ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Evlilik gerçekleşecek biraz hayır duasında bulunması ve daha çok manevi özelliklerinizi merak etmesi çok daha güzel olurdu.
Ben rahatsız olurdum böyle bir tavrı olmasından benim çalışmam benim için iyidir o ayrı.
Kayınvalidem bu konuda fikir belirtemez.
Karışamaz, laf söyleyemez yani.
Çalış da diyemez çalışma da.

Ne güzel düşünmüş. Niye hemen karşı tarafa koydunuz kadını? Sizin için de düşünmüştür, sigortanız geleceğiniz için . Onun işine gelir çalışmayan gelin. Hafta içi gelir oturur, kalır. Çalışmayan gelin arada gelse evini toplasa rahat olur diye düşünür. Misafiri gelse çağırır. Ayrıca bebeğiniz olunca da yardımı olacak belliki çalışan istediğine göre.

çocuk oldu diyelim fazladan izin almak zorunda kaldiniz yada isyeriniz yeteri kadar izin vermedi mecbur çıkmak zorunda kaldiniz o zaman boşanacak misiniz? çalışmanız tabi ki de sizin yarariniza olur ama kadın isterse çalışır bence evin sorumluluğu erkekte olmalıdır kadın çocukla uğraşıyor doğum yapıyor her zaman çalışmayabilir her işyeri de rahatça izin vermiyor erkeğin bahanesi olamaz evi geçindirmekte yükümlüdür. Kadın çalışmalı isterse ama diğer herşey ortak olursa öyle gece çocuk bakicam diye uykusuz kalıp işe gitmemeli, işten eve geldiğinde kocası uzanirken kadın yemekle temizlikle ugrasmamali. Haftasonlari adam dışarı cikarken kadin çamaşırları utuyle ugrasmamali. O zaman ekonomik özgürlük değil resmen kölelik oluyor. Bi erkek karim calistiginda evin ve çocuğun sorumluluklarının yarısı tamamen bana aittir derse o zaman kadın çalışması da çok iyi olur. Bu karar da kaynanaya düşmez yani tamamen size bağlı.

Evlendigimde çalışıyordum bebeğim olana kadar da çalıştım bundan sonra da çalışmayı düşünmüyorum, kayınvalidem kalkıp bana çalışmamla ilgili bir laf etse sinir bozucu olurdu.
Küçücük bebegi olan gelinlerine sen yeter ki calis ben bebege bakarim diye israr edip gelinleri sadece para kazanma unsuru olan gören kayınvalideler de var ve onlar da iyi niyetli gelmiyor bana, ayrica fotografi görüp çalışıyor mu muhabetine girmesi benim için son derece itici bir durum..

Son düzenleme:
Ben tepki gösterirdim bu maddi duruma ve maddi durum iyiyse size bağlı olan bişey kaynanaya ne gerek ay öyle birini tanıdım aradığı kriterler çalışan olsun tutumlu olsun parasını israf etmesin kaynanaya bilezik düzsün valla cimri paragöz pis bişeyse işiniz zor iyi tanuyın ve eşiniz anne sözüne gitmiyorsa sizle yaşadıklarını anneye anlatmıyorsa biraz makul düşünülebilir

Ev işi paylaşımlarındada şimdiden kulana sokun.. Madem calışan gelin seviyorlar..

bana bir evlilik teklifinde kp adayı bunu söylemişti aile bütçesine katkıda bulunacak bir gelin istiyormuş o an düştü gözümden zira evde çalışacagım, cocuk büyüteceğim, kv görümc elti üçlüsüyle ugrasacagım birde akşama kadar milletle uğraşacağım,yorulacağım eve gelip yemek yapacağım vs vs

ha şu var istediğim gibi iş bulursam çalışırım hatta bayıla bayıla çalışırım,ama evlenince çalışmayı düşünmüyorum istediğim gibi bir iş olmazsa buda benim şartlarımdan biri, begenmeyen evlenmesin ki zaten bende çalışmamı istenleri beğenmiyorum

kuzum ben 6 senedir çalıştığım işyerinden ayrılalı 1 sene olmak üzere zor attım kendimi oradan ilk psikiyatriye gittim daha yeni yeni kendime geliyorum

Kesinlikle katılıyorum çevremde maddi durumu iyi olduğu halde daha 3-4 aylık bebeği varken ve gelini ücretsiz izin alacakken almasına müsaade etmeyip, sen çalışan ben bebeğe bakarım diye uğraşan Kaynanalar var. Acıyorum gerçekten ufacık emen bebeği annesiz bırakmak sırf daha fazla para için maddi durum iyiyken tüm gün annesini görmeden çocuklar büyüyorlar.

Kimseye laf hakkı düşmez.
Kadın çalışmak zorunda değil.
Hamile kalırım çalışmak zor gelir.
Sağlığım el vermez çalışmam.
Bu kaynanaların da üstüne vazife gibi her şeyde fikri var.
Çalışmak eskisi gibi kolay sanıyorlar.

Eğer önce sizinle, karakterinizle, ortak ilişknizle ilgili sorular sorup tanımaya çalışıp sonra çalışmanızla ilgilenseydi olabilirdi, ama direkt çalışıp çalışmamanızla ilglenmesi bana da çok sevimli görünmedi.

Kayınvalide baskın, erkek arkadaşınız anacı, dikkat!
Annesinin cümlesini hiç yumuşatmadan şapp diye yüzünüze söyleyen erkek anacıdır, kimse kusurabakmasın.

İlk kez fotoğrafını gördüğü biri hakkında ilk sorduğu sorunun "Çalışıyor mu?" olması gayet itici. Gelip bunu size yetiştiren erkek arkadaşınız da itici. Bunun çalışmakla çalışmamakla, kadının çalışmasının onun açısından da faydalı olacağıyla hiçbir ilintisi yok.

İnsan gelinine, potansiyel para gözüyle bakmadan önce huyunu suyunu, anasını babasını, kim olup olmadığını sormalı.

Illa calışsın ya da illa çalişmasın gibi baskılama yapan biriyle gelecek düşünmeye korkardım ben.
Çalışan gelin istegi olabilir insanlarda lakin kvnin üstüne vazife mi bunu iletmek? Ne ayip yahu

Ben çalisiyorken kvye bir faydasi yoktu, simdi calışmıyorum kvye bir zarari da yok. O yüzden herkes işine baksin, herkes evinin nasıl gecinip gecinemeyecegini bilir zaten.

Çok bilmiş bir anasi varmiş, bir de gelip size söyluyor bunu...

şimdi o konuşmanın geçtiği ortam önemli

yani ben birini sevgilim diye tanıtınca çalışıyor mu diye sormam mesela

küçükse nerede okuyor derim büyükse nerede çalışıyor

kural çalışmaktır bana göre istisna çalışmamak

kv de benim gibi olabilir ya da söz konusu fotoğraftaki kıyafetiniz vs onu bu soruyu sormaya itmiş olabilir

iyi çalışsın zaten çalışmazsa geçinemezsiniz ibaresi de muhtemelen gerçektir

yani oğlunun gelirini bir evin ne ile nasıl döndüğünü bilen gerçekçi bir kişi olarak söylemiş olabilir o cümleleri

burada bile yazıyoruz sevgilim asgari ücret alıyor diyen kızlara sen de çalış güzelce geçinirsiniz o zaman diye

bu sizin bebeğiniz olunca çalışmamanıza engel değil yahut hasta olunca çalışmamanıza engel değil

kv bana gerçekçi bir tip gibi geldi

bir de yaşı kaç

burada kv denince benim aklıma 65 üstü teyzeler geliyorsa da konulardaki kvler 40-45 yaş aralığında yani burada yazan, halihazırda çalışan bizim gibi kadınlarla akran

Katılıyorum
Evlilik = iş anlaşması artık. Para var mı, iş var mı, evin var mı, araban var mı; yoksa kusura bakma evlenemeyiz bu aşk burda biter Valla ben beni çok sevecek bir erkek arıyorum, fakirlikte zenginlikte yanımda duracak, hasta olduğumda yaşlandığımda elimi tıtacak birini istiyorum. Herkes ailesine kadar, bu kadar hesapçı, bu kadar sahteyken günümüzde aşkın sevginin yalan olması da normal.

kadın bir şey dememiş ki
benim müstakbel kayınvalidemde zamanında biz daha çıkarken benim için okuyor mu diye sormuş erkek arkadaşıma. erkek arkadaşım okuyor aynı ünideyiz demiş kayınvalidemde okusun okusun aferin kendi mesleğini eline alsın çalışsın demişti. benim çok hoşuma gitmişti. çalışmasın evinde otursun çocuk baksın sana hizmetçilik etsin dese daha mı iyiydi. siz galiba çalışmak istemiyosunuz evlenince zorunuza gitmiş gibi bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…