biz cevap yazmazsak kendi kendine gidicektir ,ha kendi kendine yazmaya devam ederse konu dışı mesaj atıyor diye kibleyelim olsun bitsin,kimsenin burda keyfimizi bozmaya hakkı yok ,kaldıki tek başına onlarca insan fikir verip tartışırken hepsine ısrarla yazıyor ,hayır nasıl vakit buluyor madem evdeyse ,demekki günün çoğu evladının yanında değil buralarda geçiyor ,bir de savunuyor ..
neyse yaaa hiç uğraşmaya değmez..
Kızlar bazı ev hanımları çalışan ve her işe yetişen bayanları ölümüne kıskanır ve her türlü çamuru atmak için kendini üstün gösterme çabasına girer. Evde oturmanın daha avantajlı olduğunu savunur. Bknz : Feyza hanım
Kızlar bazı ev hanımları çalışan ve her işe yetişen bayanları ölümüne kıskanır ve her türlü çamuru atmak için kendini üstün gösterme çabasına girer. Evde oturmanın daha avantajlı olduğunu savunur. Bknz : Feyza hanım
Ne kadar ayıp şeyler, muhattap alıp yazmayalım da kendi kendine gitsinmiş, ay sus artıkmış, keyfimizi bozmaya hakkı yokmuş. Ne kadar dışlayıcı, ne kadar sığ bir anlayış ! Burası keyif yeri değil ki, ben keyif yapmaya gelmedim ki keyfim bozulsun. Kendi fikrinizden olmasa da küfür, hakaret vs. içerikte konuşmayan bir insana böyle mi davranılır? Bu içerikte konuştuysa da ben kaçırdım, detaylı okumadım çünkü, ancak kötü içerik bildirimi yapılmayıp ceza almadığına göre demek ki hakaret etmemiş diye varsayıyorum. Hakkında konuştuğunuz kişinin detaylarda ne dediğini bile okumadım, genel olarak ev hanımlığını savunduğu gibi bir izlenimim var .Ancak kendi görüşünüzden olmayan insanı dışlamak artık ilkokul sıralarında kalan birşey olsun lütfen ! Çocuk yetiştiren olgun kadınlarsınız, lütfen !
Ne kadar ayıp şeyler, muhattap alıp yazmayalım da kendi kendine gitsinmiş, ay sus artıkmış, keyfimizi bozmaya hakkı yokmuş. Ne kadar dışlayıcı, ne kadar sığ bir anlayış ! Burası keyif yeri değil ki, ben keyif yapmaya gelmedim ki keyfim bozulsun. Kendi fikrinizden olmasa da küfür, hakaret vs. içerikte konuşmayan bir insana böyle mi davranılır? Bu içerikte konuştuysa da ben kaçırdım, detaylı okumadım çünkü, ancak kötü içerik bildirimi yapılmayıp ceza almadığına göre demek ki hakaret etmemiş diye varsayıyorum. Hakkında konuştuğunuz kişinin detaylarda ne dediğini bile okumadım, genel olarak ev hanımlığını savunduğu gibi bir izlenimim var .Ancak kendi görüşünüzden olmayan insanı dışlamak artık ilkokul sıralarında kalan birşey olsun lütfen ! Çocuk yetiştiren olgun kadınlarsınız, lütfen !
FEyza hanim o mükemmel anneliginizden arta kalan zamanlarda ikinci uyeligi de almissiniz hayırlı olsun.
burasının bir amacı var ,o amacı saptıran herkes dışlanır elbette ,kimseyi durduk yerde dışlamadık ,ayrıca dışlanılan bir durum yok ,çalışan kadınların sorunlarını anlatacağı bir konuda ev hanımı gelip de her sayfaya methiyeler düzüp burdaki huzuru kaçırırsa elbbetki bu cevapları alacaktır.
ev hanımı olarak çok konuşmak istiyorsa kendisine bir konu açsın orada konuşsun .bir insana hakaret etmek için illaki ona küfretmek ,kötü söylemek gerekmez ,yazılanların içeriği de önemlidir ,hatta küfretmekten beter edebilir.
yazan kişiyi hiç okumadığınız ,bize ne hakaretler savurduğunu bilmediğniz halde onu savunmanız zaten bir tezat ..
ayrıca biz burda kiblemediysek bu bizim olgun tavrımızdan sabrımızdandır .ama artık sabır taştı ..
bir sütü konuşacak sorunumuz varken bir kişiye cevap vermek durumunda kalıyoruz sürekli çünkü taciz ediliyoruz..
siz bence bize olgunluktan bahsetmek yerine önce bahsedilen şahsın yazdıklarını okuyun da sonra yorum yapma hakkınız olsun bu konuda .
yoska söyledikleriniz hava kalır .
işte daha uslubunu bilmediğiniz ,bizim sabrettiğimiz ama sizin demekki uslubu normalki kiblememişsiniz diyerek tamamen bilgisizce savunduğunuz bir şahıs için adalet aramayın ,o zaman asıl bize haksızlık etmiş olursunuz .:)) işte buna gülünür, o hanım ev hanımı, bense çalışan bir insanım. Üyelik tarihime de bak bakalım, ikinci üyelik gibi duruyor mu? Ya da git karşılaştır bakalım kaç kez o hanımla aynı konuya yazmışız :) Çamurun bile kalitesi olmalı.
Ben o hanımı savunmuyorum, dedim ya fikirlerini bile doğru düzgün okumadım, sadece hakaret içermeyen bir yazı sahibini böyle azarlamaya kimsenin hakkı yok. Kaldıki herkesin hemfikir olduğu konularda bile birisi kendi fikrince kralın çıplak olduğunu düşünüyorsa kral çıplak diyebilmeli. O zaman nerede demokrasi? Huzur dediğiniz şey herkesin hem fikir olduğu, farklı fikirlerden faydalanmaya kapalı ortamlarda kafasını kuma gömerek yaşamak mı? Birileri de gelir bana hayır sen haksızsın derse başımın üstünde yeri vardır, üslubunca anlattığı sürece. Burada o hanım kim olursa olsun, fikri ne olursa olsun ona yapılan bir haksızlık var. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır ! Ben de susamadım !
Başka bir yorum da yapmayacağım, konu daha fazla dağılmasın.
merhabalar arkadaşım iyisinizdir umarım. Allah yardımcınız olsun her konuda , lütfen yazdıklarımı kişiselleştirmeyin ben ne size ne de çalışan kadnlara birşey demiyorum. ama şu konuda bana hak verirsiniz ki, misal olarak düşünün ki, bir anne oğlu için bir kız beğendi ve istemeye gitti, kızın kpss ye hazırlandığını duydu, ve "neyse kpss sınavından sonra söz nişan yapalım" dedi. ve sonra kız kpss sınavından sonra atanamadı ve o aile kızı istemekten vazgeçti sırf atanamadığı için. ne kadar onur kırıcı değil mi sizce de?
veya bir aile kızı beğendi istemeye gitti ama kızın kadrolu değil de sözleşmeli olduğunu öğrenince vazgeçti, bu sizce de saygısızlık değil mi?
karşı tarafı tahkir eden bir davranış değil mi sizce de?
bir annenin veya bir kızın damat adayında iyi gelir beklemesi çok normal bir durum, yukarıdaki mevzu ile benzerliği yok maalesef.
Elhamdulillah hepimiz müslümanız, dinimize göre evin geçimini erkek sağlamak zorundadır. kadının böyle yükümlülüğü yoktur.
bunun için sadece bizim dinimize değil yabancı ülkelere de bakabiliriz, ev hanımı kavramı diğer tüm ülkelerde de vardır. norveçte de ev hanımı olan kadın vardır, ingilterede de isveçte de amerkada da almanyada da, "evin geçimini erkek sağlar" tüm dünyada kabul görmüş genel geçer bir bilgidir. o "yüzden kadının o içgüdüsel olarak bunu düşünmesi çok normal. siz ev hanımı kavramının sadece bizim ülkemizde olduğunu mu düşünüyorsunuz? hatta bir çok ülkede ev hanımlığı özendirilmekte.
burasının bir amacı var ,o amacı saptıran herkes dışlanır elbette ,kimseyi durduk yerde dışlamadık ,ayrıca dışlanılan bir durum yok ,çalışan kadınların sorunlarını anlatacağı bir konuda ev hanımı gelip de her sayfaya methiyeler düzüp burdaki huzuru kaçırırsa elbbetki bu cevapları alacaktır.
ev hanımı olarak çok konuşmak istiyorsa kendisine bir konu açsın orada konuşsun .bir insana hakaret etmek için illaki ona küfretmek ,kötü söylemek gerekmez ,yazılanların içeriği de önemlidir ,hatta küfretmekten beter edebilir.
yazan kişiyi hiç okumadığınız ,bize ne hakaretler savurduğunu bilmediğniz halde onu savunmanız zaten bir tezat ..
ayrıca biz burda kiblemediysek bu bizim olgun tavrımızdan sabrımızdandır .ama artık sabır taştı ..
bir sütü konuşacak sorunumuz varken bir kişiye cevap vermek durumunda kalıyoruz sürekli çünkü taciz ediliyoruz..
siz bence bize olgunluktan bahsetmek yerine önce bahsedilen şahsın yazdıklarını okuyun da sonra yorum yapma hakkınız olsun bu konuda .
yoska söyledikleriniz hava kalır .
işte daha uslubunu bilmediğiniz ,bizim sabrettiğimiz ama sizin demekki uslubu normalki kiblememişsiniz diyerek tamamen bilgisizce savunduğunuz bir şahıs için adalet aramayın ,o zaman asıl bize haksızlık etmiş olursunuz .
siz hiç ne yazdığını bilmediğniz birini savunmakla zaten adaletten uzak bir yaklaşım gösterdiniz ,bundan sonra ağzınızla kuş tutsanız nafile maalesef..
ha o arkadaşa da buraya gelip neden çalışan kadınların üzerinden nemalanmaya çalışıyorsunuz gibi bir sitemde bulunsaydınız işte o zaman adil olabileceğinize dair umudumuz olurdu.
bence de yorum yapmayın ,iyi günler..
Ben sizi cidden yanlış anlamışım. Kırmızı cümleniz şimdiye kadar söylediğiniz her şeyi çürüttü gözümde. İstatistiki bilgilerinizin yanlış olmasını bir kenara bırakıyorum, ben hem eşine yardım etmeyen hem de çalışan eş isteyen erkeklere bankamatik gözüyle bakıyor diyorsunuz sanmıştım. Kusura bakmayın ama bir erkek ev işlerinde yardım ediyorsa eşinin çalışmasını istemesinde hiç bir sakınca yok. Ayrıca bir erkek nasıl kendince hangi sebeple olursa olsun ben çalışmayan bir eş istiyorum diyorsa ben çalışan eş istiyorum da diyebilir. Ayrıca şunu düşünün. Bir erkek çalışmayan bir kadın istiyorum dedi ve böyle biriyle evlendi. Kadın da belli bir yaştan sonra çocuklar da büyüyünce çalışmak istedi. Adam ona şunu diyemez mi "Ben eve geldiğimde yorgun bir eş görmek istemiyorum. Ben çalışmayan eş istemiştim ve o şekilde evlendik" Bunu diyebiliyorsa tam tersi durumu da der.
Daha iyi olmadığı durumlar oluyor. Doğum izni + ücretsiz izinleri bitince konuştuğum bütün arkadaşlarım, "Evetçok özlüyorum ama evde kafayı yemek üzereydim iyi ki işe başladım ben benlikten çıkmaya başlamıştım" diyor. Her şeye çocuk açısından bakıyoruz ama kadın sadece anne ya da sadece eş değil. Kadın aynı zamanda bir birey ve eşinden çocuğundan önce kendi ihtiyaçları da var. Duygusal ve ruhsal tatmin yaşamadığı ortamda iyi bir anne olması da mümkün değil. Aynı kadın çalıştığı ve çalışmadığı durumlarda bambaşka iki insan olabiliyor.
Aynen ya.
Vallahi bi derdimi yazicam hemen alintilayip yorum yapacak kendi capinda diye yazamiyorum kac gündür. Ev hanimi sonuçta bizimle uğraşıyor gunlerdir. Sıkıldım artik benfe ya.
Feyza Allah askina bizi artık rahat birak.
Kendi aramizda dertlesmek istiyoruz
Sen ne dersen de bizim hayatimiz dusuncelerimiz degismeyecek bunu bil bosuna buralarda kendini yirtiyorsun .
Yeter artik git evislerin8 yap
AYnen canim ya . Herkesten rica ediyorum kizlar lütfen kendinize muhatap alipta yazmayin. Belki kurtuluruz bu sayede
Cok iyi anneyim diyor ama hiic buralardan ayrildigi yok maşallah. O cocuklarina üzülürüm ben sadece.
Hic ugrasmaya dahi degmez canim aynen .. nato kafa nato mermer boşver zaten bizim daha onemli sorunlarimiz var..
FEyza hanim o mükemmel anneliginizden arta kalan zamanlarda ikinci uyeligi de almissiniz hayırlı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?