calisicam ama sorularim var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
birde 12 saat ayakta durucam esim baski yapti calismam icin

Bu adamla nerede ne şartlarda tanışıp evlendin?
Hem çalışman için baskı yapıyor, hem ev işine karışmam diyor. Ve sen bu tavra rağmen 12 saat ayakta olacağın bir işe başlayacaksın.
Hayatın çok zor olacak biliyorsun değil mi?

Siz boyle yasamaya yasamak diyorsaniz
Bu sartlari reva goruyorsaniz
Herkesin ayni mi dusunmesi lazim??
Bir ikincisi konu calismanin otesinde
Konu sahibinin evcil bir okuzu var !
Ha siz bende ayni zamanda bir okuz de bakiyorum diyorsaniz o da ayri mesele ...
Ben haddinizi astiginizi dusunuyorum 2 noktada.
1 ben kendi fikrimi konu sahibine yazdim.
2 tanimadiginiz bir insan icin okuz diye bahsetmek hos degil. Yazildigi kadariyla biliyoruz durumu.
Beni degil, konu sahibini cevaplamaniz gerekir.

merhaba kizlar

ben yurtdisindan (almanya) turkiyeye geldim evlendim ve burda yasiyorum. bir is buldum gunde 12 saat haftada birgun izinliyim. almanyada calisma imkanlari daha iyi hem ev hem is nasil olucak bilmiyorum esim yardim etmem diyo ev islerine. birde evlendigim halde annem babam bna cok karisiyo calisma kesinlikle calisma diyolar yarin ise baslicam ve onlara nadil diyecegimi bilmiyorum. kizlar bna akil fikir verin

Haddimi aşmak istemem ama eşiniz sizi bir robot veya köle olarak görüyor.ayrıca günde on iki saat çok uzun avm lere başvurun shiftli olarak çalılırsınız.genel de çalışma şekli 10-18 14:22 hafta bir gün 10:22 oluyor.fazla saatlerinizi izin olarak alırsınız.veya mesai.en azından kendinize zaman ayırın çok yıpratır bu iş sizi.özellikle böyle bir eşe sahipseniz.

Çalışmak istiyorsanız çalışın elbette ama madem ki asgari ücret alacaksınız daha insani şartlarda İş bulabilirdiniz aslında.
Mesela büyük marketler de fabrikalarda 8saat çalışıyor insanlar.
12saat çok fazla üstelik hafta da bir gün izin.
Bir de baklavacı gibi küçük işletmeler tazminat sigorta vs.gibi konularda sorun yaratırlar hakkınızı yerler.
Bence dediğim gibi bi İş mutlaka bulursunuz aramaya inanın.

2 tanimadiginiz bir insan icin okuz diye bahsetmek hos degil. Yazildigi kadariyla biliyoruz durumu.

Siz sacma sapan yorumlar var deyince hadli oluyorsaniz o zaman eyvallah ...

öyle eşe çalışıp para kazanma.hem çalışsın iste hem yardım etme.oh ne ala.
.1gün çalış işten çıkarıldım de.düzgün mesaisi olan iş bulabilirsen kendin için çalış.12 saat çalışmayı sen kabul etsen bile eşin kabul etmemeliydi.çok sinirlendim ya.kendini ezdirme.

Ne kadar sacma sapan yorumlar yapilmis, inanamiyorum. Ayni uyeler aldatilan kadinlara ne olursa olsun is bul bosan diyor. Komedi.. :)
Sabah 7, aksam 8 calisiyorum. Haftalik iznim yok, haftaici 2 gun 4 gibi evde oluyorum.
Calisip para kazanmayi seviyorum. Emegimin karsiligini alamasam da ulkemiz sartlarinda issiz milyon tane insandan biri olmadigim icin sansli hissediyorum.
Sartlar belli, durum net, istiyorsaniz calisin. Insan yogun tempoya, evle isi ayni kola sigdirmaya alisiyor :)

siz bu sekilde yasamaktan hoslaniyorsaniz, bu sizi ilgilendiren bi mesele. Ama bu sartlar kesinlikle insani sartlar degil. Yorumlarimiz size sacma gelmis olabilir, ama herkes siz degil. Ben de 16 yasindan beri calisan biri olarak konu sabine "ise baslama" dedim. Herkes ozeldir. Duruma, kisiye gore yorum yapiyoruz. Kendimize, bize gore degil.

Yazilarimda hakaret veya direkt elestri yok. Konu disina cikacak polemik yarattiniz.

Polemik yaratmadim
Siz isim vermeden dalga gectiniz
Ben bizzat size sordum
Aradaki fark bu
Nitekim cogu uye yine benim gibi dusunuyor
Ne sacma yorumlar var yeaaahhh derseniz bu tarz sorularla karsilasirsiniz ..
Siz kole gibi calismaktan memnun kalabilirsiniz ama herkes siz degil ..
Bir ikincisi tekrar soyluyorum burda deger gormeyen bir kadin var deger gormedigi halde kocasini borclarini odemek icin 12 saat ayakta kalmayi goze aliyor
Konu bu aymak istedim
Iyi geceler

Hem 12 saat hem asgari ücret hem de yardım etmem diyor. Çekilmez bir hayat ve kölelik gibi. Ne zorunuz var neden çekeceksiniz imkanlarınız var. Bırakıp gidin Almanyada bir işe girin bu adama gençliğinizi ziyan edene kadar kurtarın kendinizi.

Almanca biliyorsunuzdur muhtemelen. Ve büyük ihtimal İngilizce de bildiğinizi tahmin ediyorum.
İnternet üzerinden Almanca-Türkçe , Türkçe-Almanca metin çevirmenliği yapıyor bir tanıdığım o da Almanya'dan gelin geldi.Aylık 1500 gibi kazanıyormuş oturduğu yerden. Bir bakın derim.
Bu olmasa bile bildiğiniz diller ile iyi bir işe girebileceğinizi düşünüyorum.
Bana göre söylediğiniz işin şartları ağır o_O 12 saat ayakta durmak ve eve gelip bir de evle uğraşmak sizi bitirir. Ki alacağınız para da buna değmez bence :KK43:
Eşiniz pek yardımsevermiş !
Çalışma diye ısrar edeceğine yaptığına bak..
Allah yardımcınız olsun.:KK200:

Benmkide çalstrmıo ama çalıs die baskı yapsa çalsmazdım yetistirebiliyorsa tabi. Cock olursa ne yaqcaksınz .keske onu almanyaya götürseydnz. Almancanz vardır daha iyi bi iş bulablrsnz

Hem 12 saat hem asgari ücret hem de yardım etmem diyor. Çekilmez bir hayat ve kölelik gibi. Ne zorunuz var neden çekeceksiniz imkanlarınız var. Bırakıp gidin Almanyada bir işe girin bu adama gençliğinizi ziyan edene kadar kurtarın kendinizi.

Ben gerçekten anlayamıyorum, Avrupa'nın ortasında yetişmiş bir kadın nasıl bu kadar özgüvensiz olabilir? Kaldı ki Almanya kadın erkek eşitliğinin cidden olduğu ve kadın işgücüne katılımında lider bir ülke. Alman sisteminde yetişen bir insanın bu kadar sinmiş ve zavallı olmasını anlayamıyorum. İnsan hiç olmazsa toplumun huyundan suyundan bir şeyler kapar. Bu adama katlanmak neden gerçekten anlayamıyorum. Önceki konuda boşver bu adqamı yazdık konu sahibesinin yeni konusuna bakın: döven söven sevmeyen adama nasıl kölelik yaparım? Buyrun burdan yakın???!??

Ben gerçekten anlayamıyorum, Avrupa'nın ortasında yetişmiş bir kadın nasıl bu kadar özgüvensiz olabilir? Kaldı ki Almanya kadın erkek eşitliğinin cidden olduğu ve kadın işgücüne katılımında lider bir ülke. Alman sisteminde yetişen bir insanın bu kadar sinmiş ve zavallı olmasını anlayamıyorum. İnsan hiç olmazsa toplumun huyundan suyundan bir şeyler kapar. Bu adama katlanmak neden gerçekten anlayamıyorum. Önceki konuda boşver bu adqamı yazdık konu sahibesinin yeni konusuna bakın: döven söven sevmeyen adama nasıl kölelik yaparım? Buyrun burdan yakın???!??

Gerçekten anlaşılır gibi değil. Adam da anlamış zaten ezebileceğini parmağında oynatıyor. Özgüveni olsa yapabilir mi?

Herkes kendisi icin calisiyor. Kendi ihtiyacini karsiliyorsa, calismayi da seviyorsa durma calis. 2 hafta deneme suren olacak zaten, o surede vakit buldukca bask
Polemik yaratmadim
Siz isim vermeden dalga gectiniz
Ben bizzat size sordum
Aradaki fark bu
Nitekim cogu uye yine benim gibi dusunuyor
Ne sacma yorumlar var yeaaahhh derseniz bu tarz sorularla karsilasirsiniz ..
Siz kole gibi calismaktan memnun kalabilirsiniz ama herkes siz degil ..
Bir ikincisi tekrar soyluyorum burda deger gormeyen bir kadin var deger gormedigi halde kocasini borclarini odemek icin 12 saat ayakta kalmayi goze aliyor
Konu bu aymak istedim
Iyi geceler
Dalga gecmek (?) Bu durumda Mune Mune beni uzaklastirirdi.

Almanca biliyorsunuzdur muhtemelen. Ve büyük ihtimal İngilizce de bildiğinizi tahmin ediyorum.
İnternet üzerinden Almanca-Türkçe , Türkçe-Almanca metin çevirmenliği yapıyor bir tanıdığım o da Almanya'dan gelin geldi.Aylık 1500 gibi kazanıyormuş oturduğu yerden. Bir bakın derim.
Bu olmasa bile bildiğiniz diller ile iyi bir işe girebileceğinizi düşünüyorum.
Bana göre söylediğiniz işin şartları ağır o_O 12 saat ayakta durmak ve eve gelip bir de evle uğraşmak sizi bitirir. Ki alacağınız para da buna değmez bence :KK43:
Eşiniz pek yardımsevermiş !
Çalışma diye ısrar edeceğine yaptığına bak..
Allah yardımcınız olsun.:KK200:
Aynı şeyi söyleyecektim. Dil bilen biri neden baklavacida çalışsın ki

Ya cherrycim almanya'da doğsun büyüsün yaşasın eyvallah. Ama çoğu aile içinde kapalı kalıyo. Yada kendi mahallesinde sadece türklerle irtibat kuruyo. Hani türkiye'deki hayatı nasılsa orda da devam ediyo. Yani almanya'nın nimetlerinden, kadın erkek eşitliğinden işgücünden falan faydalanıldığını düşünmüyorum.

Canım boşan dicem ama sanmam.

durumuna üzüldüm ben ya. insan eşine ailesine güvenemiyosa kime güvenecek. kimseye yaranamazsın canın ne istiyosa onu yap

bende merak ettimnasıl bir köleliktir seninki kardeş..ne iş yapıyorsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X