Ben sizi bulmuşken bir şey sorayım, tek çocuk olmak zordu demişsiniz, benim oğlum yakında 7 olacak, ve çok şikayetçi tek çocuk olmaktan. ben de üzülüyorum açıkçası. Allah izin verirse en erken 8 yaşında kardeşi olur. Sizce 8 yaş arayla bile olsa iyi gelir mi bir kardeşinin olması?Daha Üniversite okumama rağmen "evlenince naparım acaba?" Diye kara kara düşünmekten kendimi alamıyorumbide tek cocuk oldugum ve acisini iliklerime kadar yaşadigim icin en az 3 çocuk istiyorum hem kel hem fodulum yani:) Allah hepimize kolaylık ve en önemlisi can sağlığı versin. Bide bizim evde gözlemledigime göre erkekler evin temizligine hijyenine biz kadınlar kadar takılmiyolar onlar icin önemli olan evde nasıl karsilandiklari. Soyle ki ev piril pirilda olsa yemekler tam takimda olaa annemin yzu biraz asıksa babam hep orda kalıyo ama tam tersi olupta annem mutlu olup ev daginik oldugunda babam farketmiyo bile :)
Ben çalişmiyorum şu an ama çalisiyor olsaydim mutlaka temizligimi evin butun isini yapan birini tutardim 5güne bir anlasirdimson zamanlarda öyle bunaldımki, benle aynı sorunları yaşayan hemcinslerimle paylaşmak istedim tüm bu sorun ve sıkıntılarımı.. hem çalışan hem evli hemde çocuk sahibi bi kadın olunca zorlaşıyo hayat ister istemez.. sabah 7 de kalkıp akşam 5' e kadar çalışma hayatı.. Evde çocuğumla ilgilenip temizlik.. yemek vs.. zamanla yarışır haldeyim.. kendime ayıracak vakit hemen hemen yok gibi.. sadece koşturmaca.. Ev hanımlarını gerçekten kıskanır hale geldim.. Bekarken çalışmak kolayda evlendikten sonra hele çocuk olduktan sonra hayat acımasız bi hal alıyo.. ikinci çocuğu çok istememe rağmen cesaret edemiyorum artık.... Tüm samimiyetimle söylüyorum artık kendimi kadın gibi hissetmiyorum.. ev hanımlarının çalışan kadınlardan çok daha şanslı ve değerli olduklarını düşünür oldum... Mutlaka onlarında kendilerine göre sorunları illaki vardır ama en azından kendilerine vakit ayırabiliyorlar.. Özgürler en azından.. hem işte hem evde deli gibi bir koşturmaca.... Tüm bunların değeri bilinse bari.. benim durumumda olan hemcinslerim bu konuda neler düşünür acaba.... tüm bu koşturmacada kendinize vakit ayırabiliyomusunuz.... Bu sorumluluk sizleride yoruyormu?? paylaşalım istedim..
Çalışma koşulları düzgün olsa, iş yerinde
Çok doğru bende onlari taktir ediyorum bende yapamazdimevli, çocuklu çalışan bayanları her zaman takdir etmişimdir,hayatta buu tempoya ayak uyduramazdım heralde,bekarken çalıştım ama şimdi mümkün değil,çalışsam bile çayıma kadar ayağıma getirtirdim valla eşime...kpss ye girdim eşimin zoruyla,kazan yerleş bi yere yemekleri bile ben yapacam söz dedi,Allahtan yerleşemedim bi yere,sizler imkansızı başarıyosunuz valla helal size...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?