Calismak mi yoksa ev de bebegime kendim mi bakmaliyim

Kendi deneyimime göre; bakıcı diyorum. Eve kamera sistemi gerekli ama.
Anneniz kv niz de joker bakıcılar olsunlar, arada bakıcıyı kontrol ederler bir de bakıcının müsait olmadığında bakarlar. Her şey olabilir uzun bir dönem çünkü kreşe başlayana kadar, ki o zaman da hastalanıyor vs joker bakıcılara ihtiyaç oluyor :)
Daha geçen konu vardı, kv bakacağım demiş, sonra bir rahatsızlığı çıkmış da konu sahibi çok zor durumda kalmıştı. Tek bir plan iş yapmıyor gibi.

Çalışmaya devam...

Çalışan bir anneyim. Annem bakıyor. Bu yaz borçlarımız bitiyor, bakalım işten çıkmayı planlıyorum.

Kamerada olsa bakıcıya güvenemem çok çok sağlam para vermediğim sürece sanırım, el sonuçta. Neler var, insanlar çiğ süt emmiş nihayetinde.

Tüm bunlara rağmen, eğer maddi zorluğunuz yoksa asla ama asla çalışmayın derim. Bekarken çalıştım, evlendim çalıştım, hamile kaldım ve doğum yaptım yine çalışmaya devam ediyorum. Eşimde bende gerçekten aşırı sosyaliz.
Herkes sen evde duramazsın, edemezsin diyor ama inanın çocuk olunca gerçekten düşüncem değişti.
Eve gelip kızımla oynayacağım saatleri, dakikaları sayıyorum resmen.

Doğum izninde evde otururken onunla ne sıkıldım, ne de evde oturmak battı. Eskiden olsa yıllık izinde bile bunalıp tatili bırakıp dönerdim ama çocuk çooook farklı :)

Ay canım çok zor bir durum gerçekten. Herkes torun ister ama herkes torununu sizin baktığınız gibi bakabilir mi bilmiyorum. Bir de çocuğun psikolojisi nasıl olucak gördüğü kadınlar sürekli değişiyor e bide kv annem diye seviyorsa daha kötü. En mantıklısı bakıcı gibi gözüküyor şuan ama durumum yok derseniz bırakın baksınlar sonuçta torunu onlarında. Ellerinden geldiğince iyi bakmaya çalışırlar anne gibi olmasa da.

Bir hikaye anlaticam anne calismak zorundaymis yavrusunu cok guvendigi bir bebek kresine yazdirmak istemis kresin muduru anne den bir hirka ya da kazagini rica etmis annesi sormus battaniyesi olmazmi ustunu ortmek icin kresin muduru ana kucagi gibi olmaz demis..... 4 yasinda zaten krese basliyor 5 de anasinifi bikacyil ara ver anne bakimi gibi olmaz

Babannelerin torunlarini 'annem ' diye sevmesi niye herkesi rahatsiz ediyor anlamiyorum ben.
Konuyu okudum ve bunu buldum takilacak evet :)

Babannelerin torunlarini 'annem ' diye sevmesi niye herkesi rahatsiz ediyor anlamiyorum ben.
Konuyu okudum ve bunu buldum takilacak evet :)
1. Annesi değil babaannesi o

2. Zaten annelerin bile çocuklarına annem demesi çocuk gelişimi açısından uygun değildir.
Bebeğin annesine kızım/ oğlum demesi ne denli anlamsız ise yetişkinlerinde çocukları annecim babacım teyzecim vb diye seslenmeleri aynı derece anlamsızdır.

Bakıcıya verin ama anneniz gün içinde gidip baksın, biraz zaman geçirsin.

Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok

Bakıcı

başlarda anneanne babaanne de gider gelir oldu bitti

Aklın yolu bir.

Sakın bakıcı düşünme bile çocuğa yazık olur. Annen ve kayınvaliden ne olursa olsun elin kadınından daha iyi bakar. Yani ya kendin bak yada onlar
Bakıcıya karşı olmamın sebebi görümcemin 2 çocuguna bakıcı bakıyo. 9 yaşında olan korkutulmaktan kekeme olmuş. 2 yaşında olan bir şey söylediğinde korkudan hemen yapıyo. Gözlerini kapat uyu diyosum sımsıkı kapatıp titriyo. Kadın artık nasıl korkuttuysa. Görümcen nasıl anlamamış derseniz kadın fiziksel şiddet uygulamamış piskolojik uygulamış. Yani demem o ki kayinvaliden yada annen kıyamaz ama elin kadını kıyar.

Canım bence durumunuz varsa bakıcı tutun, annenin nezaretinde bakıcı baksın. Böylece annen yorulmamış da olur. Allah yardımcın olsun.

Yavrrum kiyamam... ALLAH evinizin bereketini verir o sabi vesilesiyle. Evde mis gibi evladına bak boşver. Al koynuna zar sarmala onu . Su an gece gündüz en çok sana ihtiyacı olduğu zamanlar.. ben çalışan annelere ve o annelerin bebislerine çok üzülüyorum da.. ondan böyle duygusal bir yorum yaptım . Yine de hakkınızda hayırlısı olsun kardeşim: /

Siz bilirsiniz.
Benim icin sorun yok.

ben olsam çalışmaya devam eder bir bakıcı tutardım. annem de kontrole giderdi ara sıra. şuan bebek düşünmüyorum ama ilerde olursa böyle yapacağım.

aşağı yukarı bütün bebekler ağlak oluyor ilk zamanlar. yani benim oğlum 6 ay asla susmadı. sadece meme de sakinleşirdi. bazen o da olmazdı. 4,5 aylık işe başladım mecbur. gelgelelim sana yaptığı nazı başkasına yapmaz. anneye ayrı nazları.
bence 3 gün 2 gün olmaz. bir süre anneniz baksın bir süre babaanne. sonuçta ikisin de canı ciğeri. biraz aklı erince kreşe verirsiniz olur biter.

Bakıcı diyorum. Anneanne ve babaanneye de yazık. Çocuklarını yetiştirmişler evlendirmişler artık onların dinlenme zamanı. O yaşta insanlar küçücücük çocuğun peşinden nasıl koşsunlar? Onlar içinde zor.

Bende bakiciya karşıyım. Ama kv yaris icerisinde anneme biraksam bende bakicam diye türlü yollarla bana eziyet ediyor
Ben oglumu 2.5 aylikken bakiciya biraktim ve ise dondum. Bakicimdan allah razi olsun, cok guzel bakiyor ogluma. Hem de benim istedigim sekilde oynuyor, yediriyor, iciriyor. Su an 8 aylik oglum.
Anneme ya da kayinvalideme biraksaydim aile ici tartismalar olacakti kesin. Cunku bir noktadan sonra onlar bildiklerini okuyacaklar.

Benden size nacizane tavsiye. Bebeginize kim bakarsa baksin sizin evinizde baksin. Cocugun kurulu duzeni bozulmasin. Kendisini cok daha guvende hissedecektir.

Bakıcı bulacaksın tüm sorumluluk onda olacak. 3 gün annen 2 gün kayınvaliden gelip gözetleyecek. Böylece için rahat edecek. Çalışmaktan vazgeçme,pişman olursun. Hepimiz zorlukla bırakıyoruz çocuklarımızı hiç kolay değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…