• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışıcam çalışmicaksın tartışması

Çalışma hayatım olmadı 12 buçuk yıllık evliyim. Hic kısır gününe gitmedim. Ev hanımları sürekli ev ev gezmiyor yani.
Bende evliyim çalışmıyorum ve hiç kısır gününe gitmiyorum spor salonuna gidiyorum kursa gidiyorum yani çalışmadan da sosyal olabilir insan ama yok buradaki kadinlar illaki bir hemcinslerini aşağılycak ya

7 40 ta kalkiyorum. İlk çocuklarımla Kahvaltı yapiyorum. Sonra eşimi yolluyorum. Esim esnaf. Sonra evimi topluyorum. Çocuklarım öğle yemeğine geliyor. Onların yemeği dır falan sonra süpürge çalışır. Sonra kuran okuyorum namazını kılıyorum. Çocuklarım okuldan gelince onlarla oturup derslerini takip ederim ayni zamanda ben de kitap okuyorum. Onlar varken temizlik yapmamaya dikkat ederim. Yapamadıklarını sorarlar mesela yardımcı olurum.TV hic izlemem çocuklara da izletmem. KPSS deneyimim oldu 80 puanla yerlesemedim bi yere. Sabancilarin gelini değilim tabii ki 😁. Esim evi geçindirebiliyor. Ev var araba var. Yatırım da yapıyoruz. Ha tabii su da mantıklı benim hayatımın bir garantisi yok. Mesela Allah korusun eşim vefat etti ben cocuklarimi geçindirmek için muhakkak nerde olsa çalışmak zorundayım. Baba evini hesaba hic katmiyorum bile. Esim para da esirgemez aylık hesaba yatırır. Ama kendi kazancım olsun isterdim bunun tadını er ya da geç tadacagim inşallah. Sizin sandığıniz gibi ev hanımları var ama onlardan hic olmadım. Kızımın oğlumun özellikle kızımın bir mesleği olması en büyük dileğim. ❤
Anlattıklarınız benim söylediklerimden farklı değil farkındasınız değil mi? Sadece detay vermişsiniz.

Bende evliyim çalışmıyorum ve hiç kısır gününe gitmiyorum spor salonuna gidiyorum kursa gidiyorum yani çalışmadan da sosyal olabilir insan ama yok buradaki kadinlar illaki bir hemcinslerini aşağılycak ya
Ben hem çalışıyorum hem kısır gününe gidiyorum ya. Bence 10/10’luk aktivite. 😁

Anlattıklarınız benim söylediklerimden farklı değil farkındasınız değil mi? Sadece detay vermişsiniz.
Hayir siz ev hanımlarının kisir günlerine gittiğini yazmissiniz. Yani vakitlerini bos geçirdiklerini. Çalışmayan kadınları hicbir ise yaramıyor gibi gosteriyorsunuz siz farkında misiniz. Sebep sadece para ise inanın bazı kadınlar çalışmayanlara gore daha rahat bu biraz da nasip meselesi. Benim bir eltim var onun yaptığı harcamayı çoğu çalışan kadın yapamaz mesela. Burada da görüyoruz bazı çalışan bayanların ne kadar ezildiği ne hakaretlere kufurlere maruz kaldığını şiddet gördüğünü. Kimsenin hayatini bilemezsiniz ki. Bazı ev hanımlarının kendi üzerine arabası evi bile oluyor ama çalışıp çalışıp eşinin borçlarını ödeyen kadınlar da cok

Çocugun yoksa çalışmak armağan gibi
Kreş masrafı yok eve gel çocugunla ilgilen karnını doyur ruhunu doyur yok
Offf anam offff
Bitane kocanda ne bulduysa onu zıkkımlansın sjsjsjsjsj
Asıl şimdi biriktireceğiniz zaman

Normalde mutlu bir evliliğiniz varsa böyle konulardan işi boşanmaya getirmeyin
Boşanıp çalışsanız yine tek maaş olacak rahat mı edeceksiniz
Boşanmaya cesaret edemeyecekseniz ağzınıza sakız yapmayın iyi düşünün

Kısır günleri de tarih oldu bizde ya.
Kuzenlerle yıllardır süren günümüz dışarı taşındı. Kimse evde bir sey yapmak istemiyor. 🥹
Beni günlere çağırın.
Aramızda bebekliler de olunca kafede gün rahat olmuyor. Bizim okulda bi kısırsız kadın erkek karışık günümüz var, para aydan aya başkasına dönüyor sadece. Bir de kısırlı günümüz var. Hani şu kafamızı toparlayacak tabakların olduğu. Tam bir gün girlmüşüm ben de.

Hayir siz ev hanımlarının kisir günlerine gittiğini yazmissiniz. Yani vakitlerini bos geçirdiklerini. Çalışmayan kadınları hicbir ise yaramıyor gibi gosteriyorsunuz siz farkında misiniz. Sebep sadece para ise inanın bazı kadınlar çalışmayanlara gore daha rahat bu biraz da nasip meselesi. Benim bir eltim var onun yaptığı harcamayı çoğu çalışan kadın yapamaz mesela. Burada da görüyoruz bazı çalışan bayanların ne kadar ezildiği ne hakaretlere kufurlere maruz kaldığını şiddet gördüğünü. Kimsenin hayatini bilemezsiniz ki. Bazı ev hanımlarının kendi üzerine arabası evi bile oluyor ama çalışıp çalışıp eşinin borçlarını ödeyen kadınlar da cok
Eee ne yapıyorsunuz bütün gün? Çocuk bak, temizlik yap, çamaşır yıka, fırsat bulursan bi halk eğitim kursuna yazıl dikiş nakış yap. Yanlış anlaşılmasın küçümsemiyorum herkesin kendi tercihi ama gencecik bir kadının ömrünü bu şekilde geçirmesini de aklım almıyor. Hayata karışıp faydalı olabilecekken bu kadar atıl kalmak bir erkeğe bel bağlamak bana doğru gelmiyor.

He sabancılarla koçlarla evlisinizdir o dernek benim bu sergi senin giyinip süslenip boy gösteriyorsunuzdur. Boşanınca da hayatınız garanti altındadır o zaman amenna.
Hayır alıntıda gördüğünüz gibi kısır gününe gitmiyorsanız evde çocuk bakımı, temizlik, yemek vs ile ilgilendiğinizi yazmıştım siz de onları anlattınız.

Çocuk bakıp temizlik yapacağıma kısır gününü tercih ederim ben ya. Mis gibi dedikodulu ortam 😂 Vallahi aşağılamıyorum bence çok zor işler bunlar. Bunları gönüllü olarak kabullenmeyi ve maddi özgürlüğünün olmamasını, gelecek garantisinin olmamasını kabullenmeyi benim aklım almıyor sadece.

Çalışıp çalışmama kararımı bir erkeğin insiyatifine bırakmam için bana birkaç seçenek sunmalı. Mesela dedem anneanneme çalışmadığı halde sigorta ödemiş, emekli olmasını sağlamış. Annem çalışmadı, onun da babasından kira geliri vardı. Bu tarz alternariflerle gelmiyorsa, üstüne bir de maddi sıkıntı çekiyorsam çalışma diyecek bir lüksü yoktur o adamın.

Esimle konustuk sakinlemis halde geri geldi. Pisman olmus oyle sert tepki verdigi icin ozur diledi. Gercekten kendini yetersiz hissettigini soyledi. Birde ben cok narinmisim yine calismamdan endise ediyormus ama istiyorsam birlikte duzgun bir is bulabilirmisiz benim icin. Bosanma lafina da cok icerlemis bende onun icin ozur diledim. Simdi geriye is bulma kaldi birlikte cv mi duzenlicez tanidiklarina felan sorcak is icin. Ohh rahatladim.

Esimle konustuk sakinlemis halde geri geldi. Pisman olmus oyle sert tepki verdigi icin ozur diledi. Gercekten kendini yetersiz hissettigini soyledi. Birde ben cok narinmisim yine calismamdan endise ediyormus ama istiyorsam birlikte duzgun bir is bulabilirmisiz benim icin. Bosanma lafina da cok icerlemis bende onun icin ozur diledim. Simdi geriye is bulma kaldi birlikte cv mi duzenlicez tanidiklarina felan sorcak is icin. Ohh rahatladim.
Hadi geçmiş olsun.

Back
X