- 28 Aralık 2007
- 1.272
- 421
- 323
- 42
- Konu Sahibi papatyam_83
-
işte konunun özeti budur aynı şeyleri düşünüyorum.. Sömürge toplumunda yaşıyoruz ve kadınlar olarak sömürülmeye çok müsaitiz (yanlış anlaşılmasın duygusal olduğumuz için). Bende aynı hayalin peşindeyim. Bir daha asla gidip o saçma sapan iş görüşmelrine girmek evlisin(şimdi birde çocuğum var) diye olumsuz cevaplar almak, kendime güvenimi yitirmek en sonunda istediğimden eğitimimden hayalimden vazgeçip ne olursa olsun diye saçma sapan bir işe girmek,sadece az da olsa para kazanmak için canıma tak dediği için hiç istemediğim, sevmediğim bir işi yapmak, uzayan mesailer, sosyal hayatın 0 a düşmesi bir yana, evine ailene en önemlisi çocuğuna zaman ayıramamak kabusa dönüşen bir hayat..
Off offf bunları düşününce,otur evinde diyorum çocuğun seninle mutlu.. şimdi kendi işime yapabilecek cesaret ve zamanı belirlemeye çalışıyorum..en güzeli bu..
Bence eğer çalışacaksan.. özgür çalışakcaksın az kazanacaksın ama kuralları sen belirleyeceksin. Yada öğretmen olucaksın veya memur en temizinden gecen gündüzün belli olucak entrika az olacak iş hayatında kimse senden büyük başarılar beklmeyecek.. Huzurla yapacaksın işini..
Problem kesinlikle sende canım..
önceki mesajında üzeri kapalı söylediklerini bu mesajında sert br uslup ile sorulmuş soru cümlesine çevirmişsin..
Bu kadıncağız nerden bilecekti ? Hangimiz geleceğ görebiliyoruz ki hele birde daha önce anne olmamış birisi çocuk büyütmenin nasıl birşey olduğunu nerden nasıl bilecek. Hakikaten bazen sadece yorum yazmak için yazıyorsunuz..pesss doğrusu pesss.
Hazır değilseniz neden çocuk yaptınız nasıl bir sorudur yaww..?
Neye nasıl hazırlanıcaktı ki anlamadım? Sizin bir çocuk nasıl büyüyor bu konuda bir fikriniz varmı? Daha doğrusu sizin nasıl bir beyniniz var ki böyle bir mantık böyle bir bakış açısı böyle fikirler üretiyor..
şimdi sizden ricam çalışan bir bayanın evlilik ve çocuk konusunda ki yapması gereken psikolojik hazırlıklar nelerdir bunları bize açıklayabilirmisiniz hadi biz hazırlıksız yaptık çocukalrı da bari bizden sonrakiler faydalansın bilgilerinizden..
Bakanlıkta çalışan ablanız çok doğru bir tespit yapmış ama bunu her erkek yemez.. Sizinki yemiş helal olsun benim eşim birde yetişmeyen işlerin benden hesabını sorar.. Amatabi hata bende değil mi? Evlenmeden önce ön hazırlık yapmam gerekiyordu sizin gibi.. Yoksa maazallah bu durumdan dert yanmaya bile hakıkım olmaz.. Niye çünkü evlenmeye hazır olmadan evlenmiş olurdum ben nedenlede başıma ne gelirse kabul etmem gerekirdi.. Hayy allahımyaa kafayı tozutacam ben burdaki yorumlardan..
valla konu sahibi ve çoğunluk aynı tepkiyi verdiği için,bence bizde bir problem yok
Hem şu cümle ile nasıl yanlış anlaşılmış olabilirsiniz ki;
''neden anne olmaya kalkıştınız?''
siz bu cümle ile konu sahibinin ''anne olma isteğini''sorguluyorsunuz!
Ayrıca çok merak ediyorum ne sanıyorsunuz bu anne olma durumunu?
Düşünmediğiniz için çok farklı anlamlandırdığınız belli.
Anne olmak için bütün şartların olgunlaşmasını beklemek diye bir kural mı var ki?
Konu sahibi çalışıyor ,evladına daha iyi bir gelecek bırakmak için,bebeğini çok güvendiği bakıcısına bırakıp,
her normal kadın gibi yaşıyor.evet çok bunalmış buraya anlaşılabileceğini umarak içini dökmüş.
şart mıdır anneliğini sorgulamak,hakkımız mıdır?
Bence ''anne olmaya kalkmakla'' çok da güzel yapmış,evde oturup çocuklarının eline bir parça ekmek verip sokağa salan
''anne''lerin olduğu bir toplum da,eğitimli,ayakları yere sağlam basan,evladının geleceği için çalışan kadınlar asıl''anne''olmalı zaten.
Sanmıyorum konu sahibinin sizin bakış açınızla''sadece bebem olsun diye anne olduğunu''
öyle olmuş olsa,kocasının maaşıyla idare eder,o çocuğu kıt kanaat büyütürdü.
Bence gayet de sorumluluk sahibi konu arkadaşımız.
Konu açma sebebi de gayet insani,gayet normal sıkıntılar.
Anne olunca insan doğa üstü bir varlık olmuyor,çelik gibi sinirlere sahip değiliz hiçbirimiz.
Hem iş hayatının keşmekeşi,ev hayatının nankör düzeni,eşine karşı sorumlulukları ve hiç bitmeyen annelik mesaisi...
Bütün bunlara tepki veren kadın ruhu ve bedeni.
Bence çok doğal bu tepkisi.bizlerin anne olma hakkını sorgulayabileceğimiz son gruptan bir kadın.
Kırmak,incitmek istemiyorsunuz ama,buraya sıkıntısını yazan bir kadına çok sert bir üslupla ''anlamıyorum böyle insanları,ne diye anne olmaya kalkıştınız''diye
hesap soruyorsunuz.bu da ayrı bir ironi...
dıorum ya ben tek çoçukluyum bırakın ki kalkıp iki çocuklu birine bile böyle bi yorumda bulunma hakkını bulmam kendimde ki
arkadaş maşallah bekar haliyle taşladıkça taşladı işte gülüyorum sadece ,
dediğiniz gibi ev hanımı olup da eline kuru ekmek verip dışarı salanları düşünürsek emin olsun bu bekar arkadaş gibi düşünenler
iyiki biz anne olduk
Doğrudur arkadaşlar siz haklısınızdır.
Benim asla hesap sorma gibi bir niyetim yoktu.
Sadece merak ettiğim için sordum.
Gerçekten bu dünyaya bir can getirmek için maddi manevi şartların tamamen oluşması gerektiğine inanırım.
Çalışan kadının hali zor. Çalışan annenin hali bundan bin kat daha zor.
Neden bir insan bile bile bu zorluğa girişsin ki?
Çocukları sevmek,anne olmak istemek vs. zaten bana uzak bu konular. Ama madem böyle bir fedakarlığa kalkışıldı o zaman isyan etme,şikayet etme hakkı bana günah gibime geliyor.
Sonuçta bu zor şartların altında dünyaya gelmek isteyen o değildi.
Neyse yeniden üzdüğüm arkadaşlarım için özür dilerim,mutlu günler dilerim.
Doğrudur arkadaşlar siz haklısınızdır.
Benim asla hesap sorma gibi bir niyetim yoktu.
Sadece merak ettiğim için sordum.
Gerçekten bu dünyaya bir can getirmek için maddi manevi şartların tamamen oluşması gerektiğine inanırım.
Çalışan kadının hali zor. Çalışan annenin hali bundan bin kat daha zor.
Neden bir insan bile bile bu zorluğa girişsin ki?
Çocukları sevmek,anne olmak istemek vs. zaten bana uzak bu konular. Ama madem böyle bir fedakarlığa kalkışıldı o zaman isyan etme,şikayet etme hakkı bana günah gibime geliyor.
Sonuçta bu zor şartların altında dünyaya gelmek isteyen o değildi.
Neyse yeniden üzdüğüm arkadaşlarım için özür dilerim,mutlu günler dilerim.
Diğer yorumlar neyse de ben şu yorumunuza değinmek istiyorum. Şimdi derdim var köşesine bir konu açıyorsanız herkesin yorum yapmaya hakkı var bekar çoluklu çocuklu farketmez. Siz böyle bir ayrım yaparsanız doğru olmaz. Düşünün ki bir evlilik danışmanına gidiyorsunuz eşinizle sorununuza çözüm arıyorsunuz evlilik danışmanına evli değilseniz siz bize yardımcı olamazsınız diyerek çıkacakmısınız? Bazı yorumları beğenirsiniz alırsınız bazılarını ise beğenmez kulak arkası yaparsınız bu sizin tercihiniz. Bende bir kere evli olmayan bayan için bekar haliyle miletin evliliğini eleştiriyor diye çıkışmış ve yazmıştım hatta banlanmıştım:) sonra düşündüm haksızmışım bırakın herkes istediğini yazsın. Siz kendiniz için faydalı olan yorumları içinden seçer hayatınızda uygularsınız.
Konu sahibinin bu kadar eleştirilmeye,hazır değilsen neden evlendin,bebek yaptın demeye kimsenin hakkı yok bu kimseyi ilgilendirmez..
bunalmış ve konu açmış ne var bunda destek yerine neden köstek olunuyor anlamış değilim...
Çalışan ve çalışmak zorunda olan bayanların işi gerçekten zor...Ömür boyu çalışmak zorundaysa ömür boyu bebek yapmayacakmı...Konu sahibi çocuğumu sevmiyorum demiyor zaten..Çocuk yapmak içinde gerekli şartlar hiç bi zaman oluşmassa nolucak peki?
Lütfen biraz empati...
Hayır 2. yi yapmadı.Bir çocukla kapının önüne kondu.neyy ben anlamadım durumu tam ? Napıomuş kadın? çocuğa gece gündüz anneannesi bakıyordu o emzirmeye gidiyordu sadece
de gerisini anlamadım ikinciyi de mi yapmış?
Ya hayatlar böle işte
örnekler vereyim, mesela çocuğunu hafta içi 5 gün yakın ilde oturan babaanneye bırakılıp sadece haftasonları görmeye gidilmesi
benim bi tanıdık öyle
sanki boşanmış anne baba haftasonundan haftasonuna çocuğu görmeye gidiyo gibi,
yine bi öğretmen arkadaş var bebeği ile hiç görmedim aileyi annanede yatıp kalkıyo bebek bi gün evde anne baba bebek dururrken
bebek başlamış ağlamaya susturmak ne mümkün hadie babaanneneye gidelim mi deyince gülmeye başlamış bebek,
o anne babanın halini düşünün,
sütten ayırmak için 15 gün kesintisiz anneannede kalan bebek mi dersiniz anneyi görmeden
ben bunları tasvip etmiyorum ben allah a şükür bebeğimi 3 senedir bakıcımıza 1 kere bile bırakmadım
bi öğlen bırakmıştık sinemaya gitmek için kaç yıl önce o kadar, onda bile koşa koşa eve geldik bitince film
yani istiyorum ki hem eksikliğimi minimum derecede hissetsin rahatlık adına itelemeyim asla çocuğumu istiyorum
işte böyle bir içsel çatışma yaşatıyo insana hem çalışıp hem anne olmak, ya böyle çok relaks bi işin olcak ya da evden
para kazanabilceğin bi işin,ya da böyle sürüncen
ya daaa müthiş rahat bi insan olcan örnekleri verdiğim gibi böyle takmıcan çocuk nerdee kiminle annenede napıo beni özlemişmidir
doğurdum attım anneme hiçbir katkım yok çoçuğuma büyünce benden uzaklaşır mı napar die düşünmicen
ama o çocuğu doğurduysan manevi olarak asla yanlız bırakmaman lazım bunu bilir bunu söylerim
istersen ülkenin başbakanı ol ne olursan ol
o zaman ben gibi vay anam mesleğime bak mahvetti beni kızım yapışışo eve gelince ne zamana kadar sürcek de demicen :)
oy başımı nerelere vurayım ben
Konu sahibinin bu kadar eleştirilmeye,hazır değilsen neden evlendin,bebek yaptın demeye kimsenin hakkı yok bu kimseyi ilgilendirmez..
bunalmış ve konu açmış ne var bunda destek yerine neden köstek olunuyor anlamış değilim...
Çalışan ve çalışmak zorunda olan bayanların işi gerçekten zor...Ömür boyu çalışmak zorundaysa ömür boyu bebek yapmayacakmı...Konu sahibi çocuğumu sevmiyorum demiyor zaten..Çocuk yapmak içinde gerekli şartlar hiç bi zaman oluşmassa nolucak peki?
Lütfen biraz empati...
ayy üzüldüm konu sahibine kadıncağız anlık sıkılmış içini dökmek istemiş bazen herkese olduğu gibi isyan demiyelim ama sadece anlık bir yakınma olmuş olay nerelere gelmiş yazık ya... sıkmayın canınızı eminim o sıkıntı geçmiştir:))
arkadasım bende yenı evlıyım henuz cocugum yok ve calısyorumm ınan boyleyken bıle sıkılıorum bazen yemek yap temızlıkk kendıme aıt zamanım kalmadı gıbı bırsey eh esımlede ızınlerımız uymayınca bırlıkte gecırılen zamanda yok benımde senın gıbı ısyan ettıgım zamanlar oluo cnmm ama sende esıne sorumluluk vermelısın onla konusmalıısın bu konuyu anladııgm kadarıyla aılelerınınz uzaktaa valla ne erkekler görüom ıs yerınde cocuklarıının pesınden ayrılmayan benımkı nasıl olur bılmıorum ama anlatmalısın esınee yoruldum deyın bıraz destek olsun sıze baba olmak kolay degıl oleee üzmeyın kendınızzııı kendımı gördum sende bızde doguya gıdıcezzz ve aynı senın duurumunda olcam cocuk ben işşş ama onların gelecegı ıcın calısmalıyızzz kımısı demıss paramız olcagınaa annemız yanımızda dursun dıee dunya öle degıl artık hayat sartları o kdar kolay deıllllböyle konusanların arkasında aılelerı vardır emınım
arkadasım bende yenı evlıyım henuz cocugum yok ve calısyorumm ınan boyleyken bıle sıkılıorum bazen yemek yap temızlıkk kendıme aıt zamanım kalmadı gıbı bırsey eh esımlede ızınlerımız uymayınca bırlıkte gecırılen zamanda yok benımde senın gıbı ısyan ettıgım zamanlar oluo cnmm ama sende esıne sorumluluk vermelısın onla konusmalıısın bu konuyu anladııgm kadarıyla aılelerınınz uzaktaa valla ne erkekler görüom ıs yerınde cocuklarıının pesınden ayrılmayan benımkı nasıl olur bılmıorum ama anlatmalısın esınee yoruldum deyın bıraz destek olsun sıze baba olmak kolay degıl oleee üzmeyın kendınızzııı kendımı gördum sende bızde doguya gıdıcezzz ve aynı senın duurumunda olcam cocuk ben işşş ama onların gelecegı ıcın calısmalıyızzz kımısı demıss paramız olcagınaa annemız yanımızda dursun dıee dunya öle degıl artık hayat sartları o kdar kolay deıllllböyle konusanların arkasında aılelerı vardır emınım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?