çalışan kadın olmak bu kadar zor olmamalı :(

zalimsin_hayat35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2018
11
7
1
35
Merhabalar;
ben sürekli çalışan evli bir kadınım hem ev hem iş haliyle çok yoruluyorum eşimde çalışıyor ancak o vardiyalı çalıştığı için genelde hep benden çok önce evde olma fırsatı var ben 12 saat çalışırken eşim 8 saat çalışıyor ayrıca çoğu zaman benden 5 saat önce evde oluyor. haliyle benimde ondan beklentilerim daha fazla oluyor .
fakat eşim saolsun yapmadığı gibi birde ortalığı dağıtıyor tabi ki ben bu durumda söyleniyorum kızıyorum (iyi dillede konuştum oda olmadı ) anlıyacağınız umursamıyor zorla bazen bi paspas işi filan kitlerim ona
okadar hakkını yemiyim geçenlerde bide yemek yaptırdım söyleye söyleye gaza getirerek.
eşim elinden iş gelen birirdir istediği zaman yapmayacağı yemekte işte yoktur kaynanama çekmiş galiba eli yatkındır aslında. ama yapmıyor onu kullanıyormuşum eziyormuşum gibi hissediyor dile getiriryor bende bu durumda hem üzülüyorum hemde kızıyorum. nasıl uzlaşırım bu konuda onunla bazen hakikatten çok sinirleniyorum kendimi zor tututyorum napayım sizce yoruldum artık dinlenecek zaman bulamıyorum kendime:(

Çalışan hem de çok çalışan bir de aşırı hareketli bir çocuk büyüten bir anneyim.
Eşim epey dağınıktır .
Ama ev işlerine yardımcı olur genellikle.
Bu eşinizin karakteri ile alakalı.

Bence oturup konuşun madde madde anlatın güzellikle iyilikle

Sizin 12 saat çalıştığınızı onun 8 saat çalıştığını bu yüzden çok yoruldugunuzu ve yardıma ihtiyacımız olduğunu söyleyin

Evlilik te kadının yapıcağı şeyler belli erkeğin yapıcağı şeyler belli modundan çıkmasını sağlayın muhtemelen böyle düşündüğü için yardım etmiyor... hee işi beraber yapmayı teklif edin yavaş yavaş önce yemekten başlayın sonra kahvaltı 1 2 hafta sonra da temizlikte size yardım etmesini rica edersiniz

En son olarak baktınız kabul etmiyor ya temizlikçi tutucaksiniz yada iş degistiriceksiniz daha az calisicaksiniz oda olmadi ihtiyacınız çok yoksa bir süre izine çıkın yada işi bırakın.... sağlığınız herşeyden önemli sadece vücut sağlığı değil ruhsal sağlıkta öyle bu durumun sizi çok yiprattiginizi düşünerek yorum yapıyorum... umarım en kısa zaman da halledersiniz

Bence oturup konuşun madde madde anlatın güzellikle iyilikle

Sizin 12 saat çalıştığınızı onun 8 saat çalıştığını bu yüzden çok yoruldugunuzu ve yardıma ihtiyacımız olduğunu söyleyin

Evlilik te kadının yapıcağı şeyler belli erkeğin yapıcağı şeyler belli modundan çıkmasını sağlayın muhtemelen böyle düşündüğü için yardım etmiyor... hee işi beraber yapmayı teklif edin yavaş yavaş önce yemekten başlayın sonra kahvaltı 1 2 hafta sonra da temizlikte size yardım etmesini rica edersiniz

En son olarak baktınız kabul etmiyor ya temizlikçi tutucaksiniz yada iş degistiriceksiniz daha az calisicaksiniz oda olmadi ihtiyacınız çok yoksa bir süre izine çıkın yada işi bırakın.... sağlığınız herşeyden önemli sadece vücut sağlığı değil ruhsal sağlıkta öyle bu durumun sizi çok yiprattiginizi düşünerek yorum yapıyorum... umarım en kısa zaman da halledersiniz
herdilde konuşuyorum ama eşim pek anlayışlı değil sanırım şakya vuruyor dalgaya vuruyor bir yaparsa arkası gelmiyor çok yoruldum salıyorum kendimi işter istemez bende ev işi konusunda ama içimde rahat etmiyor hiç

12 saat neden calisiyorsunuz?
Mesleginiz ne?
12 saat calisiyorsaniz izin gununuz kac tane?
Hep mi 12 saat yoksa bir sureligine mi?
Bence oncelikle is degistirin.

Bunun disinda ev islerini paylasmiyorsaniz temizlikci alin. Gerekirse esiniz az yesin. Köle degilsiniz; ki calisma saatleriniz köle gibi.

Ev işinin kadına zimmetlenmesine sinir oluyorum.
Eşim bana ev işlerinde yardım etmiyor denmesine bile gıcığım :))) benim işim değil ki bana yardım etsin. İkimizin görevidir ikimiz çalışıyorsak net.
anlayışsız olunca eş ne yapacağımı nasıl uzlaşacağımı şaşırdım yeni yöntemler arıyorum artık sizlerden fikir almaya geldim.
Mesleginiz ne?
evet iş konusunda şanssızım biraz su ve tüp bayisinde tüp sorumluluklar üstümde 12 saat mesaimiz var malum tüp ve su ne zaman biteceği belli olmuyor :) daha dursak nöbete bile istiyor insanlar

Bunun disinda ev islerini paylasmiyorsaniz temizlikci alin. Gerekirse esiniz az yesin. Köle degilsiniz; ki calisma saatleriniz köle gibi.

Mesleginiz ne?

evet iş konusunda şanssızım biraz su ve tüp bayisinde tüp sorumluluklar üstümde 12 saat mesaimiz var malum tüp ve su ne zaman biteceği belli olmuyor :) daha dursak nöbete bile istiyor insanlar

Merhabalar;
ben sürekli çalışan evli bir kadınım hem ev hem iş haliyle çok yoruluyorum eşimde çalışıyor ancak o vardiyalı çalıştığı için genelde hep benden çok önce evde olma fırsatı var ben 12 saat çalışırken eşim 8 saat çalışıyor ayrıca çoğu zaman benden 5 saat önce evde oluyor. haliyle benimde ondan beklentilerim daha fazla oluyor .
fakat eşim saolsun yapmadığı gibi birde ortalığı dağıtıyor tabi ki ben bu durumda söyleniyorum kızıyorum (iyi dillede konuştum oda olmadı ) anlıyacağınız umursamıyor zorla bazen bi paspas işi filan kitlerim ona
okadar hakkını yemiyim geçenlerde bide yemek yaptırdım söyleye söyleye gaza getirerek.
eşim elinden iş gelen birirdir istediği zaman yapmayacağı yemekte işte yoktur kaynanama çekmiş galiba eli yatkındır aslında. ama yapmıyor onu kullanıyormuşum eziyormuşum gibi hissediyor dile getiriryor bende bu durumda hem üzülüyorum hemde kızıyorum. nasıl uzlaşırım bu konuda onunla bazen hakikatten çok sinirleniyorum kendimi zor tututyorum napayım sizce yoruldum artık dinlenecek zaman bulamıyorum kendime:(
Duygu sömürüsü yap. Yarın bana bir şey olursa biz en kim bakar yalnızız falan diye. Ara sıra da çok yorulduğunu bu şekilde yoğun hayata dayanamamaktan hasta olmaktan korktuğunu söyle.
Bunlar yersiz değil ayrıca cidden hasta olursun, başına bi iş gelince de adam üstüne başkasını alıp hayatına devam eder

ben haftada bir kadın alıyorum. çamaşır yıkamak ve yemekten başka bir şey yapmıyorum. neden kendinizi bunkadar yoruyorsunuz. yemeği bile haftada 2 annemden haftada 2 dışarıdan hallediyorum kalan 3 günde bi şekilde halloluyor. bu kadar yıpratmayın kendinizi
eve kadın alma konusunda bir türlü süreklileştiremedim 1 kere alıyorum düzenli almak istiyorum ama aldığım kişi o kadar savsaklıyorki arkasından kendim yapıyorum buda beni iyice sinir ediyor yemek konusu tek şanssızlığım annelerimizin yakınımızda olmayışı bide çokta yardımsever bir aileye sahip olmayışımız var tabi allahtan çocuk yok.

E vardiyali calistirsinlar. Sizi somurmelerine neden izin veriyorsunuz ki?
Tamam is ha dedinmi bulunmaz ama buna da katlanilmaz ki.

Evliliğin iki kişinin ortak bir hayayı paylaşması olduğunu , yeri geldiği zaman Erkeğin de mutfağa gireceğini , temizlik yapacağını , evi idare etmesi gerektiğini Detaylı olarak anlatın .

ben haftada bir kadın alıyorum. çamaşır yıkamak ve yemekten başka bir şey yapmıyorum. neden kendinizi bunkadar yoruyorsunuz. yemeği bile haftada 2 annemden haftada 2 dışarıdan hallediyorum kalan 3 günde bi şekilde halloluyor. bu kadar yıpratmayın kendinizi
Annenizinde bir kadin ve yillarca haftada yedigun yemek yaptigini ve Onunda bikabilecegini dusunerek ve affiniza siginarak annenizin gunahi ne diye sormak istiyorum,bir Anne olarak:)) Annenizden 2 gun yemek yemeniz haricinde sizi tebrik ediyorum,yaptiklarinizdan dolayi:)

Artarak devam edecektir bu bencillik. Bir defa şu dili kullanın: Ev işlerini paylaşmak. Yani yardım falan derseniz ev işlerinin aslında size ait olduğunu, onun yardım ederek lütfedeceği imajını oluşturursunuz. Evi birlikte dağıtıyorsak birlikte temizleyelim, herkes kendi dağınıklığını temizlemeli vb. deyin. Yapmazsa da geleceğinizi düşünün. Gelecekte çocuklarınız olacak, kocanız da onlarla birlikte dağıtacak, siz 3-4 kişinin işini kendi başınıza yapacaksınız. Diz, bel, kol rahatsızlıklarınız çıkacak ve inanılmaz asabi, sürekli söylenen, hayattan bıkmış biri olacaksınız. Bu söylenmelerden dolayı eşiniz ve çocuklarınız zamanla yüzsüzleşecek, sizi umursamayacak ve kısırdöngüye gireceksiniz. Eşinizi eve düzenli bir kadın çağırmaya alıştırın ve herkes kendi işini yapsın. Siz kimsenin hizmetini görmek için evlenmediniz. Bunun için evlendiyse eğer sizi kandırmış demektir. Bunların hepsini sert biçimde söyleyin. Asla tavizkâr olmadığınızı bilmek zorunda. Bir kere değil bin kere de söyleseniz yaptırın. Ama asla söylemekten vazgeçmeyin eğer evli kalacaksanız. Sizin bu şartınızı kabul etmezse üzgünüm ama tek çare boşanmak bence.

Şimdi önce sizin kendi düşüncelerinizi düzeltelim : 'Eşim bana yardım etmiyor, eşim anlayışlı değil'. Bunlar yanlış. Ev işi sizin sorumluluğunuz değil, eşiniz size yardım etme pozisyonunda olacak biri değil, sizin eşinizin mızmızlığına katlanma gibi bir yükümlülüğünüz de yok. Eşiniz de sizin gibi iki eli, iki ayağı ve bir beyni olan yetişkin bir insansa eğer sizin yaptığınız bütün işleri aynı evde yaşadığı sürece yapmak zorunda. Bu bir lütuf değil, bu bir zorunluluk. Eşinize dünyaya gelirken iki farklı cinsiyette olma şansının olduğu ve şans eseri erkek olarak doğduğu için sizden üstün konumda olmadığını iyice bir hatırlatın. 'Ev işlerini bana yaptırırsan kendimi kullanılmış hissediyorum' ne demektir ya, ben bir kadın olarak okuyunca bunu içime sindiremedim siz nasıl sindirdiniz hayat arkadaşınız böyle derken?

Eşiniz kendine gelmezse de hiçbir şey yapmayın. Dayanın ve hiçbir şey yapmayın. Arkasını toplamayın, evi toplamayın, yemek yapmayın. Sebebini sorarsa da 'Kendimi kullanılmış hissediyorum!' dersiniz.

Back
X