ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Anneniz çalışmayan insanla evlenmenizi ister mi? Sizden daha az maaşi olan biriyle de evlenmenizi istemez muhtemelen.hayat zor.zor tek maaşla geçim hayal.kendinizi doldurmayın bosa

Ben de kari koca çalışmalı diye düşünüyorum hem sizin icin daha iyi olur isyerinizde farkli bi cevreniz bi hayat görüşünüz olur hem de maddi olarak tek maasla geçinmek zordur diye düşünüyorum bunu soylemesinde ne gibi bi onyargi olusturdu ki size

Benim gelinim olsa, oğlumun eşinin çalışıp çalışmaması gerektiği konusundaki fikirlerimi kendime saklarım. Eşler arasında konuşulacak şeylere burnumu sokmam.

Herkese öneririm.
Es olunca konuşulması tabii ki doğru değil.daha esi olmadan fikir beyan etmesinde sakınca yok bu konuda

Ev işleri de eşit paylaşılacak o zaman. Oğluna yemek, temizlik, çamaşır, bulaşık, etrafı toplama, misafire ikramlık hazırlama, servis yapma vs her işi öğrettiyse ve “kadın-erkek eşittir, çocuk bakma dahil tüm işleri eşit olarak paylaşırlar” diye aşıladıysa sorun yok.

Ama “çalışan gelin istiyorum ve oğlum asla misafir için ikramlık hazırlayamaz ve çay servisi yapamaz, çünkü o kadın işi, gelin işten gelince yapıversin” diyorsa, o zaman adil bir insan değil.

Oğluna ikinizin çalışması şart dediyse, adil olmak için, eşit iş dağılımının şart olduğunu da söylemeli.

Sorun yaratacak birşey yok.
Günümüzün şartları ortada.
Orta üstü - zengin bir aile olmadığı sürece, tek maaş ile ev geçindirmek gerçekten kolay değil.
O yüzden kadının düşüncesi haklı bence.
Kötü ifadeler yüklemenin anlamı yok.

Hele bir evlilik sürecine girin, o zaman anlayacaksınız sizin çalışmanızın önemini.
Herşey ateş pahası, en beğenmediğiniz koltuk takımıı 10.000 TL den başlıyor.
Malesef hayat pahalı, gelirler düşük.
Allah evleneceklerin ve yuva kuranların yardımcısı olsun.

Kvye kızmak saçma, iyi ya da kötü her anne; kızına veya oğluna kendi düşüncelerini söyler, çalışsın çalışmasın, şusu olmasın busu olsun gibi, hepimizin ailesi söyler. Erkek arkadaşınızı bunu size söylemesi asıl enteresan olan. Kadının düşüncesi gelinin çalışması olabilir, bunu oğluna da söyleyebilir bence bunda hiçbir gariplik yok, erkek arkadaşınızın yemeden içmeden size yetiştirmesi tehlikeli olan kısım.

Ben de gelininin de kızımın da çalışmasını isterim. Kendi ayakları üzerinde dursunlar diye. Eşimin erkek kardeşinin böyle bir durumu olmuştu. Ben elti adayima özellikle söyledim calismani isterim çok emek verip okumussun kendi ayaklarınin üzerinde dur diye.

Çocuk olana kadar çalışan kadın istiyorum diyebilirler bu normal, ama çocuk olduktan sonra kadına çalışması yönünde baskı yapılmasını yanlış buluyorum.
Kadının kendi tercihine bırakılmalı bu aşamadan sonra. Belki çocuğuna kendi bakmak isteyecek , bu hakkı elinden alınmamalı.
Sen yarın çocuktan sonra çalışmak istemezsen tepkileri ne olur merak ettim ?

bence hayat kalitenizin yüksek olması açısından öyle düşünüp söylemş olabilir. ve ilerde işten çıkıcam dediğinizde kv ye hesap vermek zorunda değilsiniz sonuçta yuvayı sen eşin ve bebeğin kurucak gerisi dışarda kalırr kimseyide ilgilendirmez :) takılmayın

+1

Tesbitin gözüne vuruş!

Gariplik surda ki bu kv kisisi neden calissin demis ve oglan da bunu normal soyleyivermis.Ben de calistim yillarca kimse de kusura bakmasin birileri icin calismadim en basta kendim ve ailem icin calistim.Birileri gelip de bana calismali gibi yaptirimda sozlu olayda dahi bulunamaz fikrini samimi olduktan sonra dunyanin binbir turlu hali var yeri geldi mi calisilir yeri geldi mi calisilmaz dense eyvallah.Yoksa kime ne olaya bak.
Bir kere sunu anlayalim artik bir kadin calismak zorunda birakilamaz bir erkek eve para getirmek zorunda kadin da eger musaitse evin durumu ortadaysa kalkip calisabilir.Yoksa kadinin parasini da hesap katip guvence olusturmak bana gore ohh balli kaymak coluk cocuk ev isi disarda calis gel bundan iyisi mi var bir erkek icin.Yapmayin ya .! Kadin icin tercihse erkek icin zaruri ben bunu bilir bunu soylerim! Cok sıkıntılı durumlar gecimsizlikler haric..
Kadin calisir calismaz kadinin bilecegi is olmali... Oyle ki hayat musterek diyen birine denk geldiysen eyvallah lakin totosu rahat icin calisan kadin bal kaymaktir yine ve maalesef.

kadın hiç de kötü bir şey söylememiş.bu devirde evlenmek, ev geçindirmek çok zor kadın da sizi düşündüğünden demiş öyle.niye bir art niyet aradınız ki zorla?

Benim kv de üçüncü gelin ille de çalışan olsun birde çalışanın tadına bakalım demişti öyle de oldu biz eltimle çalışmıyoruz çünkü ama benim kv sırf oğlunun parasını daha rahat yiyebilmek hatta birde daha öğrenci oğluna iyi bir araba ve ev aldırabilmek içindi nitekim de öyle oldu şimdi biz konuşmuyoruz ama Rabbim çalışan gelinin yardımcısı olsun. Sizinkinin niyeti iyidir bence bende kızımın iyi bir mesleği olsun iyi imkanlarda yaşasın isterim tabii ki

yok simdi o konuda esim cok yardimcidir hani camasirda asar bulasikta akitir cocuklara da bakar ama yine de calismak cok guzel bir duygu kendi paran olmasi bak mesela esim eve hep para birakir en az 100 tl olur yanimda kredi kartim asla istetmez ama artik kendi parami kazanmak istiyorum o duygu var ya beni o cezbediyo parani kazinip keyfince harcamak

Çok çok haklısınız ben şuan çalışsam ne evlatlarımla böyle ilgilenebilirim ne de evimle kocama hiç vaktimi ayıramam zaten ama çalışan ve ev işleri ve aileylede ilgilenebilen süper kadınları canı gönülden kutluyorum

Lohusa sendromu regli sancısı ne allah aşkına yaaa. Bumudur kıstas. Evet kadının çalışmaması ile erkeğinki bir değil ama eğer imkanı varsa çalışacak durumdaysa kadında çalışmalı. Öyle 1 kişi çalışsın 5 6 kişi yesin devirleri çok oldu biteli. Mantığın dediğiyle günümüz şartları uyuşmuyor malese.f Çok afedersiniz en adi wc kağıdının bile 35 40 lira olduğu bir yerde çalışmamak lükstür.
Eskiden çalışmak lükstü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…