- 17 Mart 2015
- 678
- 278
- 18
- Konu Sahibi Sevgilitweety
-
Neresi orası canım ?
Hakkınız bırakmayın, yasal yollarla hepsini alırsınız. Toplu iş sözleşmesi olmadığı müddetçe, iş kanununun dışında işçi aleyhine sözleşmeye konulan maddelerin mahkeme önünde geçerliliği yok. Siz yine onlar çıkartmış gibi gösterilsin ve işsizliğe başvurun ama diğer taraftan davanızı açın. Faiziyle geriye dönük alırsınız. İş Mahkemeleri işçinin yanında olur her zaman. Ayrıca işsizlikten faydalanmak için şartlarınız tutuyor mu? Yani 3 yıldır çalışıyorsanız o sorun değil ama son 120 gün içinde sigortaya "devamsızlık" olarak bildirilen 1 eksik gününüz daha olmamalı. Ayrıca asgari ücretli olduğunuz için aylık yüksek bir işsizlik ödeneği beklemeyin. 3 yıl tam çalıştığınızı varsayarsak 450 - 500 TL ödenek alırsınız.Işe alınırken ayın 15i Maaş günü olarak söylendi ama ayın 25 30 zuna kadar sarkar çok uyanıklar sözleşmede işveren ayın herhangi bir günü Maaş vericek gibi bir madde yide eklediler. 3 ay sigortasız çalıştırdılar. Geçen sene zorla başka mağazaya gönderdiler gitmek istemedim çıkışım verildi hiç bir Ücret alamadım. Aradan bir gün geçti geri çağırdılar ama giriş çıkış oldu tabii. Bu şirket kayyumda devlet gözetiminde çok Borçları var. Insanları kullanıyorlar. Resmi Günler'de çift yövmiye vermezler. Yemek molamız yok.benim amacım zaten oradan hak talep etmek değil çünkü etsemde bir işe yaramaz kendilerine bir kılıf bulurlar. Amacım tüm haklarımı aldım diye bir kağıt imzalayıp ama almayıp işsizlik ücreti almak. Zaten hemen hemen alacağım tAzminata yakın bir para ama nasıl yapacağımı bilmiyorum
Anladim canimBiz Pahalı ürünler satan bir firmayız satmak için elimizden geleni yapıyoruz ama insanlar 100 liraya pijama almıyor haliyle oyüzden biraz sıkıntı yaşıyoruz herkesin aynı oranda satışı olsun istiyor başkaları aylık 10 bin yaparken ben 7 binde kaldığımda sorun oluyor
Hakkınız bırakmayın, yasal yollarla hepsini alırsınız. Toplu iş sözleşmesi olmadığı müddetçe, iş kanununun dışında işçi aleyhine sözleşmeye konulan maddelerin mahkeme önünde geçerliliği yok. Siz yine onlar çıkartmış gibi gösterilsin ve işsizliğe başvurun ama diğer taraftan davanızı açın. Faiziyle geriye dönük alırsınız. İş Mahkemeleri işçinin yanında olur her zaman. Ayrıca işsizlikten faydalanmak için şartlarınız tutuyor mu? Yani 3 yıldır çalışıyorsanız o sorun değil ama son 120 gün içinde sigortaya "devamsızlık" olarak bildirilen 1 eksik gününüz daha olmamalı. Ayrıca asgari ücretli olduğunuz için aylık yüksek bir işsizlik ödeneği beklemeyin. 3 yıl tam çalıştığınızı varsayarsak 450 - 500 TL ödenek alırsınız.
iş yerine dün yeni bir elaman başladı ve bugün sigortası başlatıldı biz ise 3 ay kadar beklemiştik dediğim gibi burası kendini işçi mahkemesinde bile HAKLI çıkarır adam beni resmen tehdit etti hit nereye şikayet edersen et ben bi yolunu bulur kendimi HAKLI çıkarırım dediHakkınız bırakmayın, yasal yollarla hepsini alırsınız. Toplu iş sözleşmesi olmadığı müddetçe, iş kanununun dışında işçi aleyhine sözleşmeye konulan maddelerin mahkeme önünde geçerliliği yok. Siz yine onlar çıkartmış gibi gösterilsin ve işsizliğe başvurun ama diğer taraftan davanızı açın. Faiziyle geriye dönük alırsınız. İş Mahkemeleri işçinin yanında olur her zaman. Ayrıca işsizlikten faydalanmak için şartlarınız tutuyor mu? Yani 3 yıldır çalışıyorsanız o sorun değil ama son 120 gün içinde sigortaya "devamsızlık" olarak bildirilen 1 eksik gününüz daha olmamalı. Ayrıca asgari ücretli olduğunuz için aylık yüksek bir işsizlik ödeneği beklemeyin. 3 yıl tam çalıştığınızı varsayarsak 450 - 500 TL ödenek alırsınız.
Canım lise mezunu olmadığımdan heryere de almıyorlarAnladim canim
Baska bir is baktin mi hic? Sabirli olmakta elbette fayda var ama alternatifleri de degerlendirmek lazim firsat oldugunda
ben sabah 8,30 akşam 5 te çıkmama rağmen işlerimi kıtı kıtına yetiştiriyorum. Evli bir bayanın akşam 9 a kadar çalışması çok zor canım. işten çıkmadan başka bir iş arasan olmaz mıKızlar 3senelik Evliyim. Evlenmeden önceki işimi evlilik Dolayısı ile bırakmıştım. Balayından dönüşte evimin yakınında iş teklifi geldi. Yakın diye kabul ettim. Öğün bugündür çalışıyorum.Eşim ev işlerine çok az yardım eder ama tabi onun yaptığıyla bir bayanım yaptığı aynı olurmubirde hergün saat 8.30 da çıkıyorum eve gel 9 yemektir Bulaşık TIR derken kendime Zaman kalmıyor artık çok yoruldum evde oturmak istiyorum sosyal bir Hayatımız bile kalmadı çok geç çıkıyorum işten. Eşim Çık diyor ama borcumuz var çıkamıyorum kıyamıyorum ona.. Iş yerinde genel müdür beni huzursuz ediyor sürekli istifa etmemi istiyor ve ben bu psikolojiyle işe bile gitmek istemiyorum ne yapa bilirim bana Önerileriniz neler acaba
iş yerine dün yeni bir elaman başladı ve bugün sigortası başlatıldı biz ise 3 ay kadar beklemiştik dediğim gibi burası kendini işçi mahkemesinde bile HAKLI çıkarır adam beni resmen tehdit etti hit nereye şikayet edersen et ben bi yolunu bulur kendimi HAKLI çıkarırım dedi
İzmir'de. Çok çalıştırıp az Ücret veriyorlar canım istediğim saatlere göre iş bulamadım malesef keşke şöyle 6 da falan çıkmış olsaydım hiç sorun etmezdim ama 8.30 da çekilecek gibi değilben sabah 8,30 akşam 5 te çıkmama rağmen işlerimi kıtı kıtına yetiştiriyorum. Evli bir bayanın akşam 9 a kadar çalışması çok zor canım. işten çıkmadan başka bir iş arasan olmaz mı
Canım düşündüm ama değmez inanırmışım alacağım 3 kuruş için çok uğraştıracakşar benicanım bu gibi kendini çok zeki sanan patronlar için çıkan yasalr sayesinde korunuyoruz. sana tavsiyem izin yapmadığın halde yapmışsın gibi göstermek istediklerinde imzalamaman ya da geç kaldığına dair kağıtları hiç bir şekilde imzalama...
tanıdığın işinin ardında duran bir avukat varsa çevrende ona danışmalısın, çekinmemelisin
ben de zamanında yaşadım bu sıkıntıları ama avukatım sayesinde haklarımı alabildim... çok büyük bir tazminat almadım ama o patronun kaybetmesi ve bana yarattığı huzursuzluğun ona dönmesi beni mutlu etmeye yetti-)
bende izmirliyim canım neresinde oturuyorsun ki sen? normal fabrikalara başvursan borcun bitene kadar hiç olmazsa erken çıkarsın iştenİ
İzmir'de. Çok çalıştırıp az Ücret veriyorlar canım istediğim saatlere göre iş bulamadım malesef keşke şöyle 6 da falan çıkmış olsaydım hiç sorun etmezdim ama 8.30 da çekilecek gibi değilkayınvalidem le mi konuşsam diyorum belki o destek olur ama bilemedim
Canım düşündüm ama değmez inanırmışım alacağım 3 kuruş için çok uğraştıracakşar beni
Asgari Ücret +yemek+prim alıyorum canım ayda 500 tl masrafım var sigara yemek falan eve pekde birşey kalmıyor kayınvalidem yardım da etmiyor aslında durumu da var[/QUOTE]
Allah yardımcınız olsun işiniz zor
yalnız şu işaretlediğim yerde yazdığınıza takılmayın bide öyle üzmeyin kendinizi
yardım etmek zorunda değiller tabi ama ister istemez hepimiz de bekliyoruz
bide böyle doldurmayın kendinizi beklentiye girmeyin
iş konusunda da eğer çok sıkışmayacaksanız işi bırakın ne kadar çok çalışırsanız o kadar zaman kaybı sizin için
Asgari Ücret +yemek+prim alıyorum canım ayda 500 tl masrafım var sigara yemek falan eve pekde birşey kalmıyor kayınvalidem yardım da etmiyor aslında durumu da var
Canım bu şekilde çalışmanın ne demek olduğunu çok iyi anlıyorum. Bende bankacıydım okuyup bisürü sınava mülakata girip sahip olduğum işimi bıraktım çünkü hayat kendini yıpratıp mutsuz olup dünyanın güzelliklerini genç yaşta bi kenara itecek kadar uzun değil. Bende sabah 9da başlıyodum işe eve dönmem 8-9u buluyordu. Stres desen ayrı dert insanlar ayrı dert amirler bambaşka dert. Herşeye sabrettim yeri geldi hasta hasta çalıştım izin verilmedi ama en son eşim ağır şekilde hastalanıp hastaneye yatırılınca işin rengi değişti. Ailelerimiz yanımızda değil ve bunu biliyolardı ona rağmen izin vermek istemediler de refakatçi ılduğuma dair rapor almak zorunda kaldım. Eşimin desteğiyle de eşim hastaden çkar çıkmaz istifa ettim. Biz de yeni evliyiz borcumuz var ama inan bana bi şekilde idare edilebiyor. Şimdi mutlu bi insanım ve eşimi de mutlu ediyorum. O gergin agresif halimden eser yok. Eşim bile dedi keşke daha önce bıraksaydın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?