çalışan kadınların ortak sorunları..

Ben ev hanimiiyim
Vakit ozgurluk dinlenme kafama gore yatip kalkma cocumla bol vakit gecirme hepssine sahibm ama para kazanamiyirum calisan bir kadin olmak hepbcimde ukte kaldi ama cokk zordur tahmn edebiliuorum yalnz para kazandigi icin insan bu yorgunluga katlanir bi sekilde

haftaiçi yol dahil toplamda 11 saat evcağızımdan uzakta oluyorum.

çocuk yokken haftasonu da temizlik yapardık ortaklaşa eşimle birlikte.

çocuktan sonra o işi yardımcıya devrettik.
şimdi sadece yemek+bulaşık+çamaşır.... ay günlük işler işte, onlar da aslında baya vakit alıyor. bir türlü haftasonundan hazırlanayım olayını yürütemedim.
Yine de akşamdan yemek için hazırlanmaya çalışıyorum.

Eşim en büyük destekçim, aslında destekçim demek biraz hafif kalır, bizde her şey ortak sayılır. ben yemek yaparım, o çocukla ilgilenir, ya da bazen tam tersi.
ben ütü yaparım, o çamaşır asar...

tek çocukla ve çocuk kreşe gidince işler böyle yürüyor.
2. çocukta kısmetse yardımcıyı daha fazla alarak bazı günlük işleri de ona aktarmayı düşünüyorum.

yoksa burada birçoklarımızın yaşadığı yıpranmayı yaşarım, ki çok sabırlı ve düzenli bir insan olmadığım için ev işi de bana kalsa herhalde kısa sürede yıpranır ve hayatı kendime, eşime ve çocuklarıma dar ederim. bu koşullarda olan kişilere ise çalışmamayı öneriyorum ben. hiç bir maddi ihtiyaç kişinin psikolojisinden daha öncelikli değildir.

Ben sizi bulmuşken bir şey sorayım, tek çocuk olmak zordu demişsiniz, benim oğlum yakında 7 olacak, ve çok şikayetçi tek çocuk olmaktan. ben de üzülüyorum açıkçası. Allah izin verirse en erken 8 yaşında kardeşi olur. Sizce 8 yaş arayla bile olsa iyi gelir mi bir kardeşinin olması?

Kimse kusura bakmasın ama ev hanımı olmak zor falan değil, hayata nasıl baktığın önemli benim gibi 6 gün çalışan kadınlar beni çok iyi anlar. sabah 7 de çıkıyorum akşam 7 de eve geliyorum. Cumartesi yarım gün bile olsa eşşek gibi çalışıyorum. Akşamları totomu koltuğa bile koymadan yemek, çamaşır, ütü yap derken saat 21,45 22.00 oluvermiş. Eşimle bile vakit geçirmekte zorlanırken etrafındaki insanlar senin hiçbir sıkıntını anlayamazlar bir de bir ton laf söylerler. Çok sinirlerim bozuk gerçekten. Hep yok eşinin tarafı yok başka taraf yok arkadaşlar bunları düşünmek zorunda olmak beni çok geriyor. Ev hanımı olup 7 de kalkıp akşama kadar hiç durmadan hesap vereceğin biri olmadan insan gibi düzgün programını yaparsın her şeyi halletmeye çalışırsın. kimse sana şunu bu saatte yap demez. ama onlara sorsalar bizde evde çalışıyoruz. kusura bakma şekerim ama ben bir de sizin hani oooo çok yoğunum dediğiniz yoruldum dediğiniz işleriniz varya akşam bir de gelip onları yapıyoruz. Ben yapmaktan gocunmuyorum gayet mutluyum evim için kendim için yapıyorum ama insanların şımarıklığı beni yıprattı. nefret ediyorum artık milletten

Çalışma koşulları düzgün olsa, iş yerinde kreş olsa ve 9.00-17.00 çalışma saatleri olsa, izin gününde de uzaktan çalışma beklenmese Türk kadını da çalışmayı severdi ama hem toplumsal beklentiler hem kötü koşullar, fırsatını bulan ev hanımı oluyor.

ucretsız ızındeydım ev gıbısı yok.gec kalkardım kızımla .gec saate kahvaltı keyıf.ev işi ne Allah aşkına bır tane kızım var ama planlı olursa hersey on tanede olsa bakılır.çocukluğumdada çok çocuk baktım annem çalışmaya gttiğinde.cumartesı pazarı kendıme esıme ayırırdım.persembe tuv banyo,cuma evın tozu kapı baca,cumratesı supur sıl parkelerı mıss =)işe başaldım sıeılcelerım çıktı yuzumde tuhaf ınsanlarla çalışmak zorundasın.değişik davranıyolar.eve gıdıyosun halın yok.Allahtan annem varda yardım edyor sağolsun.işimi bırakamam annem babam ne emeklerle buyutup okuttu.yerımde olmak ısteyen ınsan cok ve artık zor meslek edınmek.ev hanımlarıda işte ay çocuğum daha onemlı işi bırakır evde çocuğuma bakarım dıye de kınayelı konuşmasın masa başı işin olsun bakalım herkezden once koşar.özel bır şırkette çalışıyor olsaydım bırakırdım kesınlıkle maddı duruma gore tabi.çalışan anneler hakıkaten zor durumda kolay değil evladı gerıde bırakmak.zamansız yaşamak =(

Ben çalişmiyorum şu an ama çalisiyor olsaydim mutlaka temizligimi evin butun isini yapan birini tutardim 5güne bir anlasirdim

Çalışma koşulları düzgün olsa, iş yerinde
Çok doğru bende onlari taktir ediyorum bende yapamazdim

Merhabalar eşlerde iş evet bitiyor
Öncelikle bir kadın ev işi yapar peki o zaman erkekte ev işi yapar. Bir şeyi atlıyorsunuz erkek ev işini eşine yardımcı olmak için yapmaz o evde yaşadığı için bir birey olduğu için ve o evde yaşadığı için yapar . Bu iyi bir rol modeldir aynı zamanda cocukları için. Annnelerin cocuguna öğretmesi gereken babaların rol model olması gereken bir durum budur.
Çocuk sunu demeli '' babam ve annem ev işlerini birlikte yapar. Ben de bu evde yaşadığım için yatağımı toplamalıyım.''
Çalışan anne derdi diye birşey yoktur. Çalışmayan anne dahi bir erkeğin yere attıgı corabı kaldırmamalı bu babanın görevi. Bunu olusturmak kolay değil. Biz eşimle evlenmeden önce bunların bu sekılde olacağının kararını vermiştik. Fakat karar vermeyenler için geç oldugunu dusunmuyorum
Sevgiler.

eski bir konu ama bir o kadar da guncelligi devam eden konu hortlatilmis iyi de olmus
ben de bu konuda çok muzdaribim.
isten çıkıp 5 buçuk civarlarında çocuğumu kreşten alıp eve geliyorum
gun boyu iş yorgunluğu ev işi cocuk vs. cok yipratici yasamin tadi olmuyor. esim geç geliyor bir sürü bahane resmen onun da yükü bana biniyor

özellikle eşini ev işlerine ortak eden bu konuda başarılı olanlardan ciddi yardım bekliyorum neler yapabilirim lütfen bir el atın bana bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…