çalışan kadın olmak bu kadar zor olmamalı :(

Boyle devam ederse iki gune bir yardimci bir kadin alacginizi soyleyin yardim etmedigi icin yoruldugunuzu yetisemediginizi gerekirse kazandigim paranin yarisi yardimci kadina gitsin tutacgm diyin bakin ozmn nasil yardim etmeye baslar

Görümcem de çalışıyor o bunun çözümünü eve yardımcı bir kadın almakta buldu kocası veriyor parayı kadın temizliyor ancak öyle çözebilirsiniz biraz para çıksın cebinden bakalım yardım ediyor mu etmiyor mu

Merhabalar;
ben sürekli çalışan evli bir kadınım hem ev hem iş haliyle çok yoruluyorum eşimde çalışıyor ancak o vardiyalı çalıştığı için genelde hep benden çok önce evde olma fırsatı var ben 12 saat çalışırken eşim 8 saat çalışıyor ayrıca çoğu zaman benden 5 saat önce evde oluyor. haliyle benimde ondan beklentilerim daha fazla oluyor .
fakat eşim saolsun yapmadığı gibi birde ortalığı dağıtıyor tabi ki ben bu durumda söyleniyorum kızıyorum (iyi dillede konuştum oda olmadı ) anlıyacağınız umursamıyor zorla bazen bi paspas işi filan kitlerim ona
okadar hakkını yemiyim geçenlerde bide yemek yaptırdım söyleye söyleye gaza getirerek.
eşim elinden iş gelen birirdir istediği zaman yapmayacağı yemekte işte yoktur kaynanama çekmiş galiba eli yatkındır aslında. ama yapmıyor onu kullanıyormuşum eziyormuşum gibi hissediyor dile getiriryor bende bu durumda hem üzülüyorum hemde kızıyorum. nasıl uzlaşırım bu konuda onunla bazen hakikatten çok sinirleniyorum kendimi zor tututyorum napayım sizce yoruldum artık dinlenecek zaman bulamıyorum kendime:KK43:
Valla benim bu ise bakisim biraz degisik. Herseyi kendim yaparsam evin kadini degil hizmetcisi gibi hissediyorum. Ilk basta soylendim soylendim lafimi dinletemedim. Sonra eve sabit yardimci tuttum . Maasini odemek zor gelince dedilerki haftada bir gun biri gelsin buyuk temizlik yapsin utu yapsin. Kalan zamanlarda biz yardimci olalim. Esim ve 3 erkek cocuk var evde. Ben yemek ve odev isleri haric baska bir seyle ilgilenmiyorum. Yani ya yapacaklar ya birini bulucaklar. Ben de insanim . Ve gun 48 saat degil yetisemiyorum.

eger sizin onu ezdiginizi vs dusunuyorsa bizim kocalarimiz da bize yapiyor bunu o zaman. evde bulunan kisi yuku hafifletmeli..

Ne? 13 yıl mı? 13 yıldır çekiyor musunuz bu adamı? Çocuk da yok. Kendinizi su ve tüp bayiliğinde telefonlara bakma işindeki kariyerinize mi adadınız? 29 yaşındaysanız 16 yaşında evlendiniz demek ki! Ailelerin neden destek olmadığını anladım sanki. Ailelerle görüşmüyorsunuz sanırım. Hikâyeniz epey ilginç sanırım ve en önemsiz sorununuz da ev işlerini paylaşmama gibi görünüyor. Biraz daha açar mısınız yazdıklarınızı???
Güzel analiz etmişsiniz bu sorun sadece beni bedensel olarak yoran bir sorun tabiki işin farklı boyutlarıda var eşimin ailesiyle mesafeli görüşüyoruz önce ortak iş yaptık tonla zarara girdi eşimin üzerinde bir yığın borç var ödenmeyen benim 2başarısız maddi ve manevi yoran tüp bebek denemem oldu sonuç çocuğum olmadı (şimdi iyiki olmamış dediğim çok zaman oluyor) ama yinede anne olmayı çok istiyorum ama şuan maddi olarak imkansız ödemelerimiz fazlalaştı 2ay önce doğrumu yaptım bilmiyorum ama bir kredi çekip 13yıllık eşyalarını değiştirdim ve daha düzgün bir eve geçtim bunun yasal borçlusu ben oldum kredi çektiğim için ev almak istemiştim madem çalışıyorum bir anlamı olmalı diye ama eşimin üstündeki borçlardan dolayı hali hazırda bulunan arabamızı haciz yüzünden satamayıp peşinat veremediğimiz için oda olmadı Arap saçı anlayacağınız

yıkamakla kalmayıp ütüleyenler de var :KK70:

Bir üst levele geçiyorum. Giydirenler bile var. Annem alt komşusuna inmiş bir gün. Kadının kocası odanın kapısını aralayıp karısını çağırmış. Kadın kısa süre sonra dönmüş. Anneme gülümseyerek şöyle demiş: Çoraplarını giydirmem için çağırdı da.
Annem bir hafta kendine gelememişti. Tabii bende:olamaz:

Benim tüm maaşım evime giderken ben tek başıma ayrıca iki kişinin pisliğini temizleyeceksem ne anladım o işten ? O evlilikten , bizim evde de sürekli kavga konusu temizlik iş güç ,ev arkadaşımıyız ki işleri paylaşacaz diyo !!! Ban a yardım ediyormuş zatın , onun adı yardım değil diyorum senin de görevin diyorum ama yok, altı yıldır aynı kavgalar !! Erkeklerin çoğusu cidden beyinsiz gibi davranıyorlar

Bir üst levele geçiyorum. Giydirenler bile var. Annem alt komşusuna inmiş bir gün. Kadının kocası odanın kapısını aralayıp karısını çağırmış. Kadın kısa süre sonra dönmüş. Anneme gülümseyerek şöyle demiş: Çoraplarını giydirmem için çağırdı da.
Şaka ???

Tam hatırlamıyorum ama bunu yakın çevremden de duymuştum ben :KK43:

Benim yazdığımın neresinden çıkardın bunu bilmiyorum ben ev işini kadın yapar diye bişey yazmadım çünkü yada bunu ima edecek bişey. ben sadece, evliliğin, eşim evişi yapmıyor gibi aptalca bi neden yüzünden bitmemesinden yanayım ama sen bak cümlen kabak gibi ortada evlilik sizin olmayınca BOŞAN demesi ne kadar kolay geliyor siz ve sizin gibilere. Sizin adınıza ben utandım :işsiz:

Aptalca mı ?
Ya kadın 12 saat çalışıyor,üzerine tüm temizlik,iki iş yaptı diye surat asan eş ? Bu kadın insan değil mi ?
Ne olmalı boşanmak için şiddet,aldatma mı illa ? Kadına açıkça ''saygı'' duymuyor eş kişisi.Biraz kendinize değer verin ya.Kimsenin hizmetçisi olmaya gelmedik bu dünyaya kadınlar olarak.
Oh ne ala,ben çalışacağım,evin bütün işlerini yapacağım bir de adama tatlı tatlı konuşacağım.Başka ?

Merhabalar;
ben sürekli çalışan evli bir kadınım hem ev hem iş haliyle çok yoruluyorum eşimde çalışıyor ancak o vardiyalı çalıştığı için genelde hep benden çok önce evde olma fırsatı var ben 12 saat çalışırken eşim 8 saat çalışıyor ayrıca çoğu zaman benden 5 saat önce evde oluyor. haliyle benimde ondan beklentilerim daha fazla oluyor .
fakat eşim saolsun yapmadığı gibi birde ortalığı dağıtıyor tabi ki ben bu durumda söyleniyorum kızıyorum (iyi dillede konuştum oda olmadı ) anlıyacağınız umursamıyor zorla bazen bi paspas işi filan kitlerim ona
okadar hakkını yemiyim geçenlerde bide yemek yaptırdım söyleye söyleye gaza getirerek.
eşim elinden iş gelen birirdir istediği zaman yapmayacağı yemekte işte yoktur kaynanama çekmiş galiba eli yatkındır aslında. ama yapmıyor onu kullanıyormuşum eziyormuşum gibi hissediyor dile getiriryor bende bu durumda hem üzülüyorum hemde kızıyorum. nasıl uzlaşırım bu konuda onunla bazen hakikatten çok sinirleniyorum kendimi zor tututyorum napayım sizce yoruldum artık dinlenecek zaman bulamıyorum kendime:KK43:
Bence o biraz aileden gelen aliskanlikla ilgili .sonradan olanlar zor olur diye dusunuyorum.icinden gelecek.

Güzel analiz etmişsiniz bu sorun sadece beni bedensel olarak yoran bir sorun tabiki işin farklı boyutlarıda var eşimin ailesiyle mesafeli görüşüyoruz önce ortak iş yaptık tonla zarara girdi eşimin üzerinde bir yığın borç var ödenmeyen benim 2başarısız maddi ve manevi yoran tüp bebek denemem oldu sonuç çocuğum olmadı (şimdi iyiki olmamış dediğim çok zaman oluyor) ama yinede anne olmayı çok istiyorum ama şuan maddi olarak imkansız ödemelerimiz fazlalaştı 2ay önce doğrumu yaptım bilmiyorum ama bir kredi çekip 13yıllık eşyalarını değiştirdim ve daha düzgün bir eve geçtim bunun yasal borçlusu ben oldum kredi çektiğim için ev almak istemiştim madem çalışıyorum bir anlamı olmalı diye ama eşimin üstündeki borçlardan dolayı hali hazırda bulunan arabamızı haciz yüzünden satamayıp peşinat veremediğimiz için oda olmadı Arap saçı anlayacağınız
Üzüldüm adınıza. Bazen insan öyle bunalıyor ki anlamsız harcamalar yapabiliyor. Güle güle kullanın eşyalarınızı. Umarım vadesi uzun değildir kredinin. Umarım borçlardan kurtulursunuz. Ama bir çocuğunuz olmasını gerçekten istiyor olsaydınız o krediyi ona kullanırdınız. Demek ki içten içe bu evliliğe bir çocuk yapmak istemiyorsunuz, yorulmuşsunuz, bunalmışsınız. Hazır çocuk da yokken biraz kendinşzi, mutlu olup olmadığınızı, evliliğinizi, eşinizi irdeleseniz. Sanki kabuğundan sıyrılmaya, bunca yılın yükünü sırtndan atmaya çalışan genç bir kadın gördüm ben sizde:KK54:

kocişinin ayakkabısını bağlarken sırıtarak poz veren yeni nesil gelinlere ne demeli :olamaz:
eleştirince fitne oluyoruz işte, bırakınız yapsınlar, bazı kadınlar cidden beterini hakediyor :işsiz:

Aptalca mı ?
Ya kadın 12 saat çalışıyor,üzerine tüm temizlik,iki iş yaptı diye surat asan eş ? Bu kadın insan değil mi ?
Ne olmalı boşanmak için şiddet,aldatma mı illa ? Kadına açıkça ''saygı'' duymuyor eş kişisi.Biraz kendinize değer verin ya.Kimsenin hizmetçisi olmaya gelmedik bu dünyaya kadınlar olarak.
Oh ne ala,ben çalışacağım,evin bütün işlerini yapacağım bir de adama tatlı tatlı konuşacağım.Başka ?
Tatlı dille yaptırmak varken gerginlik çıkarmak bana aptalca geliyor çünkü.

Tatlı dille yaptırmak varken gerginlik çıkarmak bana aptalca geliyor çünkü.

Atladığınız nokta kadının da insan olduğu.
Çocuk mu ya karşısındaki adam,görmüyor mu karısının ne kadar yorulduğunu,üstelik kendisi daha az çalışırken.Vicdan ve saygı meselesi bu,ciddiyim bu konuda.Karşıdaki insana değer vermekle alakalı.Size saygı duymayana siz niye saygı duyasınız ? Annesinden görmese bile ev işlerini paylaşan bir sürü erkek var.Kimse annesinin karnında öğrenmiyor zaten.Bir de beni ''kullanıyorsun'' diyor :deli::deli:

Ben mesela mutfak yemek sonrası o sofraya hiç karışmam , çayın ilk partisini doldurur çekilirim çocukların yanına. Ister yapar ister sonraya erteler.
Bir defa dahi hadi topla demedim , demem. O zaman hem yapmaz , yaparken söylenir hem de ben sanki temizliğin şefi o da yardımcı gibi olur.
Sahiplenmez işi.
Ertesi güne kaldığı zamanlarda oldu, ikinci yemek hazırlığı ile batan mutfağı toplamak daha zor olduğundan hiç bırakmıyor artık.

Çamaşır işi bende. Ancak sepette olmayan hiç bir elbiseyi yıkamam.
Zaman aldı elbet böyle olması. Sabır , kararlılık , umursamaz görünme ile çözülüyor zamanla.

Iş paslamalarımızda olur. Yapınca da teşekkür eder , teşekkür ederim.

Arkadasim öncelikle tebrik ederim sizi esinizi bu konuma getirmeyi başardığınız icin. Imrendim acikcasi. Bende care arıyorum bu konuda. Evliliğimizin basindan beri sorun yaşıyorum bu konuda. Bazen yapıyor ama cogu zaman kaçıyor yani bir sureklilik kazandiramadum ve benim eşimde bir çoklarında olduğu gibi kendimi karı gibi bissediyirum fakan diyir. Yardımcı alma konusunda ise su an icin borçlarımız oldugu icin alamıyorum ki ilerde kesinlikle alacam ama onemli an burda yardimci meselesi de degil. Hayatta adillik olmasi gerekiyor kicanin da sorumluluklarını yerine getirip esini enayi yerine koymasi sorun. Siz bu konuda nasil bir yol izkediniz. Zamanla oldu derken ne kadar zaman mesela. Neler yaptiniz. Evi temizlemeyi birakmayi deniyorum su an bi kac gundur yemek harici hic bir sey yapmiyoru. Evi b.. götürüyor resmen bu da benim psikolojimi alt-üst ediyor.

Kısacası siz nasil yaptınız nasil basardiniz

Back
X