bir laf vardır ya babadan ya kocadan:) mal mülk olsa bile zevk için yine çalışırım ben ama herkes farklı düşünebilir tabi[/QUOT
Tabiki herkezin kendi düşüncesi ama maddi durum olmuş olsa belki çalışmak bu kadar zor gelmez hani mecburluk olunca insanın kafasına çalışmak zorundayım diye yerleşiyor buda insanı ister istemez işten sogutuyor bence bide işini sevmiyosan daha çk soguyosn
Ooo konu baya enteresan noktalara gelmiş. Bende 9 senedir açlışan biri olarak asla ama asla çalışmak istemiyorum ve bu yüzden eşimle kavga bile ediyoruz. Bazen bunalım noktasına geliyor. Yeter artık birazcık dinleneyim diyorum ama olmuyor işte. Hem ev, hem çocuk hem iş... Hepsi bir arada çok zor oluyor. Evde oturup da canının istediğini yapan, istediği saatte uyanan, istediği kitabı okuyabilen, eviyle ilgilenen, canı istediğinde gezmeye giden, çeşit çeşit yemeklerle uğraşan biri olmak istiyorum ben. Pijamalarla bütün gün geçöiren sadece akşam eşine süslenen ne bileyim. Ev hanımı olmak güzel şey. Valla ünv mezunuyum, işim de iyi ama kim ne derse desin, geri kafalı desin cahil desin bilemem ama kendi adıma söylüyorum kadının yeri ev bence. Ya da öyle bir eşin olacak ki, yemek yapacaki bi gün sen dinleneceksin bi gün o, bi gün sen çamaşır yıkayacaksın bi gün o ve ben daha öyle birine denk gelmedim varsa, çalışsın tüm kadınlar, yoksa ev mecburen. Haa ben hem kariyer yaparım hem ev hanımı olabilirim diyen varsa süper. Ben onlardan diilim ve mutsuzummm.
Biz çalışan kadınlarda bu forumda sert bir dille eleştirilmedik mi sizce?? Haklısınız herkesin bakış açısı farklı.Tatminkar ücretlerden bahsetmişsiniz.Evet haklısınız iyi kazanıyoruz ve geç saatlere kadar çalışıyoruz ancak bu öyle birden olmuyor.16 yıldır çalışıyorum ben ancak son 4 yıldır istediğim seviyede evimi geçindirecek bir maaş alabiliyorum.Ondan önce bir de borcum harcım vardı.Gündüz işe gidip,akşamları çeyiz işi dikerek,hafta sonları da diktiğim işleri dağıtmak için ordan oraya koşturarak çalıştım yıllarca.Yirmili yaşlarda arkadaşlarım o cafe senin bu bar benim gezerken ben bir ayakkabıyı beş sene giyerek aldım evimi.Lise mezunuyum ve bu duruma gelmek için yıllarca yok paralara çalıştım.İş öğrendim,piştim.Şimdi de mutluyum haliyle , emeğimin karşılığını alıyorum.Lise mezunu olup şu an bulunduğum yerde çalışmak çok zor.Şikayet etmeden sebat edilirse bu durumlara geliniyor.Hala çok çalışıyorum,hem de hiç şikayet etmeden.Hala acemilerden daha fazla performans göstererek yerimi koruyorum.Öyle işe başladım maaş dolgun olsun,iş saatleri uygun olsun demekle kazanılmıyor para.Sizde bu kadar emek verin bakalım bırakabiliyormusunuz çalışmayı
ben ikisinin de tadına baktım üniversiteyi bitirdiğim zaman özel sektörde işe başladım ve aman Allah'ım yıllarca bunun için mi uğraşmışım ben dedim ? işe ağlaya zırlaya giderdim bi tek pazarım vardı onu da öğlen 1 lere kadar uyuyarak geçirirdim...sonra evlendim eşim anlayışlıdır saolsun istemiyosan çalışma dedi tabi ailem falan acaip karşı çıktı ki ben de çalışan bi annenin çocuğuyum gönül koydular falan derken neyse ben evde keyfime baktım bi süre nasıl hevesliydim ilk başlarda arkadaşların dediği gibi yemekler pastalar börekler misafirler gezmeler akşam kocaya süslenmeler komşu günleri derken....tıkandım!!!çünkü baktım gördüm ki muhabbetler hep aynı gezmek tozmak ev işleri bi yere kadar sıkılıyosun belli bi zaman sonra kendini gereksiz dedikoduların vesveselerin içinde buluyosun eşin 10 dk geç gelse senaryolar üretiyosun kursa gideyim dedim dikiş falan o da sarmadı beni ...bi de nedense eşimden para istemek ağrıma gitmişti halbuki o hiç problem yapmadı Allah için keyfine bak dedi hep ama ben yapamadım...
sonrasında bebiş yapayım vaktimi doldurayım dedim ama onun da ha deyince yapılmadığını anladım.:)))..velhasıl kendime acımaya başladım herşeyi kafaya takan her söze alınan sabahları yataktan çıkmayan bi insan oldum..bazı arkadaşlar belirtmişler evde olunca eşinden herhangi bişey için yardım istemek gibi bi lüksün olmuyo zaten adam çalışmış bütün gün eve gelince dinlenmek hakkı tabi sana bişeyler anlatıyo ama senin anlatacak bişeyin de olmuyo naptın hayatım bugün?hiiiç komşuya geçtim evi topladım çamaşır ütü bi ara annem uğradı...muhabbetler bu kadr yani...kısır bi döngü...
neyse çok uzattım sonra çalışma hayatıma geri döndüm ama bi farkla cesaret edip kendi işyerimi açtım tabi ki borçla harçla ama şu anda mutluyum çünkü kimsenin kaprisini çekmek zorunda değilim gene özel sektör sorumluluklarım belki daha fazla ama eyvallahım yok kimseye bence bu yüzden mutluyum...özel sektörde başkasının kölesi gibi çalışmaktansa evimde oturmayı tercih ederdim ama güzel bi iş nasip olursa da çalışmak gibisi yok...şimdi muhabbetlerim hayata bakışım çok daha farklı 4 sene önceki sudan çıkmış balık değilim tecrübe edindim hergün yeni insanlar tanıyorum ve birilerine faydam dokunuyo diye düşünüyorum ve mutlu oluyorum gün içinde yaptıklarımı başıma gelen ilginç olayları eşimle paylaşıyorum beraber gülüp yorum yapıyoruz ya da moralimi düzeltiyo en basitinden teselli ediyo eşimin bana bakışı da farklı gibi ya da ben psikolojik olarak öyle hissediyorum halbuki daha borçlarımdan para kazanmaya fırsatım olmadı.:)))..ama mutluyum yani..akşamları beraber yapıyoruz işleri daha programlıyım daha çok vakit geçiriyoruz eşimle ben bi yandan yemek yapıyosam o da sofrayı kuruyo ben süpürüyosam o da siliyo..keyif çatmaya gelince de beraberiz:)))..bebişi de ileride yanıma alacağım için içim de rahat..keşke herkes benim gibi şanslı olsa diyorum ve bitiriyorum...yani demem o ki çalışma şartları etkiliyo insanın bütüüün duygu ve düşüncelerini...hepinize gönlünüzdeki işi versin Rabbim yoksa da evin tadını çıkarın keyfinizi sürün en zoru maddi zorluklar çünkü kimse çalışmak zorunda olduğu için çalışmasın keyfi istediği için çalışsın inşallah...kadınlar herşeyin en güzeline layık
ben ikisinin de tadına baktım üniversiteyi bitirdiğim zaman özel sektörde işe başladım ve aman Allah'ım yıllarca bunun için mi uğraşmışım ben dedim ? işe ağlaya zırlaya giderdim bi tek pazarım vardı onu da öğlen 1 lere kadar uyuyarak geçirirdim...sonra evlendim eşim anlayışlıdır saolsun istemiyosan çalışma dedi tabi ailem falan acaip karşı çıktı ki ben de çalışan bi annenin çocuğuyum gönül koydular falan derken neyse ben evde keyfime baktım bi süre nasıl hevesliydim ilk başlarda arkadaşların dediği gibi yemekler pastalar börekler misafirler gezmeler akşam kocaya süslenmeler komşu günleri derken....tıkandım!!!çünkü baktım gördüm ki muhabbetler hep aynı gezmek tozmak ev işleri bi yere kadar sıkılıyosun belli bi zaman sonra kendini gereksiz dedikoduların vesveselerin içinde buluyosun eşin 10 dk geç gelse senaryolar üretiyosun kursa gideyim dedim dikiş falan o da sarmadı beni ...bi de nedense eşimden para istemek ağrıma gitmişti halbuki o hiç problem yapmadı Allah için keyfine bak dedi hep ama ben yapamadım...
sonrasında bebiş yapayım vaktimi doldurayım dedim ama onun da ha deyince yapılmadığını anladım.:)))..velhasıl kendime acımaya başladım herşeyi kafaya takan her söze alınan sabahları yataktan çıkmayan bi insan oldum..bazı arkadaşlar belirtmişler evde olunca eşinden herhangi bişey için yardım istemek gibi bi lüksün olmuyo zaten adam çalışmış bütün gün eve gelince dinlenmek hakkı tabi sana bişeyler anlatıyo ama senin anlatacak bişeyin de olmuyo naptın hayatım bugün?hiiiç komşuya geçtim evi topladım çamaşır ütü bi ara annem uğradı...muhabbetler bu kadr yani...kısır bi döngü...
neyse çok uzattım sonra çalışma hayatıma geri döndüm ama bi farkla cesaret edip kendi işyerimi açtım tabi ki borçla harçla ama şu anda mutluyum çünkü kimsenin kaprisini çekmek zorunda değilim gene özel sektör sorumluluklarım belki daha fazla ama eyvallahım yok kimseye bence bu yüzden mutluyum...özel sektörde başkasının kölesi gibi çalışmaktansa evimde oturmayı tercih ederdim ama güzel bi iş nasip olursa da çalışmak gibisi yok...şimdi muhabbetlerim hayata bakışım çok daha farklı 4 sene önceki sudan çıkmış balık değilim tecrübe edindim hergün yeni insanlar tanıyorum ve birilerine faydam dokunuyo diye düşünüyorum ve mutlu oluyorum gün içinde yaptıklarımı başıma gelen ilginç olayları eşimle paylaşıyorum beraber gülüp yorum yapıyoruz ya da moralimi düzeltiyo en basitinden teselli ediyo eşimin bana bakışı da farklı gibi ya da ben psikolojik olarak öyle hissediyorum halbuki daha borçlarımdan para kazanmaya fırsatım olmadı.:)))..ama mutluyum yani..akşamları beraber yapıyoruz işleri daha programlıyım daha çok vakit geçiriyoruz eşimle ben bi yandan yemek yapıyosam o da sofrayı kuruyo ben süpürüyosam o da siliyo..keyif çatmaya gelince de beraberiz:)))..bebişi de ileride yanıma alacağım için içim de rahat..keşke herkes benim gibi şanslı olsa diyorum ve bitiriyorum...yani demem o ki çalışma şartları etkiliyo insanın bütüüün duygu ve düşüncelerini...hepinize gönlünüzdeki işi versin Rabbim yoksa da evin tadını çıkarın keyfinizi sürün en zoru maddi zorluklar çünkü kimse çalışmak zorunda olduğu için çalışmasın keyfi istediği için çalışsın inşallah...kadınlar herşeyin en güzeline layık
öncelikle özelden yazmış olduğun cevap için teşekkürler...:))
bende özelden bir güzel mesaj yazdım gönder e tıkladım...hoopp bir açıklama toplamda yazdığım mesaj sayısı 100 olmalıymış ancak ondan sonra yollayabilirmişim mişim mişim...benimde daha 40 olmuş sadece ama ama bunu daha önce açıklasalardı yaa...ama yazdıklarımın hepsi gittiiiiii....(( 43:
15 yaşından beri her yaz çalıştım.Üniversitede kamu yönetimi okudum ve bitirdiğimde bankada çalışmaya başladım.Sabah 9,akşam 5 gibi hayal etmiştim ama öyle değilmiş,bazı günler gece 12 de bile çıkabiliyorduk.Nişanlandım,nişanlım çalışmamı istemiyordu,evlendiğimiz zaman eve ondan geç gelmemi istemedi.İş beni fazlasıyla bunaltmıştı ve konu sahibi arkadaşım gibi bende evi çok seviyorum,çocuklarımı kendim büyütmek istiyorum.İşten ayrıldım şimdi evdeyim,inşallah ekim 1'de düğünüm olacak.Birde çalışırken kiloluydum,ne yememe ne de sporuma dikkat edebiliyordum,tam tamına 80 kiloydum.İşten mart ayında ayrıldım ve şu an 62 kiloyumEşim eve bakabilecek durumdayken çalışmak istemiyorum ama çalışmam gerekirse tabiiki yine çalışırım fakat evdeyken kendime vakit ayırabiliyorum dengeli beslenebiliyorum.Evde olmayı seviyorum,bol vaktim oluyor,sürekli burada olduğum içinde canım hiç sıkılmıyor
ayy ne güzel hayırlı olsun canım çalıştığın yerde çok önemli ufacık bi umudum olsa anında bırakıp gitcem ama çalışmak zorundayıminsan evinde kendinede zaman ayırabiliyo eviylede ilgileniyo stresten rengim filan atık dolaşıyom insanın yaşama sevincini nasılda alıyolar ya evlenince zor durumda olursak tabiki destek olmak isterim çalışırım ama şimdilik hedefim evimin kadını olmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?