Çalışmak mı ev hanımlığı mı? (2017 konusu)

Ben bayanların çalışması taraftarıyım.
Yarın başımıza ne gelecek bilinmez.
İlla bunu boşanmak olarak algılamayın.
Allah korusun eşiniz çalışamayacak bir durumda da olabilir.
Çalışmak için illa paraya ihtiyaç olmasına gerek yok bence.
Şahsen çalışmak kendimi özgüvenli hissettiriyor.

Kızlar çalışıyodum fakat iş yerim kapandı ayrıldım asgari ücretle çalışıyodum.eşimin aylık kazancı çok iyi evimiz arabamız var 1 aydır evdeyim inanılmaz rahatım şimdi bi iş yine buldum 1.500 tl maaşlı insan kaynakları acaba başlasam mı çalışmaya ilerde pişman olur muyum servisi yemeği var çalıştığım yerin benim pişmanlığım ilerde pişman olur muyum Etrafım da herkes çalışıyo bütün bayanlar ben kendimi tuhaf hissediyorum çoçuğum yok bu arada
tabıkıde calısın , cocukta yokmus kendı paranızı kendınız kazanın eve katkınız olmasa bıle kendınıze olsun..

Çocuğunuz yoksa çalışın. Evde sıkılabilirsiniz bir zaman sonra.
Burada "çalışmalısın" diye akıl verirken alt alttan çalışmayanlara laf sokan hakaret eden kafalara da hiç aldırış etmeyiniz.
İsterseniz Muzaffer Sarısülük gibi insanlardan izole bir hayat yaşayın.
Kimseye zararınız olmadığı sürece aşağılık insanoğluna vereceğiniz tek bir hesap yok.
Boş oturmanizin hesabını ancak neye tapiyorsaniz ona verirsiniz. Eşekse eşek,inekse inek. Allah'sa Allah..

Benim maddi durumum şu ankiyle aynı olacak olsa çalışmazdım, sevmiyorum çalışmayı. Sen seviyorsan çalış
Ben de bıktım calısmaktan
ömrümüzden yıyıyoruz resmen
her sabah kalk işe gel
her aksam eve git , sabah geri gel
14 senedir mcalıısyorum aralıksız
evde oturmak için neler vermezdiM:)

Maddi imkanımız varsa çalışmayın ama evdede sürekli durmayın. SpOra gidin ,hobby kursuna gidebilirsiniz. Yüzme kursu Vs Vs. Benim bebeğim yokken öyle yapıyordum çok iyi geliyordu. Dans kursuna çok özlem duyuyorum hatta. Eşiniz kiskanç ise bayanlara özel yerlerde mevcut. Asosyal bir hayata da maruz kalmamış olursunuz .aksi halde bunalırsın. Bebeğim büyüsün ona daha iyi yaşam için calisicam co şükür mesleğim var :halay:
Ev hanımlığı kötü birşey değil durumunuz var ise çalışmayın .

10 yıldan fazladır çalışıyorum.yoruldum. senin şartlarında olmak isterdim.

Şuan ücretsiz izinde olan biri olrak diyorum ki çalış. Çocuğum olduğu için izindeyim benim bile keşke çalışsaydım dediğim zamanlar oluyo çocuk olmasa hiç duramam evde

Evde boş boş oturmayın denmiş ama ben katılmıyorum, evde de kendine birşeyler katabiliyorsan neden olmasın spor olur, hobiler olur, çocuk olunca yemek çamaşır bulaşık temizlik çocuk bakımı bunlar gününü doldurabiliyor. Çalışmayı çok istemiyorsan bir süre evde oturabilirsin bence ama kendine yeni meşgaleler hobiler bularak tabiki, yoksa sıkılabilirsin. Hem işe gerçekten ihtiyacı olanlar vardır onların önünü açmış olursun.

Bazı arkadaşlar çalışmayı sadece maddi imkansızlıkta veya sıkılmamak için yapılan bişey gibi bahsetseler de benim fikrim insan, kendini geliştirmek için sosyalleşmek için, Hayatta tüketici olduğu kadar üretici olabilmek için, İlerde şartlar gereği imkansızlığa düşücek olursa bi sigortası bi emekliliği olsun diye çalışmalıdır.. Yarın "ayy kocam beni aldattı ama maddi imkanım yok kabul etmek zorundayım" ya da Allah korusun "kocamı kaybettim bu yaşımda bana kimse iş vermiyo" dememek için" çalışmalıdır.. Bu hayatta birinin sırtında asalak olarak yaşamaktasa -koca veya baba farketmez- zorluk içinde çalışıp didinip 3 kuruşa talim etmeyi tercih ederim.

yahu anlamıyorum anlamıcam da sanırım. Okudukça sürekli deliriyorum. Arkadaş elin evini mi temizliyosunuz? Yabancı birinin mi çamaşırını yıkıyosunuz? Yemek ütü banyo mutfak yatak... bunları yaşam için zaten yapmak zorunda değil misiniz? Yalnız da olsanız evli de olsanız aileyle yaşıyor da olsanız kullandığınız tabağı çanağı yatağı tuvaleti temizlemek neden size hep dert oluyor anlamıyorum ... yok ben temizlik yapmak istemiyorum yemek ütü diyosunuz, gidiyosunuz bi bucuk bin maaşa çalışıyosunuz,hiç laf etmeyin çok da eğlenmiyosunuz işyerinde çoğu iş hayatı berbat, neyse o bi buçuk binin zaten ayda 200 250 sini ev temizliği kadına veriyosunuz,çocuk için bakıcıya veriyosunuz, dışarda yediğiniz sağlıksız yemeklere ,aralarda abur cubura yola vs verdiniz, eve yorgun beyin bitmiş trafik çilesiyle döndünüz, üstüne eşinizle ilişki bitti ,çocuğunuza zaman yok cnkü uyudunuz? Yahu ne işe yaradı o maaş ne işe yaradı hergün çalışmak. Ha alırsın 7-8 bin maaş, sabah 9 akşam 5, hsonu tatil gideri var derim...

Çalış kesinlikle. Daha önce çalışıyormuşsun zaten evde bir süre sonra sıkılırsın gibime geliyor . Hem kendi paranı da kazanmış olacaksın imkan varsa çalışmak ev hanımlığından daha iyi bence ..

yahu anlamıyorum anlamıcam da sanırım. Okudukça sürekli deliriyorum. Arkadaş elin evini mi temizliyosunuz? Yabancı birinin mi çamaşırını yıkıyosunuz? Yemek ütü banyo mutfak yatak... bunları yaşam için zaten yapmak zorunda değil misiniz? Yalnız da olsanız evli de olsanız aileyle yaşıyor da olsanız kullandığınız tabağı çanağı yatağı tuvaleti temizlemek neden size hep dert oluyor anlamıyorum ... yok ben temizlik yapmak istemiyorum yemek ütü diyosunuz, gidiyosunuz bi bucuk bin maaşa çalışıyosunuz,hiç laf etmeyin çok da eğlenmiyosunuz işyerinde çoğu iş hayatı berbat, neyse o bi buçuk binin zaten ayda 200 250 sini ev temizliği kadına veriyosunuz,çocuk için bakıcıya veriyosunuz, dışarda yediğiniz sağlıksız yemeklere ,aralarda abur cubura yola vs verdiniz, eve yorgun beyin bitmiş trafik çilesiyle döndünüz, üstüne eşinizle ilişki bitti ,çocuğunuza zaman yok cnkü uyudunuz? Yahu ne işe yaradı o maaş ne işe yaradı hergün çalışmak. Ha alırsın 7-8 bin maaş, sabah 9 akşam 5, hsonu tatil gideri var derim...
aynen oyle en mantikli yazi. sanki baskasinin evi sanki bekar olsalar scp oturcaklar. mer de olursak olalim temizlik yemek yapmam zorundasinki .

canım ben üniversite mezunuyum kapı gibi lisans diplomam var ama çalışmak hiç güzel değil evde sosyal faliyetlerde bulunabilirsin sen sen olduktan sonra her türlü kendini geliştirebilirsin bende 2 yıllık evliyim çocuğumda yok günlük hemen kalkar bi şekersiz kahvemi içerim sigarada kullanıyorum malesef 1 saat keyif yaparım sonra güzelce evimi temizler yemeğimi yapar duşa girer bi kahve daha yaparım oh mis 😂😂 ben sıkılmıyorum çalışma ihtiyacıda hissetmiyorum kötü günleri düşünecek olursak ooooo... Allahım hiç bir kulunu çaresiz zor bırakmaz olurda zorda kalsa bile sonu selamettir veyahut ahirette karşılığını alır bu nacizane fikrimdi ☺️

canım ben üniversite mezunuyum kapı gibi lisans diplomam var ama çalışmak hiç güzel değil evde sosyal faliyetlerde bulunabilirsin sen sen olduktan sonra her türlü kendini geliştirebilirsin bende 2 yıllık evliyim çocuğumda yok günlük hemen kalkar bi şekersiz kahvemi içerim sigarada kullanıyorum malesef 1 saat keyif yaparım sonra güzelce evimi temizler yemeğimi yapar duşa girer bi kahve daha yaparım oh mis 😂😂 ben sıkılmıyorum çalışma ihtiyacıda hissetmiyorum kötü günleri düşünecek olursak ooooo... Allahım hiç bir kulunu çaresiz zor bırakmaz olurda zorda kalsa bile sonu selamettir veyahut ahirette karşılığını alır bu nacizane fikrimdi ☺
2017 yılının konusunu nasıl hortlatmayı becerdiniz ? 😂

Geçen bir konu vardı burada. Arkadaş aikesine sığınmıştı ama bir müddet sonRa anne babaya ağır gelmişti. Küçük çocuk olduğu için çalışmıyordu ki zaten hiç calismamisti.
Ekonomik yönden bağımsız değildi. Hayatını kocasının ellerine bırakmıştı. Ama hayat masallarda ki gibi değil.
Hayatınızı bir adamin ellerine bırakmayın.
Bir birey olarak ihtiyacınız varsa da yoksa da çalışın.
Sizin aslı goreviniz ev temizlemek, yemek yapmak, çamaşır yıkamak veya çocuk doğurup bakmak değildir. Bu zihniyet köle zihniyetidir.
Çalışın lütfen. Hatta her kadın çalışmalı.

Back
X