ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Beceriksizlikten değildir de evdekiler dağınıksa normal sanırım. Oğlanlara kendi işlerini görmeyi öğretin yavaştan.

Beceriksizlikten değildir de evdekiler dağınıksa normal sanırım. Oğlanlara kendi işlerini görmeyi öğretin yavaştan.
Onlari yaptiriyorum ama yinede benimin elimin degmesi lazim camasir yika asbtopla utule tuvalet lavabo yikamak yani hergun is yapmak zorundayim bir gun yapmazsam bir haftalik birikiyor hayirlisi

Erkekler için çalışmak Allah’ın emri bizler için lüks değil ben takılacak bir şey görmedim anneniz damadının çalışmasını nasıl istiyor aynı şey sizin içinde geçerli

Konu sahibi neden ortalikta yok? Su müstakbel eşin ne kadar geliri var? Soz gelimi 2-3 bin tl civarında kazaniyorsa konu sahibi gercekten kendi de calismayarak rahat bir hayat yasayacaklarina inaniyor mu? Hele coluk cocuk olunca?
Veya 7-8 bin tl mi geliri var mustakbel eşin?
Ilk şık geçerliyse ben evlenir calismam nasil olsa gecinemediğimiz yerde kocamın ailesi bize destek verir diye mi dusunuyor?
Ve yine ilk şık geçerliyse 2-3 bin tl ile gecinemezsiniz evlenecegin kiz da calisiyor olmali demesinde ne var annesinin?

Sizin oğlunuz su an evlenmeye niyetlense ve 2-3 bin tl civari maas aliyor olsa gelinim ister calisir ister calismaz mi dersiniz? Veya oglum az maas aliyor evlenmeyi hak etmiyor mu dersiniz?

Bu zamanda malesef oyle, calismasa da olur deseler bile icinden geciyor onlarin. Ogluma yük oluyor diye. Cunku hayat gercekten artik cok pahali. Eskidenmis oyle herkesin ev hanimi olup sadece evini cekip cevirdigi donemler.

Bu art niyetten sorulmuyor ki.. Bana da kardeşlerim birşeyler anlatınca çalışıyor mu diye soruyorum.. Neticede okul neden okunuyor? Çalışmak için.. Öyle kişiler var ki, hemen evleneyim aman kocam çalışsın derdindeler.. Hayat müşterek elbet.. Eşinize Allah korusun birşey olsa siz ayaklarınızın üzerinde durabilecek misiniz önemli.. Aynı şekilde siz çalışmayınca onun da evi geçindirmesi önemli.. Bu devirde ili taraf için de önemli bir mevzu.. Aranızda anlaşıp hiç çalışmasınız ayrı.. Ama aileler meral ediyorlar..

ha ha ha bu yazdıkların yurdum ev kadınının rutini haklısın .mesela ben 10 yıldır çalışmıyorum neredeyse sağlık problemlerim var mesleğim zor vs. Ama koca eline de asla bakmıyorum ekonomik özgürlüğüm var gayrımenkullerim gelirim var az çok kendime ait.olmasa sanırım kendimi zorlar çalışırdım gene de çünkü hayat boyu eş den harçlık alarak yaşayamazdım kısıtlanmaya da gelemezdim herhalde.çalışmamak devamlı ev işi yemek yapmak demek değil öncelıkle layığıyla evlat yetiştirmek demek.ben kitap okuduğum için çocuğumda okuyor devamlı hobilerim olduğu için onun da var .İngilizce bildiğim için her zaman özel öğretmeni yanında kursa göndermiyorum ilkokulda matematik Türkçe resim İngilizce özel hocasıyım aynı zamanda .ıhtıyacı olana yardım ederken beraber gideriz farklı hayatları da görür böylece.velhasıl çalışmıyorum ama kadınların çalışması taraftarıyım ve mutlaka ekonomik özgürlükleri olmasının .parasız su alınmıyor yahu bu devirde

Aman diyim kaç:) Benim kaynanam isten cikarildigim zaman kocamin başının etini yemişti çalışmıyor nasıl geçineceksiniz onun çalışmaya niyeti yok gibi laflar etmiş. Ben sonradan duydum tabi .Zaten konuşmuyordum kendisiyle. Esim de demiş sen bizim geçinmemize karışamazsın zaten bi katkin da yok ki diye . Hamile kaldım yine calisamadim mide bulantılarım ve halsizlik beni mahvetmişti bu sefer de o çocuğa nasıl bakacaksınız demeye başladı. Yetmedi gorusmedigim teyzem ve kuzenlerimle birlik olup benim dedikodumu yaptılar sonra da kocama senin karin böyle senin karın şöyle diye söylenmeye başladı .Ne mı oldu eşim Allahtan beni seviyor ve iyi tanıyordu annesi ile bu tavrından dolayı irtibatı kesti .Tam tersi de olabilirdi. Ama ben hiç mutlu bir gebelik süreci geçirmedim. Sevgi olursa evet çok şeyleri aşabilirsin yarın öbürgün siz de de bu sorunlar sen işsiz kaldığında olacaktır sen sevginle bunları göğüslemeye hazır mısın peki?

Erkekler için çalışmak Allah’ın emri bizler için lüks değil ben takılacak bir şey görmedim anneniz damadının çalışmasını nasıl istiyor aynı şey sizin içinde geçerli
Bu yorum beni benden aldı gerçekten bu kadarı da çok fazla :))) demek erkekler için Allah’ın emri ama Kadınlar için değil... sorarım size Hanfendi sizin bir kadın olarak erkeklerden ne farkınız var???

erkek arkadaşının suçu yok.sonuçta annesi söylemiş.en kısa zamanda gidin ve annesiyle tanışn.belki seni sever ve sevginizi görür ve bu fikrinden vazgeçer.
vazgeçmezse duruma göre değerlendirir devam etme ya da ilişkiyi bitirme kararı verebilirsin

ev işi dediğin temizlik yemek değil ki sadece. çamaşır bulaşık cam silme koltuk silme yağ sökme yeri gelir küf giderme ortalık toplama ve sofra kurup kaldırma yemek yapma varsa dikiş yapma çay faslı ve herkes yatınca yarın için yapılan ufak dokunuşlar..
ev düzgün olsun istersen o işler hiç bitmez.
bitseydi zenginler yardımcı almazlardı. bak şimdi normalde oturup bi çay içerdim ama çalıştığım için evi süpüremedim şimdi süpürcem. bebekle uyuduk az önce. eşimse saat 19 30 dan beri keyif peşinde.

Onlari yaptiriyorum ama yinede benimin

Bunların hepsi içindeydi benim söylediklerimin zaten. Koltuk, cam hariç. Koltuk niye silinir ki zaten? Çıkıyorsa kılıflar çıkarılıp yıkanır, çıkmıyorsa şirket gelir yarım saatte yıkar gider.

Vayyyy ne ilginç düşünceler varmış ya. Kapitalizme kadar gitmiş mevzu. Dünya kapitalist bu yüzden, kendi ihtiyaçlarını kendin üretmiyorsan sen de düzenin bir halkasısın. Ev hanımı arkadaşımız çıkmış kapitalizme laf atmış. Kendi toprağını işleyen, hayvanını otlatan, yağını, kaymağını yapan biriyse özür dilerim ondan.

Benim için çalışmak, daha kaliteli bir yaşama ulaşmak için sosyalleşmek ve para kazanmak demek. Evimize giren para; şişkin bir birikim hesabını, para hesabı yapılmayan büyük alışverişleri, istediğim zaman istediğim tatile gidebilmeyi, ev araba ve yazlık kombosunu en az bir tur tamamlamayı sağlamadığı sürece çalışmayı bırakmayı düşünmem. İş alanım hobi olarak da yapılabilir belki o zaman işime o şekilde devam ederim. Sosyalleşmeyi farklı şekillerde sağlayabilirim.

Kadının ya da erkeğin çalışması, daha az ya da daha çok para kazanması diye bir kavram yok bende. Kim kazanıyorsa kim para getiriyorsa onunla geçinilir, birikim yapılır. Kadın çalışıyorsa parasını saklamalı ya da gizli birikim yapmalı diyenlere şaşıyorum. Herkes mi boşanmaya ramak kalmış şekilde yaşıyor? Bu nasıl bir evliliktir?

Kadınlar hem çalışıp hep ev işlerini dört dörtlük yerine getiremez zaten. En kötü ayda 1 temizlik için yardımcı almak çok zor olmamalı.

Ev hanımlığı övülmüş ama hiç meziyet değil bence. Yapmayın hanımlar ezmiyor kimse sizi ama allah aşkına evimde gül gibi kendimin hizmetçisiyim çocuk bakıyorum demek çok komik. İki yıllık ücretsiz izindeyim. Ev hanımlığı rahata alışmaktır. Hele bir de düşük yaşam standardı beklentisine karşılık orta düzeyde eş geliri varsa tadından yenmez. Gül gibi çocuk bakıyorum denir, özgürüm ben çalışmama kararı bana ait denir. Kocam herseyimizi karşılıyor evimiz pek bereketli denir. Gül gibi geçiniyoruz denir. Çocuğuma da sizin deyiminizle Gül gibi baktım. Kreşe başlamadan arada iki sene var. Bundan dolayı mı gül gibi bakamamış olacağım? Gül gül öldüm yemin ederim:))
Not: Küçük şehirde/ilçede yaşayıp mesleğine uygun iş bulamayanlara lafım yok tabi ki. Ev hanımlığını övenlere sözüm...

Son düzenleme:
gelinimiz çalışıyor,kardeşim de çok yoğun çalışıyor.Kendi işi olduğu için bazen gece 11 de geliyor ama gelinimiz sağolsun burnundan getiriyor.Yemek yapmak istemiyor,çocuğu sen götür okula pardon da bende çalışıyorum diyor.(oda kendine göre haklı olabilir) Çevremde 1-2 örnek daha var öyle.Ben şahsen gelinim oğluma böyle yapacaksa çalışmayan bir kadın almasını tercih ederim.

Diğer taraftan ben çalışmıyorum ama bakıyorum bazen eşim beni ezmeye çalışıyor,harcadıklarımı bazen sorguluyor.Çalışıyor olsam Bunları yapamazdı diye düşünüyorum.Böyle de olunca her kadın çalışmalı diye düşünüyorum.Yani hem öyle,hem böyle düşünüyorum

Gelelim senin yerinde olsam ne yapardım evleneceğim erkeğin çalışan bir hanım istediğini vurgulaması beni rahatsız ederdi.(Bence çalışıp/çalışmamaya kadının kendi karar vermeli)Yani yarın işten çıksam bu sefer sanki ona yük oluyormuş gibi hisseder,kafaya takardım.Sana kalmış içimden ne geliyorsa öyle yapacaksın...

Ben erkek arkadaşımın annesiyle tanışmaya gittiğimde kadın bana atama olmazsa evlenemezsiniz dedi gerçekten çok itici. Kadın çalışmalı kadın kendi ayaklarının üzerinde durmalı kimsenin buna lafı yok. Fakat evlilik gibi mevzularda ilk sıraya bir kadın için çalışma veya ben gibi atanma şartı geliyorsa o evlilikten bi bok olmaz.

Bu arada sizin için düşünmüştür diyenlere de lafım şu üslup var üslup var, kadın iyi niyetle söylemiş olsaydı derdi ki ben de çalışmadım böyle böyle oldu güvencem yok bir kadının güvencesi olmalı diyerek anlatsaydı bi derece. Direk bu şekilde söylemesi paragöz olduğunu gösterir

Bncede kadin calismali ama kv daha sizi tanimsdan calusan calisan diye tutturmas da bi hayli tuhaf

Sen ne yanıt verdin hanimteyzeye?

Artık tek maaşla ev geçindirmek çok zor. Annesi yaşça büyük ve ev geçindirmenin ne demek olduğunu biliyordur. Rahat yaşayabilmeniz için öyle söylemiştir sizin iyiliğiniz için yanii. Bence böyle şeyler düşünüp kendini doldurma. Tanıştığında ona karşı ön yargılı olma. Yoksa ilerde en ufak bir sözü hareketi hep seni rahatsız eder. Bu durum ilişkinide sıkıntıya sokar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…