- Konu Sahibi Kirlangiic_cigligii
-
Aman şimdi millet kınayacak ama herkes aynı şeyleri düşünüyor tatlımm.
Ben akademisyenim. Aldığım para ile verdiğim emek arasında uçurumlar var. Çalışmayan iki kuzenim var hatta ailede tek çalışan kadın benim. Onlar prensesler gibi yaşıyor. Ben sürekli hesap kitap yapıyorum. Kocaları da el üstünde tutuyor. Ben evleneceğim yakında ev tutmamız lazım. Erkek tarafında bir kuruş istemedim. Bana ait her şeyi ailem yapıyor, ona ait her şeyi ikimiz yapacağız kii benim maaşım onunkinin 2 katı. Daha çok ben yapacağım yani. Neyse bi ev beğendim. Adam dediki şimdiden tutulur mu bize 2 kira mı ödeteceksin. Şaka gibiiii ya ben ödüyorum zaten. Bir de sağda solda evlenirken çok masraf oluyor diye dert yanıyor. Allahım sabırr...
Ailesinin imkanlarını kullanan, kolunda bilezikler dolu olan ev hanımlarının bir çoğu ailesinden, kocasından habersiz hicbirsey yapamıyor, alamıyor. Onları da kullanmak için değil takmak, göstermek için kullanabilir en fazla. Çok örneği var bunun. Bende tam tersi güçlü, kimseye minnet etmeyen ayakları üstünde duran bağımsız kadınlara ozenirim.
Sorun değil :))))Annem 30 yillik genel cerrah emekli oldu cumartesileri bile calistigi ozel bir klinige gecti (kendisi cok rahat ettigini soyluyor devletten emekli) maasi simdi 10 bin civaridir. Ben cocukken hep kirada oturduk mutfagi banyosu dokuntu eski evlerde oturduk haftasonlari da gider ozelde calisirdim bir de maasini hatirlamiyorum ama doktorlar arasinda cerrahlar en cok calisan ve en az kazananlardan. Ha her hastaya para olarak bakip gerekli gereksiz ameliyat onerip devlette bile yasalara aykiri sekilde bicak parasi istersen orasi baska. Her meslekte ahlaksiz cok.
Ayy cok pardon yanlis kisiyi alintilamisim cerrahi geyigi donmustu ona cevap verecektim ne oldu anlamadim :)
Sorun bakalım o arkadaşlarınıza, iç huzurları var mıymış?15 yıldır memur maaşıyla geçiniyorum. Çok şükür bir eksiğim yok. Hesap kitap yapıyorum sürekli. Bir ay hesapsız harcarsam sonraki ay eksi ye düşüyorum. Tatile çıkmayı gezmeyi çok severim. Bir haftalık yurt dışı tatili için bir sene kenara para koyarım. Eşleri ticaretle uğraşan arkadaşlarım var. Ciddi anlamda hesapsız harcıyorlar. Altında güzel bir arabası, iç mimara dekore ettirdikleri evleri var. Ama hiç bir zaman onların yanında kendi halimden rahatsız olmadım. Şimdi evleniyorum. Kendim gibi bir memurla. Yani yine hesap kitap yapmak zorundayız. Borca girmeden evlenelim diye herşeyi en asgari yapıyoruz. Ama içim rahat. Sağlığım yerinde huzurum yerinde. Allah herkese sağlıkla yiyeceği helal kazanç nasip etsin
Başka konulara gelince benim tek oğlum diyor da o yüzdenOkuyup memur olmuşsunuz ama bu sizi "ailesinin tek erkek çocuğu" demekten kurtaramamiş.
Ne oluyor tek erkek çocuk olunca,ötekilerden daha mı kıymetli oluyor ? Rahat yaşamaya daha mı fazla hakkı oluyor ?
O nasıl oluyor biliyor musunuz? Aileler bahsedilen kişiler çalışmadığı için onları mağdur görüp; yardım ediyorlar. İki kişi çalışırsa da kendileri zaten her şeylerini yaparlar deyip ellerini ayaklarını çekiyorlar. Düz mantık düşünün; evleneceksiniz ama işiniz yok. Masrafları kim karşılayacak? Aileniz ya da eşiniz. Borç kimin olacak? Onların. Siz kuruş harcamayacaksınız. Ya da aileniz siz çalışmıyorsunuz diye eşinizin ailesinden talepte bulunacak. Bu işler böyledir. Sıkmayın canınızı
Başka türlü olmaz zaten. Mümkün değil.Kocasi asgari ucretle calisiyor, bir de cocuklari var ama yurtdisi tatili planlari yapan tanidigim bir cift var. :) Kiz spor salonuna da gidiyor, gezmelerinden de geri kalmiyorlar cunku kayinpeder destekliyor, oturduklari ev kayinpederin, kayinpeder olmasa ay sonunu getirmezler. Gelirinden iyi yasayanlari destekleyen mutlaka oluyor elbette.
Ben de çalismiyorum ama kimse yurtdisi tatili sponsorumuz olmuyor, aksine eşimin ailesi biraksak bizi yolarlar.Ne yapiyorsak kendimiz yapiyoruz ve yapabilecek durumdayiz. Aile yardimi almayi, alacak durumda olmayi istemezdim.
Kocasi asgari ucretle calisiyor, bir de cocuklari var ama yurtdisi tatili planlari yapan tanidigim bir cift var. :) Kiz spor salonuna da gidiyor, gezmelerinden de geri kalmiyorlar cunku kayinpeder destekliyor, oturduklari ev kayinpederin, kayinpeder olmasa ay sonunu getirmezler. Gelirinden iyi yasayanlari destekleyen mutlaka oluyor elbette.
Ben de çalismiyorum ama kimse yurtdisi tatili sponsorumuz olmuyor, aksine eşimin ailesi biraksak bizi yolarlar.Ne yapiyorsak kendimiz yapiyoruz ve yapabilecek durumdayiz. Aile yardimi almayi, alacak durumda olmayi istemezdim.
Hiç güzel birşey değil zaten. Aileden yardım alırken, aile dünyanın en iyi ailesi bile olsa biraz gururunuz varsa paramparça oluyorsunuz. Kendi kendine yetmeyi bilen buna alışmış insanlara göre birşey değil. En güzeli sizin yaptığınız.
Valla başta ben de konu sahibi gibi dusunmedim degil.Bizim evimize asgari ucretin kat kat fazlasi giriyor, eşim emek veriyor ama baskasi aile parasiyla neredeyse bize yakin yaşiyor demiştim bir anlik. Lakin gereksiz kiyaslar...
Bu sadece calisan calismayan meselesi degil. Ayni işi yapan iki insan da ayni sartlarda yasamiyor, calismayan iki kadin da ayni sartlarda yasamiyor.
O niye boyle, ben niye boyle kiyasi hic bitmez ne kadar kazanirsan kazan.Biraz da doyum gerek.
Evet birde o var aynı meslekte olmalarına rağmen farklı maaşlar alıyor insanlar. Memurlar arasında bile fark oluyor. Neye göre kıyas yapılabilir ki?Valla başta ben de konu sahibi gibi dusunmedim degil.Bizim evimize asgari ucretin kat kat fazlasi giriyor, eşim emek veriyor ama baskasi aile parasiyla neredeyse bize yakin yaşiyor demiştim bir anlik. Lakin gereksiz kiyaslar...
Bu sadece calisan calismayan meselesi degil. Ayni işi yapan iki insan da ayni sartlarda yasamiyor, calismayan iki kadin da ayni sartlarda yasamiyor.
O niye boyle, ben niye boyle kiyasi hic bitmez ne kadar kazanirsan kazan.Biraz da doyum gerek.
Benzer şeyleri yazmışızKonu sahibi eski sevgilisini ortaya dökmeden, çalışmayan kadınları aşağılamadan, farklı farklı yerlerde çalışan insanları küçümsemeden konuşup maddi gelirler arası eşitsizlikten bahsedip, bundan yorulduğunu anlatsa ben de anlardım kendisini.
Tabii insan dönem dönem farklı ruh hallerine giriyor, gayet anlaşılabilir bir durum. Ama şimdiye kadar bir insanın herşeyini bilip kendimle kıyas yapamadım, yapamam. Bilemem ki onun ne yaşadığını, ne yollardan geçtiğini. Kıyaslamayı geçtim, eski sevgiliyi düşünüp onun aldığı eve hasetlenmek ne bileyim.. Çok çirkin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?