Çalışmak mı ev hanımlığı mı? (2017 konusu)

Herkesin çalışmaya bakış açısı farklıdır ama bu yorumunuza yüzde yüz katılıyorum. İnsanların ihtiyaçlarından biri de kendini gerçekleştirmek, ülkesine katkıda bulunmak. Ben neden çalışıyorum diye sorduğumda kendime
1. İnsanlara faydalı olmak ki bu beni çok mutlu ediyor
2. Ülkemin gelişimine katkıda bulunmak
3. İlerde Allah göstermesin zor durumda kaldığımda ailemi ayakta tutabilmek
4. Sosyallesebilmek
5. Kızıma güzel bir gelecek hazırlamak vs vs diye uzatabilirim
Mesleğim gereği tatillerim fazla inanın o dönemlerde kendimi çok mutsuz hissediyorum.

Çalış da 1500 e degil.
asgari ücretin altına insan çalıştırmak yasak. Sana nasıl asgari ücretin altını verip sigortanı yatıracaklar. Gerci bazı ahlaksızlar asgari ücret gösterip fazlasını elden geri alıyorlar. Allahtan korkmazlar. Sanki asgari ücret 10 bin. Zaten verecegin 2 bin vicdansız. Velhasıl asgari ücretin altına çalışma bi zahmet. Bi de çalışacaksan sana bi sey katacak bi iste çalış.Bi meslek öğren. Sadece çalışmış olmak.icin çalışma

Elbette çalışmak.

2017 tarihinde sorulmuş bir soru o zaman için ücret düzeyleri buydu zaten

Çocuklarım olduktan sonra çalışmayı bıraktım, bırakmak zorunda kaldım çünkü bakacak kimse yok. Çok küçük olduklarından bakıcıya da bırakamıyorum. Ama imkanım olsa 5 dakika durmam evde. Çalışmak kadının özgürlüğüdür, garantisidir. Hiç bir koca hiçbir erkek kadının garantisi olamaz bence. Kesinlikle imkanınız varsa çalışın.

Bence de kesinlikle çalışmak.
Bir dönem evde kalmıştım da kendimi çok kötü hissetmiştim.
Çalışmaya alışan insanların evde kendilerini tükenmiş hissettiklerini düşünüyorum.
Çalışmak en çok da sosyalleşmek için önemli.

Ihtiyacin olsun olmasin, çalışmalısın, ev hanımlığı berbat bir şey.
Berbatmı asıl hem ev hanmlıgı hem çalışmak berbat. Kadın bildiğin köle evde iş işte iş. Nefes alcak zamanı yok çogu cocuklunun asgari ücretlilerin özellikle. Tam bir köle hayatı. Ama gelirin iyi yardımcın varsa ne ala..

tabi ki bunlar diyebilmek için sevdiğin ve huzurlu bir ortamda çalışmak şart. Yoksa eziyet oluyor arkadaşım ..

tabi ki bunlar diyebilmek için sevdiğin ve huzurlu bir ortamda çalışmak şart. Yoksa eziyet oluyor arkadaşım ..
Evet. İşte biz de bu yüzden öğrencilerin severek sıkılmadan yapacakları meslekleri seçmesi için uğraşıyoruz. Benutlu olduğum mesleğe ulaşana kadar birkaç üniversite bitirmek zorunda kaldım ama çok şükür şuan severek yaptığım bir mesleğim var. inşallah bu herkese nasib olur.

valla ev hanımları çalışmayı seçiyor, çalışanlar oturmayı.
çalışan biri olarak yıldım gerçekten oturmayı seçerim.
ama sıkılmamak içinde dil kurslarına gider , hobi falan edinirim, arkadaş çevrem ile görüşürüz vs.
keşke çalışmaya gerek olmayacak lüksümüz olsa ama..
geçim zor

kim ne derse desin calismak en guzeli.sartlar el vermez,iş bulunamaz ayri ama firsat varken calismayan bi insanin gozumde degeri yok acikcasi.belki kizacaksiniz ama kadin yada erkek farketmez uretim yapmak lazim.

Neden üniversite okudunuz? Keşke okumasaydınız da çalışmak isteyen aldığınız kapı gibi lisans diplomasının hakkını verebilecek biri sizin yerinize girseydi üniversiteye. Nacizane fikriniz fazla ütopik yalnız yarın bir gün varsayalım çocuğunuz oldu allah göstermesin eşiniz aldattı sizi veya çekti gitti veya vefat etti o zaman ne yapmayı düşünüyorsunuz geliriniz olmadan, Bilgi birikiminiz deneyiminiz olmadan, paranız olmadan? Allah size akıl vermiş kullanasınız diye o günler gelirse bir mucize olmasını kahve yapıp evde mi bekleyeceksiniz? İnsan sadece kötü günler için değil kendini geliştirebilmek, kendi parasını kazanabilmek için de çalışmalı. Bir kişilik kontenjanı işgal etmişsiniz sadece ona üzüldüm

İnsan ihtiyaçlarını gidermek maksadıyla çalışır. Dediğiniz gibi maddi durumunuz yerindeyse siz millete ne diye bakıyorsunuz. İnsan çalışıyor olmakla veya olmamakla bir değer kazanıp kaybetmez. Size çalışmıyorsunuz diye başka muamelede bulunmaz kimse bulunursa da zaten ucuz biridiri uzak durmak lazım. Nacizane ben size ihtiyacınız yoksa çalışmayıp hayatın tadını çıkarmanızı tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…