- 21 Şubat 2011
- 379
- 21
- 298
ya bir laf varya ''bulmuş bunamış''diye ki (espri olarak söylüyorum sonradan ay ben hakaret istemedim konuyu kapatınlara gelmesin olay:))))
ya ben iş bulmak için deliriyorum diye bana çok ters geldi başlığın ..ama okuyunca ;evet herkesin yapısı bir olmaz dedim...mesela bana ev işi, yemek ütü sormasınlar 7/24 çalışayım bu da benim tarzım sende kendince haklısın .herşey dilediğin gibi olsun(işten ayrılırsan ben yerine gelirim
bu arada iş aradığım çok belli olmadı demi:))))))
selam bayanlar,
28 yaşındayım,liseden beri çalışıyorum ve çalışmayı çok seviyorum,
ülkenin önde gelen finans firmalarında görev aldım ama malesef benim yapıma uymayan operasyon departmanında çalıştım hepben aktif,girişken,canlı ve sosyal olmayı seven bir insanım,bu yapıda birini masa başı işi kesmiyor malesef,ben de bu yüzden evlendikten sonra tazminatımda yanmasın diye işten evlilik nedeniyle ayrıldım,
ayrıldığım günden beri bir bankanın satış kadrosuna girmek istiyorum ama malesef bankalar, ya yeni mezun arıyorlar ya da şube deneyimi olan personel ikisi de olmassa eğer tanıdık bulmak ve onun referansıyla girmek şartbu yüzden 4 aydır evdeyim malesef
herkes yeni evlendin tadını çıkar,evde dinlen biraz kocanla vakit geçir felan diyordu ama durum öyle değil,
1-bu yaştan sonra eşimden para istemek çok ağırıma gidiyor
2-kendi paranı kazanmak evde söz hakkı sahibi olmana yol açıyor,çalışmayınca giderlere de müdahale edemiyorsun
3-ne kadar güzel bir evliliğiniz olursa olsun hayatın ne getireceği belli olmaz mutlaka geleceğinizi garanti altına almanız gerekir
4-çalışmak insanı sosyal kılar,eşim eve gelince ona paylaşacağım yeni bir durum yok,konuşcak konu bile kalmıyor
kısacası bayanlar evde kalarak pasif,vasıfsız,beraberinde bakımsız bir kadın olarak yapacağınız güzel dolmalar börekler eşinize hiç de o kadar hoş görünmez bir müddet sonra,o eve döndüğünde işten kalan hafif makyajıyla telaşla makarna hazırlamaya çalışan ve anlatıcak bi sürü yeni olayı olan karısına mutfakta yardım etmeyi özler bi süre sonra..
bugün evliliğimin 1. yıl dönümü doldu tam ve ben 4 aydır işsizim,söylediklerim tecrübeyle sabit yani :)
umarım en kısa sürede hayırlısıylla bi banka şubesine girerimdolaptaki takım elbiselerimi giymeyi özledim valla ((
olsun olsun,arada şöyle iyi niyetli BAYAN iş veren bulursam msjımı alır ...kısmetin nerden geleceği belli olmaz:)))))))
ins aradıqın bi is bulur, mutlu olursun canım.)
bız de dün şubede bu konuyu tartıştık abilerle..
:2:düşünceleri şu şekılde aynen aktarıyorum :
- kadın çalısmayacak abi yaaa, eve geldın mı kafan rahat olacak. zaten kadınları iş dünyasına sokan sey, avrupanın oyunu...
- çocuk o anne baba sevgısını alacak, kadın calıstıgı zaman bı laf dıyemıyosun gec otur yerıne dıyemıyosun mesela bosanmaların sayısı turkıye de 118 bın olmus.. neden ? kadın çalıstıgı ıcın! çalısmasa yuvası da yıkılmaz!
tabı ben artık ıtıraz ettım, benım annem calısıydu ama eve gelınce annem yemegımızı yapardı babam salatayı , bızde bı işin ucundan tutar , mutlu mesut yaşardık ve bızım evımızde bı defa bıle para kavgası olmadı.. bence bu kadının calısmasıyla ılgılı bısey degıl, karakter meselesıdır dedım.... demez olaydım..
- oyle mııı cıkolatakızzz mesela sen bugun eve kacta gıdeceksın ? gece 12 de işin bıtecek, 12 de gıdeceksın . kocan ne dıyecek sence bu normal bıseymı?? ( iş yerımde bazen açık çıkınca çıkış saatı cok uzuyor da.. ) kocan senı aldatmasın da napsınnnnn
ben bekar oldugum halde sinir oldum, herkesın düşüncesıne saygım var.
ama sırf bu sekılde düsünen erkekler oldugu sürece, çalısma hayatında kadın yerını almalı dıye düşünüyorum...
bu konudan sana is cıkar belkim.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?