Çalışmak İstemiyorum :((

çalışmasam kesin kafayı yerim, şu an evli değilim ama evli olsam yine de evde oturmk istemezdm, her gün aynı sey, yemek yap, temizlk yap, komsulara git, çalısmak insanın dünyasını genişletir, benim annem 30 senelik ev hanımı kalktı işe girdi ve cok mutlu, ayrıca annemin kendini ifade etme yetenegi de olustu, calısan kadınlara erkeklerin daha da bi saygısı oldugunu dusunuyorum, asla calısmıcaksın diyen bir adamla evlenmeyi aklımdan bile gecirmem, bence kadın evlenince de calısmalı, ama tabi ne iş yaptıgı da cook önemli bir faktör kendisini çok geren, mutsuz bir işte calısması ve mutsuz bi sekilde eve dönmesi cok daha kötü olur..calısıp calısmama meselesi bence ne iş yaptıgına, ne sebeple calıstıgna ( mesela borc ödemen gerekior ve mutlaka calısmalısın) ve iş arkadaslarına göre değişiyor. benim gözlemim arkadslarımdan, evlenmeden önce calısan ama evlenince işten cıkan arkadasmların genelde cok bunaldıkları yönünde ve tekrar calısma istekleri oldugu yönünde. Calısmak zorunda olan ama işini sevmeyen arkadaslara sabırlar dilerim.

Son düzenleme:
Bende qecen sene okulum bitti aqustosta calısmaya basladım o zamandan beri calısıyorum.
Buqun ewdeyim o kadar canım sıkılıyorki film isliyorum wakit qecmiyor bi türlü.
Pcyi 30 kere acıp kapatıyorum olmuyor sıkılıyorum.)
Anneme dedimki ben iyiki calısıyormusum dedim ya ewde dursam kesin bunalıma qirermisim.)
Benim icin calısmak kadar qüsel biseyki.
Kendim kazanıyorum kendim harcıyorum kimseye muhtac deqilim cok sükür.
Canım ne isterse alıyorum, en qüselide babamdan artık para istemiyorum.))

Ama tabi herkesin kendi düsüncesi.
Nasıl mutlu olcaksan öyle yap canım.)

bnde calısarak mutluyum, huzurluyum cok sükür.)
Basen is stresine qirip bırakcam ben bu isi diyerekte ewe qeldim.))
Ama yinede calısmaktan mutluyum.)

ah ah sizin gibi düsünen kadinlar sonunu görüyoruz. kocalarindan bosanip kadin siginma evlerine akin eden sonunda da devletin koruyamadigi kadinlar. biraz abartili bir bakis acisi gibi gelebilir size ama bu böyle! genc kadinsin neden agrina gidiyor calismak anlamiyorum.
ben 13 yasimdan bu yana hem okuyup hem calisiyorum elalemin tuvaletini bile temizledim. bundan hic gocunmadim. yasadigimiz sistemde calismamak evde oturmak gibi bisey aman allahim yani hala bu devirdeki kadinlar böyle bisey düsünmelerine aklim almiyor kusura bakmayin yani. iyi sen cocuk dogur kocana hizmet et. yarin bigün sana kötü davrandiginda ne bi birikimin olsun ne bi sosyal cevren hep ona bagimli kal......

ailemden de olsa para istemek benim için ölüm gelir
zaten hep söylerim şu dünyaya geç geldim hala işe gitmiyorum diye şükür bu sene mezun oluyorumda kendimi vurcam işe
çalışmayı severim karşılığını alıp istediğim gibi harcamayı birikim yapmayı da
ben birine bağımlı yaşayamam benim yapıma ters sağlıklıysam illa ki çalışırım herkese de tavsiye ederim :)
insanın kendi kendine yetebilmesi kadar güzel birşey var mı

işimi de seviyorum ; çalışmayı da... çalışmam da gerekiyor ve çok şükür ki çalışmaktan şikayetçi değilim...
bir kadının mutlaka bir meslek sahibi olması gerektiğini düşünüyorum... hayatın ne getireceği belli olmaz ; her an kendi ayakları üzerinde durmaya hazır olmalı bir kadın...
canı istemez ; imkanı da vardır çalışmaz o ayrı...

Ewet bi de bu bakıs acısından bakmak lasım.
En yakın cewremde qörüyorum.
kadın ew hanımı 2 cocuqu war kocası bunu defalarca aldattı ama ayrılamıyor cnkü kadının ailesi destek olmuor,
kadın qelmis 45 yasına ben bu cocukları o olmadan nasıl okuturum diye düsünüyor we bosanamıyor.
Kadının biras ayayklarını saqlam basması qerek.
Baskasına deqil kendine qüwenmesi qerek.
Ki bu hayatta tek kisi calısarakta bi aile qecndrmek zor.
Benim tercihm calısmaktan yana tabi herkesn kndi secimi..

ben çalışmayı çok seviyorum
öğretmenim öğrencilerimi ,onlara bir şeyler öğretmeyi ağlayarak mezun etmeyi çok seviyorum
okuldan arkadaşlarımla ortamımız da çok güzel hiç okuldan direk eve geldiğimi bilmem gezeriz eğleniriz olmadı okulda oturur kahve içer muhabbet ederiz
evliyim ben 6 yıl olacak bir de kızım var
eğer işim olmasaydı bu rutinlikte kafayı yerdim her gün birbirinin aynı
üstelik ben küçüklüğümden beri erkek egemen dünyadan birisine bağımlı olmaktan para istemekten nefret eden biriydim
bu yüzden benim bir işim olmalı demiştim hep
bir gün allah korusun ama ayrılırsanız ne yapmayı düşünüyorsunuz
babanızın evine mi sığınacaksınız eşinizin nafakasına mı güveneceksiniz
yeniden işe girmeye kalksanız sigorta problemi yaş problemi
çalışmak kadına bu özgürlüğü de veriyor birisinden yardım beklemeden kendi başınıza ayakta durabilmek bana göre bu her şeye değer

ayrıca çalışan kadının bir çeşit yemek yaptığını yada çocuğuna va0kit ayıramadığını düşünenler de çok komik bence
çalışan kadınların dondurucuları dolapları her daim doludur pratiktirler
çocukla ilgilenmeye gelince evde boş boş tv izleyen çocuğuyle KALİTELİ zaman geçiremeyen o kadar çok ev hanımı tanıyorum ki
ben çocuğuma özel olarak vakit ayrırım ve sürekli ona faydalı olmak için okurum seminerlere katılırım

Son düzenleme:
ya bir laf varya ''bulmuş bunamış''diye ki (espri olarak söylüyorum sonradan ay ben hakaret istemedim konuyu kapatınlara gelmesin olay:))))
ya ben iş bulmak için deliriyorum diye bana çok ters geldi başlığın ..ama okuyunca ;evet herkesin yapısı bir olmaz dedim...mesela bana ev işi, yemek ütü sormasınlar 7/24 çalışayım bu da benim tarzım sende kendince haklısın .herşey dilediğin gibi olsun(işten ayrılırsan ben yerine gelirim
bu arada iş aradığım çok belli olmadı demi:))))))

hic caktırmadın.))

olsun olsun,arada şöyle iyi niyetli BAYAN iş veren bulursam msjımı alır ...kısmetin nerden geleceği belli olmaz:)))))))

selam bayanlar,

28 yaşındayım,liseden beri çalışıyorum ve çalışmayı çok seviyorum,

ülkenin önde gelen finans firmalarında görev aldım ama malesef benim yapıma uymayan operasyon departmanında çalıştım hep ben aktif,girişken,canlı ve sosyal olmayı seven bir insanım,bu yapıda birini masa başı işi kesmiyor malesef,ben de bu yüzden evlendikten sonra tazminatımda yanmasın diye işten evlilik nedeniyle ayrıldım,

ayrıldığım günden beri bir bankanın satış kadrosuna girmek istiyorum ama malesef bankalar, ya yeni mezun arıyorlar ya da şube deneyimi olan personel ikisi de olmassa eğer tanıdık bulmak ve onun referansıyla girmek şart bu yüzden 4 aydır evdeyim malesef

herkes yeni evlendin tadını çıkar,evde dinlen biraz kocanla vakit geçir felan diyordu ama durum öyle değil,

1-bu yaştan sonra eşimden para istemek çok ağırıma gidiyor
2-kendi paranı kazanmak evde söz hakkı sahibi olmana yol açıyor,çalışmayınca giderlere de müdahale edemiyorsun
3-ne kadar güzel bir evliliğiniz olursa olsun hayatın ne getireceği belli olmaz mutlaka geleceğinizi garanti altına almanız gerekir
4-çalışmak insanı sosyal kılar,eşim eve gelince ona paylaşacağım yeni bir durum yok,konuşcak konu bile kalmıyor

kısacası bayanlar evde kalarak pasif,vasıfsız,beraberinde bakımsız bir kadın olarak yapacağınız güzel dolmalar börekler eşinize hiç de o kadar hoş görünmez bir müddet sonra,o eve döndüğünde işten kalan hafif makyajıyla telaşla makarna hazırlamaya çalışan ve anlatıcak bi sürü yeni olayı olan karısına mutfakta yardım etmeyi özler bi süre sonra..

bugün evliliğimin 1. yıl dönümü doldu tam ve ben 4 aydır işsizim,söylediklerim tecrübeyle sabit yani :)

umarım en kısa sürede hayırlısıylla bi banka şubesine girerim dolaptaki takım elbiselerimi giymeyi özledim valla ((

ins aradıqın bi is bulur, mutlu olursun canım.)

bız de dün şubede bu konuyu tartıştık abilerle..
:2:düşünceleri şu şekılde aynen aktarıyorum :
- kadın çalısmayacak abi yaaa, eve geldın mı kafan rahat olacak. zaten kadınları iş dünyasına sokan sey, avrupanın oyunu...
- çocuk o anne baba sevgısını alacak, kadın calıstıgı zaman bı laf dıyemıyosun gec otur yerıne dıyemıyosun mesela bosanmaların sayısı turkıye de 118 bın olmus.. neden ? kadın çalıstıgı ıcın! çalısmasa yuvası da yıkılmaz!
tabı ben artık ıtıraz ettım, benım annem calısıydu ama eve gelınce annem yemegımızı yapardı babam salatayı , bızde bı işin ucundan tutar , mutlu mesut yaşardık ve bızım evımızde bı defa bıle para kavgası olmadı.. bence bu kadının calısmasıyla ılgılı bısey degıl, karakter meselesıdır dedım.... demez olaydım..
- oyle mııı cıkolatakızzz mesela sen bugun eve kacta gıdeceksın ? gece 12 de işin bıtecek, 12 de gıdeceksın . kocan ne dıyecek sence bu normal bıseymı?? ( iş yerımde bazen açık çıkınca çıkış saatı cok uzuyor da.. ) kocan senı aldatmasın da napsınnnnn
ben bekar oldugum halde sinir oldum, herkesın düşüncesıne saygım var.
ama sırf bu sekılde düsünen erkekler oldugu sürece, çalısma hayatında kadın yerını almalı dıye düşünüyorum...

erkek egemenliği sever dolayısıyla para kazanıp ses çıkarabilen kadınlar işine gelmez,

asıl sen evde oturup asosyal ve pasif bi kadına dönüşürsen aldatılırsın,çünkü erkeğin iş yerinde canlı,bakımlı,aktif kadınlara gözü kayar,

boşanma sayısının artma nedeni,önceden kadınlar erkeğin eline baktığı için dövülse de,hor görülse de de,aldatılsa da maddi gücü ve teminatı olmadığı için mecburen boşanamıyordu,şimdi kadınlar kendi paralarını kazandıkları için erekeğe minneti kalmadı,öyle de olmalı zaten..

sen beni dinle cicim ve hiç sıkma kendini,yolundan devam et :)
zaten bak benim istediğim gibi banka şubesindesin sanırım,bi ara hatırlat da sana cv mi yolliyim :))

üniversiteden beri düzenli olmasa da kendimce çalışırım. üni. de ders verirdim bi kozmetik markasının satışlarını yapardım filan bi şekilde harçlığım çıkardı. üni.den mezun oldum eczacılık fakültesinden baktım ki babamın bana ankara gibi büyük bi şehirde eczane açacak birikimi yoktu benim de ondan bunu diğer 2 kardeşime rağmen istemeye hakkım yoktu sakaryada bi iş imkanı buldum mesleğimle ilgili çok gittim geldim sakaryaya tam oraya yerleşme aşamasındayken işim olmadı .döndüm geldim ankaraya .bu arada memuriyete başvurdum ankara çok isteneceği için ve kurada şansım az olacağından karabük safranbolu yazdım ki o vakte kadar haritada yerini bilmezdim küçücük bi batı karadeniz şehri karabük. ve kura çıkınca gittim karabüke yerleştim iki sene bekar hayatından sonra şu anda iç anadolunun apayrı bi şehrinde evli ve halen çalışan bi bayanım.aynı şekilde diş hekimi olan ablam da üniden beri çalışır . şu anda üni. de okuyan kardeşim de hem çalışıp hem okuyor.
ama ben çalışmak istemmeyenlere kızmıyorum herkesin kendi tercihidir. ve kimi bayanlar gerçekten ağır şartlarda çalışıyor ben bir kamu çalışanı olarak 5 dedimmi evdeyim. ve eşim allah razı olsun her konuda çok yardımcı bi misafir mi ağırlayacağız beraber gireriz mutfağa .temizliğe yardım eder. öyle olmasa benim için zor olabilirdi.ki ben ev işlerinde mutfak hariç çok tembel bir bayanımdır.ev hanımı olsam her hafta eve kadın alamazdım ve bu tembellik benim başıma bela olurdu eminim yani ev bana göre değil. ben dışarda daha başarılıyım.ii bir ev hanımı olmamayı çalışmakla kamufle ediyorum . laf aramızda

çalışmamak risk almaktır. belki herşey yolunda gider ama gitmezse çok canı yanar çalışmayan insanın. ben o riski almam şahsen. hayat yeterince riskli ve zor.

hatta ev işi yapacak olsam bile gider para karşılığı başkasının evinde yaparım, kıymeti olur. güçsüzü ezmek çok kolay ve parasız da güçlü olunamıyor malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…