çalışan kadınların ortak sorunları..

Cahide Sultanı takip eder misiniz, düşünceleriniz onunla birebir uyuyor..

henüz kimseyi takip etmiyorum maalesef, ama neden olmasın. ayrı fikirleriniz dediğiniz şey benim fikirlerim değil, forumda okuduklarımı harmanladığım bir analiz, bana ait olduğunu düşündüğünüz bir fikir ile ilgili size forumdaki arkadaşların yazılarını getirebilirim(eşim yardım etmiyor,çocuğuma eşime zaman ayıramıyorum vs.. bunlar hep forumdaki çalışan kadınların yazdıkalrı, benim fikirlerim değil yani)

Konu sahibi arkadasa ve bu konudan muzdarip tum arkadaslarıma katılıyorum ben dershaneciyim yani dershane öğretmeniyim yoğunluğu dershanede calisan bilir isten anlamayan bir es ve iki kucuk prenses bazen Allah ima sikayet olmasın ikinciye keske ara verseydim diyorum sabah 6.30 bazen daha erken kalk Allah'tan artık kahvaltıyla uğraşmıyorum kahvaltı yapmıyoruz kendim zaten 5 dakikada hazırlanıyorum cocukları hazırla eşi uyandir derken sabah zaten güne yorgun başlıyorum iste zaten oturmaya degil çay yudumlamaya bile vakit kalmazken en erken 6 da eve gel ki sinav bitimleri bu zamanlar en erken çıktığımız zamanlar bu günler bazen aksam 8-9 U bulur isten çıkmamız yemek yap (esim dunden yapılmış yemegi yemez yetmez gibi nay organik hazır urunleri de eve sokturmaz)once 4 yaşındakine (cok Nazlı yemek yemek demek ona işkence) sonra küçüğe yemek faslı tabi benim pasa o sırada bana yemek bırakırsa bir iki lokma arada yiyebilirsem şükürler olsun sonra cocukların banyo zamanı birer gun arayla iki güne bir yıkıyoruz yazları her gun yatış taşkınları derken aaaa saat 11-12 olmus o vakitte de evi toparla bana ne kalıyor izin günleri de temizlik çamaşır ütü derken bazen bunalıyorum is yogun olsa bile is rahatlatıyor beni esim mı ben anlamam deyip elini sürmüyor sürdüğü zaman da bana is çıkarıp beni daha cok yoruyor bazen kızıyorum daha gecen gun beraber tatilimizin den geldigi bir gun 1 yasindaki kızım ağlıyor ben kahvaltı yapmakla uğraşıyorum esim bana kızıyor bu cocuk niye ağlıyor diye be mübarek kucağına al da sustursana ben de actım ağzımı yumdum gözümü ise git para getir,evi temizle ,yemek yap,çocuklarla ayri ayri ilgilen,esimi mutlu et ben neyim dedim anneler günümü kutlamazsın,dogum gunu kutlanmaz,evlilik yıldönümü ile sevgililer gunu zaten bizim takvimde yok bari beni taktir et peki ne mı oldu sonuçta koskocaman bir hic aynı hamam aynı tas bezen ben de özeniyorum ev hanımlarına (onlar da bize özense bile)fazla degil bir gun olsun 8.30 a kadar uyusam bile yeter diyorum ,çalışıyoruz da ne oluyor şahsen benim maas da bay eşimde of of dertlendim

Sevgili feyza sen bu topigi cok sevdin be canim.bikmadin mi ayni seyleri yazmaktan.istedigini yazmakta ozgursun elbet ama artik tadini kacirmadin mi bi dusun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Adi ustunde calisan kadinlarin sorunlari farkindaysan.israrciligin anlamsizlastiriyor soylemlerini.yas olarak ta genc ve tecrubesizsin sanirim.yoksa calisan kadinlara bu kadar yuzeysel onyargili ve basmakalip yaklasmazdin.bence tadinda birak.birak ta calisan kadinlar dertlessin.

Bir iki mesajınızı okudum ve okuduğum kadarıyla ben sizi haklı buluyorum.
Ev hanımlığı gerçekten güzel bir şey... İnsanın akşam eşini beklemesi, yemek hazırlaması, tüm gün çocuklarıyla ilgilenmesi...
Evlenince en kral işi verseler yine de istemem diye düşünüyorum. Bir de erkeğin illa hanımının çalışmasını istemesi çok itici geliyor.

cahide sultan çok sevdiğim bir blog hem yemek hemde çalışan kadınlarla ilgili çok güzel yazıları var, bende çalışan bayanım ama size katılıyorum..

bir cok yazdigina katilmama ragmen bu ornekler ne yazikki iyi ornek degiller...neden mi? formula 1 yarismasini disardan gorenler yorum yapar ama yarisanlar cok daha fazlasini anlatabilirler emin olun...

benzetmemiz gerekirse calisan kadinlarla ilgilide ancak calisiyorsan iyi bir yorum yaparsin...her ne kadar kisisel faktorler olsada, bu boyle bana gore...

ne demis atalar "seyin kesilmediki bilesin" aynen bu laf gibi...disardan gorenler bir kismini gorurler yasamak baska...kisaca esekten dusenin halini esekten dusen anlar...

Son düzenleme:

artık bıraksanda sournlarımızı konuşup dertleşesek diyorum illaki sana uygun bir topik vardır kk da gez dolaş bak derimm
ama burayı bıraksan ne hoş olcak

canım Allah yardımcın olsun benim eşimnde dersane öğretmeni arkadaşlarımda ... pazartesi o tatil haftasonu ben doğru dürüst görüşemiyoruz ...eşinin destek olması lazım ..bu erkekler neden bu kadar duyarsız benimde oğlum var ve çekirdekten yetiştiriyorum ilerde kendi işini kendi halledebilsin eşini fazla yormasın

Son düzenleme:
ben işteyken evimin hayalini kuruyorum maddi durumum ben çalışmadanda rahat yaşayabileceğim şekilde olsaydı evde otururdum diyorum gitmek istediğim kurslara giderdim gezerdim tozardım vesaire ama eve gidincede iyiki çalışıyorum diyorum kafam dinç sizde benim gibi ikilemlerde kalıyormusunuız çocuklarımdan ayrı kalmak vicdanımı sızlatmasa çok güzel birde iş ortamında bir sürü manyakla uğraşmasam

Evet canım ne kadar yorulduğumu bilirsin ,eşimle izin günlerimiz aynı degil öyle olsa belki daha iyi olabilir cumadan temizledigim ev hafta sonu tarumar oluyor.evet bizim kayın valide de yetiştirmiş oğullarını ama senin gibi degil ah keske herkez senin gibi düşünse esim bir gun su istedi 'canım bak görüyorsun cocuğa mama veriyorum ' dedim kayınvalidem 'anlımı erkek suyunu kendi alirmiymis deyip bir hisimla kalktı suyu atık bir gelin gibi kendi verdi burada yetiştirmeler boyle Allah tan esim onun her dediğini yapmıyor Öyle olsaydı düşünemiyorum bile

merhabalar, haklısınız örnekler anlatmak istediğimi tam doldurmamış olabilir.yani demek istediğim şu, bir çoğumuz psikolog olmamaıza rağmen insan psikoljisi hakkında yorum yapabilioruz, ya da doktor olmadığımız halde bazı hastalıkların tedavi yöntemini biliyoruz, çünkü o kadar çok konuşulduğu ve anlatıldığı için onu bilmek için illa o konuda mütehassıs olamaya gerek kalmıyor.ben burda yazdıklarım ise genelde forumdaki arkadaşların yazdıkları, duyduklarım ve gözlemlerim.

merhabalar, yazdıklarımı kıskançlık olarak mı görüyorsun ? ben hiçbir yazımda çalışan kadınlara çamur atmadım ki kıskançlık olsun. ben hatta ev hanımı olup ta her işe yetişebilenleri takdir ettiğimi yazdım. kolay değil hem iş yerinde uğraş çalış , sonra eve gel o yorgunlukla ev işleri, yemek, ütü, çocuk, eş vs ilgilenmek. Ben her yazımda çalışan kadınların evhanımlarından iki kat fazla yorulduğunu yazdım. ayrıca hepsinde de şöyle dedim ; "erkekler çalışan eşlere kesinlikle yardım etmeli". kıskanan biri olsam "erkek yardım etmemeli" derdim. ama ben her zaman şunu yazdım eşi çalışan olan erkek eşine yardım etmeli, yok öyle kadın çalışsın eve para getirsin , hem de yemek yapsın, ev işi yapsın, ütü yapsın, çocuğa baksın, hem kadınlık yapsın. bunların neresinde çamur var anlamadım veya kıskançlık, bunlar da sadece kadının hakkını savunmak var

bir önceki cevapta ev hanımı demişim yanlış yazmışım, çalışan kadın olup ta her işe yetişen kadınları takdir etmek istiyorum demek istemiştim...
çünkü çalışan kadın olup ta her işe yetişen gerçekten eli öpülesi kadındrı. kolay değil iki mesai yapmak, hem işyerinde hem de eve gelince ev işleriyle uğraşmak

bırakta bi sorunlarımızı konuşalım ya yeter artık vıt vıt vıtt ev hanımları topigi yokmu ona gitsene senn
yani cidden şuraya gelip bir iki sorun yazacak şey bırakmadın ya

yazıyor da yazıyor ,bıkmadan usanmadan ,açıklamalar yapıyor, tam günlere giden kadın profili ben artık buna emin oldum ,bu kadar gevezelik ancak gün kadınlarında olur ,bir de evde olmanın avantajını anlatıyor ,en büyük avantajını böylece görmüş olduk doğrusu ,evde olmak en çok gevezeliğe yarıyormuş .

Merhabalar

Amacınızı sorabilir miyim? Yani en başta fikir belirtmek istediniz belki sadece. Peki ya sonra? Yazdıklarınız insanları sinir etmekten başka bir şeye yarıyor mu? O zaman hala yazmadaki amacınız nedir? Benden alıntı yapılıyor bana da cevap hakkı doğuyor mu diyorsunuz? Eğer öyleyse ve siz sizden alıntı yapılmadıkça yazmayacaksanız sizden alıntı yapılmamasını rica ederiz arkadaşlardan.

Sizin burda yaptığınız boşanmış anneler topiğine evli bir kadının gidip de ahkam kesmesine benziyor. İşte toplum size şöyle bakıyor, ben bebeğimi kocişimle büyütüyorum der gibi. Cümlelerde doğruluk payının birazcık bile olması (ki tartışılır o da) burdaki insanları germenize, üzmenize değer mi? Amaç sadece fikir belitmek olsaydı belirttiniz ve geçtiniz. Artık bence amacı aştık biraz. Yanlış yapıyorsunuz. İnsanları gereksiz kırıyorsunuz. Bunun vebaline değer mi?

Feyzaya amacini bende sormustum ama tezlerini savunmaktan bunu aciklayamadi.
Feyza topige dinamit koydun resmen:))soyleyeceklerini bin kere filan yazdin be arkadasim.vazgec artik ne dersin.korkar olduk bi kelime dertlesmeye.bir topik vardi cocuk istemeyen kadinlarin dertlestigi.oraya ds anneler girip girip rahatsiz ediyorlardi uyeleri.aa siz ne bicim kadinsiniz nasil istemezsiniz cocuk falan filan diye yazip rahatsiz ediyorlardi dertlesenleri.ben anne oldugum icin o topige dahil olmayi dusunmedim cunku oradaki kadinlar annelerle degil anne olmak istemeyen kendileri gibi kadinlarla ozel hislerini paylasmak istiyorlardi.burada da durum aynidir.fikir beyan etmekse amacin bir kere yazar gecerdin.ama bu nedir bin kere ayni cumleler
Bi de diyorsunki ben sizin agzinizdan cikani yaziyorum.kadin derdini paylasmak icin yaziyor sen bunu karsi koz olarak kullan diye degil.

Son düzenleme:
O kadar sıkıldım ki yaklaşık 10aydır evliyim yoruldum artık valla sabah 7 de kal 2 saat yol git 9 da iş başı akşam 9 da evde ol yemek bulaşık ev topla bazen duş almaya bile vakit bulamıyorum haftada 1 gün iznim var ondada anca temizlikle geçiyor günüm biri misafirliğe gelicek diye ödüm kopuyo ne yapıcam diye 10 dk bile çok değerli oldu benim için eşim Ctesi pazar izinli eve bi süpürge tutsa kendini temizlik yapıtımdan sayar işi bırakamıyorum kadın tutamıyorum eşim çalışma ben geçindiririm evi diyor fakat biliyorum ki benim söylenmemden bıktığı için böyle diyo çalışmamı istiyo işi bırakırsam sorun olcak öte yandan bütün arkadaşlarım evde otururken ben çalışıyorum eskiden onlara acırdım şimdi kendime acıyorum yemin ederim çıkar yolu bulamıyorum çok sıkıldım

Canım bende öğretmenim eşimde öğretmen. Biz eşimle iş bölümü yaptık ben evi toplarken oda yemek hazırlıyo yada tam tersi oluyo. Çocukta öyle oluyo birimiz bişey yaparken çocuğa diğerimiz bakıyo hatta boş vakit bile kalıyo sıkılıyoz yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…