Cahide Sultanı takip eder misiniz, düşünceleriniz onunla birebir uyuyor..
merhaba arkadaşlar, arkadaşlar öncelikle anlatmak istediğimi hep yanlış anlıyorsunuz
ben demiyorum (forumdaki bazı arkadaşlar diyor) " bebeğim büyüyene kadar oturayım diyorum, eşim izin vermiyor."(birçok arkadaş bunu yazmış)
yine ben demiyorum (forumdaki arkadaş diyor) eşim bana "ben seni çalışan olduğun için evlendim" dedi diyor.
ben böyle diyen erkeklere kızıyorum.
ha bu arada bazılarınız Türkiye'deki bazi erkekler için, eşine yardım etmiyor deyip hanzo demiş o erkeklere
Kusura bakmayın ama o hanzo dediğiniz erkekler, erkeklerin anca %5 i kadardır. geriye kalan erkeklerin %95 i evde eşine yardım ediyor.
Türk erkeklerini o konuda rencide etmeyin lütfen
henüz kimseyi takip etmiyorum maalesef, ama neden olmasın. ayrı fikirleriniz dediğiniz şey benim fikirlerim değil, forumda okuduklarımı harmanladığım bir analiz, bana ait olduğunu düşündüğünüz bir fikir ile ilgili size forumdaki arkadaşların yazılarını getirebilirim(eşim yardım etmiyor,çocuğuma eşime zaman ayıramıyorum vs.. bunlar hep forumdaki çalışan kadınların yazdıkalrı, benim fikirlerim değil yani)
çalışananne arkadaşım, diğer bir söz de şu genel olarak "çalışan değil neden çalışan kadınların sorunlarından bahsediyor"
belki de etrafımızdaki çalışan annelerin anlattıklarından yola çıkarak yazmışızdır
belki de çevredeki gözleölerimizdir.
ayrıca şunu unutmayın birşey hakkında yorum yapmak için illa öyle olmak gerekmeyebilir, mesela FORMULA 1 hakkında yorum yapanların hiçbiri FORMULA1 şöförü değil, BASKETBOL hakkında yorum yapanların tümü de basketbolcu değil ..vs uzar gider
ayrıca size hakaret ettiğim bir sözümü veya cümlemi getirin sizden forum huzunda özür dileyeyim , çok samimiyim bu konuda
çalışananne arkadaşım, diğer bir söz de şu genel olarak "çalışan değil neden çalışan kadınların sorunlarından bahsediyor"
belki de etrafımızdaki çalışan annelerin anlattıklarından yola çıkarak yazmışızdır
belki de çevredeki gözleölerimizdir.
ayrıca şunu unutmayın birşey hakkında yorum yapmak için illa öyle olmak gerekmeyebilir, mesela FORMULA 1 hakkında yorum yapanların hiçbiri FORMULA1 şöförü değil, BASKETBOL hakkında yorum yapanların tümü de basketbolcu değil ..vs uzar gider
ayrıca size hakaret ettiğim bir sözümü veya cümlemi getirin sizden forum huzunda özür dileyeyim , çok samimiyim bu konuda
Konu sahibi arkadasa ve bu konudan muzdarip tum arkadaslarıma katılıyorum ben dershaneciyim yani dershane öğretmeniyim yoğunluğu dershanede calisan bilir isten anlamayan bir es ve iki kucuk prenses bazen Allah ima sikayet olmasın ikinciye keske ara verseydim diyorum sabah 6.30 bazen daha erken kalk Allah'tan artık kahvaltıyla uğraşmıyorum kahvaltı yapmıyoruz kendim zaten 5 dakikada hazırlanıyorum cocukları hazırla eşi uyandir derken sabah zaten güne yorgun başlıyorum iste zaten oturmaya degil çay yudumlamaya bile vakit kalmazken en erken 6 da eve gel ki sinav bitimleri bu zamanlar en erken çıktığımız zamanlar bu günler bazen aksam 8-9 U bulur isten çıkmamız yemek yap (esim dunden yapılmış yemegi yemez yetmez gibi nay organik hazır urunleri de eve sokturmaz)once 4 yaşındakine (cok Nazlı yemek yemek demek ona işkence) sonra küçüğe yemek faslı tabi benim pasa o sırada bana yemek bırakırsa bir iki lokma arada yiyebilirsem şükürler olsun sonra cocukların banyo zamanı birer gun arayla iki güne bir yıkıyoruz yazları her gun yatış taşkınları derken aaaa saat 11-12 olmus o vakitte de evi toparla bana ne kalıyor izin günleri de temizlik çamaşır ütü derken bazen bunalıyorum is yogun olsa bile is rahatlatıyor beni esim mı ben anlamam deyip elini sürmüyor sürdüğü zaman da bana is çıkarıp beni daha cok yoruyor bazen kızıyorum daha gecen gun beraber tatilimizin den geldigi bir gun 1 yasindaki kızım ağlıyor ben kahvaltı yapmakla uğraşıyorum esim bana kızıyor bu cocuk niye ağlıyor diye be mübarek kucağına al da sustursana ben de actım ağzımı yumdum gözümü ise git para getir,evi temizle ,yemek yap,çocuklarla ayri ayri ilgilen,esimi mutlu et ben neyim dedim anneler günümü kutlamazsın,dogum gunu kutlanmaz,evlilik yıldönümü ile sevgililer gunu zaten bizim takvimde yok bari beni taktir et peki ne mı oldu sonuçta koskocaman bir hic aynı hamam aynı tas bezen ben de özeniyorum ev hanımlarına (onlar da bize özense bile)fazla degil bir gun olsun 8.30 a kadar uyusam bile yeter diyorum ,çalışıyoruz da ne oluyor şahsen benim maas da bay eşimde of of dertlendim
canım Allah yardımcın olsun benim eşimnde dersane öğretmeni arkadaşlarımda ... pazartesi o tatil haftasonu ben doğru dürüst görüşemiyoruz ...eşinin destek olması lazım ..bu erkekler neden bu kadar duyarsız benimde oğlum var ve çekirdekten yetiştiriyorum ilerde kendi işini kendi halledebilsin eşini fazla yormasın
bir cok yazdigina katilmama ragmen bu ornekler ne yazikki iyi ornek degiller...neden mi? formula 1 yarismasini disardan gorenler yorum yapar ama yarisanlar cok daha fazlasini anlatabilirler emin olun...
benzetmemiz gerekirse calisan kadinlarla ilgilide ancak calisiyorsan iyi bir yorum yaparsin...her ne kadar kisisel faktorler olsada, bu boyle bana gore...
ne demis atalar "seyin kesilmediki bilesin" aynen bu laf gibi...disardan gorenler bir kismini gorurler yasamak baska...kisaca esekten dusenin halini esekten dusen anlar...
Kızlar bazı ev hanımları çalışan ve her işe yetişen bayanları ölümüne kıskanır ve her türlü çamuru atmak için kendini üstün gösterme çabasına girer. Evde oturmanın daha avantajlı olduğunu savunur. Bknz : Feyza hanım
Kızlar bazı ev hanımları çalışan ve her işe yetişen bayanları ölümüne kıskanır ve her türlü çamuru atmak için kendini üstün gösterme çabasına girer. Evde oturmanın daha avantajlı olduğunu savunur. Bknz : Feyza hanım
bir önceki cevapta ev hanımı demişim yanlış yazmışım, çalışan kadın olup ta her işe yetişen kadınları takdir etmek istiyorum demek istemiştim...
çünkü çalışan kadın olup ta her işe yetişen gerçekten eli öpülesi kadındrı. kolay değil iki mesai yapmak, hem işyerinde hem de eve gelince ev işleriyle uğraşmak
merhabalar, yazdıklarımı kıskançlık olarak mı görüyorsun ? ben hiçbir yazımda çalışan kadınlara çamur atmadım ki kıskançlık olsun. ben hatta ev hanımı olup ta her işe yetişebilenleri takdir ettiğimi yazdım. kolay değil hem iş yerinde uğraş çalış , sonra eve gel o yorgunlukla ev işleri, yemek, ütü, çocuk, eş vs ilgilenmek. Ben her yazımda çalışan kadınların evhanımlarından iki kat fazla yorulduğunu yazdım. ayrıca hepsinde de şöyle dedim ; "erkekler çalışan eşlere kesinlikle yardım etmeli". kıskanan biri olsam "erkek yardım etmemeli" derdim. ama ben her zaman şunu yazdım eşi çalışan olan erkek eşine yardım etmeli, yok öyle kadın çalışsın eve para getirsin , hem de yemek yapsın, ev işi yapsın, ütü yapsın, çocuğa baksın, hem kadınlık yapsın. bunların neresinde çamur var anlamadım veya kıskançlık, bunlar da sadece kadının hakkını savunmak var
Canım bende öğretmenim eşimde öğretmen. Biz eşimle iş bölümü yaptık ben evi toplarken oda yemek hazırlıyo yada tam tersi oluyo. Çocukta öyle oluyo birimiz bişey yaparken çocuğa diğerimiz bakıyo hatta boş vakit bile kalıyo sıkılıyoz yanison zamanlarda öyle bunaldımki, benle aynı sorunları yaşayan hemcinslerimle paylaşmak istedim tüm bu sorun ve sıkıntılarımı.. hem çalışan hem evli hemde çocuk sahibi bi kadın olunca zorlaşıyo hayat ister istemez.. sabah 7 de kalkıp akşam 5' e kadar çalışma hayatı.. Evde çocuğumla ilgilenip temizlik.. yemek vs.. zamanla yarışır haldeyim.. kendime ayıracak vakit hemen hemen yok gibi.. sadece koşturmaca.. Ev hanımlarını gerçekten kıskanır hale geldim.. Bekarken çalışmak kolayda evlendikten sonra hele çocuk olduktan sonra hayat acımasız bi hal alıyo.. ikinci çocuğu çok istememe rağmen cesaret edemiyorum artık.... Tüm samimiyetimle söylüyorum artık kendimi kadın gibi hissetmiyorum.. ev hanımlarının çalışan kadınlardan çok daha şanslı ve değerli olduklarını düşünür oldum... Mutlaka onlarında kendilerine göre sorunları illaki vardır ama en azından kendilerine vakit ayırabiliyorlar.. Özgürler en azından.. hem işte hem evde deli gibi bir koşturmaca.... Tüm bunların değeri bilinse bari.. benim durumumda olan hemcinslerim bu konuda neler düşünür acaba.... tüm bu koşturmacada kendinize vakit ayırabiliyomusunuz.... Bu sorumluluk sizleride yoruyormu?? paylaşalım istedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?