- 26 Kasım 2019
- 4.812
- 16.895
- 208
- Konu Sahibi Kirlangiic_cigligii
-
Evet farkettim aklın yolu bir :))Benzer şeyleri yazmışız
Birde çalışanların çocukları da aynı çalışmayanlarinda aynı demiş, çocuğu gerçekten iyi okullarda okutacak imkan yoksa, nasıl bir farklılık bekliyor tam olarak anlamış değilim.
Bilmiyorum bana kıyaslama ve fesatlık var gibi geldi bu düşüncelerinizden kurtulur ve elinizdekilerle mutlu olup başkalarının hayatlarına karşımazsanız herşey daha çok düzene girer. Hayır niye kendinizi bu kadar yiyorsunuz herkesin nasibi kısmeti ayrıdır. Baykuşun bile yiyeceği önüne gelirmiş daldaki kuş dersin saatlerce kalır orda ama yiyeceği gelir işte önüne. Bi de onun çocuğu da aynı benimki de aynı ne demek? Çocukları da bir kalıba sokmayın lütfen. Kendinizi de şartlamayın. Üniv. okumuş bir ev hanımı olarak size tavsiyem kendinizi kısıtlamayın, canınız ne istiyorsa alın, kimseler de de gözünüz kalmasın.Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,
Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
Konu sahibi eski sevgilisini ortaya dökmeden, çalışmayan kadınları aşağılamadan, farklı farklı yerlerde çalışan insanları küçümsemeden konuşup maddi gelirler arası eşitsizlikten bahsedip, bundan yorulduğunu anlatsa ben de anlardım kendisini.
Tabii insan dönem dönem farklı ruh hallerine giriyor, gayet anlaşılabilir bir durum. Ama şimdiye kadar bir insanın herşeyini bilip kendimle kıyas yapamadım, yapamam. Bilemem ki onun ne yaşadığını, ne yollardan geçtiğini. Kıyaslamayı geçtim, eski sevgiliyi düşünüp onun aldığı eve hasetlenmek ne bileyim.. Çok çirkin
Evet birde o var aynı meslekte olmalarına rağmen farklı maaşlar alıyor insanlar. Memurlar arasında bile fark oluyor. Neye göre kıyas yapılabilir ki?
Hayır birde konuyu ev hanımlarına, market çalışanlarına hatta eski sevgilisine getirmese anlayacağım. Aylık 4000 kredi ödeyip kira veriyorlarmış, maddi olarak rahat olamayınca insan kendini, hayatı sorgulayabilir ama neden başkaları ve hatta o başkalarının çocuklarının aldığı eğitimi düşünerek yapıyor bunu? Rahatsız edici olan o.
Başkalarının hayatına bakarsanız asla mutlu olamazsınız Allah’ın size bahşettiği kısmet nasip diye birşey var siz ek iş bile yapsanız veya eşiniz evinize giren paranın bereketi aynı kalacaktır herşeyin bir zamanı var her nasip vaktine esirdir boşyere üzülüp canınızı sıkmayın bu devirde kayın baba kayınvalide eşinle aranı bozmuyorsa şükredeceksin para vermeyi bırakEvde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,
Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
Valla merak ettim mesleginiziEeeeeeeee ablacım sen de zengin koca bulsaydın ya da daha iyi bir meslek edinseydin ? memurluktan tabi ki zengin olamazsin.
Finansal beklentilerini elindekiler karşılamıyor belli ki. Ben kazançlı bir meslektenim, ara sıra freelance de yapıyorum kazancım gayet iyi ne istersem giyiyorum, geziyorum, alıyorum öyle 25 yıl falan da borç ödemem.
Yukarda @Milana22 nin dedigi gibi doktor olcaktin ya da zengin koca bulcaktin yani o kadar.
Konuya gelirsek, universite okudunuz da ne oldu yani kafan kezban abla bu kafayla okusan ne meslegin olsa ne. Okudum ama kendi kazanci olmayan insanlara ozeniyorum diyorsun, eee o zaman sen de bulsaydin zengin bir herif evde otursaydin.
Benim kendi meslegim var, mesleki alanimda adim var, kendi mesleki blogum var, kendi basilmis makalem var adim sanim var havam var keyfim yerinde degmeyin keyfime .... sende de ne para/kariyer var ne de zengin herif var cok uzucu bir hayat gercekten senin yerinde olsam ben de catlar patlardim
Seçtiğin hayatın tadını çıkar bence böyle şeylere kafanı takma hayat herkese aynı kolaylıkları vermiyorO kişiden ayrılırken zerre üzülmedim ben sadece seçtiğim hayatı sorguluyorum
Ben de 17 senedir çalışıyorum keza eşim de öyle. Evimiz yok. Etrafımızda biz gibi arkadaşlarımız da var gelir seviyesi çok yüksek olan arkadaşlarımız da. Ama bir günden bir güne onlar lüks içinde yaşarken ben niye yaşamıyorum demedim demem de. Sağlımız yerinde mi? Huzurumuz var mı? Mutlu muyuz? Ben kendi hayatıma bakarım gerisi beni ilgilendirmez. Size de tavsiye ederim.Zengin olmaktan bahsetmiyorum daha rahat bir hayat için okudum ama okumamıs olanlar bile daha rahat lüks içinde görünüyor nasıl oluyor anlamıyorum eşi bimde çalışan arkadaşım benden daha lüks yaşıyor
Cocuk bakicida buyuyunce ne oluyor ki? 8 ayliktan beri bakicida cocugum. Su an 15 aylik. Muhtemelen 3 yasina kadar da bakicida duracak. Gayet kiymetli zamanlarini yasiyoruz birlikte. Anne kiz iliskimiz de iyi, baglanma sorunu da yasamiyoruz. Her ihtiyacini karsiliyorum. Maddi manevi. Kizim icin simdiden para biriktiyorum. Cesit cesit kiyafetler,oyuncaklar aliyorum. Sebzesini meyvesini,etini eksik etmiyorum. Herseyin en iyisini en kalitelisini aliyorum. Bunlar ben de calistigim icin oluyor. Calismasam bu sefer bunlardan eksik buyuyecek. Neyini eksik birakiyorum ben simdi bakiciya vererek?En güzel kararı vermişsiniz. İşi bırakıp çocuğunuza bakma konusunda sizi tebrik ediyorum
İnanın iki maaş da olsa bereket yoksa bişeyler düzene girmez o ev alınmaz. Ama siz çocuğunuzun en kıymetli zamanlarını kazanmışsınız ne mutlu size
Öyle düşünme lütfen herkesin Bi sıkıntısı vardır bunları dert etme belki onlar daha lüks içinde yaşıyorlardır ama sizin kadar güzel Bi evlilikleri olmayabilir belki başka sıkıntıları vardır siz çalışarak en güzelini yapıyorsunuz eşinizdende alsanız kendi paranız gibi olmaz o zaman mesela ev örneğinden pay biçelim eşinizin ailesi size ev alsa daha rahat Bi hayatınız olabilirdi belki ama siz kendi alın terinizle Alırsanız onun yerini hiç bir şey tutamaz ilerde Bi sıkıntı oldu diyelim kimse Bn aldım Bn yaptım benim sayemde diyemez çünkü sadece sana ait orası kimsenin söz hakkı kalmazZengin olmaktan bahsetmiyorum daha rahat bir hayat için okudum ama okumamıs olanlar bile daha rahat lüks içinde görünüyor nasıl oluyor anlamıyorum eşi bimde çalışan arkadaşım benden daha lüks yaşıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?