Çalışan Kadınlar Sizde de bu var mı?

Bi mukabele

Ben okuyunca konu sahibinin eski sevgilisini unutmadığını hala sevdiğini düşündumki bir başkasına sunduğu hayatı kiskanmis bence

Hayattan ne beklediginize alkali bi durum bu. Bizde iki kisi calisiyoruz evimizi arabamizi krediyle aldik takiyla kapattik. Sevdigin insanla berabersen eger bunlarin hepsi bile gozunu guzel gelmez mi ? Sabah ikimizde ayni anda uyanip hazirlanip cikiyoruz aksam beraber geliyoruz ve evimizde oyalaniyoruz. Ben calismasam herhalde evde delirirdim. Calismayan arkadasimda var evde sikilmiyor mesela ama gencecik insanlariz calismak bir yerde sosyallesmektir. Kafaniz karsitigi icin Boyle hissettiginizi dusunuyorum. Cok yakin bir akrabam benden 3 yas kucuk bir kiszla evlendi aralarinda 13 has var. Cocugun ailesi evi arabayi aldi dayi dosedi cocuk asgariyle calisiyor bu arada. Simdi aldiklari parayla sadece geziyorlar, aile bakiyor pazara vs. Onlari gordukce devil ozenme bunlar nasil hayatlar diyorum kac yasinda anne babaya kendini baktirmak. Ailenin 40 yasinda bile sana karismasi. Ozgurlugunun olmamasi delirtir insani

15 yıldır memur maaşıyla geçiniyorum. Çok şükür bir eksiğim yok. Hesap kitap yapıyorum sürekli. Bir ay hesapsız harcarsam sonraki ay eksi ye düşüyorum. Tatile çıkmayı gezmeyi çok severim. Bir haftalık yurt dışı tatili için bir sene kenara para koyarım. Eşleri ticaretle uğraşan arkadaşlarım var. Ciddi anlamda hesapsız harcıyorlar. Altında güzel bir arabası, iç mimara dekore ettirdikleri evleri var. Ama hiç bir zaman onların yanında kendi halimden rahatsız olmadım. Şimdi evleniyorum. Kendim gibi bir memurla. Yani yine hesap kitap yapmak zorundayız. Borca girmeden evlenelim diye herşeyi en asgari yapıyoruz. Ama içim rahat. Sağlığım yerinde huzurum yerinde. Allah herkese sağlıkla yiyeceği helal kazanç nasip etsin

Sizi anlayabiliyorum. İnsan zaman zaman bu isyana düşüyor. Hani diyorsun, ne değişiyor?
Birçok kişinin dönem dönem aynı bunalımı yaşadığını düşünüyorum.
Boşverin başkalarının hayatını, siz kendi emeğinizle kazandıklarınızı harcamanın keyfini sürün.

Konuya kendi ayakları üzerinde durmak için deli gibi çalışan bir kadın olarak başlayıp konunun ortasında ev Hanımları ve eski sevgilinin yaşam standartlarına atıfta bulunup eş ailesi ile konuyu bitirdiniz .
Bir durun soluk alın bakalım. Evde oturan kadının mutlu olduğunu kim söylüyor. Lüks evde oturmak iyi giyim insanları mutlu etmek için bir kriter mi? Belki eşi bu imkanları sağlarken en ufak bir sürtüşmede yediğini giydiğini kadının yüzüne vuruyor olamaz mı? Şükrünüzü bilin lütfen.

Aman şimdi millet kınayacak ama herkes aynı şeyleri düşünüyor tatlımm.
Ben akademisyenim. Aldığım para ile verdiğim emek arasında uçurumlar var. Çalışmayan iki kuzenim var hatta ailede tek çalışan kadın benim. Onlar prensesler gibi yaşıyor. Ben sürekli hesap kitap yapıyorum. Kocaları da el üstünde tutuyor. Ben evleneceğim yakında ev tutmamız lazım. Erkek tarafında bir kuruş istemedim. Bana ait her şeyi ailem yapıyor, ona ait her şeyi ikimiz yapacağız kii benim maaşım onunkinin 2 katı. Daha çok ben yapacağım yani. Neyse bi ev beğendim. Adam dediki şimdiden tutulur mu bize 2 kira mı ödeteceksin. Şaka gibiiii ya ben ödüyorum zaten. Bir de sağda solda evlenirken çok masraf oluyor diye dert yanıyor. Allahım sabırr...

Böyle devam edin, asıl sorumlulukları siz alın, aileniz size düşenleri alsın sizde nişanlınızla beraber diğerlerini beraber ödeyin,adam ona bile söylensin.
Neden, çünkü böyle alışmış, ilişkinin verici tarafı hep siz olmuşsunuz. Sizin ve ailenizin yaptıkları adamın gözüne gelip teşekkür bile etmez niye etsin?
Evlenirken herşeyi erkek ve ailesinden bekleyenlere ne kadar kızıyorsam, sizin gibi birçok şeyi gereksiz üstlenenlere de kızıyorum. Çünkü rahata alıştırdıgınız bu adamları ömür boyu sırtınızda taşıyacaksınız tabiri caizse.

Benim eşimde market sektöründe çalışıyor. İkimiz de lisans mezunuyuz.Atanamadık.Ben evde pasta-börek satıyorum. Eşimden harçlık almam. Kpss'ye hazırlanıyorum.Bir tane kızım var. Yetmiyor, ayağımızı yorganımıza göre uzatıp, sağlıklı olduğumuz için ve başımızda çatı olduğu için şükür ediyoruz. Yani herkesin hayatı göründüğü gibi değil. Hayata bakış açınızı değiştiririn. Herkesin tenceresi kaynar ama dert mi pişer yemek mi bilemezsiniz.
Bu arada ev hanımlığı bence en ağır meslek. Siz meslekten saymamışsınız ama.

Çok bilinen bir yanlış. Egitim para getirmez. Size bakiş açisi ve zihinsel düşünme kapasitenizde artma ve kaliteli dusunme analitik yaklaşım getirir. Yillarca aileler oku bizim gibi olma diye diye bu yanlis algiyi getirdiler. Ve ayrica asil sorun hayat kalitemizin dusuk olmasi ne yaparsak yetmiyo sistem de bunu istiyo zaten.

Bence çalışmak sizi çok yormuş. Insan o kadar yorulup da maaşını gönlünce harcayamazsa da bu düşüncelere düşmesi çok normal. Yoğun çalışıp da maddi sıkıntıya düşen, para hesabı yapan çoğu insan da bu var.
Fakat lütfen eski ilişkinizi bu meseleye karıştırmayın. Boşuna ilginiz o yöne kayacak. Olmuş bitmiş. Şuan ki hayatınız için neler yapabilirsiniz. Nasıl daha çok kazanırsınız nasıl tasarruf yapıp daha rahat yaşarsınız bunları düşünün. Ayrıca eşinizle konusun her ay belli bir miktar parayı rahatca harcayın

Siz elinizdeki altın bileziğin farkında değilsiniz ki biz ne diyelim?

Tek maaşla yaşayan, tek tarafın kazandığı daha yüksek geliri kıskanıp, sizin çalışan bir kadın olarak eziklik hissetmeniz çok abes kaçıyor..

Biz de evlendiğimizden bu yana uğraşıyoruz. Ev borcu ödüyoruz geçim derdindeyiz vs. Ve ben cesaretlendirmesem eşim tek başına asla evi de yapamazdı o da bunun çok iyi biliyor. Ben asla eşimi bir başkasıyla kıyaslamadım. Aksine çalışmayı sevdiği, ailesi için çaba gösterdiği için diğer bütün erkeklerden daha üstün gözümde..

Bizim de var çevremizde maddi durumu iyi olup ev hanımı olup yatılı yardımcısı olan. Ben ayda bir yardımcı çağırırken bile düşünüyorum. Beni hiç ilgilendirmiyor. Herkesin kendi hayatı. Kimsenin hayatına özenmiyorum.

Ayrıca kreşte sürünmek derken?
Ben çalışmasaydım da 3 yaşına gelen çocuğumu iyi bir kreşe gönderirdim. Evde büyüyen çocuğun sosyalliği için artık şart. Şu anda yarım gün gidiyor, kv yarım gün bakıyor. Seneye tam gün olacak..

Ben az çok sizi anladım. Sadece konunuza gereksiz şeyleri dahil etmişsiniz yani konu çalışan kadın olup hala bazı şeyleri elde edememekse tamam. Ama burda şuna değinelim hayatın size ne getireceği belli olmaz o mükemmel görünen ev hanımlarının da hayatı hep öyle devam etmeyebilir. Bu noktada herkesin yuvası daim olsun elbette ama boşanma olursa sizin bir maaşınız var ve bu kesinlikle çok önemli bir artı bence.
Memur olunca ailelerin gözünde her ay 20-30 bin kazanıyorsun algısı var maalesef. Biz de eşimle memuruz düğünü kendimiz yaptık eşyaları kendimiz aldık. Zaten bunları ödemek falan birikim yoksa ilk 3-5 yılı alıyor bizden. Ben de görüyorum ev hanımı arkadaşım gayet rahat geziyor filan. Ama biliyorum mesela onun da eşinin ailesi destek oldu düğünlerine falan.
Diğer eski sevgili olayı ayrı bir durum çalışan kadın olmakla ilgili değil benim için. Sonuçta bulunduğunuz hayatı siz seçtiniz belki o kişiyle evlenip okumasaydınız dediğiniz gibi o eve sahip olacaktınız. Ama ya tam tersi olsaydı. O zaman elinizde mesleğiniz de olmayacaktı. Boş verin fazla irdelemeyi.

Ben seni anlıyorum, zaman zaman ben de düşünürüm bunları ama bu açıdan değil.Hayatta herkesin şansı başkadır, bazısı kısmetliyken bazısı kısmetsizdir ne kadar emek verirsek verelim hayatın doğası gereği her zaman eşit şekilde karşılık alamayız...

Daha iyi şartlarda yaşamayı tabii ki evde oturup gün gün gezen kadınlardan daha çok hakediyoruz ama hayat böyle işte, seçimler ve şanstan ibaret.

Ben kamuda sağlıkçıyım nöbet olursa 6 bini buluyor tutmazsan max 5000 çok şükür diyorum 2 çocuğumuda kreşe verdim 11 yıllık evliyim 6 ay önce ev alabildik

Bu yola devam...
Bu gidişle bir kaç konu açarsın

Çalışmayan iki kuzeninize özenmek yerine daha evli bile olmadığınız ama mutsuz olduğunuz nişanlınızı hayatınızdan çıkartabilirsiniz mesela. Sizin nişanlınız şu sizin aklınızı beğenmeyen, zekanızı küçümseyen adam mıydı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…