ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Kadınların ekonomik özgürlükleri olmalı fakat eş adayları ve kayınvalide adayları buna karar vermemeli. Erkek kendine güvenip evlenmeli . Kadının maasına güvenilip evlilik olursa bu evlilik çıkar evliligidir. Fiziksel eşitlik yok evlilikde ne zamanki erkeklerde doğum yapıp çocuğa bakarlar o zaman oturup eşitlikden konuşalım.

Annesi gayette haklı şuanki ekonomik koşullarda kendileride çok iyi değilse bende evlenince oğlum olsa karısı çalışsın isterim

İii de ister çalışırsınız ister çalışmazsınız. Geçinemezsenin k.v. Mi bakacak siZe. Giç böylr bir şey söylememiş arkadaşınız siZin ağzınızı arıyor da olabilir

Kadin kotu bir sey soylememis. Ben de erkek olsam hayatinda hic calismamis biriyle evlenmek istemem. Annem boyle dusunse kizmam,kaynanam da boyle dusunse kizmam. Ileride calismadiginiz donem dogum zamani olabilir,cocuk buyutmek icin olabilir ama o zaman ev hanimi olmuyorsunuz ki, donemsel bir durum oluyor.

Neden bulaşıkları sürekli karın yıkıyor, neden yemeği sürekli o yapıyor, neden çamaşırları yıkamadın, neden eşini bu kadar yoruyorsun, ev işi yapsana diye oğlunun kulağını çekecek bir kadınsa ya da bunları söylemesine hiç gerek kalmayacaksa, çünkü zaten oğlunu evdeki işlere kimse el at demeden el atan bir adam şeklinde yetiştirdiyse, evet bunu sorması normal. Ama kendisi bir ev paşası yetiştirdiyse, terbiyesizlik etmiş, başka bir şey değil. Kadınların kesinlikle çalışması gerektiğini düşünüyorum orası ayrı mevzu.

Kayınvalideler ve eşler aynı sekilde, burada da okuyorum normal hayatta da denk geliyorum, kadın dogum iznini kullanamıyor kullansa da burnundan geliyor, erkeklerde daha rahat para harcamak için eşlerinin hemen işe dönmesini istiyor mesela, bunu adı özgürlük falan değil benim açımdan, çalışmak isteyen esini çalıştırmayan eş ve ailesiyle, kadını bebegi dahi olsa her daim çalışması gerekli olan görenler benim için aynı kategoride, kadın kendi isterse çalısır istemezse çalışmaz, çalışma konusunda kadın ve erkegi aynı görmüyorum.

sorması normal , bir anne olarak ilerisi kaygılanmış art niyet göremedim. İlerde daha neler neler konuşuluyor sen şimdiden bunu sorun edersen hiç anlaşamazsın kimseyle .

Sen de laf arasında söyle "çalışan gelin istemesinde sorun yok fakat hem gelinlik yapacak hem çalışacaksam papaz oluruz yalnız" dersin

ah ah hic sormayin hemde oyle zor ki ev hanimi olmak aksama kadar is yemek bebe bakmak aksam olunca mesainin asla bitmemesi vede karsiliginin olmamasi ben istanbulda yaşıyorum yapayalnizim burda 2 kuzu var birakip ise gidecek durumda degilim ama cok cok bunaldim artik oglum biraz daha büyüsün hemen baslicam insallah bunun hayaliyle ayakta duruyorum inanin calismak uretmek cok guzel bir duygu gercekten insanin her ay kendi maasini cekmesi kadar guzel bir duygu var mi

Çok garip gerçekten ya :)
Adam bin lira harçlık versin
Altına araba versin
Yemek temizlik isteği minimum olsun.
Alışverişini yapsın
Her istediğini alsın.

Ama kadın çalışmayıp spora gitsin, her haftaya 3 arkadaş görüşmesi koysun.

Yeni nesil evlenmek isteyen kızlar temsili.

Konu sahibi size böylesiniz demiyorum. Direkt aklıma bu geldi.

Ileride calismak istemesem diye bir dusunce nasil geciyor aklimizdan anlamiyorum ya.10 yildir calisiyorum.1 gun bile aklimdan gecmedi ileride bir gun calismak istemesem diye.
Cok hak verdim kadina ayrica.Cok dogru.Tek maasla kira,masraflar,faturalarla kuru ekmek kemirecegine calisirsiniz rahat yasarsiniz demis.

Benim annem de çalışan gelin istiyor bunda gerçekten bozulacak bir şey yok, bekarken her şey kolay da evlenince dünyanın kaç bucak olduğunu anlıyoruz o yüzden kv adayınızın ve sevgilinizin burada ters bir şey söylediğini düşünmüyorum.

haaa ama benim kp gibiyse vay halinize deli gibi iş arayıp bulamadığım bir dönem de senin çalışmaya hiç niyetin yok galiba demişti..

KV ye neden kızıyorsun ki bunu size ileten sevgiliniz sonuçta o da anne olur mu öyle şey ister çalışır ister çalışmaz kendi bilir vs dememiş gelmiş sana anlatmis bak haberin olsun biz böyle istiyoruz gibisinden

Her kadin çalışmali tamam ama buna o karar vermiyor söylemesi dile getirmesi saçma. Calismazsa olmaz demek ne demek onunlami evleneceksiniz o karar veriyor. Ben burdan herseye karışan ve annesinin her sözünü dinleyen gururla söyleyen bi erkek çıkardım

Ben evliyim, çalışıyorum, bir kaynım var, kayınvalidem onunla evlenecek kişi için siz de karı koca çalışın badenziler gibi kendiniz kurun evinizi der. O yüzden çok garipsemedim ben, tabii ki çalışıyoruz ama bize dikte edilmesine sinir oluyoruz, dediğiniz gibi sanki çalışmasak sorun olacakmış gibi ama hayat şartları da malum, ben keyfimden çalışmasam evde otursam yine birşeylerden kısmak zorunda kalan ben olacağım, o yüzden çok takılmayın.

büyütülecek bi durum değil tuhaf bulunacak bi durum hiç değil. evlendikten sonra maddi sıkıntı çekmektense ben de çalışayım rahat yaşayalım isterim açıkçası

İşte calısınca ev yükü eşit paylasılıyor biz eşimle yardımcı gelmedigi zamanlar herşeyi beraber yaparız yük olarak sorumluluk olarak değil gayet eglenerek keyif alarak olur. Ama ev hanımı olsam biliyorum ki tüm ev işi yemek su bu herşey bende olurdu cok zor

Sevgilinin maddi durumu çok iyi olsa zaten böyle bi fikir sunulmaz, iki kişinin çalışması gerekiyor galiba. Bu zamanda tek maaşla geçim çok zor. Senin çalışmamak gibi bi düşüncen var sanırım ilerisi için Yoksa bu kadar sorun etmezdin eğer öyleyse açık açık söyle kv ye değil evleneceğin kişiye. Önemli olan onun haberdar olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…