çalışan kadınların ortak sorunları..

AYnen canim ya . Herkesten rica ediyorum kizlar lütfen kendinize muhatap alipta yazmayin. Belki kurtuluruz bu sayede
Cok iyi anneyim diyor ama hiic buralardan ayrildigi yok maşallah. O cocuklarina üzülürüm ben sadece.
Hic ugrasmaya dahi degmez canim aynen .. nato kafa nato mermer boşver zaten bizim daha onemli sorunlarimiz var..

Kızlar bazı ev hanımları çalışan ve her işe yetişen bayanları ölümüne kıskanır ve her türlü çamuru atmak için kendini üstün gösterme çabasına girer. Evde oturmanın daha avantajlı olduğunu savunur. Bknz : Feyza hanım

bakamam canım ,bakan borçlu çıkıyor :))

Ne kadar ayıp şeyler, muhattap alıp yazmayalım da kendi kendine gitsinmiş, ay sus artıkmış, keyfimizi bozmaya hakkı yokmuş. Ne kadar dışlayıcı, ne kadar sığ bir anlayış ! Burası keyif yeri değil ki, ben keyif yapmaya gelmedim ki keyfim bozulsun. Kendi fikrinizden olmasa da küfür, hakaret vs. içerikte konuşmayan bir insana böyle mi davranılır? Bu içerikte konuştuysa da ben kaçırdım, detaylı okumadım çünkü, ancak kötü içerik bildirimi yapılmayıp ceza almadığına göre demek ki hakaret etmemiş diye varsayıyorum. Hakkında konuştuğunuz kişinin detaylarda ne dediğini bile okumadım, genel olarak ev hanımlığını savunduğu gibi bir izlenimim var .Ancak kendi görüşünüzden olmayan insanı dışlamak artık ilkokul sıralarında kalan birşey olsun lütfen ! Çocuk yetiştiren olgun kadınlarsınız, lütfen !

Son düzenleme:

AYnen .
Hayir yani kendi aramizda bile dertlesemez olduk. Her derdini acana alinti yapıp kendi capinda yorum yapmaya çalışıyor

FEyza hanim o mükemmel anneliginizden arta kalan zamanlarda ikinci uyeligi de almissiniz hayırlı olsun.

burasının bir amacı var ,o amacı saptıran herkes dışlanır elbette ,kimseyi durduk yerde dışlamadık ,ayrıca dışlanılan bir durum yok ,çalışan kadınların sorunlarını anlatacağı bir konuda ev hanımı gelip de her sayfaya methiyeler düzüp burdaki huzuru kaçırırsa elbbetki bu cevapları alacaktır.
ev hanımı olarak çok konuşmak istiyorsa kendisine bir konu açsın orada konuşsun .bir insana hakaret etmek için illaki ona küfretmek ,kötü söylemek gerekmez ,yazılanların içeriği de önemlidir ,hatta küfretmekten beter edebilir.
yazan kişiyi hiç okumadığınız ,bize ne hakaretler savurduğunu bilmediğniz halde onu savunmanız zaten bir tezat ..
ayrıca biz burda kiblemediysek bu bizim olgun tavrımızdan sabrımızdandır .ama artık sabır taştı ..
bir sütü konuşacak sorunumuz varken bir kişiye cevap vermek durumunda kalıyoruz sürekli çünkü taciz ediliyoruz..
siz bence bize olgunluktan bahsetmek yerine önce bahsedilen şahsın yazdıklarını okuyun da sonra yorum yapma hakkınız olsun bu konuda .
yoska söyledikleriniz hava kalır .

FEyza hanim o mükemmel anneliginizden arta kalan zamanlarda ikinci uyeligi de almissiniz hayırlı olsun.

:)) işte buna gülünür, o hanım ev hanımı, bense çalışan bir insanım. Üyelik tarihime de bak bakalım, ikinci üyelik gibi duruyor mu? Ya da git karşılaştır bakalım kaç kez o hanımla aynı konuya yazmışız :) Çamurun bile kalitesi olmalı.

Ben o hanımı savunmuyorum, dedim ya fikirlerini bile doğru düzgün okumadım, sadece hakaret içermeyen bir yazı sahibini böyle azarlamaya kimsenin hakkı yok. Kaldıki herkesin hemfikir olduğu konularda bile birisi kendi fikrince kralın çıplak olduğunu düşünüyorsa kral çıplak diyebilmeli. O zaman nerede demokrasi? Huzur dediğiniz şey herkesin hem fikir olduğu, farklı fikirlerden faydalanmaya kapalı ortamlarda kafasını kuma gömerek yaşamak mı? Birileri de gelir bana hayır sen haksızsın derse başımın üstünde yeri vardır, üslubunca anlattığı sürece. Burada o hanım kim olursa olsun, fikri ne olursa olsun ona yapılan bir haksızlık var. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır ! Ben de susamadım !

Başka bir yorum da yapmayacağım, konu daha fazla dağılmasın.

işte daha uslubunu bilmediğiniz ,bizim sabrettiğimiz ama sizin demekki uslubu normalki kiblememişsiniz diyerek tamamen bilgisizce savunduğunuz bir şahıs için adalet aramayın ,o zaman asıl bize haksızlık etmiş olursunuz .
siz hiç ne yazdığını bilmediğniz birini savunmakla zaten adaletten uzak bir yaklaşım gösterdiniz ,bundan sonra ağzınızla kuş tutsanız nafile maalesef..
ha o arkadaşa da buraya gelip neden çalışan kadınların üzerinden nemalanmaya çalışıyorsunuz gibi bir sitemde bulunsaydınız işte o zaman adil olabileceğinize dair umudumuz olurdu.
bence de yorum yapmayın ,iyi günler..

Cahide Sultanı takip eder misiniz, düşünceleriniz onunla birebir uyuyor..

ALkisliyorum sadece

Maşallah valla. Sabah ezanlarında kalkanlar falan. Allah dayanma gücü versin. Bende doğumdan sonra çalışacağım inşallah. En son gittiğim iş görüşmesinde hamile olduğum için elendim. Doğumdan sonra hatırlatacağım kendimi. Çokta istediğim bir işti. Bakalım ben nasıl yetişeceğim. Benim çalışacağım işler genelde vardiyalı ve fiziki güce dayalı. Eylül gibi kursa başlamayı düşünüyorum belki daha az yorucu bir iş bulabilirim. Bakalım bende böyle enerjik ve pratik olabilecek miyim?

yok be hocam ya, inanın kıskanma değil ama gerçekten dediklerim anlaşılmıyor, üzülüyorum, etrafımdaki çalışan kadınların hemen hemen hepsi herşeye yetişmeye çalışıor , yetişiyor da onları takdir ediyorum, kolay değil o kadar yorucu temodan sonra gelip ev işlerini yapabilmek, gerçekten çok takdir ediyorum. ev hanımları iyi dediğimi zannediyorsunuz hep ama inzanın ev hanımı tembelse evi b.k götürüyor, yani çalışan kadının evi onunkinden daha temiz, . siz hep benim çalışan kadını kötülediğimi zannediyorsunuz ama maalesef iyi analiz etmiyorsunuz. ben çalışan kadını değil onun çevresini eleştiriyorum (eşini),kayınvalidesini

Merhabalar Hocam , ya hocam bugune kadar hep "erkekler ev işlerinde eşlerine yardım etmiyoırlar" dedim.her seferinde beni linç etmeye çalıştılar.aslında ne yazarsam yazayım karşı çıkıyorlar,nü yüzden ben de ironi yapmak için o kırmızı ile gösterdiğiniz yeri yazdım. inanın belki de beni en iyi anlayan sizsiniz, yanlış anlamamışsınız beni. TÜrkiye'de erkeklerin çoğu eşine yardım etmiyor, ben bunu yazdığımda eleştirildim, dedim madem buna kızıyorlar bari "Türkiye'de erkekler eşlerine yardım ediyor diyeyim" dedim. Yanlış anlaşılma yok yani

istediğinizi yazabilirsiniz, benden dolayı rahatsız olmuşsanız özür dilerim, ama ne yapalım farklı fikirlere saygı göstermemiz gerkiyor, birbrimize hakaret etmeden birbrimizin görüşlerini dinlemeliyiz. biz değil fikirler çarpışmalı bence

merhabalar, hocam ben hiçbir zaman iyi anneyim demedim, iyi bir anne olduğumu da düşünmüyorum. iyi bir ev hanımı da değilim. benim yazdıklarımı kişisel olarak algılamayın ben siz böylesiniz, ya da siz şöylesniz demiyorum ki kimseye ben olması gerekenden bahsediyorum.

dünya üzerindeki tüm pedagoglara veya pediatristlere sorun size verecekleri cevap "anne bebeğiyle ne kadar zaman geçirirse o kadar iyidir" diye. bu demek değildir ki ben çok zaman geçiriyorum, ben sadece olması gerekenden bahsediyorum

merhabalar Hocam, HocAM ben bu yazınızı yeni gördüm, ama bu yazınızı okumadan buna benzer sözler yazdım önceki mesajlarımdan birinin sonunda. farklı düşünen insanlara tahammül etmesini öğrenmeliyiz hep beraber ben de dahil olmak üzere. bizler değil fikirlerimiz çarpışmalı. belki farklı fikirleri olan insanlar olabilir, tek tip insan olması imkansız zaten , tek tip düşünen insanların olması hiçbir yönden fayda vermez, farklı düşünen insanlar bizim zenginliğimiz.

yok be hocam ya, aynı kişi değiliz, o kişi benden eski olabilir benim bu forumdaki geçmişim belki en fazla 2-3 haftadır, dikkat ederseniz. kesinlikle aynı değiliz

çalışananne arkadaşım bana kızmışsın, konuyla alakam olmadığına dair
hocam sana birkaç şey yazacam bunlar çalışan annlerin ortak sorunları değil mi? bunları hep burdaki yorumları okuduktan sonra analizledim
1-çok uykusuz kalıyorlar
2-çok yoruluyorlar
3-çocuklarına yeteri kadar zaman ayıramıyorlar(bunu forumdaki kadınalrın %90 ı yazmış) neden beni suçluyorsunuz, onlar yazmış
4-eve gelinçe ev işleri yemek falan zar zor yatağa giriyorum
5-eşimle bir çift kelam edemiyorum
6- buna çok takılmışsınız ama bu benim düşüncem değil, bazı arkadaşlar yazmış , "eşim sırf çalışan olduğum için benimle evlenmiş, bebek doğdu izne ayrılmak istiyorum ama izin vermiyor eşim"
ben de eşlerine bu şekilde izin vermeyen ve eşi sırf çalışan olduğu için evlenen erkeklere çok kızdığımı, onların kadınları bankamatik olarak göremeyeceklerini söyledim. amacım kadına laf değil , bilakis öyle düşünen eş ve kayınvalideye idi. ama sırf ben dedim diye benim sizi bankamatik olarak gördüğümü zannettiniz. oysa ki bir çok arkadaş eşlerinden bahsediyordu o yazılarda

çalışananne arkadaşım, diğer bir söz de şu genel olarak "çalışan değil neden çalışan kadınların sorunlarından bahsediyor"
belki de etrafımızdaki çalışan annelerin anlattıklarından yola çıkarak yazmışızdır
belki de çevredeki gözleölerimizdir.
ayrıca şunu unutmayın birşey hakkında yorum yapmak için illa öyle olmak gerekmeyebilir, mesela FORMULA 1 hakkında yorum yapanların hiçbiri FORMULA1 şöförü değil, BASKETBOL hakkında yorum yapanların tümü de basketbolcu değil ..vs uzar gider

ayrıca size hakaret ettiğim bir sözümü veya cümlemi getirin sizden forum huzunda özür dileyeyim , çok samimiyim bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…