evliyim,4 yaşında bir oğlum ve 8 aylık ikiz kızlarım var,çalışıyorum
daha ne anlatayım değilmi yukarıdaki cümlem yeter aslında
sabah ezanla kalkıyorum,eğerki çocuklar uyanmamışsa geceden yıkanmış bulaşıkları yerleştiriyorum yine yıkanmış çamaşırları asıyorum
banyoya giriyorum hergün banyo dakikamı nasıl en aza indirebilirimi düşünüp kendimle yarışıyorum :)
neyse hızlıca giyiniyorum sonra ikizlerin üstlerini değiştirip bir süt veriyorum onlar hooop teyzeye gidiyor(ablam bakıyor kızlarıma)
sonra oğlumu giydiriyorum derkeeeen eşim kapıda hadi geç kaldık diyor
eşim ben oğlum çıkıyoruz bazen asansörde saçlarımı topluyorum ceketimi giyiyorum vs
oğlumu kreşe bırakıp işe gidiyoruz saat 09:00 olmuş akşam 5 te çocuğu alıyoruz eve koşuyoruz,
evde ikizlerde var tabii,çocuklar uyuyana kadar bende eşimde çocuklarla ilgileniyoruz
bu arada acayip fikirler üretebiliyorsunuz bu yoğunlukta
oğlumla ev işlerini oyun haline getiriyp hem iş yapıp hem çocukla oynuyorum
neyse derken saat 22:00 civarlarında çocuklar uyuyor,bende tazmanya canavarı vardı ya hani çizgi film hızlıca döne döne giderdi
aynen öyle evde koşuyorum sadece ortalığı topluyorum sonra zaten gece yarısı olmuş tüm kent uyumuş ee bende uyuyorum
sabah yine aynen devam
en büyük destekçim yardımcım saolsun eşimdir,
bazen bunalıyorum yetiştiremediğim zamanlarda eşim bana gülüyor boşveeeer rahat ol vs der
aslında ağlanacak halimize gülüp eğleniyoruz,
bu zamanlarda geçecek,ben de koşturmadan keyiflice kahve içeceğim evimde birgün inşallah
Ben de ev hanimligi zor meslek diyenlere cok kiziyorum. zaten calisan kadinlar da ev hanimlarinin yaptigi isleri yapmak zorunda. ben rahatim yarim gun calisiyorum Allah sabir versin 7-8 e kadar calisip evdede islerini yetistirmeye calisan bayanlara
canım Allah sana bikaç kat daha sabır ve kolaylık versin... Ben tek çocukla başa çıkamazken sen 3 tane çocukla.... Ne diyeyim tebrik ediyorum..
aynen bende çok sinirleniyorum bu sözleri duyunca.... ev hanımı olmanın neyi zor Allah aşkına.. Herşeyden önce özgürler.. Ya valla hayatım koşturmacayla geçiyo.. Saçıma bi fön çektirmeye bile vakit bulamıyorum.. sadece iş, çocuk, ev ve temizlik,yemek.... birden fazla çocuğu olup çalışan bayanlara ayrıca saygı duyuyorum.... ve kesinlikle şuna inanıyorum.. ev hanımları çalışanlar kadar asla yıpranmıyo......ve çalışan kadınlar kadar ezilmiyorlar..
hem para kazanıp hem yıpranıyoruz.. ve tabi gün boyunca çocuklarımıza hasretiz.. hasta olduğunda bile yeteri kadar ilgilenememek.. valla öyle dolmuşumki.. çalışmanın tek artısı bi güvencenin olması.. onun haricinde bi kadın için bi anne için çokta bi anlam ifade etmiyo çalışmak.... para kazanan kadının daha çok değer görmesi gerekirken bence orda da ciddi bir tezatlık var.....
Yarama tuz bastiniz adeta. Ne diyeyim allah hepimize saglik sabir versin. En guzeli haftanin 2-3 gunu calismak, boylece herseye vakit bulabilmek...durumun musait olacak. Bu sekilde calismaya...
hem para kazanıp hem yıpranıyoruz.. ve tabi gün boyunca çocuklarımıza hasretiz.. hasta olduğunda bile yeteri kadar ilgilenememek.. valla öyle dolmuşumki.. çalışmanın tek artısı bi güvencenin olması.. onun haricinde bi kadın için bi anne için çokta bi anlam ifade etmiyo çalışmak.... para kazanan kadının daha çok değer görmesi gerekirken bence orda da ciddi bir tezatlık var.....
bence de değer görmüyorlar bı sure sonra sankı mecburmuşsun gibi tutuma bıle girebilirler
yukarıda arkadaş demiş ya eşim çok destektır bazen süpürge bile tutar bu mu yanı dedim
desteği, süpürge bile tutmak
başka arkadaş ne demiş çalışsam çayımı bile ayağıma getirtirim eşime demiş aradaki yedi farkı bulunuz
çalışan kadın çok fazla kendıne yetmeye çalışmıyor mu hanı nerede korunup kollanacak kadın ? bu erkek şimdi düşünürm karısını nasıl olsa o halleder der...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?