- Konu Sahibi esraylmz03
-
Herkesin çalışmaya bakış açısı farklıdır ama bu yorumunuza yüzde yüz katılıyorum. İnsanların ihtiyaçlarından biri de kendini gerçekleştirmek, ülkesine katkıda bulunmak. Ben neden çalışıyorum diye sorduğumda kendimeBazı arkadaşlar çalışmayı sadece maddi imkansızlıkta veya sıkılmamak için yapılan bişey gibi bahsetseler de benim fikrim insan, kendini geliştirmek için sosyalleşmek için, Hayatta tüketici olduğu kadar üretici olabilmek için, İlerde şartlar gereği imkansızlığa düşücek olursa bi sigortası bi emekliliği olsun diye çalışmalıdır.. Yarın "ayy kocam beni aldattı ama maddi imkanım yok kabul etmek zorundayım" ya da Allah korusun "kocamı kaybettim bu yaşımda bana kimse iş vermiyo" dememek için" çalışmalıdır.. Bu hayatta birinin sırtında asalak olarak yaşamaktasa -koca veya baba farketmez- zorluk içinde çalışıp didinip 3 kuruşa talim etmeyi tercih ederim.
Elbette çalışmak.Kızlar çalışıyodum fakat iş yerim kapandı ayrıldım asgari ücretle çalışıyodum.eşimin aylık kazancı çok iyi evimiz arabamız var 1 aydır evdeyim inanılmaz rahatım şimdi bi iş yine buldum 1.500 tl maaşlı insan kaynakları acaba başlasam mı çalışmaya ilerde pişman olur muyum servisi yemeği var çalıştığım yerin benim pişmanlığım ilerde pişman olur muyum Etrafım da herkes çalışıyo bütün bayanlar ben kendimi tuhaf hissediyorum çoçuğum yok bu arada
2017 tarihinde sorulmuş bir soru o zaman için ücret düzeyleri buydu zatenÇalış da 1500 e degil.
asgari ücretin altına insan çalıştırmak yasak. Sana nasıl asgari ücretin altını verip sigortanı yatıracaklar. Gerci bazı ahlaksızlar asgari ücret gösterip fazlasını elden geri alıyorlar. Allahtan korkmazlar. Sanki asgari ücret 10 bin. Zaten verecegin 2 bin vicdansız. Velhasıl asgari ücretin altına çalışma bi zahmet. Bi de çalışacaksan sana bi sey katacak bi iste çalış.Bi meslek öğren. Sadece çalışmış olmak.icin çalışma
2017 tarihinde sorulmuş bir soru o zaman için ücret düzeyleri buydu zaten
Dışarda çalışanlar da ev hanımlığı yapıyor. Bundan muaf olamıyorlar maaalesef.Ihtiyacin olsun olmasin, çalışmalısın, ev hanımlığı berbat bir şey.
Berbatmı asıl hem ev hanmlıgı hem çalışmak berbat. Kadın bildiğin köle evde iş işte iş. Nefes alcak zamanı yok çogu cocuklunun asgari ücretlilerin özellikle. Tam bir köle hayatı. Ama gelirin iyi yardımcın varsa ne ala..Ihtiyacin olsun olmasin, çalışmalısın, ev hanımlığı berbat bir şey.
tabi ki bunlar diyebilmek için sevdiğin ve huzurlu bir ortamda çalışmak şart. Yoksa eziyet oluyor arkadaşım ..Herkesin çalışmaya bakış açısı farklıdır ama bu yorumunuza yüzde yüz katılıyorum. İnsanların ihtiyaçlarından biri de kendini gerçekleştirmek, ülkesine katkıda bulunmak. Ben neden çalışıyorum diye sorduğumda kendime
1. İnsanlara faydalı olmak ki bu beni çok mutlu ediyor
2. Ülkemin gelişimine katkıda bulunmak
3. İlerde Allah göstermesin zor durumda kaldığımda ailemi ayakta tutabilmek
4. Sosyallesebilmek
5. Kızıma güzel bir gelecek hazırlamak vs vs diye uzatabilirim
Mesleğim gereği tatillerim fazla inanın o dönemlerde kendimi çok mutsuz hissediyorum.
Evet. İşte biz de bu yüzden öğrencilerin severek sıkılmadan yapacakları meslekleri seçmesi için uğraşıyoruz. Benutlu olduğum mesleğe ulaşana kadar birkaç üniversite bitirmek zorunda kaldım ama çok şükür şuan severek yaptığım bir mesleğim var. inşallah bu herkese nasib olur.tabi ki bunlar diyebilmek için sevdiğin ve huzurlu bir ortamda çalışmak şart. Yoksa eziyet oluyor arkadaşım ..
canım ben üniversite mezunuyum kapı gibi lisans diplomam var ama çalışmak hiç güzel değil evde sosyal faliyetlerde bulunabilirsin sen sen olduktan sonra her türlü kendini geliştirebilirsin bende 2 yıllık evliyim çocuğumda yok günlük hemen kalkar bi şekersiz kahvemi içerim sigarada kullanıyorum malesef 1 saat keyif yaparım sonra güzelce evimi temizler yemeğimi yapar duşa girer bi kahve daha yaparım oh misben sıkılmıyorum çalışma ihtiyacıda hissetmiyorum kötü günleri düşünecek olursak ooooo... Allahım hiç bir kulunu çaresiz zor bırakmaz olurda zorda kalsa bile sonu selamettir veyahut ahirette karşılığını alır bu nacizane fikrimdi ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?