Çalışmak mı ev hanımlığı mı? (2017 konusu)

Emeklilik icin calisin derim ilerde cocugunuz olunca da rahat edersiniz bi birikim yapin ufaktan hem kafaniz rahat olur sosyalliginiz olur insan evde pasiflesiyor

Bana kalırsa ben çalışırdım herhalde. Şu anda çalışmıyorum oğlum kreşe gidince çalışcam inşallah. Ama başkaları çalışıyor diye illa sizde çalışmak zorunda değilsiniz sonuçta. Ama ihtiyacınız yok diyorsunuz genede çalışıp parayı kenara atabilirsiniz izin parası vs yada çocuğunuz olursa ilerde onun için daha iyi imkanlar sağlıyabilirsiniz hayat pahalı sonuçta

Ev hanımı=akşama kadar evde oturan sosyalleşmeyen İnsan
Kavramına sahipseniz çalışın. Ben ev hanımıyım çalışmıyorum öğretmenlik normal işim. İkinci çocuğumu doğurdum 26 yaşındayım. Gençken iki çocuk annesi oldum. Süper bişey. Yeri geliyor haftanın her günü dışarda bi planım oluyor.sezeryan olalı 2 ay olmadı ama ben planlarımı bozmuyorum. Mesaili gibi dışarı çıkıyorum. Farkı çalışıp para kazanmıyorum,eğlenip para harcıyorum. Ha ilerde ihtiyaç olursa çalışıldım ayrı ama her imkanım varken neden çocuklarımdan zamanı kısayım kendimi yıpratayım

Bu bi anket olsa çalış diyen kadınların oranı %95 olur

Aferin bize valla sevindim :)

Ben çalışamam alışmışım eve. Başkasının emrinde bişey yapamam valla:KK49:
Ama çocuğun olana kadar çalışabilirsin bence biriktirmek şartıyla tabi.

Onu bilmiyorum da ben çalıştığım zamanlarda daha az yoruluyorum.
Belki de 20 yaşından beri çalıştığım için hayat tarzım olmuştur emin değilim.

Evde olmanız için bi sebep yok.. iş de güzel diyorsunuz.. çalışın biriktirin.. ileride çocuğunuz olunca ona bakmak için birakirsiniz vs..

Ben çalışmayı hic sevmiyorum. Ama en cokta insanlar yuzunden sevmiyorum. Evcimem bir yapım var zaten. Is yerim taşınana kadar çalıştım daha sonra uzak ve servis olmadığı icin kendim bıraktım. Evliydim zaten o surede . Cok sukur esimin de durumu iyi.
Hee calismam gereken bir durum olsaydı eger yine çalışırdım.

Sen kendini tanırsın nasil mutlu ve rahatsan oyle yap.

Kızlar çalışıyodum fakat iş yerim kapandı ayrıldım asgari ücretle çalışıyodum.eşimin aylık kazancı çok iyi evimiz arabamız var 1 aydır evdeyim inanılmaz rahatım şimdi bi iş yine buldum 1.500 tl maaşlı insan kaynakları acaba başlasam mı çalışmaya ilerde pişman olur muyum servisi yemeği var çalıştığım yerin benim pişmanlığım ilerde pişman olur muyum Etrafım da herkes çalışıyo bütün bayanlar ben kendimi tuhaf hissediyorum çoçuğum yok bu arada
Eşin razi gösteriyorsa bence de calis

Ben koca parası seviyorum, 1500 liraya uzun saatler çalışacaksam eğer oturur kocamın parasını yerim ben (forumda koca parası çok itici bulunduğu için özellikle belirttim).

Ama iş rahata değerlendirilebilir çocuk yokken.

Ücretsiz izindeyim, öyle alıştım ki aylar var ama nasıl döneceğimi düşünüyorum.

Gençken çalış ne kadar durumun iyide olsa yarının ne olacağını bilemezsin koseye at Çocuğun oldugunda eğitimine harcarsın imkanlarıda guzel işinin değerlendir bence

Kimseye muhtaç olmamak adına, kendi paranı rahatça harcayabilmek adına, ileride çocuğuna güzel bir hayat yaşatabilmek adına ve yine ileride ne olur ne olmaz diye az buçuk birikim yapmak adına çalışmalısın bence de.

bi süre sonra sıkılırsın onuda geciyorum çalışmak kendi paranı kazanmak ve ayaklarının üzerinde durmak ... bunun tadı bambaşka madem çocukta yok kesinlikle çalışın hayat ne getirir ne götürür belli olmaz durumunuz iyiysede ne güzel daha daha iyi olsun fenamı :)

Bu sorunun çok değişken cevaplari var, kocan nasıl biri? Cimri mi? Çalışmazsan para sıkıntısı yaşatır mı? Çalışırsan maaş kartına el koyar mı? Çalışmadigin sürece hayatın sıkıcı mı? Ben çalış mıyorum, böyle bir rahatı çalışırken görmemiştim mesela. Hem de iki yerden emekliliğini ödeyip ayrıca birikim de yapabiliyorum. Can sıkıntısı yaşamıyorum hep yapacak bir şeyler buluyorum. Bu gibi durumlar dışında kadın çalışmalı maas kartını adama vermemeli maasi üstüne kredi çekmemeli bence.

Kızlar çalışıyodum fakat iş yerim kapandı ayrıldım asgari ücretle çalışıyodum.eşimin aylık kazancı çok iyi evimiz arabamız var 1 aydır evdeyim inanılmaz rahatım şimdi bi iş yine buldum 1.500 tl maaşlı insan kaynakları acaba başlasam mı çalışmaya ilerde pişman olur muyum servisi yemeği var çalıştığım yerin benim pişmanlığım ilerde pişman olur muyum Etrafım da herkes çalışıyo bütün bayanlar ben kendimi tuhaf hissediyorum çoçuğum yok bu arada

Kesinlikle çalışmalısın. evde bir süre sonra sıkıldığında üzerine çocuğunda olduğunda bu sefer kaçmak isteyeceksin ama belki de iş bulamayacaksın. başla bebek yapınca iznini kullan, istersen sonrasında çocuğuna bakmak için evde olursun. Ya da paraya ihtiyaç yok diyorsan birikim yap kendine alışverişine harca evi yenile vs vs.

Çocuk yokken çalışmalısınız bence, şimdi evde sıkılırsınız . En güzeli çalışmak bebek olunca duruma göre çalışmayabilirsiniz.

Çocuk olana kadar çalışın, hem kendiniz hem de çocuğunuz için iyi olur.
Madem eviniz arabanız var, eşinizi de geliri iyiyse o geçimizi sağlar sizde kazandığınızı biriktirir ileri de çocuğunuz için kullanırsınız.

Back
X