- Konu Sahibi yasemin010103
-
Anneniz çalışmayan insanla evlenmenizi ister mi? Sizden daha az maaşi olan biriyle de evlenmenizi istemez muhtemelen.hayat zor.zor tek maaşla geçim hayal.kendinizi doldurmayın bosaMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
Es olunca konuşulması tabii ki doğru değil.daha esi olmadan fikir beyan etmesinde sakınca yok bu konudaBenim gelinim olsa, oğlumun eşinin çalışıp çalışmaması gerektiği konusundaki fikirlerimi kendime saklarım. Eşler arasında konuşulacak şeylere burnumu sokmam.
Herkese öneririm.
Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
çocuk oldu diyelim fazladan izin almak zorunda kaldiniz yada isyeriniz yeteri kadar izin vermedi mecbur çıkmak zorunda kaldiniz o zaman boşanacak misiniz? çalışmanız tabi ki de sizin yarariniza olur ama kadın isterse çalışır bence evin sorumluluğu erkekte olmalıdır kadın çocukla uğraşıyor doğum yapıyor her zaman çalışmayabilir her işyeri de rahatça izin vermiyor erkeğin bahanesi olamaz evi geçindirmekte yükümlüdür. Kadın çalışmalı isterse ama diğer herşey ortak olursa öyle gece çocuk bakicam diye uykusuz kalıp işe gitmemeli, işten eve geldiğinde kocası uzanirken kadın yemekle temizlikle ugrasmamali. Haftasonlari adam dışarı cikarken kadin çamaşırları utuyle ugrasmamali. O zaman ekonomik özgürlük değil resmen kölelik oluyor. Bi erkek karim calistiginda evin ve çocuğun sorumluluklarının yarısı tamamen bana aittir derse o zaman kadın çalışması da çok iyi olur. Bu karar da kaynanaya düşmez yani tamamen size bağlı.
Tesbitin gözüne vuruş!Aşk, meşk ayağa düştü artık görüyorum ki.
Herkes mantık timsali olmuş, sevginin, karakterin bir önemi yok sanırım.
Burada önemli olan erkek arkadaşınızın duruşu.
Ve şunu da eklemek isterim ki çalışmayan damatla, çalışmayan gelin aynı şey değil.
Erkekler çocuk doğurmuyor, 9 ay bunun sıkıntısını çekmiyor, her ay düzenli regli sancıları, lohusa sendromları olmuyor.
Daha bunun gibi pek çok şey.
Hala çamaşır makinesi reklamlarında, deterjan için kadınların tercihi deniyorsa, yeterince eşitlik yok demektir. Ev işlerinin hala hepsini kadınlar yapıyor.
Kadınlar tüm bu sorumluluklar üzerlerindeyken artı olarak çalışmaya mecbur bırakılıp, yıpratılmamalı.
Benim kv de üçüncü gelin ille de çalışan olsun birde çalışanın tadına bakalım demişti öyle de oldu biz eltimle çalışmıyoruz çünkü ama benim kv sırf oğlunun parasını daha rahat yiyebilmek hatta birde daha öğrenci oğluna iyi bir araba ve ev aldırabilmek içindi nitekim de öyle oldu şimdi biz konuşmuyoruz ama Rabbim çalışan gelinin yardımcısı olsun. Sizinkinin niyeti iyidir bence bende kızımın iyi bir mesleği olsun iyi imkanlarda yaşasın isterim tabii kiMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
yok simdi o konuda esim cok yardimcidir hani camasirda asar bulasikta akitir cocuklara da bakar ama yine de calismak cok guzel bir duygu kendi paran olmasi bak mesela esim eve hep para birakir en az 100 tl olur yanimda kredi kartim asla istetmez ama artik kendi parami kazanmak istiyorum o duygu var ya beni o cezbediyo parani kazinip keyfince harcamakİşte calısınca ev yükü eşit paylasılıyor biz eşimle yardımcı gelmedigi zamanlar herşeyi beraber yaparız yük olarak sorumluluk olarak değil gayet eglenerek keyif alarak olur. Ama ev hanımı olsam biliyorum ki tüm ev işi yemek su bu herşey bende olurdu cok zor
Çok çok haklısınız ben şuan çalışsam ne evlatlarımla böyle ilgilenebilirim ne de evimle kocama hiç vaktimi ayıramam zaten ama çalışan ve ev işleri ve aileylede ilgilenebilen süper kadınları canı gönülden kutluyorumGariplik surda ki bu kv kisisi neden calissin demis ve oglan da bunu normal soyleyivermis.Ben de calistim yillarca kimse de kusura bakmasin birileri icin calismadim en basta kendim ve ailem icin calistim.Birileri gelip de bana calismali gibi yaptirimda sozlu olayda dahi bulunamaz fikrini samimi olduktan sonra dunyanin binbir turlu hali var yeri geldi mi calisilir yeri geldi mi calisilmaz dense eyvallah.Yoksa kime ne olaya bak.
Bir kere sunu anlayalim artik bir kadin calismak zorunda birakilamaz bir erkek eve para getirmek zorunda kadin da eger musaitse evin durumu ortadaysa kalkip calisabilir.Yoksa kadinin parasini da hesap katip guvence olusturmak bana gore ohh balli kaymak coluk cocuk ev isi disarda calis gel bundan iyisi mi var bir erkek icin.Yapmayin ya .! Kadin icin tercihse erkek icin zaruri ben bunu bilir bunu soylerim! Cok sıkıntılı durumlar gecimsizlikler haric.
Lohusa sendromu regli sancısı ne allah aşkına yaaa. Bumudur kıstas. Evet kadının çalışmaması ile erkeğinki bir değil ama eğer imkanı varsa çalışacak durumdaysa kadında çalışmalı. Öyle 1 kişi çalışsın 5 6 kişi yesin devirleri çok oldu biteli. Mantığın dediğiyle günümüz şartları uyuşmuyor malese.f Çok afedersiniz en adi wc kağıdının bile 35 40 lira olduğu bir yerde çalışmamak lükstür.Aşk, meşk ayağa düştü artık görüyorum ki.
Herkes mantık timsali olmuş, sevginin, karakterin bir önemi yok sanırım.
Burada önemli olan erkek arkadaşınızın duruşu.
Ve şunu da eklemek isterim ki çalışmayan damatla, çalışmayan gelin aynı şey değil.
Erkekler çocuk doğurmuyor, 9 ay bunun sıkıntısını çekmiyor, her ay düzenli regli sancıları, lohusa sendromları olmuyor.
Daha bunun gibi pek çok şey.
Hala çamaşır makinesi reklamlarında, deterjan için kadınların tercihi deniyorsa, yeterince eşitlik yok demektir. Ev işlerinin hala hepsini kadınlar yapıyor.
Kadınlar tüm bu sorumluluklar üzerlerindeyken artı olarak çalışmaya mecbur bırakılıp, yıpratılmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?