- Konu Sahibi papatyam_83
-
ya çalışan annelerin çocukları problemli büyür die bişi olabilir mi ya buna asla katılmam zaten,
ha nasıl olur anne göz göre göregöre bakan kişinin iyi bakmadığını bile bile elini kolunu kılını kıpırdatmaz
keyfinde devam eder, bi şekilde büyür amaan der nebilim düşünmez etmez tamam zaten çalışmaya gerek yok ki
ev hanımı da olsan çocuğunu göz ardı etmişsen problemli büyür zaten
ben nediyorum, benim halam 60yaşında öğretmen emeklisi, amcamın karısı daha da yaşlı vakti zamanında memurmuş ve doğuda bunlar
örnek yok halamın kızı düzgün bir şekilde büyyüp hemşire olmuş güzel bir evlilik yapmış hala annesine olan sevgisi saygısı normal yani herşey
e yengemin oğlanları güzel evlilikleri ve çocukları var güzel meslekleri mutlular, güzel yetişmişler
ve o dönemin şartlarında,
illa ki onlar da çok sıkıntı yaşamıştır daha çok hatta, makine yok bez yok mama yok,
kadının çalışması hep vardı milyonlarca var hep olacak, illa çocuklarına vah yazık demek çok cahilce bir laf olduğunu düşünüyorum,
benim kızım Allaha şükür gülerek uyur gülerek uyanır,
sanırım son cümlelerimi tam okumadınız.Ben çalışan insanların çocukları problemli olur diyen insanları eleştiriyorum.
sanırım son cümlelerimi tam okumadınız.Ben çalışan insanların çocukları problemli olur diyen insanları eleştiriyorum.
Çalışan kadın olmak zor, çalışan anne olmak çok çok zor kabul...
Ben de çalışan anneyim...1,5 yaşında kızım...Çok hareketli yaşı gereği...sürekli ilgi istiyor...Ben de zaten ona istediğini vermek istiyorum...
Kolay mı değil...Ama kimsenin şikayet etmeye hakkı yok...Bakın siz aralarda kaçırdınız sanırım o bebeği kucağına almak için neler yaşıyor insanlar...Ne umutlar ne hayal kırıklıkları yaşıyorlar...Ne gözyaşları döküyorlar...Şikayet etmeyin aklınızı kullanın bence...
Kadın dediğin uyanık olur, pratik olur, her durumda kendi işlini kotarmayı bilir...
Ya da benim hayatımdaki kadınlar ben dahil öyleyiz...
sabah 7.30 da servise biniyorum, akşam 18.10da evimin kapısından içeri giriyorum...Her gün 45 dakika gidiş 45 dakika geliş yol yapıyorum...
Ailem yanımda değil tek başınayım...
Her sabah yüzümü yıkadıktan sonra lavabomu klozetimi cifler çıkarım banyodan...
Her gece evimi toplamadan yatmam....
Her hafta kuaförüme giderim kaşım manikürüm fönüm...
Kızım 9.30da uyuyor o saate kadar onunlayım, park oyun alışveriş vs...
Bir süre ara vermiştim çok şükür yeniden başladım her sabah Yasin'imiı okumadan çıkmam evden...
9.30dan sonra TVde benim kitaplar da işim için bakmam gereken notlar da, kocam da...
Bakın sizden daha iyi şartlarda değilim ama işlerimi yoluna koymayı becerebiliyorum...
Biraz pratik zeka, biraz program, biraz çabukluk...
Kızımı erken uyumaya alıştırmam en büyük akıllılığımdı...
Sabah erken uyanma alışkanlığım en büyük artım...
Kocam zaten ilgilenir kızımızla ama pazar öğleden sonra ben kuaföre onlar parka...birlikte zaman geçirsinler değil mi
Sinema filmlerini kaçırmam, dert değil 22.00dan sonraki seanslara giderim...Ama giderim...
Yani şikayet etmeye ayıracağınız vakti program yapmaya ayırsanız daha mutlu bir hayatınız daha az serzenişiniz olur kanımca...
bu durumdan şu sonucu çıkardım ben.büyükler her zaman haklılarmış...
yıllar önce üniversite tercihini yaparken öğretmenlik istememiştim.dedem anneannem babaannem bilumum aile büyükleri öğretmenlik yazmam için ellerinden geleni yaptılar.tüm hafta cumartesi saat 4 e kadar özel sektörde çalışanları örnek gösterdiler.o zamanlar istemeye istemeye yazmıştım.şimdi 3 senelik öğretmenim ve gördüm ki o insanlar çok çok haklılarmış.henüz çocuğum yok. inşallah zamanı geldiğinde hayırlısıyla düşünüyorum.öğretmenlik zor yorucu yarım gün deyip geçsen de o yarım günüayakta geçiriyorsun.hem beynin hem vücudun çok yoruluyor.ama arkadaşlarımdan görüyorum.doğum öncesi izin doğum sonrası izin raporlar ücretsiz izin derken derken bebeğin doğunca neredeyse bir yıl yanındasın bebişinin.sonra annen kayınvaliden yada bakıcı.eğer yarım günse okulun çok rahat oluyor.sabahçıysan çocuğun uyanıp kahvaltısını yapıyor sonra sen geliyorsun.öğleciysen kahvaltısını yaptır yemeğini hazırla zaten öğle uykusu var sonra geliyosun.çevremden gördüğüm bu.tüm gün okullarda biraz sıkıntılı oluyor ama idare ediliyor. haftasonu evdesin yaz tatili evdesin.
böyle yazılar okudukça o zamanlarda sinirlendiğim sıralanan öğretmenlik avantajlarını şimdi ben sıralıyorum.keşeke bütün kadınlar öğretmen olsaydı.hem çalışmanın zevkine varır hem de bebeğinize iyi bir gelecek sağlardınız.ama işte olmuyor.hayat şartları.herkes fabrikadan çıkmış gibi aynı olamıyor.konu sahibi olarak siz de üzülmeyin.işe iyi tarafından bakın.çalışan üreten bir annesi var çocuğunuzun.en azından haftasonları evdesiniz buna şükredin.çünkü cumartesi 4 e kadar fabrikalarda çalışan akrabalarım var.çok bıkmışsınız sıkılmışsınız.haftasonu bile olsa iki günlüğüne bi yerlere kaçın.biraz zaman geçirin eşiniz ve çocuğunuzla.bu size çok iyi gelecek enerji toplayacaksınızdır.
sizi anlamaya çalışıyorum ama biraz abartmıyormusunuz,ben kendimden örnek vereyim,bende çalışan bir anneyim,kızım 4 yaşında eve gittiğimde evet beni çok özlediği için peşimden ayrılmıyor oyun oynamak istiyor hikaye anlatmamı istiyor vs.ama bende onu çok özlediğim için bunları yapmak ne kadar yorgun olursam olayım zor gelmiyor..sabah uyandığımda tek isteğim saatlerin çabucak geçip kızıma biran önce kavuşmak oluyor.çocuğunuz bebek olsa ağlayan zırlayan anlıcam ama 3 yaşındaki bir çocuk laftan anlayabilir oturup sakin bir oyun oynayabilir sizinle bence..sizin sinirleriniz fazla yıpranmış bence ,isterseniz kendinize zaman ayırabilirsiniz diye düşünüyorum..madem bakıcı bakıyor rica edin bikaç akşam geç gitsin evine sizde eşinizle yemeğe sinemaya falan gidin yada arkadaşlarınızla.bir hafta sonu gönlünüzle takılın ..bunlar imkansız şeyler değilki,,bakıcı bakmazsa eşinizle konuşun o baksın siz arkadaşlarınızla takılın..kafanızı biraz dağıtırsanız bence çoccuğunuzun davranışları bu kadar gözünüze batmaz..
Siz ne iş yapıyorsunuz. Ben de aynı konu sahibi gibi yoğun çalışıyorum. Anlattıkları eksik fazla değil abartı değil. Bankacılık çok rahat klimalı ortamlarda çalışma gibi görünse de insanın canını çıkartıyorlar ve rekabet hat safhada.. vücut dinlenemediği için her gün biraz daha yoruluyor. Zaten o olanlardan şikayetçi değil herşeye yetemediğinin verdiği stresten kaynaklanıyor bu. Hani şu filmlerde gibi sıkılınca ben çıkıyorum diyebilsek ya da çalışma arkadaşımıza hadi gel bir şeyler içmeye gidelim desek daha farklı olur ama sistem bizde tam tersi max performans max zaman. Aslında çok çalışmak değil verimli çalışmak önemli. Bir sürü özel sektör çalışanı 23 nisanda çalıştı. İyi mi oldu? Hiç iyi olmadı herkesin motivasyonu düştü. 1 gün dinlendirselerdi bizi onlar daha kazanırdı aslında ama anlamıyorlar…
muhasebeciyim ve benimde aşırı yoğun ve yorucu bir işim var,banka koşullarını bende biliyorum kolay olduğunu falan söylemedim ki hemen atağa geçtiniz..ben sadece arkadaşa sinirlerinin fazla yıpranmış olduğunu ve büyüzden kızının isteklerinin fazla gözüne battığını ,bundanda ancak kendine zaman ayırarak uzaklaşabileceğini anlatmaya çalıştım..anladığım kadarıyla konu sahibi isterse kendine zaman yaratabilir,eşi anlayışlıymış bir haftasonu bak bende azıcık gezeyim dese kabul etmeyecek değildir heralde..yada bakıcıya dese oda gelir..insanın kendini bu kadar yıpratmasına gerek yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?