• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışıcam çalışmicaksın tartışması

Bir kac taciz olayi yasadiginiz icin esinizin tedirgin olmasini acikcasi anliyabildim. Sonucta ici rahat etmiyordur. Habi dag ayisi gibi "kadinin yeri mutfak" diyen.biri degil anladigim kadariyla. Bence bu konuyu sakin kayfayla tekrar konusun. Belki de kendini yetersiz de hissetti. Is hemen nasil bosanmaya geldi anlayamadim.
Bosanma lafi benim sucum ben birden alev alan biriyim. Evet oyle biri degil o yuzden tepkisine sasirdim zaten. Birde ben evliyken patronda evliyken taciz olayi olunca onda ipler kopmustu ama o zaman bile kesinlikle calismicaksin degilde calismasan olmaz mi diye soran biriydi.

Kurumsal sirket diyorlardi kendilerine ama kurumsal bir yani yoktu. On muhasebe yapiyordum.

İse gireceginiz yerler konusunda daha secici olmaya calisarak iş arayin bence, biliyorum oyle disardan bakip burada şu isyerinde olur bu olmaz demek zor olabilir ama işte...🙄🙄

Boşanma cümlesini kullanmanız iyi olmamış ama onun da çalışmanıza karışmaması lazım. Sonuç olarak daha kaliteli yaşmak içinde çalışmanız gayet normal.

Bosanma lafi benim sucum ben birden alev alan biriyim. Evet oyle biri degil o yuzden tepkisine sasirdim zaten. Birde ben evliyken patronda evliyken taciz olayi olunca onda ipler kopmustu ama o zaman bile kesinlikle calismicaksin degilde calismasan olmaz mi diye soran biriydi.

Bence burda iki faktör var.bir taraftan yasadiklariniz taciz olaylari ve esinizin sizi korumaya calismasi. Diger taraftan es olarak kendini yetersiz hissedip ezilmesi. Sonucta eve yeterli kadar para getirebilse sizin calismaniza gerek bile kalmaz. Sanirim bunun gururunu da yapiyor. Bence bu konulari tekrar onun tarafini dinleyerek bir konusun. Erkeklerin tepkisi bize bazen ani gözükebiliyor halbuki önceden yasananlar var

Bosanmak lafini ortaya attim cok ofkelenmistim cunku. Ama simdi bilmiyorum ilk defa bu tepkisiyle karsilastim ne yapacagimi bilmiyorum. Dusununce aile evine donsem kimse neden dondun demez ama ailemle yasamakta zor. Onun geldigindeki tepkisine gore hareket edicem
Sizin gibi oda öfkesine tepki olarak söylemiş bence. Öncelikle şunu düşünmelisiniz. Olduğunuz hayatın içinde memnun musunuz, mutlumusunuz yoksa boşanmak daha mı iyi olacak yaşamınız iyi yönde mi değişecek. Buna karar verdikten sonra tepkinizi ona göre belirlemelisiniz.
İkisinde de sonuç değişmeden çalışmak yönünde olmalı. Eğer boşanacaksanız boğaz patlatmanın anlamı yok kesip atın. Ama boşanmayıp çalışacaksanız inada bindirmeden işleye işleye daha ılımlı yaklaşarak bir yol almalısınız.

İse gireceginiz yerler konusunda daha secici olmaya calisarak iş arayin bence, biliyorum oyle disardan bakip burada şu isyerinde olur bu olmaz demek zor olabilir ama işte...🙄🙄
Evet haklisiniz. Bir arkadasim calisiyordu orada ona guvenerek girmistim ama daha iyi arastirmak lazim.

Bence burda iki faktör var.bir taraftan yasadiklariniz taciz olaylari ve esinizin sizi korumaya calismasi. Diger taraftan es olarak kendini yetersiz hissedip ezilmesi. Sonucta eve yeterli kadar para getirebilse sizin calismaniza gerek bile kalmaz. Sanirim bunun gururunu da yapiyor. Bence bu konulari tekrar onun tarafini dinleyerek bir konusun. Erkeklerin tepkisi bize bazen ani gözükebiliyor halbuki önceden yasananlar var
olaya sadece kendi acimdan baktigim icin bu tartisma oldu sanirim. Geldiginde daha sakin konusucam.

Sizin gibi oda öfkesine tepki olarak söylemiş bence. Öncelikle şunu düşünmelisiniz. Olduğunuz hayatın içinde memnun musunuz, mutlumusunuz yoksa boşanmak daha mı iyi olacak yaşamınız iyi yönde mi değişecek. Buna karar verdikten sonra tepkinizi ona göre belirlemelisiniz.
İkisinde de sonuç değişmeden çalışmak yönünde olmalı. Eğer boşanacaksanız boğaz patlatmanın anlamı yok kesip atın. Ama boşanmayıp çalışacaksanız inada bindirmeden işleye işleye daha ılımlı yaklaşarak bir yol almalısınız.
Maddi konu olmasa cok iyi anlasiyoruz bir problemimiz yok o sebeple bosanmak icin bir sebepte yok. Ayrilsam aile evinde daha cok kisitlanicam kendi sinirlarim icin daha cok kavga edicem ailemle bunu biliyorum. Daha ilimli yaklasicam

Ne demek eve yeterince para getirirse çalışmasına gerek kalmaz? Bu kadının geleceği, sosyalliği, garantisi ne olacak?

Beş on sene sonra anlaşamayıp ayrılsalar, adamın aklı başkasına kaysa, ya da allah korusun başına bir iş gelip çalışamayacak duruma gelse iş hayatına o kadar ara vermiş kadın nasıl geri dönecek. Hadi bütün bunlar da bir tarafa 20-25 sene sonra tek emekli maaşıyla geçinmek var, çift emekli maaşıyla geçinmek var.

Kadının çalışması sadece daha rahat yaşamak için değil geleceği için de önemli. Hem gencecik kadın bütün gün evde oturup ne yapacak, kısır günlerine mi gidecek?

Maddi konu olmasa cok iyi anlasiyoruz bir problemimiz yok o sebeple bosanmak icin bir sebepte yok. Ayrilsam aile evinde daha cok kisitlanicam kendi sinirlarim icin daha cok kavga edicem ailemle bunu biliyorum. Daha ilimli yaklasicam
Ozaman alttan alarak ince ince işleyerek alıştırarak çalışmaya başlayabilirsiniz. Çalışmak hem madden hemde ruhen rahatlatır. Hatta bu açıdan bile yürüyebilirsiniz. Evde sıkıldığızdan, eşinizin bu günleri atlatacağını bildiğinizi fakat evde kalmanın kendinizi işe yaramaz hissettirdiğinden falan. Yani sanki maddi olarak hiç gerek yokmuş ama psikolojik olarak kendini kötü hissediyormuş gibi ilerleyebilirsiniz. Böylece oda kendini yetersiz ve zayıf hissetmemiş olur. Evlilik maalesef idare ile yürüyor. İki tarafta keskin ve inatçı davrandığında bir bakıyorsunuz adliye kapısı karşınızda. Ben kadınlaron attığı adım için izin alması gerektiğini düşünmeyen hatta yanlış bulan taraftanım ama evlilikte gönül alarak ilerlemek gerektiğini düşünüyorum

Ozaman alttan alarak ince ince işleyerek alıştırarak çalışmaya başlayabilirsiniz. Çalışmak hem madden hemde ruhen rahatlatır. Hatta bu açıdan bile yürüyebilirsiniz. Evde sıkıldığızdan, eşinizin bu günleri atlatacağını bildiğinizi fakat evde kalmanın kendinizi işe yaramaz hissettirdiğinden falan. Yani sanki maddi olarak hiç gerek yokmuş ama psikolojik olarak kendini kötü hissediyormuş gibi ilerleyebilirsiniz. Böylece oda kendini yetersiz ve zayıf hissetmemiş olur. Evlilik maalesef idare ile yürüyor. İki tarafta keskin ve inatçı davrandığında bir bakıyorsunuz adliye kapısı karşınızda. Ben kadınlaron attığı adım için izin alması gerektiğini düşünmeyen hatta yanlış bulan taraftanım ama evlilikte gönül alarak ilerlemek gerektiğini düşünüyorum
Tesekkur ederim cok yardimci oldunuz gercekten. Ne soyleyecegime nasil davranicagima dair kafamdaki karisikliklari giderdiniz.

Tesekkur ederim cok yardimci oldunuz gercekten. Ne soyleyecegime nasil davranicagima dair kafamdaki karisikliklari giderdiniz.
Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Ne olursa olsun çalışmaktan vazgeçmeyin. Kendi gücünüzü eşinizin eline bağlamayın. Ama bunu onu kırıp dökerek yapmak yerine daha sakin ve ılımlı yaparsanız ikiniz içinde herşey daha kolay olabilir.

Eve deli gibi para getirsin o zaman madem çalışmıyorsunuz herşeyin en güzelini alsın etsin yetebiliyorsa

Evet haklisiniz. Bir arkadasim calisiyordu orada ona guvenerek girmistim ama daha iyi arastirmak lazim.

Bence eşinize de oyle soyleyin daha ince eleyeceğim, birlikte degerlendirip dusunuruz iyice, çok içime sinerse gireceğim vs. Bir tık ici rahatlayabilir belki

Merhaba kadinlar kulubu. Esimle cok kotu tartistik sizden oneri almaya ihtiyacim var. Onceden calisiyordum sonra bir taciz vakasi uzerine isten ayrildim bayagi olayli bir sekilde esim ogrendi patronu dovdu vs. Oncesinde de biz ayni sirkette calisiyorduk orda tanismistik orda da bir kac kisi tarafindan asilma olaylari olmustu. Esim bunlardan sonra artik calismami istemedi. Bende tamam demistim ama simdi maddi yonden bayagi zor durumlardan gectik. Esim bir ara issiz kaldi sonra asgari ucretle kendi isi olmayan bir is yapti simdi kendi isi olan bir is buldu. Ama hala maas alamadi bir ayi gecti surekli beni oyaliyor. Bende artik bu durumdan sikildim calisip para kazanmak istiyorum dedim. Ama tartisma cikti bende iyice delirdim beni kisitlamasina o zaman bosanalim ben oyle calisicam dedim. Iyi bosan oyle calis dedi cikti evden ne yapicam ne tavsiye edersiniz.
Eşinize katılıyorum boşanın öyle çalışın. Herif istemiyor diye çalışma hayatı bırakılmaz. Hiçbir şey yapmasa adam ölür, o zaman ne edeceksiniz?

Esin sana bakacağına inanıyorsa tek başına birak baksın. Sen bu kadar ısrarcı olursan ben sana bakamazmiyim kafasına girebilir bence biraz ince düşünmek lazım
Artık tek maaşla geçinmek hayal zaten. Bakamıyorlar da yani, bu gerçekle yüzleşince ölmezler, bu kadar korkmayın bu adamlardan.

Back
X