calisicam ama sorularim var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

guneslihava

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
273
33
118
35
merhaba kizlar

ben yurtdisindan (almanya) turkiyeye geldim evlendim ve burda yasiyorum. bir is buldum gunde 12 saat haftada birgun izinliyim. almanyada calisma imkanlari daha iyi hem ev hem is nasil olucak bilmiyorum esim yardim etmem diyo ev islerine. birde evlendigim halde annem babam bna cok karisiyo calisma kesinlikle calisma diyolar yarin ise baslicam ve onlara nadil diyecegimi bilmiyorum. kizlar bna akil fikir verin

magazada falan mi calisacaksiniz. Almanyada hangi meslegin egtimini almistiniz.

birde 12 saat ayakta durucam esim baski yapti calismam icin

ay bu ne be? hem çalış der hem ev işine yardım etmem der. çok mu aradınız? madem öyle birini tercih etsin. ya çalışırsınız ev işine yardım eder ya da çalışmanız konusunda baskı yapamaz.

12 saat ayakta durulur mu iyi misiniz siz?
Kocaniz madem tek maasla evi gecindiremeyecekti neden evlenmis ?
Bende ailenizi dinleyin, daha iyi sartlarda bir is bulursaniz calisin ama gunde 12 saat hem de ayakta falismaya insanin gucu yetmez cok zor olur

Sorsaydın ya eşine hayırdır,
almanya dan buralara
sömürmek için mi getirdin beni diye.

Eve yardım etmem deyip çalışman için baskı kuruyorsa
durum iç açıcı değil kusura bakma.

Sen yine çalış bence ama ev için yardımcı alıp,
Paranı onun ellerine bırakma.
Kendin idare et bütçeni.

Hem çalış diye baskı yapıyor, hem de ev işine yardım etmem mi diyor? Bu öküz için Almanya'dan mı buralara geldiniz bir de?

Siz de evde onun hiç bir işini görmeyin. Kendine tost yapar yersin akşam. Hadi çamaşırları topluca makineye atarsında, bir tek kendi kıyafetlerini ütüle vs...

bu öküzü çok mu aradın ya

eşin hem yardım etmem diyor hemde baskı yapıyor çalışman için nasıl olacakmış o iş ?
varsa öyle bi dünya bilelim..

güzel güzel söyle çalışırsam eğer yardım et yoksa nasıl olacak haftada 1 gün tatil bile yapaamayacak mıyım de..

ayrıca ailene ne ki noluyor yani ?
kendi kararım çalışcam bu kadar de daha açıklama bile nedir yani bu kadar karışmak..

sızde ev ıslerıne zamanınınz yettıgınce bakın. Kendinizi paralamayın.Hangı ısı yapacaksınız 12 saat cok degıl mı?

Böyle bir eşe sahipken ailenizin size hala karışması normal. Onlarda şartlarınızı biliyorsa çalışma demekte haklılar. Eşinizede maşallah hem çalış baskısı hem de iş yapmam. Altındanmıymış onun çıktığı yer. Tövbe tövbe neler yazıyorum sinirden.

Kusura bakmayin ama kendinize iskence etmek icin mi evlendiniz? Hem Almanyayi birakip, onun icin turkiyeye gelmeniz yetmiyormus gibi, simdi bir de kole gibi haftada 72 saat calisacaksiniz!! Delice bir is bu. Sacmalamayin. Ise de baslamayin bence. Adam gibi bisey bulursaniz baslarsiniz da, haftada 72 saat nedir ya? Verdikleri para ne kadar bari? En az 5,000 olsun!! Isveren utanmasa, kanini emecek. bu nedir ya

eşiniz baştan hatalı
anne babanız da hatalı ama öyle bir eşe layık yani çalışmanızı istememeleri
siz de hatalısınız
ne kadar tanııdınız eşinizi ne kadar sevdiniz öyle bırakıp geldiniz gerçi vatanımı değişmem hiç bir şeye ama
vurur yüze ifadesi bura Türkiye birtanesi :) :)

önce anne babanız ne karışıyor diye düşündüm ama eşinizi tanıyorlar belli ki.. normalde çalışın derdim ama çalışmayın oturun evde..

bir kadın eğer çok güçlü mazeretleri yoksa çalışmalı bence, bende 11 saat çalışıyorum hemen hemen her şeyi kendim yapıyorum. Eşim bir tek pazara giderken yardım eder gayette oluyor,çocuk yokken çalışırsınız bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…