çalışmak berbat bir şey, evet isyanlardayım

aman dikkat edin birazdan NİE EVLENDİNİZ Kİ NİE ÇOCUK SAHİBİ OLDUNUZ Kİ MADEM BU KADAR ŞİKAYET ETCEKTİNİZ diyenler damlarlar

canım benim çokçok iyi anlıorum seni Allah sabır kuvvet versin demekten başka yapacak hiçbişi yok
tüm derdimmiz çocuklarımızla kanımızın son damlasına kadar vakit geçirmek verimli bi şekilde
onlara yokluğumuz hissettirmemek
sizin de benim de tüm çalışan annelerin bunu bizden başkası bilemez

Aynen işte hem ev hem iş hem koca hem çocuk hepsinin 4/4 lük yürümesi imkansız Birinden feragat etmek lazım maalesef..

canım çocuğun yaptıklarının çalışmanla alakası yok inanki, ev hanımı olsanda çocuğun tependen inmicek sürekli ilgi isticekti, evet yorgunsun, tükeniyosun ama çocuğunu böyle kabul etmekten başka şansın yok, 2-3 sene sonra dikkatini başka şeyler çekmeye başlıcak
sanırım senin bu tükenmişliğinin sebebi eşin birazda, çocukla nöbetleşe ilgilenebilirsiniz, bi saat sen bi saat o
eğer ev işlerinede yardım etmiyosa, işin zor gerçekten
ama inan kuzunun bi suçu günahı yok, tüm küçük çocuklar öyle, dünyaları annelerinden ibaret

ama kocalar bu konuda anlayışsız oluyo gerçekten çoğunlukla, kendilerine vakit ayırmaktan söz edip gerçektende ayırıyolar, peki nerde kadınların kendilerine ayırcak vakti, onu düşünen yok

Son düzenleme:

eşime kendi çapında yapabilceği bişi ise verdiğim işi yapaar
salata yapmak gibi
ben süpürge yapıosam o mesela küçük öteki işleri yapar

çok şükür güzelliklerim de var canım,

salata yapmak gibi

salata yapmak gibi

ne güzel canım, bi de elini hiç bi işe sürmeyenler vardır ya, acaba öyle mi dedim, sevindim senin adına

Hafta içi 9-6.30 çalışıyorum, eve gidene kadar 7.30 oluyor saat kendime gelene kadar 8...
Evlenirsem de % 100 çalışmak mecburiyetindeyim, ne zaman çalışan bir annenin feryadını duysam üzülüyorum...
Büyük ihtimalle aynı pozisyonda ben olacağım evlendiğimde de çocuk sahibi olduğumda da, buna mecbur olacağım yani.
Bunu yaşayacağımı bilmek çok zor.
Allah yardımcınız olsun.

ayyy kıyamam yaaa okurken hem gözlerim doldu hem de yüzümde tebessüm oluştu benim bebeim yok ama inanın ben de aynı durumdayım her gün uykumu almadan işe gitmekten akşam eve geldiğimde hiç oturmadan iş yapıp 12-1 gibi yatağa girmekten haftasonları temizlik yapıp misafir ağırlamaktan eşimin bitmek bilmeyen isteklerini karşılamaktan ben de bunaldım,bi vakit bulamıyorum ki duş aldıktan sonra saçlarıma fön çekeyim kaşımda çıkan 2 tüyü alayım yok olmayınca olmuyo...nasıl güzel dökmüşsünüz içinizi sanki benim hislerimi anlatır gibi...allah kolaylık versin bize...

oooo banyoya nasıl girip çıktığımızı bilmiyoruz ki fön mön nerdeeee :)
biz milyonlarcayız Allah sabır versin hepimize

ne güzel canım, bi de elini hiç bi işe sürmeyenler vardır ya, acaba öyle mi dedim, sevindim senin adına

ha yok çarpılırım vallaha öyle dersem
sağolsun üzmez beni yok şöle olsun böle olsun nie bu yemek kötü falan demezzz

Allah herkese anlayışlı eş versin
çalışana çalışmayana

sabah aynı saatte evden çıkıp akşam 7-7buçukta aynı saatte eve girince adamlar da pek sert olamıyo :)

O ZAMAN NİE EVLENDİNİZ Kİ NİE ÇOCUK SAHİBİ OLDUNUZ Kİ MADEM BU KADAR ŞİKAYET ETCEKTİNİZ :))
bende evdeyim çalışmak çok istiyorum ama gerçekten zor olucak ama sürekli evde olunca da insan bunalıyo paspallaşıyo ikisininde iyi ya da kötü yanları var mutlaka

:))))
hayırlı bi iş mutlu olcağın bir iş çıkar karşına umarım canım

Ben bu işkenceyi 9 senedir yaşıyorum. Ama benimki biraz daha hafifletilmiş hali. Bebelerim büyük 10 ve 7 yaşındalar. Şimdi biraz daha rahatım ama bundan 5-6 sene öncesini hiç düşünmek bile istemiyorum. Nasıl yapmışım, nasıl dayanmışım valla bilmiyorum. Sabah 9 akşam 6.30 çalış ctesi yarım gün çalış, evle ilgili bütün herşeyle ilgilen, vallahi de billagide şimdi asla gücüm yok bütün bunlara.

Ama çalışmaya devam maalesef. Ben de isyanlardayım uleyyn:84:

dimi insan düşününce kendinde bulduğu gücü tahmin bile edemiyor değil mi
allah herrkese yardım etsin siz gibi büyüdüklerini de görürüz inşallah
ama bu çalışmanın bunaltısı hiçbir zaman bitmicek

bir derdim var köşesine çok nadir yorum yazarım bir iki kez çok özel olmayan sıkıntılarımı paylaştım.fakat herkesin uslubu aynı olmayabiliyor ve evet bu bölümde üzülmeye ve kırılmaya hazır olmak lazım konu açarken onu gördüm .neyse sizi empati yaparak anlamya çalışıyorum.hissedemem sizin hissettiklerinizi ama anlayabilirim düşününce ben de bir anneyim.ben 4 yıl ünv.yi maddi imkansızlıklarla okumuş ailesinin yaşadığı yerden farklı bir şehre gelin gelmiş üstelik de ciddi oldurmayan ve öldürmeyen kronik hastalığı olan bir insanım.çok isterdim başlarda olsaydı iş hayatım .ama olmadı hangi kapıya gitsem yüzüme kapandı.işletme mezunuyum ilk geldiğim zaman istediğim tek şey mali müşavirlik stajı yapmak ve ilerde ofisimi açmaktı.yanında staj yapabileceğim bir mali müşavir bile bulamadım .tabii bu arada evliliğim bir yılını doldurmuştu.kiradaydık eşim devlet memuru ve inanın asgari ücretin birazcık üstünde bir maaş alıyordu .kıt kanaat geçiniyorduk.derken dr.um yıllar geçip hastalık lerledikçe riskin artacağını eğer anne olmak istiyorsa bir an önce olmam gerektiğini söyledi.ve ben ertesi ay hamile kaldım oğlum dünyaya geldi .kayınvaldem herkes doğurduğuna baksın ben çocuk mocuk bakamam dedi kestirip attı.ve benim oğlum on yaşına geldi .ünv.mezunu bir ev hanımıyım şimdi.eşim yükseldikçe maaşıda yükseldi.hala bir evimiz ve arabamız yok.istediğimiz şeyleri alabilmek içinde beklemek zorundayız.ama Rabbime binlerce şükürler olsun mutluyuz.çok sıkıntı çektik maddi anlamda ama Rabbim hep bir kapı açtı.bazen bişeyi çok isteyip alamadığmda keşke çalışsaydım diyorum ama bu hayata alıştım ve sanırım artık yapamam diyorum .çok uzun oldu ama arkadaşım samimiyetle söylüyorum eğer ruh sağlığın huzurun fiziksel sağlığın bozulacaksa çalışma... belki çok tepki alıcam ama aç mezarı yok boşver kızınla ve eşinle çoook mutlu olursun inşallah ALLAHIM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN İNŞALLAH..

ben 7 senelik öğretmenim 2 senedir evliyim ve 8 aylık bir kızım var.Tabi diğer meslek dallarına göre çalışma saatlerim çok uygun.En geç 12 de çıkıyorum bebeğime de annem bakıyor.Burda ne yorum yapılırsa yapılsın herkes olaya kendi bakış açısından bakacak ve kimsenin düşüncesi değişmeyecek.Ben ise şöyle düşünüyorum.Benim eşim ayda 20.000 lira da alsa asla çalışmaktan vazgeçmem.Doğum yaptığımda ben de depresyona girmiştim.Kızım 3 aylıkken tekrar çalışmaya başladım.İnanın tüm ilaçlardan iyi geldi.Resmen terapi yeriydi.Üstelik kızımla daha normal bir psikolojide ilgilendim.Ve asla vicdan yapmadım.Eminim kızım büyüdüğünde benimle gurur duyacaktır.Çünkü onun için eşim ve ben tüm imkanlarımızı kullanarak en iyi şekilde yetiştirmeye çalışacağı.Eminim yabancılar böyle konuşmalar yapmıyorlardır.:)Bizim toplumda maalesef en iyi eş,en iyi evhanımı,en iyi anne,en kariyerli olma gibi istekler varBunlar çatıştığı için bu kadar derinlemesine düşünüyoruz zaten.Ayrıca çalışan bayanların çocukları problemli oluyor diyenler o zaman Türkiye 'de 40-50 yıl önce çalışan kadınların yüzdesini hesaplarsanız hemen hemen Tüm Türk insanı problemlidir.:)

ya çalışan annelerin çocukları problemli büyür die bişi olabilir mi ya buna asla katılmam zaten,
ha nasıl olur anne göz göre göregöre bakan kişinin iyi bakmadığını bile bile elini kolunu kılını kıpırdatmaz
keyfinde devam eder, bi şekilde büyür amaan der nebilim düşünmez etmez tamam zaten çalışmaya gerek yok ki
ev hanımı da olsan çocuğunu göz ardı etmişsen problemli büyür zaten
ben nediyorum, benim halam 60yaşında öğretmen emeklisi, amcamın karısı daha da yaşlı vakti zamanında memurmuş ve doğuda bunlar
örnek yok halamın kızı düzgün bir şekilde büyyüp hemşire olmuş güzel bir evlilik yapmış hala annesine olan sevgisi saygısı normal yani herşey
e yengemin oğlanları güzel evlilikleri ve çocukları var güzel meslekleri mutlular, güzel yetişmişler
ve o dönemin şartlarında,
illa ki onlar da çok sıkıntı yaşamıştır daha çok hatta, makine yok bez yok mama yok,
kadının çalışması hep vardı milyonlarca var hep olacak, illa çocuklarına vah yazık demek çok cahilce bir laf olduğunu düşünüyorum,
benim kızım Allaha şükür gülerek uyur gülerek uyanır,

ne güzel, sizin de yaptığınız çok güzel bişi ve mutlu olabilmek lazım aslında her durumda
illaki aman aman maaşlarla mutlu olunur kıt kanaaat geçinerek mutsuz olunur die bi kriter yok tabe ki
insan yeterki hayattan mutluluklar çıkarsın
yanlız heeeer ana biraz bunalır biraz sıkılır, o ana kadar içinde olmadığı bir durumla ister hazır ister hazır değilken yapmış ol
karşı karşıya kalınca illa ki bi bunaltı içine girer,
ah işte çıkmaşı çok düşündüm ama sizin kadar cesaretim yok maalesef,
hem kızımın iyi bakılıyo olmasının verdiği güven nebilim bazen ama anlattığım gibi bir isyana girince lanet olsun çalışmaya da mesleğe de demem
falan karmakarışık
evet ruh halimizin çok iyi olduğunu söyleyemem sanırım sadece sabır biraz

çalışıyorum , bekarım ama asla çalışmaktan bi şikayetım yok..
üstelık çalısma saatlerım yoğun oldugu halde..
devlet memuruyum, ılerde evlendıgım zaman da işimi bırakmayı düşünmüyorum..
bence ne olursa olsun bı kadın herseyden once kendısı ıcın yapmalı bıseylerı...
annem de calısan bı bayandı ama fazladan bır dakıkası olsun bıze ayırırdı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…