- 6 Aralık 2009
- 6.240
- 3.003
- 723
- Konu Sahibi Kirlangiic_cigligii
-
Bi mukabeleKK’nın yüksek haysiyet ve şerefli, kraliyet mensubu üyeleri kıymetli yorumlarıyla teşrif etmişler onur duydum her birini okumaktan ahahaçok doğal, çok insani ve herkesin yaşayabileceği duygular bunlar. Çevreye bakıp herkes benden daha iyi durumda ya da keşke eşimle değil de ayrıkdığım sevgilimle evlenseydim... çünkü herkes elinde olmayanı mükemmel sanıyor. Gurbettekilere bakarsan yurdunda yaşayan rahat, yurdumdakilere bakarsan gurbette her şey yüksek standartlarda falan filan. Bu düşüncelerin sonu yok. İnsanoğlu bu duyguları yaşıyor olmasaydı kimbilir kaç sene önce kimbilir hangi atamız “komşunun tavuğu komşuya kaz görünür” demezdi. Sizin mükemmel sandığınız hayatların sahipleri dört duvar arasında ne yaşıyor asla bilemezsiniz. Mesela ne yolla zengin bu insanlar. Belki de daha sonra karma yoluyla karşılarına çıkacak yanlış işler içindeler...Artı kader kısmet nasip olguları hayatımızı şekillendiren temel olgular. Sizin kısmetiniz böyleymiş. Yürümeniz gereken yol buymuş. Kendi şrtlarınız içinde en iyisini yapmaya uğraşın. Bütün emeklerin ve gayretin bir mükafatı kesin vardır.
Ben okuyunca konu sahibinin eski sevgilisini unutmadığını hala sevdiğini düşündumki bir başkasına sunduğu hayatı kiskanmis benceNe kadar tuhaf bir bakış açınız var.
Neresinden tutsam elimde kalıyor.
Başkalarının hayatını bu kadar irdelemek,
kendi hayatıyla kıyaslamak,
kendini farklı yerde görüp, kendisiyle aynı yollardan geçmeyenleri küçümsemek ne kadar nahoş.
Ben ne derdinizi anlayabildim
ne de mantığınızı.
O kişiden ayrılırken zerre üzülmedim ben sadece seçtiğim hayatı sorguluyorumBen okuyunca konu sahibinin eski sevgilisini unutmadığını hala sevdiğini düşündumki bir başkasına sunduğu hayatı kiskanmis bence
Sizi anlayabiliyorum. İnsan zaman zaman bu isyana düşüyor. Hani diyorsun, ne değişiyor?Zengin olmaktan bahsetmiyorum daha rahat bir hayat için okudum ama okumamıs olanlar bile daha rahat lüks içinde görünüyor nasıl oluyor anlamıyorum eşi bimde çalışan arkadaşım benden daha lüks yaşıyor
Böyle devam edin, asıl sorumlulukları siz alın, aileniz size düşenleri alsın sizde nişanlınızla beraber diğerlerini beraber ödeyin,adam ona bile söylensin.Aman şimdi millet kınayacak ama herkes aynı şeyleri düşünüyor tatlımm.
Ben akademisyenim. Aldığım para ile verdiğim emek arasında uçurumlar var. Çalışmayan iki kuzenim var hatta ailede tek çalışan kadın benim. Onlar prensesler gibi yaşıyor. Ben sürekli hesap kitap yapıyorum. Kocaları da el üstünde tutuyor. Ben evleneceğim yakında ev tutmamız lazım. Erkek tarafında bir kuruş istemedim. Bana ait her şeyi ailem yapıyor, ona ait her şeyi ikimiz yapacağız kii benim maaşım onunkinin 2 katı. Daha çok ben yapacağım yani. Neyse bi ev beğendim. Adam dediki şimdiden tutulur mu bize 2 kira mı ödeteceksin. Şaka gibiiii ya ben ödüyorum zaten. Bir de sağda solda evlenirken çok masraf oluyor diye dert yanıyor. Allahım sabırr...
Benim eşimde market sektöründe çalışıyor. İkimiz de lisans mezunuyuz.Atanamadık.Ben evde pasta-börek satıyorum. Eşimden harçlık almam. Kpss'ye hazırlanıyorum.Bir tane kızım var. Yetmiyor, ayağımızı yorganımıza göre uzatıp, sağlıklı olduğumuz için ve başımızda çatı olduğu için şükür ediyoruz. Yani herkesin hayatı göründüğü gibi değil. Hayata bakış açınızı değiştiririn. Herkesin tenceresi kaynar ama dert mi pişer yemek mi bilemezsiniz.Zengin olmaktan bahsetmiyorum daha rahat bir hayat için okudum ama okumamıs olanlar bile daha rahat lüks içinde görünüyor nasıl oluyor anlamıyorum eşi bimde çalışan arkadaşım benden daha lüks yaşıyor
Ben kamuda sağlıkçıyım nöbet olursa 6 bini buluyor tutmazsan max 5000 çok şükür diyorum 2 çocuğumuda kreşe verdim 11 yıllık evliyim 6 ay önce ev alabildik6500 tl mi?
Çok az değil mi ya?
Ben 10 bin diye biliyordum..
Azmış.
Bazı kamudaki meslekler hak ettiği parayı alamıyor maalesef.
Bence bir doktor ihtisası olmasa da en az 15 bin almalı. O strese o para olmalı..
Devlette diğer sağlikcilar mesela hemşireler ne kadar aliyor? Ben yüksek alıyor sağlıkçılar diye biliyordum.
Aman şimdi millet kınayacak ama herkes aynı şeyleri düşünüyor tatlımm.
Ben akademisyenim. Aldığım para ile verdiğim emek arasında uçurumlar var. Çalışmayan iki kuzenim var hatta ailede tek çalışan kadın benim. Onlar prensesler gibi yaşıyor. Ben sürekli hesap kitap yapıyorum. Kocaları da el üstünde tutuyor. Ben evleneceğim yakında ev tutmamız lazım. Erkek tarafında bir kuruş istemedim. Bana ait her şeyi ailem yapıyor, ona ait her şeyi ikimiz yapacağız kii benim maaşım onunkinin 2 katı. Daha çok ben yapacağım yani. Neyse bi ev beğendim. Adam dediki şimdiden tutulur mu bize 2 kira mı ödeteceksin. Şaka gibiiii ya ben ödüyorum zaten. Bir de sağda solda evlenirken çok masraf oluyor diye dert yanıyor. Allahım sabırr...
Aman şimdi millet kınayacak ama herkes aynı şeyleri düşünüyor tatlımm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?