bitmeyenlerin.Ders sayim fazla olmadigi icin yari zamanli calisiyorum hatta 1 gunum de bos.Her is gayette kolay yetisiyor ya.

Hergun sabahtan aksama yap yap bitiremiyorlar ben de anlamadim. Hergün hergün iş bile çikmiyor yedigin içtigin seyler hariç.
Koltuk silmek, küf temizleyip, yağ çitilemek, cam silmek filan yazmiş. Hadi bunlari yapiyorsun da hergün mu yahu O evde hergun bunlari yaptiracak ne yasiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…