- 9 Eylül 2007
- 21.427
- 66.417
- 1.123
- Konu Sahibi yasemin010103
-
Office üyeler benim başıma gelen tanışma hikayesini alıntılayıp lafımı çarpıtıyor.
O mükemmel işte çalışmayan adamda size bakmak zorunda değil... siz bir bireysiniz geçiminizi sağlamakta sizin sorumluluğunuzda...Bir de çalışan kadın diyoruz ama çalışma şartlarını da düşünmeliyiz bence. Ben lisans mezunu öğretmen olarak iş bulamıyorum. Kadınlarımız nerde çalışacak ne iş yapacak ? Üstelik ülkemizdeki zihniyet kadın çalışsın çalışmasın ev işlerinden de sorumlu .
Bence kadın çalışmak zorundadır / değildir mevzusunun tek bir doğrusu yok . Bu sebeple herkes fikirlere saygı göstermeli.
Bence bir kadın çalışmak zorunda degil. Ama çalışmayan kadın da evdeki görevlerini bilmeli. Eğer kadin çalışıyorsa da evde görev paylaşımı olmalı . Hele ki o kadın anneyse bir çok hakkı ayrıcalığı olmak zorunda.
Görüyoruz burada anneler çalışıyor çocuk babannesinde kalıyor. Anne baba ise çocuğunu misafir gibi görüp gidiyor. Şimdi çalışan kadın güçlü kadın mi olmuş oldu ?
Kendini geliştirme ölçütü çalışmak degildir
Siz hiç tekstil işçisi kadınların hayat sartlarina şahit oldunuz mu Allah aşkına!Herkes mükemmel işlerde çalışmıyor.
Bu düşüne kişiden kişiye değişir. Bunu ilk yorumumda yazdim zaten . Bu sizin görüşünüz .O mükemmel işte çalışmayan adamda size bakmak zorunda değil... siz bir bireysiniz geçiminizi sağlamakta sizin sorumluluğunuzda...
ağzın bal yesin ofiscimBir erkek, kızın ailesi ile tanışacağı aman ilk sorular; evi var mı? işi var mı? ne mezunu oluyorken 2019 senesinde kıza da sorulacak soru "iyi dolma yapabiliyor mu" olamaz zaten, olmamalı da ama neyse..
Çalışıyorsunuz, ileride de çalışmayı düşünüyorsunuz. Takılmanız çok yersiz. Ha gelecekte evlenirsiniz, eşinizle ortak karar alıp çalışmayı bırakırsınız, bu bambaşka bir şey. Herkes yuvasını kurmuş yerli yerine yerleşmiş. O durumda kimse bir yorum yapamaz. Şuan ise kadının fikrini söylemesi çok doğal. Siz de kritere uyuyorsunuz zaten.. Canınızı sıkmanızı gerektiren bir şey yok yani ortadaMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
Keşke böyle bir durum olsa akşam eve geldiğimde ne yapdın akşama kadar demek isterdimBence konu sahibi nabız yoklamaya gelmiş. İlk mesajı yazmış bir daha da uğramamış buraya.
Velhasıl ben kadının çalışmadığı, erkeğin de ev işi yemek yapmadığı bir dünya hayal edemiyorum. Biz öyle değiliz çok şükür.
Erkek de kadına bakmak zorunda gibi bir cümleyi de şahsen kabul etmiyorum. İşi dini boyuta taşımak istemem zaten anlamam da ama dinimizde kadın evde durur gibi bir şey varsa da bence o bazılarının işine geldiği gibi yorumlaması ile günümüze gelmiştir. Dinin her şeyini yaptık da bu kaldı diyorum sadece.
Mesela çocuk oldu memeyi de bıraktı. Baba dese ki ben çalışmak istemiyorum evde çocuğumla ilgilenicem, tepkiniz ne olur merak ediyorum
Ben de olsam çalışan bayan isterdim her zaman iki kişi çalışırsa birşeylere sahip olunuyor şu zamanda tek maaşla geçinmek zor bence doğru demişMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
Çalışan kadınım, oglumunda eşi çalışsın isterim...daha rahat bir hayat icin şart...Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
işte o iş yan gelip yatmak değil. sabahtan yatana kadar ev işi çocukla uğraşmak ve bunu meslek olarak yapan kadınlar ücret alıyor.Çalışan kadınım, oglumunda eşi çalışsın isterim...daha rahat bir hayat icin şart...
Biri evde yan gelip yatarken tek kişinin çalışması ile neden daha zor bir hayat geçirilsin ki..
Oğlunun ve sizin iyiliginizi düşünmüş, art niyet aramayın.
işte o iş yan gelip yatmak değil. sabahtan yatana kadar ev işi çocukla uğraşmak ve bunu meslek olarak yapan kadınlar ücret alıyor.
işte o iş yan gelip yatmak değil. sabahtan yatana kadar ev işi çocukla uğraşmak ve bunu meslek olarak yapan kadınlar ücret alıyor.
Mesajinizi okuyunca inanin kendimi beceriksiz hissettim calismiyorum iki oglum var 13 ve 6 yaslarinda hergun evdeyim ama.benim isim hic bitmiyor yemek bulasik ev supur sil topla duzenle ekstra yaptigim hic birsey yok ama su calismayipta aksama.kadar yan gelip yatmayi bi ben beceremiyorum demek ki calissam evimin halini asla dusunemiyorum hafta sonu herhalde hayatta toplayip duzene koyamamYa şimdi kızmayın bana. Çocukla nasıl oluyor bilmiyorum ama ev işleri öyle sabahtan akşama süren koşturmacalı bir şey değil. Çalışmadığım dönemde günlük 1 saat falan sürüyordu temizlik, düzen, işler vs. Yemek de 30 dakika geri kalan bütün gün boş. Çocuk olsa hadi 3-4 saat sürsün ki sürmez. E çocuğu da çayıra salmak için yapmıyorsak ilgilenmek bir ekstra iş sayılmamalı.
Küçümsemiyor ya da hor görmüyorum, linç yemeyeyim gereksiz yere de ev işleri atla deve değil yahu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?