çalışan kadınların ortak sorunları..

gale77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
81
7
48
İstanbul
son zamanlarda öyle bunaldımki, benle aynı sorunları yaşayan hemcinslerimle paylaşmak istedim tüm bu sorun ve sıkıntılarımı.. hem çalışan hem evli hemde çocuk sahibi bi kadın olunca zorlaşıyo hayat ister istemez.. sabah 7 de kalkıp akşam 5' e kadar çalışma hayatı.. Evde çocuğumla ilgilenip temizlik.. yemek vs.. zamanla yarışır haldeyim.. kendime ayıracak vakit hemen hemen yok gibi.. sadece koşturmaca.. Ev hanımlarını gerçekten kıskanır hale geldim.. Bekarken çalışmak kolayda evlendikten sonra hele çocuk olduktan sonra hayat acımasız bi hal alıyo.. ikinci çocuğu çok istememe rağmen cesaret edemiyorum artık.... Tüm samimiyetimle söylüyorum artık kendimi kadın gibi hissetmiyorum.. ev hanımlarının çalışan kadınlardan çok daha şanslı ve değerli olduklarını düşünür oldum... Mutlaka onlarında kendilerine göre sorunları illaki vardır ama en azından kendilerine vakit ayırabiliyorlar.. Özgürler en azından.. hem işte hem evde deli gibi bir koşturmaca.... Tüm bunların değeri bilinse bari.. benim durumumda olan hemcinslerim bu konuda neler düşünür acaba.... tüm bu koşturmacada kendinize vakit ayırabiliyomusunuz.... Bu sorumluluk sizleride yoruyormu?? paylaşalım istedim..

cevap veriyorum kesinlikle kendime zaman ayıramıyorum. aslında çalışan bayanlarının eşlerine çok iş düşüyor. benim eşim ben söylemesem yerdeki çorabını kirli sepetine bile atmaz. hep benim zorumla işler yapıyor. diyorum ikimizde para getiriyoruz sen sadece işte çalışırken ben neden hem çocukla hem ev ile hemde işde çalışıyorum diyorum. cumartesi topluyorum evi temizlik yapıyorum. hop pazartesi bi bakmışsın aynı şekilde ev dağılmış pislenmiş.yetişemiyorum bende çok imreniyorum evde oturan bayanları. uykuya hasret kaldım. ben büyük konuşmayayim ama ikinci çocuk asla düşünmüyorum.allah kızıma uzun ömür ve sağlık versin.1 çocuğa yetişemezken 2 ciye cesaret edemem herhalde....

Ben de ev hanimligi zor meslek diyenlere cok kiziyorum. zaten calisan kadinlar da ev hanimlarinin yaptigi isleri yapmak zorunda. ben rahatim yarim gun calisiyorum Allah sabir versin 7-8 e kadar calisip evdede islerini yetistirmeye calisan bayanlara

evli, çocuklu çalışan bayanları her zaman takdir etmişimdir,hayatta buu tempoya ayak uyduramazdım heralde,bekarken çalıştım ama şimdi mümkün değil,çalışsam bile çayıma kadar ayağıma getirtirdim valla eşime...kpss ye girdim eşimin zoruyla,kazan yerleş bi yere yemekleri bile ben yapacam söz dedi,Allahtan yerleşemedim bi yere,sizler imkansızı başarıyosunuz valla helal size...

evliyim,4 yaşında bir oğlum ve 8 aylık ikiz kızlarım var,çalışıyorum
daha ne anlatayım değilmi yukarıdaki cümlem yeter aslında

sabah ezanla kalkıyorum,eğerki çocuklar uyanmamışsa geceden yıkanmış bulaşıkları yerleştiriyorum yine yıkanmış çamaşırları asıyorum
banyoya giriyorum hergün banyo dakikamı nasıl en aza indirebilirimi düşünüp kendimle yarışıyorum :)
neyse hızlıca giyiniyorum sonra ikizlerin üstlerini değiştirip bir süt veriyorum onlar hooop teyzeye gidiyor(ablam bakıyor kızlarıma)
sonra oğlumu giydiriyorum derkeeeen eşim kapıda hadi geç kaldık diyor
eşim ben oğlum çıkıyoruz bazen asansörde saçlarımı topluyorum ceketimi giyiyorum vs
oğlumu kreşe bırakıp işe gidiyoruz saat 09:00 olmuş akşam 5 te çocuğu alıyoruz eve koşuyoruz,
evde ikizlerde var tabii,çocuklar uyuyana kadar bende eşimde çocuklarla ilgileniyoruz
bu arada acayip fikirler üretebiliyorsunuz bu yoğunlukta
oğlumla ev işlerini oyun haline getiriyp hem iş yapıp hem çocukla oynuyorum
neyse derken saat 22:00 civarlarında çocuklar uyuyor,bende tazmanya canavarı vardı ya hani çizgi film hızlıca döne döne giderdi
aynen öyle evde koşuyorum sadece ortalığı topluyorum sonra zaten gece yarısı olmuş tüm kent uyumuş ee bende uyuyorum
sabah yine aynen devam

en büyük destekçim yardımcım saolsun eşimdir,
bazen bunalıyorum yetiştiremediğim zamanlarda eşim bana gülüyor boşveeeer rahat ol vs der
aslında ağlanacak halimize gülüp eğleniyoruz,

bu zamanlarda geçecek,ben de koşturmadan keyiflice kahve içeceğim evimde birgün inşallah

Son düzenleme:
iki gün önce akşam evdeyiz iş dönüşü evde eşimle ben birde kuzenimiz vardı saolsun eşim ve kuzeni yemek hazırladı yedik ,
çocuklar ev berbat durumdaydık neyse dedim ben çocuklar uyuduktan sonra işe başlıyorum evde yoksa iş bitmiyo yazık çocuklar bekliyo olmuyor
neyse kuzenimizin anne ve babasıda bizi aradılar müsaitmisiniz dediler
bende direk şöyle dedim vallahi evimizi b...k götürüyor,çoçuklar vs benden hiçbir hizmet beklemiyorsanız ve evimizin bu haliyle bizi kabul ediyorsanız buyurun dedim
şakalaşırız hep böyle ama gerçektende öyle yani ne yapayım misafir ağırlama gibi bir lüksüm olmuyor bazen

Benim kendi isim oldugu icin sizlere göre biraz daha avantajliyim. Erken kalkmıyorum ama saat 8 9 a kadar çalıştığım günler oluyor. 4 yıldır evliyim 4 aydır anneyim. Cocuk yokken zorlandığım oluyordu. Cocuk olunca daha da zorlandım. Yoruluyorum

Ama yine de hic bir sekilde ev hanımı olan kadınlara özenmedim ozenmem de. Allah beni evde oturtmasın:) dogum zamanı bile cok zorlandım.

Ben esimi iyi alistirdigimi düşünüyorum. Her seye yarimci olur yapar. Simdi cocukta da oyle. Ben emzirip altını değiştiririm üstüne yikarim akşamları :) sagolsun hic sesi de çıkmaz.

Tabi ben eve 15 te bir kadın alıyorum. Ev ısı de cok yormuyor . Yapabiliyorsanız onu yapın. Bence çalışmak gibisi yok. Ne kadar yorulsan da eve geldigimde dinlenmek yerine cocuk -yemek-mutfakla uğraşsan da çalışmak çalışmak çalışmak....

bende temizlik için kadın alıyorum yoksa mümkün deil yetişemem
eşlerin rolü çok önemli evet
saolsun benim eşimde hiçbir şeyin ayrımını yapmaz herşeye koşturur
bende bunca yorgunluğa koşturmaya rağmen çalışmayı işimi seviyorum
bu bir süreçtir elbette geçecek çocuklar büyüdükçe rahatlıyoruz..
o yüzden ben yaşadığım bütün zorluklara rağmen mutlu olmayı başarabiliyorum

Son düzenleme:

canım Allah sana bikaç kat daha sabır ve kolaylık versin... Ben tek çocukla başa çıkamazken sen 3 tane çocukla.... Ne diyeyim tebrik ediyorum..

Ben de ev hanimligi zor meslek diyenlere cok kiziyorum. zaten calisan kadinlar da ev hanimlarinin yaptigi isleri yapmak zorunda. ben rahatim yarim gun calisiyorum Allah sabir versin 7-8 e kadar calisip evdede islerini yetistirmeye calisan bayanlara

aynen bende çok sinirleniyorum bu sözleri duyunca.... ev hanımı olmanın neyi zor Allah aşkına.. Herşeyden önce özgürler.. Ya valla hayatım koşturmacayla geçiyo.. Saçıma bi fön çektirmeye bile vakit bulamıyorum.. sadece iş, çocuk, ev ve temizlik,yemek.... birden fazla çocuğu olup çalışan bayanlara ayrıca saygı duyuyorum.... ve kesinlikle şuna inanıyorum.. ev hanımları çalışanlar kadar asla yıpranmıyo......ve çalışan kadınlar kadar ezilmiyorlar..

Bende çalışan bir bayanım, 5 yaşında da bir kızım var.

Şimdilik hayatımdan ve tempomdan memnunum.

2. Çocuğum olursa o zaman nasıl olur bilemiyorum.

Ev hanımlarına imreniyor muyum? Hayır.

canım Allah sana bikaç kat daha sabır ve kolaylık versin... Ben tek çocukla başa çıkamazken sen 3 tane çocukla.... Ne diyeyim tebrik ediyorum..

saol canım allah hepimize kocaman sabır ve kolaylıklar versin
kadın olmak anne olmak çalışan olmak bunların hepsini birden kaldırmak gerçekten çok zor
çok büyük ödülleri hakediyoruz

5 yıllık evliyim 3 yaşında oğlum var çalışıyorum sabah 6:45te ayaktayım :)
ortalığı toplayıp üstümü giyinip oğlumu uyandırıyorum hazırlayıp(hazırlama faslı çok uzun anlatmayım her sabah kan ter içinde kalıyorum onu giymicem bunu giycem vs vs) 07:30da servise veriyorum kreşe gidiyor 4 ay öncesine kadar daha beter haldeydim son 4 aydır araba kullanıyorum sırf zamandan kazanayım diye öğrendim ama iyikide öğrenmişim 10 dk bile ilaç gibi :)
5te işten çıkıyorum 10 geçe evdeyim resmen dklarla yarışıp evi havalandırıp yemeğe girişiyorum bir gözüm saatte kulağım servis sesinde 17:30/18 arası geliyo saat net olmadığı için ocaktaki yemeği bile ona göre ayarlıyorum...
derkennnn yemekti bulaşıktı oğlumla oyundu uyku saati geliyo tabi bu arada babasıyla oynadığı dklarda bende mutfağı ileri geriyi toplayıp ertesi güne hazırlık yapıyorum
uyku saati geldiğinde genellikle oğlumla uyuyp kalıyorum arkadaşında dediği gibi ev işini oyun haline getirdik oğlumla birlikte hallediyoruz :) bazen yemeği bile :)
hafta sonları genel temizlik ütü vs anlıcanız hep koşturmaca eşim çok destektir en azından ortalığı dağıtmaz yediği yemeğin tabağını hiç değilse makinaya koyar çok sıkışırsam rica ederim süpürge bile tutar ama mümkün merteme ondan iş istememeye çalışırım kredimi iktisatlı kullanırım :)))
ben işten eve dönerken günlerden evlerine dönen ev hanımlarına özeniyorum bazen ammaa hiççç bana göre değil gün mün 1,5 yıl evdeydim doğum vs evde oturmak bana göre değil hayat böyle daha güzel akşamları ve haftasonları ailecek daha iyi vakit geçiriyoruz uzar gider yani
3 çocuğu olan arkadaşım sanada Allah güç kuvvet versin zor valla

hem para kazanıp hem yıpranıyoruz.. ve tabi gün boyunca çocuklarımıza hasretiz.. hasta olduğunda bile yeteri kadar ilgilenememek.. valla öyle dolmuşumki.. çalışmanın tek artısı bi güvencenin olması.. onun haricinde bi kadın için bi anne için çokta bi anlam ifade etmiyo çalışmak.... para kazanan kadının daha çok değer görmesi gerekirken bence orda da ciddi bir tezatlık var.....

Tabiki ev hanımları çalışan bayanlar kadar yıpranmıyorlar, yorucu bir işin olmasa bile zamanlar yarışmak beynini yoruyor.

Bende evde çalışıp yoruluyorum, diyenler bana hikaye gibi geliyor.

Ev hanımının sabahtan akşama yapar yaptığı işi, çalışan bayanları akşamları 2 satte yapıyor.

Yarama tuz bastiniz adeta. Ne diyeyim allah hepimize saglik sabir versin. En guzeli haftanin 2-3 gunu calismak, boylece herseye vakit bulabilmek...durumun musait olacak. Bu sekilde calismaya...

Son düzenleme:

bence de değer görmüyorlar bı sure sonra sankı mecburmuşsun gibi tutuma bıle girebilirler

yukarıda arkadaş demiş ya eşim çok destektır bazen süpürge bile tutar bu mu yanı dedim
desteği, süpürge bile tutmak

başka arkadaş ne demiş çalışsam çayımı bile ayağıma getirtirim eşime demiş aradaki yedi farkı bulunuz

çalışan kadın çok fazla kendıne yetmeye çalışmıyor mu hanı nerede korunup kollanacak kadın ? bu erkek şimdi düşünürm karısını nasıl olsa o halleder der...

Yarama tuz bastiniz adeta. Ne diyeyim allah hepimize saglik sabir versin. En guzeli haftanin 2-3 gunu calismak, boylece herseye vakit bulabilmek...durumun musait olacak. Bu sekilde calismaya...

bende katılıyom yada yarım mesai en iisi bende ev hanımlarına özenir oldum .çalışan kadın madiyattan ta bişe anlamıyo kesin kredisi felan oluyo ev hanımı günlere girerk para biriktiriyo çalışmalata güzel tabi özgüvenin daha cok artıyo bide aksama kocam gelse bi ilgi göstersin demiyosun

kesinlikle katılıyom ne değeri 9 canlı görüyolar hersey çalısan kadının ustunde .. ailelerimiz okutmuş bizim için değil elin oğlu için :)

şimdi burda azıcık bana da cvp hakkı doğmuş :)
evet benim eşim süpürge bile tutar ben çok şanslıyım ve evet budur neler var neler çalışıpta maaş kartına kadar eşinde olanımı ararsın şiddet görenimi,eşinden harçlık alanımı uzar gider.....
çalışıyorum yoruluyorum koşturuyorum ama evimdeki huzuru aşkı hiçbişeye değişmem cnm bu biraz karşılıklı anlaşmaya bağlı gözümden anlar yorulduğumu yada psikolojimi ona görede davranır benim ki sadece kısa bir örnekti cımbızlanacağını tahmin etmedim açıkçası o cümlenin açılımı epey uzun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…