Çalışmak mı ev hanımlığı mı? (2017 konusu)

Konunuzu hiç okumadan tabi ki çalışmak diyorum bir kadının kendi ayakları üzerinde durması kadar güzel bir şey yok.

kesinlikle calis diyorum cocuk olmadigi sürece en iyisi calismak bence bisüre sonra sIkilabilirsin evden

Bulmussun isi birde daha düsünüyorsun.. Bence her kadin calisip ayaklarinin üstünde durmali. Evlilik hic bir seyin garantisi degil.. Ben asla iyi giden evliligime ve kocamin gelirine güvenip ev hanimligini tercih etmezdim

Bence her kadin çalışabilecek potansiyele ve donanima sahip olmali,ondan sonrasi onun keyfine kalmiş,ister calişir ister calişmaz.Tamamen onu neyin mutlu ettiğiyle alakali.
Malesef çok az insan sevdiği ve yeteneklerine hitap eden, insancil şartlara sahip işlerde çalişabiliyor...Çoğunluk ise sevmediği,zor tahammul ettigi, sömürüldüğü işlerde çalişmak zorunda kaliyor.

Çalış çocuk yokken birikim olsun

Dışarda çalışanlar da ev hanımlığı yapıyor. Bundan muaf olamıyorlar maaalesef.

Hiç de kendimi köle gibi görmüyorum beni öyle hissettirecek biriyle evlenmedim. Çalışsam da çalışmasam da tüm yük üzerimde hissetmedim hiç. Insanin evinin işini yapmasını kölelik olarak görmüyorum. Bir kadının işi meslegi olmalı sadece kendi için çocukları ya da kocası için değil. Ben sadece birilerinin annesi birilerinin eşi değilim. Kendimi bu sıfatlarla nitelendirmiyorum. Ev hanimligini berbat görmenin sebebi bir işinin olmamasıdır. Ayrica bu eski konuyu kim hortlatti

Ne diyon gayz sen lafı istediğin yerden alıp polemik çıkarma başımıza. Kadını savunuyorum ben farkındaysan. Her türlü ezilen kadın. Asgari ücretle çalışan kadın hergün çokmu severek gidiyor işe çocugunu bırakmak çokmu kolay onun için canına okunup geliyor birde evde koca cocuk ev işi hepsini yapıyor.. Çok mu güzel Bi hayat bu birinin eşi birinin annesi aradada kendisi nadir zaman bulursa ama zorrr. Heralde herkes refah içinde çalışanların sanıon. Senin hayatını kocanı soran oldu sankii... Kendi kocanıda sıkıstırmıssın araya.

Kusura bakmada çalışma 1500 için kölemisin sen asgari ücret bile değil. İnsan kaynakları ne demek misal isten saymıolarmıda 1500 veriolar. Yorulmaya degmez akşam kocanla afedersin fingşrdeşip çocuk yapmaya enerji bulamazsın gereksiz..

Konu 2017 yılının o sene asgari ücret 1400 liraydı. Yani konu sahibi asgari ücretten fazla kazanıyormuş

Evin sefasını sür ya çocuk olunca gezemeZsin ev hanim liği da zor iş

Çalış bence.

Değil mi ya çok üzüldüm okurken. Resmen hakaret edenler var. Mesleğim var ama çalışmıyorum. Kendimizce sebepleri vardı. İhtiyacımız da olmayınca evde kaldım. Zaten bebek istiyorduk. Kızımı kendim büyütüyorum. Çalışana saygım sonsuz ama keşke çalışanların da çalışmayana saygısı olsa. Gurur mevzusuna kadar götürülmüş durum. Gurursuzca -asalak gibi- kocamın parasını yiyorum o zaman ben. Üzüldüm gerçekten bir ortamda çalışmıyorum dediğimde insanlar böyle mi düşünüyor hakkımızda.

Ne diyon gayz

Cevap verilecek biri degilmişsin bir daha alıntılama!..

Calismak iyidir calisin atanamadigi icin yillardir evde oturmak zorunda kalan simdilerde bebek buyutmekle mesgul bir mecburi ev hanimiyim. Firsat buldugum anda baska bir iste calisacagim.

Bir mesleğim var çok şükür.
Iki üniversite mezunuyum. Ayrıca su an yüksek lisans yapıyorum. Mesleğim var yani. Ama askari ücretle köle gibi çalışıp çoluğumu çocuğumu perişan etmektense ev hanımı olmayı tercih ettim.
(Şartları bana uygun olan bir işte tabiki de çalışırım.)
Birilerinin annesi ve eşi olmaktan da gocunmuyorum çok şükür.
Sizin şartlarınız normal üstü olabilir ama maalesef Türkiye şartlarında kadınlar hem evde hem işte çalışmak zorunda. Aaa sen çalıştın, işten geldin, uzat ayağını otur, demiyor kimse.

Siz de beni alıntılamayın o zaman konuya yorumunuzu yapın. Sizin gibi düşünmek zorunda mıyım?

Ha bir de -yüksek lisans falan yapıyorsunuz ya- asgari yazmayı öğrenin önce.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…