- 7 Mayıs 2015
- 426
- 557
- 103
- Konu Sahibi yasemin010103
-
Annesi gayette haklı şuanki ekonomik koşullarda kendileride çok iyi değilse bende evlenince oğlum olsa karısı çalışsın isterimMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
İii de ister çalışırsınız ister çalışmazsınız. Geçinemezsenin k.v. Mi bakacak siZe. Giç böylr bir şey söylememiş arkadaşınız siZin ağzınızı arıyor da olabilirMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
Kayınvalideler ve eşler aynı sekilde, burada da okuyorum normal hayatta da denk geliyorum, kadın dogum iznini kullanamıyor kullansa da burnundan geliyor, erkeklerde daha rahat para harcamak için eşlerinin hemen işe dönmesini istiyor mesela, bunu adı özgürlük falan değil benim açımdan, çalışmak isteyen esini çalıştırmayan eş ve ailesiyle, kadını bebegi dahi olsa her daim çalışması gerekli olan görenler benim için aynı kategoride, kadın kendi isterse çalısır istemezse çalışmaz, çalışma konusunda kadın ve erkegi aynı görmüyorum.Kesinlikle katılıyorum çevremde maddi durumu iyi olduğu halde daha 3-4 aylık bebeği varken ve gelini ücretsiz izin alacakken almasına müsaade etmeyip, sen çalışan ben bebeğe bakarım diye uğraşan Kaynanalar var. Acıyorum gerçekten ufacık emen bebeği annesiz bırakmak sırf daha fazla para için maddi durum iyiyken tüm gün annesini görmeden çocuklar büyüyorlar.
ah ah hic sormayin hemde oyle zor ki ev hanimi olmak aksama kadar is yemek bebe bakmak aksam olunca mesainin asla bitmemesi vede karsiliginin olmamasi ben istanbulda yaşıyorum yapayalnizim burda 2 kuzu var birakip ise gidecek durumda degilim ama cok cok bunaldim artik oglum biraz daha büyüsün hemen baslicam insallah bunun hayaliyle ayakta duruyorum inanin calismak uretmek cok guzel bir duygu gercekten insanin her ay kendi maasini cekmesi kadar guzel bir duygu var miEv hanımlarını asla kücümsemiyorum yaptıkları iş gercekten zor hatta ben sanırım yaşlanmadan asla yapamam her gün evde lakin kadının kendi ayakları üstünde durabilmesi erkeğe muhtac olmamak icin calısması taraftarıyım
KV ye neden kızıyorsun ki bunu size ileten sevgiliniz sonuçta o da anne olur mu öyle şey ister çalışır ister çalışmaz kendi bilir vs dememiş gelmiş sana anlatmis bak haberin olsun biz böyle istiyoruz gibisindenMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Ben evliyim, çalışıyorum, bir kaynım var, kayınvalidem onunla evlenecek kişi için siz de karı koca çalışın badenziler gibi kendiniz kurun evinizi der. O yüzden çok garipsemedim ben, tabii ki çalışıyoruz ama bize dikte edilmesine sinir oluyoruz, dediğiniz gibi sanki çalışmasak sorun olacakmış gibi ama hayat şartları da malum, ben keyfimden çalışmasam evde otursam yine birşeylerden kısmak zorunda kalan ben olacağım, o yüzden çok takılmayın.Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
İşte calısınca ev yükü eşit paylasılıyor biz eşimle yardımcı gelmedigi zamanlar herşeyi beraber yaparız yük olarak sorumluluk olarak değil gayet eglenerek keyif alarak olur. Ama ev hanımı olsam biliyorum ki tüm ev işi yemek su bu herşey bende olurdu cok zorah ah hic sormayin hemde oyle zor ki ev hanimi olmak aksama kadar is yemek bebe bakmak aksam olunca mesainin asla bitmemesi vede karsiliginin olmamasi ben istanbulda yaşıyorum yapayalnizim burda 2 kuzu var birakip ise gidecek durumda degilim ama cok cok bunaldim artik oglum biraz daha büyüsün hemen baslicam insallah bunun hayaliyle ayakta duruyorum inanin calismak uretmek cok guzel bir duygu gercekten insanin her ay kendi maasini cekmesi kadar guzel bir duygu var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?