ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Tüm koşullar dikkate alınarak evet kadınlar da çalışmalı. Hayatın her yerinde olmalıyız. Bu sadece maddiyatla alakalı bir durum değil. Kadının sorduğunda ters bir şey göremedim. Benim de yakınım/oğlum farketmez evlenme gibi bir durum içinde olsa görüştüğü kişinin çalışmasını önemserdim. Buna çalışmak isteyip de çalışamayan/atanamayan/işi bırakmak zorunda kalmışları dahil etmiyorum, onlar zaten çalışmak isteyen kişiler ve bir çok mücadele ile uğraşıyorlar. Kadından soğuyacak bir durum yok.

O mükemmel işte çalışmayan adamda size bakmak zorunda değil... siz bir bireysiniz geçiminizi sağlamakta sizin sorumluluğunuzda...

Bir erkek, kızın ailesi ile tanışacağı aman ilk sorular; evi var mı? işi var mı? ne mezunu oluyorken 2019 senesinde kıza da sorulacak soru "iyi dolma yapabiliyor mu" olamaz zaten, olmamalı da ama neyse..
ağzın bal yesin ofiscim

Konu sahibesi çalışmak içten içe işine gelmiyor bence, yurdum kızlarının bir çoğu gibi aman evleneyim bu iş hayatını çekmeyim kocam baksın çocuğu da yaparım diye düşünüyorsun bence. Yoksa kv. adayının sorusunda abeslik yok? Ben de kardeşimin sevgilisi olsa okuyor mu nerede okuyor yada nerede çalışıyor diye sorarım bu onun maaşına göz dikeceğimizden değil kendini yetiştirmiş mi nasıl biri diye anlamaya çalışırım. Tanımadığım insanın huyunu suyunu bilemeyeceğime göre onun diğer özelliklerini merak ederim. office 'in de dediği gibi iyi dolma yapıyor mu diye soracak hali yok kadının ne soracak , kız anaları hemen maaşı sorunca evi barkı sorunca normal oluyor . Çifte standart...

Çalışıyorsunuz, ileride de çalışmayı düşünüyorsunuz. Takılmanız çok yersiz. Ha gelecekte evlenirsiniz, eşinizle ortak karar alıp çalışmayı bırakırsınız, bu bambaşka bir şey. Herkes yuvasını kurmuş yerli yerine yerleşmiş. O durumda kimse bir yorum yapamaz. Şuan ise kadının fikrini söylemesi çok doğal. Siz de kritere uyuyorsunuz zaten.. Canınızı sıkmanızı gerektiren bir şey yok yani ortada

Ben de hoslanmam bu tarz bir ifadeden. Evlenince çalışmam belki derdim yerinizde olsam. Evin kazancını sağlamak bizim kültürümüzde asıl erkeğin görevi. Kadın çalışsa da ev temizlik çocuk hep kadına kalan gorevlerse şayet ki görünen o, o zaman kimse kimsenin parasına bel bağlamayacak. Daha çok çalışıp daha çok kazansın o zaman banane yani.
Benim eşim maddi kaygıyla çalışmak zorunda değilsin istersen calisirsin demişti. Ki ben çok şükür atanmış öğretmenim. İşim gücüm evlenmeden önce de vardı. Şimdi hukuk okuyorum. Maddi kaygıyla değil. İstediğim için.. evi gecindiren de eşim. Benim parama karışmaz. Ev aldık yüklü miktarını ben ödüyorum ev de benim üzerime. Yani evimizi aldım çok şükür. Calismasam evim olmazdı ama kirada da eşim gecindirirdi. Bu konu da katiyim.

Ben olsam erkek arkadaşımın annesiyle tanışacağım zaman bu durumu bu şekilde yine söylerse ki "çalışması ŞART" sözü beni de irrite etti. Sonuçta çalışıp çalışmayacağıma ben karar veririm. Ne demek ŞART? Böyle birşey derse "şu an çalışıyorum ama yarın bir gün ne olacağı bilinmez gerekirse o zaman karar verilir" dersin. Hatta erkek arkadaşınızı bile konuya dahil ederek x ile beraber istişare ederiz hele o zaman bi gelsin de diyebilirsiniz Evet, kayınvalide adayına sinir oldum şu an

Bence konu sahibi nabız yoklamaya gelmiş. İlk mesajı yazmış bir daha da uğramamış buraya.

Velhasıl ben kadının çalışmadığı, erkeğin de ev işi yemek yapmadığı bir dünya hayal edemiyorum. Biz öyle değiliz çok şükür.

Erkek de kadına bakmak zorunda gibi bir cümleyi de şahsen kabul etmiyorum. İşi dini boyuta taşımak istemem zaten anlamam da ama dinimizde kadın evde durur gibi bir şey varsa da bence o bazılarının işine geldiği gibi yorumlaması ile günümüze gelmiştir. Dinin her şeyini yaptık da bu kaldı diyorum sadece.

Mesela çocuk oldu memeyi de bıraktı. Baba dese ki ben çalışmak istemiyorum evde çocuğumla ilgilenicem, tepkiniz ne olur merak ediyorum

Keşke böyle bir durum olsa akşam eve geldiğimde ne yapdın akşama kadar demek isterdim

Ben de olsam çalışan bayan isterdim her zaman iki kişi çalışırsa birşeylere sahip olunuyor şu zamanda tek maaşla geçinmek zor bence doğru demiş

Artık erkekler de çalışan kadın istiyor...haliyle kayinvalideler de böyle istiyor...hatta çoğu kişi devlet memuru arıyor...bana çok garip gelse de günümüz şartları böyle

Çalışan kadınım, oglumunda eşi çalışsın isterim...daha rahat bir hayat icin şart...

Biri evde yan gelip yatarken tek kişinin çalışması ile neden daha zor bir hayat geçirilsin ki..

Oğlunun ve sizin iyiliginizi düşünmüş, art niyet aramayın.

işte o iş yan gelip yatmak değil. sabahtan yatana kadar ev işi çocukla uğraşmak ve bunu meslek olarak yapan kadınlar ücret alıyor.

işte o iş yan gelip yatmak değil. sabahtan yatana kadar ev işi çocukla uğraşmak ve bunu meslek olarak yapan kadınlar ücret alıyor.

Haklısınız ama kimse onu öyle görmüyor ve ev hanımı yan gelip yatıyor gibi algilaniyor...

Kadin dışarda çalışsın erkekte evde iş yapsın...

Sorunun neresinde tuhaflik var anlamadim. Hani calisan bir kadini evlenince calistirmam deseydi ona kizardik degil mi? Calisip kendi ayaklaron8n uzerinde durmanin neresi kotu?

Kadın dışarda çalışsın para getirsin evi geçindirsin işten eve gelsin yemek yapsın ev işi yapsın temizlik yapsın çocuklara baksın erkek çalışsın eve gelsin yatsın he bunun gece memnun etmesi de var tabi. O sevgili kaynananız da sürekli çalışmış mı? Madem bu konuda eşitlik istiyor sevgili oğlunun yemek yapmasına temizlik yapmasına da aynı mantıkla bakıyor mu? Zaten kadın erkek eşitliği sadece çalışma konusunda geçerli diğer konularda kimse erkeğe aa bu zamanda kadın da çalışıyor bak ev işini sen de yapıcan yemeği yapıcan demiyor. Kadın kendi ayakları üstünde durmalı kendi parasını kendi kazanmalı ama kendisini ezdirmemeli de. Buna karar vericek olan biziz kaynanamız değil

Ya şimdi kızmayın bana. Çocukla nasıl oluyor bilmiyorum ama ev işleri öyle sabahtan akşama süren koşturmacalı bir şey değil. Çalışmadığım dönemde günlük 1 saat falan sürüyordu temizlik, düzen, işler vs. Yemek de 30 dakika geri kalan bütün gün boş. Çocuk olsa hadi 3-4 saat sürsün ki sürmez. E çocuğu da çayıra salmak için yapmıyorsak ilgilenmek bir ekstra iş sayılmamalı.
Küçümsemiyor ya da hor görmüyorum, linç yemeyeyim gereksiz yere de ev işleri atla deve değil yahu.

Mesajinizi okuyunca inanin kendimi beceriksiz hissettim calismiyorum iki oglum var 13 ve 6 yaslarinda hergun evdeyim ama.benim isim hic bitmiyor yemek bulasik ev supur sil topla duzenle ekstra yaptigim hic birsey yok ama su calismayipta aksama.kadar yan gelip yatmayi bi ben beceremiyorum demek ki calissam evimin halini asla dusunemiyorum hafta sonu herhalde hayatta toplayip duzene koyamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…