- 10 Ekim 2014
- 33.009
- 148.761
- 798
- Konu Sahibi yasemin010103
-
ev işi dediğin temizlik yemek değil ki sadece. çamaşır bulaşık cam silme koltuk silme yağ sökme yeri gelir küf giderme ortalık toplama ve sofra kurup kaldırma yemek yapma varsa dikiş yapma çay faslı ve herkes yatınca yarın için yapılan ufak dokunuşlar..
ev düzgün olsun istersen o işler hiç bitmez.
bitseydi zenginler yardımcı almazlardı. bak şimdi normalde oturup bi çay içerdim ama çalıştığım için evi süpüremedim şimdi süpürcem. bebekle uyuduk az önce. eşimse saat 19 30 dan beri keyif peşinde.
Vayyyy ne ilginç düşünceler varmış ya. Kapitalizme kadar gitmiş mevzu. Dünya kapitalist bu yüzden, kendi ihtiyaçlarını kendin üretmiyorsan sen de düzenin bir halkasısın. Ev hanımı arkadaşımız çıkmış kapitalizme laf atmış. Kendi toprağını işleyen, hayvanını otlatan, yağını, kaymağını yapan biriyse özür dilerim ondan.
Benim için çalışmak, daha kaliteli bir yaşama ulaşmak için sosyalleşmek ve para kazanmak demek. Evimize giren para; şişkin bir birikim hesabını, para hesabı yapılmayan büyük alışverişleri, istediğim zaman istediğim tatile gidebilmeyi, ev araba ve yazlık kombosunu en az bir tur tamamlamayı sağlamadığı sürece çalışmayı bırakmayı düşünmem. İş alanım hobi olarak da yapılabilir belki o zaman işime o şekilde devam ederim. Sosyalleşmeyi farklı şekillerde sağlayabilirim.
Kadının ya da erkeğin çalışması, daha az ya da daha çok para kazanması diye bir kavram yok bende. Kim kazanıyorsa kim para getiriyorsa onunla geçinilir, birikim yapılır. Kadın çalışıyorsa parasını saklamalı ya da gizli birikim yapmalı diyenlere şaşıyorum. Herkes mi boşanmaya ramak kalmış şekilde yaşıyor? Bu nasıl bir evliliktir?
Kadınlar hem çalışıp hep ev işlerini dört dörtlük yerine getiremez zaten. En kötü ayda 1 temizlik için yardımcı almak çok zor olmamalı.
Ev hanımlığı övülmüş ama hiç meziyet değil bence. Yapmayın hanımlar ezmiyor kimse sizi ama allah aşkına evimde gül gibi kendimin hizmetçisiyim çocuk bakıyorum demek çok komik. İki yıllık ücretsiz izindeyim. Ev hanımlığı rahata alışmaktır. Hele bir de düşük yaşam standardı beklentisine karşılık orta düzeyde eş geliri varsa tadından yenmez. Gül gibi çocuk bakıyorum denir, özgürüm ben çalışmama kararı bana ait denir. Kocam herseyimizi karşılıyor evimiz pek bereketli denir. Gül gibi geçiniyoruz denir. Çocuğuma da sizin deyiminizle Gül gibi baktım. Kreşe başlamadan arada iki sene var. Bundan dolayı mı gül gibi bakamamış olacağım? Gül gül öldüm yemin ederim:))
Not: Küçük şehirde/ilçede yaşayıp mesleğine uygun iş bulamayanlara lafım yok tabi ki. Ev hanımlığını övenlere sözüm...
Kadına o an hiçbi şey diyemedim, yüzüm düştü zaten sevgilim de anladı herhalde kalkalım falan dedi. Sonraki günler adamla bolca kavga ettim. Şimdi düşünüyorum da keşke kadına cevap verseydim ama tecrübesizlik işte.Sen ne yanıt verdin hanimteyzeye?
Normal...ben de evlendikten yıllar sonra laf çarpma uzmanı oldum...oldurdular desem daha dogruKadına o an hiçbi şey diyemedim, yüzüm düştü zaten sevgilim de anladı herhalde kalkalım falan dedi. Sonraki günler adamla bolca kavga ettim. Şimdi düşünüyorum da keşke kadına cevap verseydim ama tecrübesizlik işte.
Evet daha kendime hakim, soğukkanlı bi şekilde laf çarpamıyorumNormal...ben de evlendikten yıllar sonra laf çarpma uzmanı oldum...oldurdular desem daha dogrusen daha stajyersin
Aynı şeyi söylemişiz aslında. Ben de eve kadın ya da erkek birisi ya da ikisi para getirebilir ancak miktar da önemli dedim. Orta alt sınıf güzellemesi yapılıp ev hanımlığının övülmesini yanlış buldum.Ev hanimligi cidden bir meziyet ve zor bir iş değil buna katiliyorum lakin siz de calismayi abarttiniz iyice. Tek maaşla maddi olarak yerlerde sürünen insanlar, iki maaş olunca her istediğinde tatile uçup, parayi hiç düşunmeden saça saça alisveriş yapacagi anlamina gelmiyor.
Kari koca calisip ortalama bir gelire anca erişen insanlar var. Önemli olan maaşin tek ya da cift olması degil, miktar önemli.
Aynı şeyi söylemişiz aslında. Ben de eve kadın ya da erkek birisi ya da ikisi para getirebilir ancak miktar da önemli dedim. Orta alt sınıf güzellemesi yapılıp ev hanımlığının övülmesini yanlış buldum.
Kadın da temizliği yemek yapmayı çocuk bakmayı iş yapıyorum diye övünerek söylememeli hayatının merkezine almamalı.
İki kişi gece gündüz çalışıp o ayı bakkala borç yazdırmadan geçirince şükür edenler varEv hanimligi cidden bir meziyet ve zor bir iş değil buna katiliyorum lakin siz de calismayi abarttiniz iyice. Tek maaşla maddi olarak yerlerde sürünen insanlar, iki maaş olunca her istediğinde tatile uçup, parayi hiç düşunmeden saça saça alisveriş yapacagi anlamina gelmiyor.
Kari koca calisip ortalama bir gelire anca erişen insanlar var. Önemli olan maaşin tek ya da cift olması degil, miktar önemli.
Aslında konu çalışan kadın çalışmayan kadında değilEee karara bağladınız mı bari tartışmalarınızı 45 sayfanın sonunda?
Çıkan sonucu yazarsanız sevineceğim. Tahminimde yanıldım mı ona bakacağım da. :)
Aslında konu çalışan kadın çalışmayan kadında değil
Kayınvalide adayının çalışma ön koşulu sunması
Kız zaten çalışıyor
iki gün yapma. o zaman anlarsın iş mi değil mi?Bana göre de ev hanimligi agir birsey degil, meslek hiç değil. Cocuklular için cocuk zor olabilir belki ama ben calismiyorum ve asla sabahtan aksama ev işi sürmüyor. Sabah spor salonuna da gidiyorum, disarda kahve de iciyorum, eve gelip konsol oyunlarimi da oynuyorum, kitap okuyorum, kendime de bakiyorum, aksam disari cikmiyorsak dizimizi de seyrediyoruz.
Yaptigim yemekte hic 3-5 çesit olmaz 2 cesit birseyler hazirlarim en fazla ya da hizli hazirlanacaklardan yaparim. Daha cok haftasonlari disarda veya disardan yeriz.
Bunun neresi iş şimdi...
iki gün yapma. o zaman anlarsın iş mi değil mi?
2 gun dokunmasak en fazla biriken şey bulasik olur. Siz evi nasil kullaniyorsunuz bilemeyecegim.
Cidden he. Ben mi pisim anlamadim.Haftanin belirli gunleri olmaz mi bu temizlik ? Her gun mu eve dip temel supurge yapip kapi,baca ),cam siliniyor ve misafis karsilar gibi 3-4 cesit yemek yapiliyor ya da evleri 250 m2 mi bu 1 gunde isi bitmeyenlerin.Ders sayim fazla olmadigi icin yari zamanli calisiyorum hatta 1 gunum de bos.Her is gayette kolay yetisiyor ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?